Telenor 063 pao na 35% trzisnog ucesca

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge
Zaključana tema
ixtis
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pon, 14. Nov 2005. 15:10
:: Galaxy J5

Post od ixtis »

[quote="miodrage"][/quote] Pa to mts misli na zdravlje tvojih mozdanih celija!! :lol: Sto da se dzabe prze dok ti cekas da ti se neko od operatera javi?! Lepo pozoves ponovo, ionako je dzabe, a ne ko kod tamo nekih tele-njoraca!!! :shock:

MB maneken
Banned
Pridružio se: Čet, 16. Jun 2005. 16:07

Post od MB maneken »

batica napisao:Samo da pitam jednu stvar zasto nigde,ali bukvalno nigde u tarifnim cenovnicima telenor neiznosi cene sa uracunatim pdv ,zbog cega im je to toliko tesko ,ako misle da treba da uzimamo digitron i racunamo svaki dan koliko ,ovo koliko ono malo su se zeznuli.
A sta ce stranci kada dodju u nasu zemlju, oni cak ni ne znaju koliki je PDV kod nas, tipa:

PDV u BiH iznosi 17 odsto, u Crnoj Gori 7-17, Srbiji 8-18, Makedoniji i Rumuniji po 19, Bugarskoj i Albaniji po 20, Sloveniji 8,5-20 i u Hrvatskoj 10-22 odsto...

skeptichni chicha
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 17. Nov 2006. 12:35

Post od skeptichni chicha »

MB maneken napisao:
A sta ce stranci kada dodju u nasu zemlju, oni cak ni ne znaju koliki je PDV kod nas, ...
Paaaa stranci kod nas ne mogu da uzmu postpejd broj a ako ih brine cena nek uzmu karticu onih koji za pri pejd navode cene sa PDV-om (ili bar navedu koliki je procenat istog) :roll:

@miodrage: predji na postpejd bar ces moci lakse da dojdes do zivog operatera :P :) (mada iskreno ne vidim za sta bi nekom pripejd korisniku i trebao hitno operater ;) )

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

skeptichni chicha napisao:mada iskreno ne vidim za sta bi nekom pripejd korisniku i trebao hitno operater ;) )
Recimo ako ti kolega za vreme predavanja "slucajno" unese pogresan PIN1 3 puta :) ;) :)
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Za sta bi mi hitno trebao operater? Pa recimo da sam zaboravio svoj mPIN iz Raifeissen banke, pa sam njih zvao prvo, ovi me ljubazno uputili na Telekom. Pa sam cekao jedno 3 sata dok nisam dobio vezu. Hteo sam da dopunim kredit bratu, hitno mu je trebalo. Na kraju sam nekako i uspeo posle jedno sat vremena ja mislim, uz MNOGO pogubljenih zivaca.
A po tvojoj logici skeptichni, ako prepaid korisniku ne treba hitno operater, koji ce moj i postpaid korisniku.
I dalje ostajem pri svome tvrdjenju da je postpaid daleko nepovoljniji, barem za moju dinamiku koriscenja. Kada ukljuce najmanje 20 MB neta u neki paket, mozemo da pricamo. Dotle nista!

I Srecna Nova svima. Idem da spavam
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

skeptichni chicha
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 17. Nov 2006. 12:35

Post od skeptichni chicha »

Baah i nije neki razlog za hitnost, postoje uvek alterantivi nacini za dopunu kredita (npr postpejd moze da dopuni kredit sms porukom :P ) a sto se pin sifre tice paaa OK slazem se da ne mora svako da zna svoj puk napamet (ko ja) ali opet i nije nesto hitno moze da se saceka malo. E sad kad ti ukradu postpejd broj pa jos ako si redovan platisa pa ti je limit podignut .....

MB maneken
Banned

Post od MB maneken »

Odgovor na Dzinovski izbor - Pljusak Telefona

http://www.mts.telekom.yu/index.php?ID=202

MTS "Webshop"

http://www.mts.telekom.yu/index.php?ID=204&Type=1#

sve su bolji i bolji

reebok1
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sub, 13. Jan 2007. 20:54

Post od reebok1 »

super je to sto nudi i telekom i telenor,ali kada preracunas i platis mescene racune na 12 odnosno 24 meseca,plus jos platis telefon,ako uzimas neki bolji preko nekog od tih paketa izadje te skoro duplo vise za telefon nego sto bi te izaslo ovako da kupis u prodavnici..Jeste mobilni aparat jeftiniji kada ga uzmes preko mreze,ali kad izracunas pretplate..izadje te vise...

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper

Post od Lobachewsky »

Ali sa istim telefonom i za istu kolicinu novca pricas mnogo vise... :| 8) :)

reebok1
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od reebok1 »

ne kazem da ne bih uzeo da imam kesa,ali kad izracunas npr. ako uzimas nokiu n73 preko telenora,platis je 200 eura + pretplate za 2 godine sve te to izadje negde oko 55648 din iliti 695eura..a za 695 eura mozes da uzmes 2 nokie n73..
Jeste isplativije uzeti nokiu n73 za 200 eura ali treba imati kesa da svaki mesec placas pretplatu 1400 din bez pdv :uhuh: I tako 2 godine.Ko voli nek izvoli :)

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper

Post od Lobachewsky »

@reebok1, Znas u cemu je fora i prednost toga... Evo ti na primeru kad su jos uvek nudili uz pro pakete (stavio sam te primere jer su pro paketi laksi za izracunavanje mesecne potrosnje).
pro400 * 24 meseca (420 evra) + N73 (200 evra) = pro90 * 24 meseca (230 evra)+ N73 iz radnje (350 evra).
Sta to znaci? To znaci da ako kupis N73 u prodavnici, razgovaraces 24 meseca sa Pro90 paketom, a ako kupis N73 u Telenoru, razgovaraces 24 meseca sa Pro400, tj razgovaraces (i slaces poruka) mnogo mnogo vise za iste pare.
Ti kazes da za te pare mozes da kupis dva telefona... Pa i da mozes, onda ti nece ostati para za razgovor. Valjda si skontao o cemu ti pricam...

reebok1
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od reebok1 »

da,da skapirao sam..Ovako ako uzmem preko telenora imam jos i da pricam i saljem poruke 2 godine,a ako samo uzmem 2 fona nemam poruka i razgovor,tj nemam kartice..
Vise se isplati da umem paket jer postepeno placam a i imam razgovore i poruke..Totalno si u pravu.. :D

ixtis
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pon, 14. Nov 2005. 15:10
:: Galaxy J5

Post od ixtis »

Lobachewsky napisao:@reebok1, ...
pro400 * 24 meseca (420 evra) + N73 (200 evra) = pro90 * 24 meseca (230 evra)+ N73 iz radnje (350 evra).
...
A moze i jedna ovakva racunica (bez da se ikome obavezujes na 2 godine):
pripejd~500din*24 meseca (~150€)+ N73 iz radnje (~350€) = 500€
Sustina je u tome (svidelo se to nekome ili ne), da velika vecina ljudi potrosi mesecno max 500din na dopune. Stoga je Telenorov "Džinovski izbor" NEPOVOLJAN vecini korisnika u zemlji Srbiji!!

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper

Post od Lobachewsky »

Dobro... ali lepo pise da ti se isplati ako minimum trosis Pro90. Ti koji trose ispod 700 dinara, a zele da ne trose vise od onoga koliko su do tad trosili, ne treba da razmisljaju o N73 (recimo) kod Telenora.
A i Telenor je rekao da ce najvise povoljnosti osetiti najverniji korisnici, a ovi drugi mnogo manje. Njima je to logicno jer ocigledno nisu provalili gde su dosli, kakvih korisnika ima najvise i koliki su njihovi prohtevi.
Pozdrav :)

Djera
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sre, 11. Jan 2006. 13:17

Post od Djera »

Bez obzira,treba uzeti neki od post-paid paketa i to neki od pro paketa.LJudi,mnogo je jeftinije u odnosu na pre-paid.A koji ces paket uzeti,sve zavisi koliko trosis na mob.
nokia n80

b_udder
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 15. Dec 2005. 02:33
:: iPhone 3GS

Post od b_udder »

udaljili ste se od teme i opet se vrti ista priča - svako zna koliko troši i da li mu se isplati pre ili post paid .... kao što i svako zna kakav mu telefon treba...

pozdrav...

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Djero: evo ti racunica. Potrosim oko 2000 mesecno na prepaid, a od toga ode sigurno 400 din samo na GPRS. Ostalo su malo razgovori, malo poruke. Bude oko 30-50 minuta razgovora otprilike, najvise sa F&F brojevima, i recimo 150-200 poruka. Na primer uzmem Pro90, ili Bel 100, em cu morati svaki mesec da uplacujem pretplatu (podrazumeva odlazak do poste, a ovako SMS-om dopunim kredit, a za mene nema gore stvari nego kad moram da placam racune, srecom mnoge mogu preko neta), i jos ce na pretplatu da mi nakarikaju sve sto sam potrosio na GPRS i placanje parkinga SMS-om (oko 200 din mesecno samo za parking).
Racunica je vrlo jasna, ostajem na prepaid
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Djera
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sre, 11. Jan 2006. 13:17

Post od Djera »

Dobro,doduse kod nas je GPRS bezobrazno skup.Da je jeftiniji,komijuter ne bi ni palio(dobro,ne bas,ali redje).Videcemo kad Telenor pusti 3G kako ce naplacivati protok podataka(nadam se da nece ostati isti tarifni sistem)
nokia n80

Andrijano
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sub, 24. Dec 2005. 03:21
:: Iphone
Kontakt:

Post od Andrijano »

Otvorena Telenorova telefonska prodaja

Telenorovi brojevi, tarifni paketi i svi telefoni iz redovne ponude mogu se od skora kupiti i preko kanala direktne telefonske prodaje.

Ovaj način kupovine posebno je pogodan za građane koji u blizini nemaju Telenorovu prodavnicu, kao i za sve one kojima je iz bilo kog razloga ugodnije da kupuju od kuće.

Pozivanjem broja 063 39 39 39, koji je besplatan iz mreža 062 i 063, građanima su na raspolaganju operateri za sva obaveštenja i savete o izboru telefona ili tarifnih paketa.

Postupak je brz i jednostavan. Narudžbenica se popunjava već tokom telefonskog razgovora, a ugovor se potpisuje u trenutku dostave korisniku. Rok za isporuku je tri radna dana, a troškove isporuke snosi Telenor.

Radno vreme direktne telefonske prodaje je radnim danima od od 8 ujutru do 10 uveče, i vikendom od 7 ujutru do 7 uveče.

Kako su se samo ovog setili,bas originalno(salim se naravno) :lol: :lol: :lol: [/b]
iphone 12 pro space grey & Telenor Total Data

MB maneken
Banned

Post od MB maneken »

loeates napisao:Kako su se samo ovog setili,bas originalno(salim se naravno)
Samo neka se oni kopiraju na dobro nas krisnika :) Da nisu to uradili, telenor bi pao i na 20% trzisnog ucesca.

Evo pocele su i cene da padaju, sta ce tek biti kada se za mesec dva pojavi i treci.

MTS spušta cene za pripejd korisnike
Mobilna telefonija Srbije od 1. februara snižava cene poziva i slanja SMS poruka u domaćem saobraćaju za priprejd korisnike.
Slanje SMS poruke koštaće 2,2 dinara, a prema novoj "toki" tarifi unutar mreže, minut razgovora bez poreza na dodatu vrednost (PDV) koštaće 7,5 dinara umesto dosadašnjih devet dinara po minutu.
U okviru "toki" tarife, cena razgovora unutar MTS mreže posle drugog minuta pojeftinjuje na šest dinara po minutu, a posle četvrtog na 3,75 dinara po minutu.
Minut razgovora ka drugim mrežama u Srbiji u "toki" tarifi iznosiće 11,5 dinara, a sve navedene cene su bez uračunatog PDV-a.
Pojeftiniće i prenos podataka GPRS-om u "neti" tarifi i iznosiće tri dinara za svakih 100 kilobajta (kB) razmenjenih podataka.
(MONDO/agencije)

Zaključana tema