Vojkan stize, kao grom iz vedra neba.
Prepaid je bolji, ne MI je bolji, zato sto:
Cena minuta i sekundi u pre-paidu je "konstantnija" od cena kod post-paida i unapred sam neuporedivo sigurniji i tacniji u proceni toga koliko sam potrosio tih virtuelnih usluga i koliko treba da doplatim i niko mi ne moze ni na koji nacin staviti bilo kakvu zakonsku ili nezakonsku barijeru na bilo kakvo predvidjeno i nepredvidjeno koriscenje te kartice, niti me smarati zato sto nisam doplatio kredit iz ko zna kog razloga(cak i u Srbiji). Niti sam, sto je najbitnije i najociglednije debilno, vezan ikakvim ugovorom za bilo koga, pa ne moram da prihvatam nikakve iskrivljene uslove i jednostrane promene ugovora(naravno od strane operatera) na koje "po zakonu", ja kao krajnji korisnik iliti onaj koji crpi tolika dobra i usluge, je l', ne mogu da uticem, sve i da imam nabolju nameru i najvecu zelju.(ako izuzmem bacanje eksplozivnih naprava na nekoliko "operaterovih nekretnina" ili tako neki teroristicki akt

).
Navedeni i slicni ogranicavajuci faktori kod post-paid ugovora i tako tih malverzacija i izokretanja cinjenica, naravno u operaterovu korist(jer niko danas nece da radi za 0 eura) je upravo poenta; a malo ko vidi da npr. kod VIP-a, se upravo pokazala ona izreka "platis dinar da udjes u kolo", a 1200 eura da izadjes kad hoces. A opet, ako "odlucis ili zahtevas" da ostanes, hebace te svi i sa svih strana, a ti po zakonu moras da pevas i uzivas u uslugama i dobrima.
Ako ti nije jasno o cemu pricam, procitaj malo ona sitna slova na poledjini ugovora. Ja sam danas upravo otkrio da sam u ugovoru iskoristio "uslugu na zahtev korisnika" i zvanicno zahtevao da mi iskljuce roaming, a niko mi nije rekao to, cak ni onaj mamlaz kome sam diktirao podatke za upis u ugovor, a naravno, nisam lud pa da nesto zahtevam na svoju stetu i sam sebe ogranicim bezveze.
Razumeo bih ja post paid, ako ti placa firma, ili bivsa zena, pa te boli uvo koliko ces da koristis te umisljene usluge, a ovako, nemoj prodavati maglu kako nisi do sada provalio da te "zlikovac pljacka" i kako to sve u stvari treba toliko da kosta, sto je na kraju, za nase dobro, jer nam ipak trebaju telefoni.
Da ne spominjem "nedostupnost sluzbe za obracunavanje usluga" i tako to. Koliko ti se puta desilo da ti "blagovremeno koriguju" racun za 20% na vise ? Na 063, 064, ili 060, koji god da imas.
p.s. Jeste jednostavnije kod post-paida to sto ne ides na trafiku da platis, i sto mozes i preko racuna da placas, ali te dve stvari svakako nisu vredne toliko "koliko ih zlikovci naplacuju".
I zato je pre-paid bolji, jer ti je mozak manje okupiran maloumnim prevarantima i imas vremena za druge i korisnije stvari.
Ili ako volis da placas "vazduh", ti izvoli, ja ne mogu nikako da te sprecim, niti cu pokusavati.
Pozdrav.