A1 novosti

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge
Odgovori
dusanN70
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Uto, 29. Avg 2006. 20:31

Post od dusanN70 »

:lol: :lol: :lol:
Nemojte se previse nadati jer bi tako n95 8gb dobili za 17.000 din. (<200e)!!! :uhuh:
...nisu oni bas toliki retardi! 8)

Daddy Yankee
Banned
Pridružio se: Sre, 14. Nov 2007. 07:13

Post od Daddy Yankee »

Jesu dok se ne dokaže suprotno 8)

mezzano
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 26. Dec 2006. 11:34
:: Motorola Moto E5 DS
:: Huawei Y5 II

Post od mezzano »

Hvala Daddy Yankee! :D

Sad ću da sednem da ga proučim malo.

8) 8) 8) 8) 8) 8)

dusanN70
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Uto, 29. Avg 2006. 20:31

Post od dusanN70 »

Ne videh u ugovoru nista vezano za uzimanje telefona uz postpaid... Ako neko malo detaljnije prouci ugovor, nek iznese nama zanimljive tacke! 8)

mezzano
Expert
Expert

Post od mezzano »

:uhuh:

Nije ovo ugovor koji se potpisuje prilikom sklapanja pretplatničkog odnosa sa telefonom. Ovo su opšti uslovi, kojima se uopšteno regulišu odnosi svih korisnika usluga (bilo prepaid, bilo postpaid) i Vipa.

Daddy Yankee
Banned
Pridružio se: Sre, 14. Nov 2007. 07:13

Post od Daddy Yankee »

Treba ti aneks ugovora. 8)

mezzano
Expert
Expert

Post od mezzano »

Kao što sam pretpostavljao, nisu nimalo glupi i nema ništa od N95 za 16.000 dinara. :lol:

Evo odgovora koji su mi poslali

"Želimo da Vam se zahvalimo na dopisu koji ste nam uputili i da Vas obavestimo da je prelazak na nižu tarifu ukoliko imate ugovornu obavezu moguć posle 6 uredno plaćenih računa a ukoliko nemate ugovornu obavezu moguć posle 3 uredno plaćena računa naravno uz odredjenu nadoknadu koja zavisi od vašeg postpaid paketa."

Znači, ipak ima doplate. Verovatno u iznosu koji je potreban da se izjednači sa onim što bi platio za telefon uz tarifu u koju želi da se pređe.

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Ne treba ti ni aneks, evo ti info iz prve ruke.
Kao prvo, "nisu stigli" da izbace iz ponude N95 8GB iako je jos prosle godine prodat. Kako mi kaze Tanja, iz poslovnice u centru NS-a, "stiglo je samo 10tak komada i to je planulo", tako da ih vise nema ni u jednoj poslovnici u zemlji.
Drugo, sto se tice ugovora i prelaska sa tarife na tarifu, posto nema vise N95 8GB pitao sam je za E71 i onda mi je ovako rekla. Pri zakljucivanju ugovora se placa jednokratni iznos od 13 000din uz naravno paket 1500. Prelazak je moguc posle 6 ( slovima: sest ) meseci ALI se placa tada opet jednokratan iznos od novih 10 000 din da bi presao na paket 150, dakle ne najmanji paket. E sad, taj drugi iznos koji se placa naravno varira u zavisnosti od paketa na koji se prelazi. A u ugovoru stoji jedna stavka gde pise da Vip zadrzava pravo da koriguje uslove u skladu sa unutrasnjom politikom, sto bi drugim recima znacilo da tih 6 meseci mogu vrlo lako da preko noci porastu na 12 ili jos gore na pune 2 godine ili pak da onaj drugi iznos bude npr. 20 000 i sl.
Sve u svemu, meni ovo ni najmanje nije povoljno i jako je klimovo sve. Stoji da istu tu klauzulu imaju i druga dva provajdera ali su mi koliko toliko sigurniji, cvrsce stoje na nogama nego Vip pa mi samim tim vise poverenja ulivaju da nece naraditi previse na nasu stetu.

mezzano
Expert
Expert

Post od mezzano »

Pa, ruku na srce, neralno je bilo očekivati da telefon koji košta 500 i više evra, kod operatora košta 200 i nešto, a svi znamo kad se uzima telefon uz ugovor, da sve ukupno (telefon + pretplata) izađe više nego što košta u radnji.

Krile007
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Ned, 02. Okt 2005. 17:40
:: Apple iPhone X
:: Samsung Galaxy Alpha

Post od Krile007 »

Pa ocigledano je ta sa kojom sam pricao pobrkala uz obavezu i bez obaveze, ali bas zato sto sam joj naglasio dva puta: "ali gospodjice ja imam telefon", ona kaze: "da, dobro, samo trebate da imate tri redovna racuna placena, kao sto vi vec imate tako vi mozete da menjate tarifu", zao mi sto nisam upamtio ime pa da je opet zovem kada je tako pametna :wacko: . To mi je jedna od dve zamerke koje imam za VIP - imaju ljudi koji blage veze nemaju sa poslom ( ja bolje znam od njih, mozda ja treba da se zaposlim tamo :D )
mezzano, ja ne mogu da nadjem taj ugovor jer sam ga davno sklopio, a kada sam uzeo nokiu dobio sam samo jedan papir kao i onaj kada bilo sta menjam na broju i potpisao ga.
Sta da vam kazem ljudi krivo mi sto sam vas sve obradovao, za dzabe ocigledno, ali nije moja krivica :oops:
■■■■■ Apple iPhone X■■■■■Samsung Galaxy A5 2016■■■■■

sigi
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Čet, 03. Avg 2006. 17:12

Post od sigi »

mezzano napisao:N96 na stolu, a u njoj prepaid broj sa 10 RSD kredita (kol'ko da imaš da "cimneš") - kakav prizor, hm?
prostije receno telefon bez kredita i nije neki telefon :D

mezzano
Expert
Expert

Post od mezzano »

Jorgovan, nisam ja rekao da se ne isplati, samo sam konstatovao da ukupna suma koju platiš, za telefon i pretplatu, je veća nego što telefon košta u radnji. Kako je Krile007, predstavio situaciju, dolazilo se do zaključka da kod Vipa može da se uzme telefon + besplatni minuti i besplatne poruke za manje pare nego što taj telefon košta u radnji. :? To mi je bilo nelogilčno.

Ja sam uzeo K530i + MIX500, i potpuno sam zadovoljan i smatram da je isplativo uzeti telefon uz ugovor, i kad mi istekne ovaj, uzeću ponovo telefon uz ugovor.

sigi, kako si quotovao, ispalo je da sam ja rekao : "N96 na stolu, a u njoj prepaid broj sa 10 RSD kredita (kol'ko da imaš da "cimneš") - kakav prizor, hm?", a nisam, već Jorgovan.

Jorgovan
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sub, 29. Jul 2006. 14:34

Post od Jorgovan »

Ukupna suma jeste veća nego što telefon košta u radnji, tačno.
Međutim, ukupna suma navr' dve godine KORIŠĆENJA tog telefona, znači kupio si ga da da koristiš, ne da ga gledaš je manja nego da si ga kupio u radnji i onda uzeo paket X.

Telefon u radnji + Paket X x 24 meseca > Telefon kod operatera + Paket X x 24 meseca

Razumem ja te potrebe, to staviš telefon na sto u kafani i tako to ... al' telefon valjda PRVO služi za telefoniranje, hm? :)
Samsung Omnia HD 8GB

mezzano
Expert
Expert

Post od mezzano »

Jorgovan, čoveče! Pogledaj koji telefon imam ja. Nikad, ali nikad ne bih kupio telefon da ga "stavim na sto u kafani", zbog toga ne izbegavam Nokia telefone, jer je to marka koju naši ljudi najviše vole, upravo zbog tog pokazivanja.

Ponovo ponavljam, ja kažem da se isplati uzeti telefon uz ugovor, ali da je ukupna cena (teleron + pretplate) veća od one koja se plaća samo za aparat (to je potpuno normalno, i pored toga isplativo).

Poenta je bila u tome da je Krile007 napisao da može da se u Vipu kupi N95 za 200 i nešto evra, računajući tu i pretplatu za 2 godine, a taj telefon košta 500 i kusur evra.

Ja sam uzeo K530i za 7.070,00 dinara + 24 x 590 (MIX500) = 14.160,00 što ukupno izađe 21.230,00 dinara, a taj telefon je tada koštao oko 14.000.

To sam i rekao za N95 da ne verujem da može da se uzme za 200 evra (telefon + pretplata).

Nadam se da si shvatio šta sam hteo da kažem. 8)

Krile007
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Ned, 02. Okt 2005. 17:40
:: Apple iPhone X
:: Samsung Galaxy Alpha

Post od Krile007 »

mezzano, N95 8gb ne kosta ni blizu 500 evra taj telefon se uveliko napavlja za 350 evra, pa ljudi sto rade sa telefonima ga prodaju za 400 evra, kojih crnih 500 evra :wink: , te cene na ovom sajtu jesu u velikom slucaju verodostojne kada se obzir uzme trziste ali nisu uvek i realne
■■■■■ Apple iPhone X■■■■■Samsung Galaxy A5 2016■■■■■

vukbojan
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Ned, 16. Mar 2008. 06:54

Post od vukbojan »

Pa čekajte malo, jel ste blesavi! A to što za ukupnu cifru (telefon+pretplata) imaš gomilu besplatnih minuta? Ajde kupi telefon sa strane i ubaci Tako Lako prepaid, pa svaki dan na trafiku po 200din x 24 meseca?????

Pere Ubu
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 14. Maj 2007. 20:03

Post od Pere Ubu »

http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... _id=339762

Nije potpuni off-topic. Izgleda mts siguran da će biti najjeftiniji/najbolji, pa država rešila da pusti Telenor i VIP malo niz vodu :wink: Samo još da saznamo kompletan tekst Pravilnika i da sačekamo još godinu dana..

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Konacno su se setili da dozvole prenosenje broja.. E sad bi tek trebalo da dodje do "rata" za svakog korisnika. Samo jos da reci sprovedu u dela...

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Azimuth, nisu se jos setili, po ovoj vesti, i po Akcionom planu, tek krajem 2009. godine, sto ce reci ne bi me cudilo da nam vajni operateri u dilu sa RATEL-om to izmuljaju da bude 30. decembar. Jos cemo mi da se nacekamo...

Ceterum censeo, RATEL delendam esse.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

sigi
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Čet, 03. Avg 2006. 17:12

Post od sigi »

Mnogo ce jos proci vode savom , moravom i dunavom i mnogo se snega otopiti sa alpa dok mi ovo zaista nedozivimo, neka nam je bog u pomoci jer ovako kako ovo troje pametnica rade kod nas nerade nigde i niko na planeti .

Mismo mnogo nesretna i unazadovana zemlja zahvaljujuci RATELU :angry: :x

Odgovori