Yettel novosti

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge
Odgovori
mezzano
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 26. Dec 2006. 11:34
:: Motorola Moto E5 DS
:: Huawei Y5 II

Post od mezzano »

Sto se tice cena telefona uz ugovor mt:s je daleko najpovoljniji, vip je u sredini, a Telenor dere li dere.

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 01. Nov 2004. 23:38
:: Google Nexus 6P
Kontakt:

Post od cale »

Dere li dere.
Bez obzira na "slatke" ponude MT:s-a i VIP-a,ne pada mi na pamet da se ponovo "uvaljujem"/obavezujem nekim suludim ugovorima na 2 godine.
Hvala Bogu te mi ugovor kod Telenor-a istice u avgustu.A telefon koji sam tada uzeo,prodao sam posle 2 meseca.Normalno,jedva.Jer niko,tada,nije hteo telefon kome "radi samo Telenor".
Nikad vise.
Slika

Andrijano
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sub, 24. Dec 2005. 03:21
:: Iphone
Kontakt:

Post od Andrijano »

Ma bili kako bilo,ja vidim da sve veci broj ljudi se vezuje preko operatera, i to po broju mobilnih prodavnica koje se polako gase,i sve ih je manje,ne pricam striktno za bg. A stvarno nerazumem Telenor zasto je naduo cene ovim telefonima i da bas toliko bude skuplji od mts-a.

Cale koliko ja znam telefoni u telenoru su otkljucani i rade na svim mrezama :D
iphone 12 pro space grey & Telenor Total Data

djoxie
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sre, 04. Okt 2006. 14:30

Post od djoxie »

"koliko ja znam telefoni u telenoru su otkljucani i rade na svim mrezama"
apsolutno netacno. jedino ako dobijes preko veze, ali nema vise ni toga jer se fabricki podesavaju na telenor
::luv phonez::

Andrijano
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sub, 24. Dec 2005. 03:21
:: Iphone
Kontakt:

Post od Andrijano »

Ok,onda sam ja pogresio,mozda zbog toga sto mi je ortak uzeo fon i njemu radi na svim mrezma,doduse prosle godine.
iphone 12 pro space grey & Telenor Total Data

loki13
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 01. Dec 2006. 12:22
:: Htc Desire 500 dual
:: Nokia E71

Post od loki13 »

Andrijano, pa zavisi od konkretnog modela,u pocetku nijedan nije bio zakljucan,a onda su poceli da zakljucavaju n95-ice pa nakon njih sve skuplje aparate,a sada ih skoro sve zakljucavaju...
Mada ne vidim neku relanu svrhu u tome... :P
D500&E71

brankons
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Čet, 01. Dec 2005. 18:58

Post od brankons »

Ја сам скоро узео од ћалета нокиу 2626 и ради на МТС-у, а он га је узео у Теленору (или можда Мобтелу) пре око 18 месеци отприлике.
Sony Ericsson C510

Zligor
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 24. Apr 2009. 17:52
:: LG Nexus 5X

Post od Zligor »

kao sto je napisano, skuplji se zakljucavaju i bas zbog toga bi trebalo da budu povoljniji.... a uz one 4000 tarife bi svi aparati trebalo da kostaju max. 50 evra kao sto je slucaj kod normalnih operatera u evropi. po meni sasvim nelogicno da se npr. nokia e51 prodaje po ceni od 4000 dinara uz fleksi/kombinuj 4000. stvarno smesno.

djolex
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 27. Apr 2008. 19:26

Post od djolex »

Jedino sto je bila dobra ponuda skoro, to je samsung m200 za 3000 dinara na prenesi 150, ali ostalo se ne isplati da se neko vezuje na 2 godine, a da na prenesi 150 uzme telefon koji kosta kao nov. mislim da bi trebalo da uvedu dilersku ponudu kao sto je to uradio mts, ali...
Nokia Lumia 630

mezzano
Expert
Expert

Post od mezzano »

Zligor, pa 4000 je manje od 50e. :) :)

Uz te pakete bi trebalo da su

1din.

Butters
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Čet, 20. Mar 2008. 06:36

Post od Butters »

Jedna "sjajna" stvar od telenora - za samsung D780 DUAL SIM!!! pise sledece: Uređaj radi isključivo sa Telenor SIM karticom. Sjajno sjajno sjajno :lol: :lol: :lol:

Fox
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 23. Avg 2007. 12:34
:: Bgd - Roma - Napoli

Post od Fox »

Nista cudno,ljudi koji su to 'napisali' verovatno podrazumevaju da na mestu SIM1 bude poslovna a na mestu SIM 2 bude privatna kartica naravno obe Telenorove... :D
Samsung S8,Sennheiser CX300 II

mezzano
Expert
Expert

Post od mezzano »

Butters, to je sasvim legitimno. Logicno je da nastoje da telefoni koje prodaju operateri, rade samo sa njihovim karticama (iako ima izuzetaka).

Butters
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od Butters »

mezzano, znam da je legitimno ali je vrlo nelogicno i kretenski, da se tako izrazim. U redu za ove "obicne" telefone ali ovo...

mezzano
Expert
Expert

Post od mezzano »

Zasto bi bilo nelogicno?! Oni zive od toga (koriscenja njihovih usluga). Zasto bi ti oni "dozvolili" (omogucili) da telefon koji si od njih kupio, pod povoljnijim uslovima, koristio za konkurentske mreze? Ako ti je to problem, ti lepo kupis u prodavnici tel koji nije kodiran ni na jednu mrezu, pa mozes da stavis kartice koje zelis. :-)

Butters
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od Butters »

mezzano, E super, ja cu da pricam jedno, ti peto. Prekinucemo ovde, pobedio si! :uhuh: :uhuh:

Zligor
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 24. Apr 2009. 17:52
:: LG Nexus 5X

Post od Zligor »

mezzano napisao: pod povoljnijim uslovima
e ovo je jedini problem, prodaju telefone po slicnoj kao i nov a jos je zakljucan. pa i jeste nelogicno, da postoji stvarno neka veca usteda pa covek i da razmisli.

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

U pravu ste obojica, legitimno je ali je nelogično. Nije da ne znam nikoga ko ima 2 broja kod istog operatera ali su ipak u manjini.

A što se Telenorovih cena tiče......... Moja keva je htela da uzme uz PRENESI 60 nekog jeftinog Samsunga koji u prodavnicama košta 4000 a u Telenoru 9000. Razumem da je to minimalna tarifa, ali zakopati se na 2 godine i dati duplo više nego što se mora je :dry:
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

outsider_hr
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 14. Dec 2006. 15:37

Post od outsider_hr »

Evo primjera da operater ne mora da zaljuca obadva slota na svoju mrezu:

"Dual SIM funkcionalnost (slot A zaključan na Tele2 mrežu, slot B slobodan)"

http://www.tele2.hr/telefoni/tele2_bla_ ... efona.html

evolution
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 04. Jun 2008. 16:37
Kontakt:

Post od evolution »

Nove cene - Niža cena minuta u pripejd paketima, skuplji međunarodni razgovori i uspostavljanje veze

20. maj 2009. – Telenorovi korisnici će od danas plaćati više cene za uspostavljanje veze u okviru nekih pripejd paketa, i više cene međunarodnih razgovora. U isto vreme, cena minuta van mreže u paketima Više priče, Standard i Standard062 biće snižena.

Cena uspostavljanja veze biće promenjena sa 1,5 na 2,9 dinara (bez PDV-a) u pripejd paketima: Jedne cena, Moje vreme, Više priče, Posle 4, Standard, Standard062 i Porodični.

Informacije o promenama cena međunarodnih razgovora potražite ovde.

U okviru pripejd paketa Više priče, Standard i Standard062 cene minuta razogovora biće snižene za oko 15 odsto. Detaljnije informacije možete pronaći ovde.

http://www.telenor.co.rs/?section=about&page=6606&pn=1
iPhone 6 Plus

Odgovori