Najbolji operater u Srbiji (Telenor vs M:TS vs VIP)

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge

Koji je operater najbolji u Srbiji

Glasanje se završava Čet, 15. Apr 2010. 18:01

Telenor
6
30%
MT:S
12
60%
VIP
2
10%

Ukupno glasova: 20

Aleksaboy
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Uto, 17. Jul 2007. 21:13
:: LG L7 II

Najbolji operater u Srbiji (Telenor vs M:TS vs VIP)

Post od Aleksaboy »

:? Koji je najbolji operater u Srbiji po cenama, kvalitetu i raznovrsnosti usluga?

a) Telenor
b) MT:S
c) VIP

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 28. Sep 2005. 11:38
Kontakt:

Post od Spyker »

Najbolji mi je telenor. Mislim da je tema dzabe otvorena, jer svakome je bolji onaj kog koristi, jednostavno iz navike. Ja ne vidim neku BITNU razliku, dok su mi one sitne neprimetne.

Mislim da je bolje da se tema zove kog operatera vise volite, jer nemamo mi svi iste zahteve, nekome je bitniji razgovor, nekom poruke, nekom internet, nekom besplatan korisnicki servis...
iPhone + CX300

Jorgovan
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sub, 29. Jul 2006. 14:34

Post od Jorgovan »

Telenor ...

Prenesi 250 i N76 za cca. 300 EUR u FULLu ... kutija, tastatura bez kineskih slova, srpski meni i NOKIA garancija. Ja sam odabrao ugovornu obavezu od dve godine - da bih bio siguran da mi neće promeniti tarifu koju su možda greškom napravili i izbacili na tržište ...

1000 dinara = 250 minuta, ka bilo kojoj mreži + 250 poruka. Ako slučajno nešto ne potrošim, prenesem u sledeći mesec. Sad u avgustu, kad budem išao na odmor, sigurno neću potrošiti sve minute ... al' zato u septembru - širokooo ... ;)
Samsung Omnia HD 8GB

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Meni je mt:s prirastao za srce, imam ovaj broj 7 godina. Uslugama operatera sam prilicno zadovoljan, uvek su bili za nijansu jeftiniji od konkurencije, a meni kao budzetliji je to vrlo vazno. Imam i Telenor i Vip karticu, ali nisam nestopreterano odusevljen. I da, iskljucivo koristim prepaid.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

milos062
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sub, 21. Jul 2007. 19:17

Post od milos062 »

PO meni mt:s ima najbolju ponudu koristim ga od kad je poceo sa radom imam i 3g sve je super super cene mislim da je bolji od drugih

vukbojan
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Ned, 16. Mar 2008. 06:54

Post od vukbojan »

VIP jer je "neprovereno" dobar
dok su drugi provereno losi

Daddy Yankee
Banned
Pridružio se: Sre, 14. Nov 2007. 07:13

Post od Daddy Yankee »

miodrage napisao:I da, iskljucivo koristim prepaid.
Ovo nismo znali :disgust:

batancev
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pon, 21. Maj 2007. 20:12

Post od batancev »

taj miodrage-ov post je od leta 2007
ko zna, mozda do tada jos nisu svi znali "da je zemlja okrugla"
:D :D :D
no hard feelings
Remember, remember
The 5th of November

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Hahahahhaha, lepo sam se nasmejao, ali svoje stavove i dalje nisam revidirao :) A kad cu, ne zna se... verovatno kad mi daju ponudu koju ne mogu da odbijem (tipa, na ovom ugovoru ce se naci ili tvoj potpis ili tvoj mozak)

mladja@sd
Banned
Pridružio se: Uto, 12. Feb 2008. 05:22

Post od mladja@sd »

TELENOR APSOLUTNO!!!!!!!
Od 96 godine koristim isti broj i nebi ga menjao za 5000eura da mi neko da!!!
Telenor je po meni najpovoljniji i jedini ima SESTOCIFRENE brojeve i ne znam kako bih mogao da se naviknem da koristim neki drugi broj!!!
KORISTIM MOBY PRO 400 I PREZADOVOLJAN SAM!!!
Doduse stvarno dosta koristim telefon tako da uvek potrosim sve minute i jos dosta prko toga!!
:lol: 8) :D :) 8)

grinskrin
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 24. Mar 2008. 23:45

Post od grinskrin »

Svi nude skoro sve isto, tako da se automatski i bez predrasuda moze zakljuciti da su sveukupno losi. I po svaku cenu ostanite na pre-paidu, jedino ako dobijete ponudu koju ne mozete odbiti - sto je miodrage napisao.

p.s. Umesto da se "vodi borba" oko toga ko ce imati sto nize cene, ko ce pruziti vise za iste ili cak manje pare, posto su jedni drugima konkurencija - kako nalaze zdrav razum -, jer ih je 3 komada na jednom mestu, ovde se cene impulsa, sekundi, minuta, tarifa, paketa, prenosa, odnosa, donosa, doprinosa, potrosnje, konzumacije, konsultacije itd. "koriguju"- apsolutno uvek na stetu korisnika, sem pred izbore i tako neke "velike, bitne i kljucne pojave za razvoj drzave u celini" koje imponuju svesti mase za koju jos uvek nije razjasnjeno kako ili zasto nije zahvacena evolucijom coveka kao bica sa intelektualnim sposobnostima.

Pre-paid, jer izmedju redova Vi odredjujete koliko cete biti opljackani, samim tim koliko ste spremni da uplatite.
Na svakoj zemlji raste korov, samo sto se u Srbiji zaliva.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

E sad cekam Vojkana da se javi pa da krene rasprava po milioniti put prepaid vs. postpaid. Stavishe mogao bi se otvoriti neki topic na tu temu... bilo bi vrlo interesantno :D

vojkan22
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sub, 20. Okt 2007. 18:08

Post od vojkan22 »

Cekaj jos malo, jos pokusavam da provalim ko je taj zlikovac koji odredjuje koliko cu biti "opljackan" :blinky: na postpaidu... :D
Ma znas u cemu je stvar. Ja apsolutno nemam problem kad ti ili bilo ko drugi kaze "prepaid mi je bolji zbog toga i toga", ma moze i bez argumentacije, ali u licno ime. Ali kad neko pocne ovako da propoveda i predstavlja to kao munjom u kamen uklesano :D onda moram da se :P

grinskrin
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od grinskrin »

Vojkan stize, kao grom iz vedra neba. :lol:

Prepaid je bolji, ne MI je bolji, zato sto:

Cena minuta i sekundi u pre-paidu je "konstantnija" od cena kod post-paida i unapred sam neuporedivo sigurniji i tacniji u proceni toga koliko sam potrosio tih virtuelnih usluga i koliko treba da doplatim i niko mi ne moze ni na koji nacin staviti bilo kakvu zakonsku ili nezakonsku barijeru na bilo kakvo predvidjeno i nepredvidjeno koriscenje te kartice, niti me smarati zato sto nisam doplatio kredit iz ko zna kog razloga(cak i u Srbiji). Niti sam, sto je najbitnije i najociglednije debilno, vezan ikakvim ugovorom za bilo koga, pa ne moram da prihvatam nikakve iskrivljene uslove i jednostrane promene ugovora(naravno od strane operatera) na koje "po zakonu", ja kao krajnji korisnik iliti onaj koji crpi tolika dobra i usluge, je l', ne mogu da uticem, sve i da imam nabolju nameru i najvecu zelju.(ako izuzmem bacanje eksplozivnih naprava na nekoliko "operaterovih nekretnina" ili tako neki teroristicki akt :lol: ).

Navedeni i slicni ogranicavajuci faktori kod post-paid ugovora i tako tih malverzacija i izokretanja cinjenica, naravno u operaterovu korist(jer niko danas nece da radi za 0 eura) je upravo poenta; a malo ko vidi da npr. kod VIP-a, se upravo pokazala ona izreka "platis dinar da udjes u kolo", a 1200 eura da izadjes kad hoces. A opet, ako "odlucis ili zahtevas" da ostanes, hebace te svi i sa svih strana, a ti po zakonu moras da pevas i uzivas u uslugama i dobrima.

Ako ti nije jasno o cemu pricam, procitaj malo ona sitna slova na poledjini ugovora. Ja sam danas upravo otkrio da sam u ugovoru iskoristio "uslugu na zahtev korisnika" i zvanicno zahtevao da mi iskljuce roaming, a niko mi nije rekao to, cak ni onaj mamlaz kome sam diktirao podatke za upis u ugovor, a naravno, nisam lud pa da nesto zahtevam na svoju stetu i sam sebe ogranicim bezveze.

Razumeo bih ja post paid, ako ti placa firma, ili bivsa zena, pa te boli uvo koliko ces da koristis te umisljene usluge, a ovako, nemoj prodavati maglu kako nisi do sada provalio da te "zlikovac pljacka" i kako to sve u stvari treba toliko da kosta, sto je na kraju, za nase dobro, jer nam ipak trebaju telefoni.

Da ne spominjem "nedostupnost sluzbe za obracunavanje usluga" i tako to. Koliko ti se puta desilo da ti "blagovremeno koriguju" racun za 20% na vise ? Na 063, 064, ili 060, koji god da imas.

p.s. Jeste jednostavnije kod post-paida to sto ne ides na trafiku da platis, i sto mozes i preko racuna da placas, ali te dve stvari svakako nisu vredne toliko "koliko ih zlikovci naplacuju".

I zato je pre-paid bolji, jer ti je mozak manje okupiran maloumnim prevarantima i imas vremena za druge i korisnije stvari.
Ili ako volis da placas "vazduh", ti izvoli, ja ne mogu nikako da te sprecim, niti cu pokusavati.
Pozdrav.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

grinskrin, da te ispravim, ne moras da ides na trafiku da platis, nego ako imas tekuci racun u banci, trudi se da uvek imas recimo somica na njemu, i onda SMS posaljes na neki broj i uplatis sebi krede koliko ti treba, minimum je 50 din.

grinskrin
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od grinskrin »

miodrage,

to je to, u pre-paidu placas onoliko koliko si potrosio i u svako doba mozes da vidis "stanje", a ne desava se nikad kao na post-paidu da ti obracunaju da si potrosio neke virtuelne minute(obicno je izgovor da je greska u sistemu :o ) i veoma cesto kada te zanima stanje cujes "pozovite kasnije, sluzba je nedostupna".(a nisam jos nijednom cuo da su nekome dodali broj tih besplatnih virtuelnih minuta ili poruka, sa tako nekom greskom u sistemu, sto je vrlo zabrinjavajuce, kada samo pomislim na masu ljudi koja ne zna ni da ukuca sms poruku... provera racuna je neka vanzemaljska nauka :wacko:) I bas bih voleo da upoznam nekoga ko u takvim okolnostima ne vidi priliku za naplacivanje neiskoriscenih dobara i usluga, odnosno kradju minuta, odnosno para, posto se parama placa.

U pre-paidu su, na osnovu mog iskustva, minuti skuplji jedno 20ak %, ali zato uvek znas na cemu si, i taj "mir" jednostavno nema cenu. Pozdrav.

AquaZX
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Čet, 19. Apr 2007. 14:21

Post od AquaZX »

Pa i u postpaidu postoji "mir", skines listing, uvuces ga u onaj softver sto prebroji sve zivo iz tog listinga pa ako nesto ne valja pravac poslovnica..

A ako posmatramo postpaid sa aspekta onih Tarifnih dodataka - tu prepaid nema sta da trazi...

Prepaid moze da se isplati samo u varijanti u kojoj Miodrage sa foruma koristi one akcije gde se dupliraju dopune ili dodaju SMSovi svakog meseca.. A to opet zavisi od dobre volje MTSa.

Daddy Yankee
Banned
Pridružio se: Sre, 14. Nov 2007. 07:13

Post od Daddy Yankee »

ko ne zna da je postpaid povoljniji, nek se ubije odma'. ovo što miodrage i grinskin pišu je jednostavno rečeno smiješno :lol:

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Daddy Yankee, povoljniji po ceni i ni po cemu drugom. Idi unazad jedno metar i po dana, i videces sta sam sve pisao na ovu temu, da se ponavljam. Imao sam bas jednu lepu raspravu sa vojkanom, i niko naravno nije popustio ni pedalj. Sto je grinskrin rekao, moj mir nema cenu. A ja da idem da se preganjam u poslovnicama ako mi nesto nije u redu sa listingom... pa jednostavno recheno nemam vremena, nemam volje, i nemam zivaca za tako nesto.
AquaZX, tacno kako si rekao, isplati mi se bas zbog tih promocija koje sam zloupotrebio :)
Trenutno imam oko 1300 SMS-ova koje mogu da posaljem, i preko 4.5k dinara na rachunu. To mi je sasvim dovoljno za jedan duzi period, a jos do avgusta mi stize po 600 din mesecno i oko 300SMS-ova mesecno. Meni ovo radi posao samo tako... kad sve potroshim, i postpaid mi bude povoljniji, razmislicu o prelasku na isti...

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Meni su kanda greskom dodali nekih 50tak sms-ova proslog meseca... Ili je mozda neka nova promocija u pitanju ili kako neko rece "greska u sistemu" al' u svakom slucaju ja imadoh 200 i kusur sms-ova u aprilu na post pejdu. Sto se tice provere stanja, "nestalih" minuta i tako toga ne mogu da se pozalim, nemam ama bas nikakvih zamerki osim sto prvih 10 dana u mesecu ne mozes da proveris stanje ali zato mozes da pratis. Pri pejd, pa sta znam, imam i tu karticu i jedina prednost koju vidim u odnosu na post pejd je da sam odlucujes kolika ce ti biti mesecna potrosnja tj. "racun" ali nije ni izbliza toliko povoljno koliko je post pejd (barem dok ne pocnu da kradu a nadam se da nece)...

Odgovori