Najvise bih voleo da novi vlasnik Telekoma bude?

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge
Odgovori

novi vlasnik?

niko, bolje da ostane u vlasnistvu drzave
41
47%
vodafoe
9
10%
t-mobile
16
18%
a1
7
8%
at&t
3
3%
nekog drugog
12
14%

Ukupno glasova: 88

dzonsi
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pet, 10. Sep 2010. 16:02

Post od dzonsi »

To jeste ali da uvedu tu mogucnost da li bi se odrekao privatnog broja i koristio samo poslovni?
Mts se raspada i ovako,ne mozes da vidis stanje itd a zamisli tek to da uvedu,bio bi kolaps :)

Dexter
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 23. Avg 2004. 12:06
:: Samsung S21+

Post od Dexter »

Miškoni napisao:Kratko i jasno: ne treba ga prodavati! :uhuh:
Treba postaviti sposobne ljude kojima će interes biti kvalitet usluga, zadovoljni korisnici i dobro poslovanje.
+1

Nikola Vapa/CA
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 24. Sep 2005. 20:19

Post od Nikola Vapa/CA »

Glasao sam sam prvi izbor jer mislim da je suludo prodavati ovako uspesnu firmu.Ona donosi ogroman profit i sa velikim viskom zaposlenih (partiski poslusnici,rodbinske veze) i krpi rupe u budzetu kad kome treba,finansira mnoge manifestacije i sl.Nedostaje mu strucno i posteno rukovodstvo.Novi vlasnik nece zaliti novac za otpreminu da se resi 40% radnika,cene ce povecati u fiksnoj telefoniji (po misljenju mnogih eksperata) i vrlo brzo ce povratiti ulozeno.Mi ostajemo bez zlatne koke nosilje sa jos vecim brojem nezaposlenih.Mozda se malo kvalitet i broj usluga povecati ali to nije nista u odnosu koliko gubimo kao drzava.

Aleksaboy
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Uto, 17. Jul 2007. 21:13
:: LG L7 II

Post od Aleksaboy »

Prodaja Telekoma je politička a ne ekonomska odluka. Valjda je to do sada svima jasno. Sve ovo se radi da bi se zadovoljio Brisel, bez obzira na posledice. Narod, naravno, niko ništa ni ne pita... Samo se kaže da to tako mora a razlozi su brojni: liberalizacija tržišta, modernizacija, razna ulaganja, bolje usluge za manje para... Ma samo narodu da bude bolje... A mi naravno toga nismo svesni...

vlada1970
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 20. Nov 2006. 14:06
:: Blackberry Q5
:: Nokia 8310

Post od vlada1970 »

Dexter napisao: +1
+ 1

Ja ne znam mnogo ali pratim osecaj u sebi sto god vise mogu, i najglasnije sto mi se govori iznutra je da se treba sto vise oslanjati na sopstvene snage i pamet, jer trka za zapadom zvuci odavno kao na onu narodnu "Svetu se ne moze ugoditi" :

Svetu se ne moze ugoditi
Samsung P850 , Nokia 8310 (my precious)® - pomozimo zivotinjama oko nas

Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

I sta sad... zelje, cestitke i pozdravi... Pa da je neko postavio glasanje tipa 'Da li biste voleli da SVI operateri budu nasi' - bilo bi opet preko 50 posto, kladim se. To je 'realnost'.
Cudii me da niko nije iskoristio deo dzingla iz 'gargamel4 potpisa', cit
'Najgora zloupotreba svojine je u drustvenoj svojini, onda se barem kralo iz dobitka, ovde se SUPSTANCA razara.'
Eto malo na 'vasu vodu', ako treba pomoc u razmisljanju.
pozz
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm

skar
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 17. Jan 2010. 22:07
:: nobody know
Kontakt:

Post od skar »

pa mi sad tu ne mozemo nista,MMF je rekao da mora da se privatizuje,mi privatizujemo..mmf kaze ne postoji Srbi,ima da nas NEMA! i to sve da udjemo u Evropske tokove,a Albanci koji su pojam za sirotinju,imaju jace plate od nas!
Telekom treba da je nas,i kao takav treba da je naklonjen nama,a ne da mi neki svaba daje bolje uslove!

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

U nekom idealnom svetu da, ali realnost je da su domaći privatnici suroviji prema nama nego što su to stranci koji su imali interesa da dođu ovamo, pa se malo zamislite i nad tim - da osim što bi bilo "lepo da je sve u zemlji naše", da li smo mi uopšte sposobni da vodimo poslove i iskorišćavamo resurse domaćinski. Suviše puta smo dokazali da pod protektoratom bolje funkcionišemo. Onda imamo koga da mrzimo i opravdanje da ne radimo ništa (svi na s mrze a mi jadni ništa nismo krivi), a ovako kad smo prepušteni sami sebi a rezultati nikakvi onda je zeznuto. Lako je drugog kriviti a teško je priznati svoje greške.
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 01. Jun 2004. 21:46
:: samsung s8 plus
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

resih sa vama da podelim jednu nelogicnost koja se dogodila pre par dana :D

otisao sam da aktiviran promociju, kojom bih u mesto clicka 1 imao click 4 + 12 meseci IPTV za dzabe! posto sam vec postojeci korisnik telekoma, i imam potpisan ugovor koji traje do 5 januara, a promocija traje do 31.12. bilo je potrebno da raskinem postojeci ugovor i platim penale za 5 dana i to je ok!

ono sto nije ok je da prilikom raskidanja ugovora, glupi kreteni, oslobadjaju moju telefonsku liniju od adsl-a, i ja im vracam opremu, a potom ponovo stavljaju portove na fiksnu liniju (il kako se to kaze) i daju mi novu opremu! sve ovo rezultira min 10ak dana bez neta!, znaci nesto sto nema APSOLUTNO nikakve logike!!!!

svaka cast, nadam se da ce ih uskoro prodati :wink:

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Mirko BGD, stvarno neverovatna glupost... Ali ne znam zasto je tako, jer drugar kada je uzimao IPTV sa istom ovom promocijom, radio isto sto i ti, sve zavrsio za 20 min u poslovnici - odneo im stari ruter, doneo kuci novu opremu i prikljucio i sve radi. (Radi se o Subotici)
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 01. Jun 2004. 21:46
:: samsung s8 plus
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

miodrage, pazi, prvo sam razgovorao sa operaterom koji mi je opisao isto ovo sto je uradio tvoj drugar, onda odem u poslovnicu cekam 45min, da bi mi ispricali ovu pricu koju sam napisao, i naravno sav besan dodjem kuci, okrenem call centar i ljubazan operater mi potvrdi pricu koju su mi rekli u poslovnici...
NEMAM RECI! i prica nema nikakve logike :(
nego skoro sam pricao sa orionom, oni uskoro ocekuju potpisivanje IP TV ugovora sa telekomom tako da ce ponuditi tu uslugu....

Zligor
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 24. Apr 2009. 17:52
:: LG Nexus 5X

Post od Zligor »

Radnici u Telekomu imaju 11 odsto od zarade komapnije, a ostatak zarade odlazi u budžet i na razne reklame
Predsednik sindikata Telekoma Srbije Miroslav Joksimovic
http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php ... _id=493516

blago nama

Aleksaboy
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Uto, 17. Jul 2007. 21:13
:: LG L7 II

Post od Aleksaboy »

Više ne znam kome i u šta da verujem. Ako je ova tvrdnja tačna, onda će Telekomu, dakle samoj kompaniji, biti bolje da se privatizuje jer će moći svoju zaradu da ulaže u razvoj a ne da puni budžet koji je bunar bez dna. Ali onda smo ga mi nagrabusili.

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

I evo i novih najava na ovu temu, a naravno razlozi su različiti, ali ok za to ste i navijali, jel tako :D

http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php ... _id=495080

Prvi put nešto racionalno. Trebalo bi da bude stezanje kaiša danas da bi se nešto time dobilo sutra, a ovi samo na izbore i marketing misle. Sva sreća pa je rezultat (slučajno) isti. Kao da jedino tada mogu nešto pametno da rade.

(Istina pričao sam da ga treba prodati, jer i ekonomski stručnjaci kažu da je to jedini način da se profesionalizuju, da ne bude ogromnih gubitaka na sve i svašta, besmislenih sponzorstava. A s druge strane ako će to za više od 10% da poveća cene budućih usluga, a ponuđena suma da bude kao trogodišnja zarada (moja totalno paušalna procena), onda ga je glupo prodavati.)
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

MikiBre
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pon, 28. Feb 2011. 03:00

Post od MikiBre »

Ko god da dodje dolazi da BI uzeo pare, niko nece nista ostaviti Srbiji, niti istu uciniti bogatijom. Zna se zasto svi dolaze kod nas. Manji porez, jeftinija radna snaga! Inace mt:s po meni su najveci lopovi sto se tice odnosa pruzalac usluga/korisnik. Pazite sledecu situaciju. 21. septembar 2010, odem ja lepo i potpisem ugovor za paket mt:s kontrola troskova (500din mesecno, 1000din kredita svakog meseca) 6 meseci ugovorna obaveza uzeo neki 66br i neko telefonce cisto da imam da potrosim to na poruke posto je poruka 66para + pdv + sada vec ukinuti PUMT. Naravno oni mi naplate ceo SEPTEMBAR i dobijem 1000din kr. SEPTEMBAR, OKTOBAR, NOVEMBAR, DECEMBAR, JANUAR, FEBRUAR. 6 CELIH racuna zar ne? Odem da raskinem ugovor 28og februara, ona kaze ali vi morate da platite i racun za mart jer vam je 6 meseci tek 21. marta. Ja reko da gospodjo ali vi ste meni naplatili ceo septembar. Da, da, da ali takva su pravila paketa. Uzmem ja moju karticu, i kazem. E sad cu to kredita sto dobijem sve sto budem mogao da prebacim nekom drugom (za mart) a vama tih 500din necu nikad da dam jer za 500din ne mozete da me saljete na utuzenje (minimum je 6000) reko a dok se skupi 6000 sa kamatom ima da prodje 10+ godina i to ce da zastari i izadjem napolje. Inace da, umesto 1000din mesecno od februara dobijam 500din i 500din za bonus dodatke, a mogu da aktiviram omiljen br i da dodam internet, a na telefonu nemam gprs lol :D Od sad kod njih vise nista ni dzabe da mi daju i telefon i da pricam ne uzimam. Telenor zakon! Uvek ljubazni, uvek su tu da ti izadju u susret, da pomognu, pogrese ti racun za 6 din, i posalju ti drugi i izvine se i caste te 50min i 50 poruka zato sto su pogresili itd.

mezzano
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 26. Dec 2006. 11:34
:: Motorola Moto E5 DS
:: Huawei Y5 II

Post od mezzano »

Izgleda da je tender propao. Telekom Austrija je jedini poslao ponudu, ali od 800-950 milona evra.

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

mezzano, 950 ya akcije, i jos 450 u investicijama tokom nekog sledeceg perioda, tako pise na Blicu. Interesantno, ukupno to dodje tacno ona cifra koja je trazena, samo na malo drugaciji nacin :D

mp3mp3
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 25. Jun 2008. 17:16

Post od mp3mp3 »

Nema nicega od prodaje, vip i ne moze da ucestvuje osim ako ne proda vip Srbija. Cene na prepaidu bi bile haos :D

mezzano
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 26. Dec 2006. 11:34
:: Motorola Moto E5 DS
:: Huawei Y5 II

Post od mezzano »

Tako je araphel. Ali vladu ne zanimaju investicije, koliko sam razumeo onog Djokovica, vec 1.4 milijarde keša. Kaže da će, verovatno, pozvati Austrijance da poboljšaju ponudu.

Zligor
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 24. Apr 2009. 17:52
:: LG Nexus 5X

Post od Zligor »

kad je bilo jasno da niko nece da ponudi (kao cekaju zadnji min :lol: :lol: ) brze bolje odlozili mnp. skupo smo platili tu nasu "uspesnu" firmu a skupo cemo i dalje placati. oni ce kao i do sad da sabotiraju konkurenciju a mi cekamo prenosivost broja i kalitetni pristup internetu :|

Odgovori