Provera isteka kartica

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge
Machack_NS
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Čet, 31. Maj 2007. 21:43

Provera isteka kartica

Post od Machack_NS »

Kako da proverim kada isticu telenor kartice????Znam za mt:s na 777 ali da li telenor uopste ima tako nesto(necu da zovem njihov korisnicki servis koji se naplacuje) :disgust:

snebivljiva azdaja
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sre, 13. Dec 2006. 09:48
:: iPhone 14 Pro

Post od snebivljiva azdaja »

Ili *121# ili portal Moj Telenor - biraj!!! A mozes i da uplatis kredit, pa ces automatski dobiti porukicu s novim stanjem i do kada ti vazi kartica.

Kamiondzija
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sre, 16. Avg 2006. 00:59

Post od Kamiondzija »

Zar se to ne proverava pomocu USSD koda *131# ?
Taj kod je uveden skoro, a dobijash i datum isteka dopune i datum isteka kartice...
A imash i na Portalu sve to.

snebivljiva azdaja
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sre, 13. Dec 2006. 09:48
:: iPhone 14 Pro

Post od snebivljiva azdaja »

Na portalu pise *121#, ako ga nisu promenili a na sajtu ostavili stari... u principu, nikad se ne zna. :unsure:

Kamiondzija
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sre, 16. Avg 2006. 00:59

Post od Kamiondzija »

Postoje ova koda, tj. i *121# i *131#, s tim sto je prvi za proveru kredita, a drugi za proveru isteka kartice i isteka kredita. Tako je bar u mom slucaju... :D
iPhone 4 16GB SIM Free

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Opa, nove kartice (Poruke, Prica i Posle 4) vaze 14 meseci. Lepo lepo. Sad sam proverio, uzeo sam karticu Poruke pre par dana, i sad proverio, vazi do 17.08.2008. Lepo nema sta, ako se uzme u obzir da na Telekomu kartiva vazi 9 meseci. Znachi ovo je 1.5x vishe.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Akki
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Sub, 09. Okt 2004. 11:03

Post od Akki »

Da, stvarno super... mojoj baki je istekla kartica kod mts-a iako je imala 3000 dinara kredita jer niko nije dopunio standardnom dopunom već samo elektronskom... i sad da bi aktivirala treba da plati 750 din +PDV i gubi se kredit... :roll:
U svakom slučaju koliko god da kapiram zbog čega operateri drže to mnogo je glupo da je to aktivno i kada imaš više od recimo 1000 dinara kredita ili da posle ne možeš da je aktiviraš bez gubitka kredita i gomile papirologije... :roll:
Ne pruzam podrsku putem privatnih poruka...

skeptichni chicha
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 17. Nov 2006. 12:35

Post od skeptichni chicha »

Akki, bilo kojom dopunom da dopunis broj produzava se vazenje istog za 11+1 mesec tako da ako je kartica istekla znaci da nije nikako dopunjavana najmanje godinu dana, a kada se broj ne koristi mora se paziti na rok isticanja.
Ja eto imam jedan pripejd koji "ljubazna" sluzbenica u Merkatoru u neslanoj sali (koja joj je presel jer se momentalno nasla u centru nezeljene paznje) nazva "bapskim" posto ga dopunjavam samo jednom godisnje i to strogo pazim da mi ne istekne posto svi znaju da ga koristim iskljucivo za roming.

Dakle malo obratis paznju i jednom godisnje investiras 50 din da ti broj ne bi istekao :roll:

batancev
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pon, 21. Maj 2007. 20:12

Post od batancev »

Akki, i miodrage
Šta će se desiti ako zakasnim sa obnavljanjem kredita na svojoj prepaid kartici?
Ukoliko ne dopunite kredit u roku od 12 meseci od dana aktivacije kartice ili od dana poslednje dopune, kartica će biti isključena u sistemu. Vašu karticu u narednih 30 dana možete aktivirati uz zadržavanje istog broja, što je posebna usluga mt:s i naplaćuje se 750,00 dinara bez PDV-a.

sto kaze skeptichni chicha, svaka dopuna je ok bila elektronska ili ne
Poslednja izmena od batancev u Sre, 27. Jun 2007. 18:53, izmenjeno 1 put ukupno.
Remember, remember
The 5th of November

Akki
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od Akki »

Nemoguće... lično joj dopunih kredit sa hiljadu dinara jer je išla na more pa da ima... Nazovem call centar i kažu mi da el. dopuna važi samo 2 meseca... Ne budem lenj, odem do korisničkog centra i ponove mi istu informaciju... U svakom slučaju da nisam ja uplatio i to neposredno pre navodnog isteka kartice pa i da poverujem... ovako... :roll:
Nije ni bitno, nisu problem pare nego princip, već je dobila novu telenor karticu na kojoj važi mnogo duže za svaki slučaj... :wink:

batancev
Mobil fan
Mobil fan

Post od batancev »

onda bi meni jedna kartica odavno istekla jer je punim samo elektronski vec 2-3 godine
koristim je samo za kucanje sms-a
a i na kraju krajeva kada se pozove 777 dobije se info o roku upotrebe kartice pre sledece dopune i on mi je uvek bio tacan
Remember, remember
The 5th of November

Akki
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od Akki »

Ma nije ni bitno... da ne idemo u off... :wink:

Ja sam samo preneo šta mi rekoše... ako su lagali mene i ja lažem vas... a stvarno nikada nisam ni obratio pažnju na isticanje kartice... U svakom slučaju baka je dobila novu karticu... kredit nije ni bio bitan već princip kao što rekoh... :)

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Akki, ja isto vec godinama samo elektronski dopunjujem karticu, i znam da uvek imam 9 meseci od dana dopune na njoj. Ne znam sta je tebi poslo po zlu, ali to je trebalo da ispitas, i da se bunis i iz principa da ne dozvolis da i tih 3 soma propadne.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

batancev
Mobil fan
Mobil fan

Post od batancev »

again
miodrage, kartica vazi 12 a ne 9 meseci
sve pise na sajtu
ili nekoliko postova iznad
Remember, remember
The 5th of November

Dexter
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 23. Avg 2004. 12:06
:: Samsung S21+

Post od Dexter »

Ili promenite naslov teme ili nemojte ici u off topic...Akki vam je objasnio shta i kako i kraj... :wink:

MilančeBGD
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 13. Dec 2005. 15:38
:: Sony Xperia U
:: SE K800i

Post od MilančeBGD »

Evo da kazem nesto na ovu temu :) i mene je ovo zanimalo, i malo pre sam nesto lutao po Telenor forumu i sasvim slucajno naisao da zvanje broja 914 je od petka 22.06 besplatno.Nazvao sam broj, i dobija se informacija koliko imate kredita i do kad kartica vazi :)
Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works...

Odgovori