Marketing i reklame

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge

Najbolji marketing ima...

mt:s
10
18%
Telenor
30
55%
VIP
15
27%

Ukupno glasova: 55

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Marketing i reklame

Post od Lobachewsky »

Gledam onu VIP-ovu reklamu "treca sreca- i nista, mucak".
Simpaticna mi ona devojka. Bas mi ono- prija, sto se kaze :)
Ali kad god me pokoleba da koristim VIP, VIP uvek nesto omane! Te nema signala, te spor gprs, te ne idu poruke, te ne mogu da zovem telenor...
S druge strane, da li nekoga reklama "brate mt:s prepaid vrh, brate najbolja brate, mreza brate (curcic)" pokoleba da kupi karticu? No, ukusi su razliciti.
Komentarisite reklame

batancev
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pon, 21. Maj 2007. 20:12

Post od batancev »

vip je ubedljivo najbolji jer imaju navise da relamom dobiju/izgube
njihovim bilbordima je grad preplavljen, zgrade sa velikim praznim fasadama su pokrivene gigantskim panoima a povrh svega toga oni toliko para sada daju na marketing kada jos blago receno nemaju nista ni da ponude
sta ce tek raditi kada od jeseni krene postpaid ili ne daj boze neka nova tarifa na prepaid-u
e sada sto im je za sada marketing najbolji deo citave firme to je druga stvar i tema za sebe
Remember, remember
The 5th of November

Njegovan
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Čet, 28. Jun 2007. 17:43

Post od Njegovan »

Наравно МТС, видјео сам пар реклама преко кабловске. Нису лоше. :D
МТЕЛ - СРПСКА МРЕЖА У РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ

djuice
Banned
Pridružio se: Sre, 28. Mar 2007. 19:58

Post od djuice »

Saša Ćurčić uspeo je da unovči deo svoje slave, ponovo rasplamsane posle izlaska iz kuće "Velikog brata". Kontroverzni fudbaler napravio je u poslednjih nekoliko nedelja dva odlična poslovna aranžmana sa Mobilnom telefonijom Srbije i "MB" pivarom i postao bogatiji za oko 100.000 evra.

MTS: Đani na snimanju bio neverovatan!

Radivoje Vulićević, menadžer MTS-a, kaže za Press da je Đani bio odličan saradnik i da se vrlo brzo opustio i dao maksimum od sebe da reklama postigne svoj cilj.
- Saša je na snimanju bio sjajan i veoma inspirativan, kako ekipi, tako i samom sebi. On je bio naš izbor i pravo osveženje kada su reklame u pitanju. Već smo dobili mnogo komentara na račun reklame, uglavnom su svi pozitivni, a što je najbitnije, nema ravnodušnih - otkriva Vulićević, i napominje da ni rekordno vreo letnji dan Đaniju nije zasmetao da se opusti pred kamerama.
- Bilo je veoma vruće, iako smo odabrali najbolji studio i imali odlične uslove. Đaniju je trebalo 10 do 15 minuta da se opusti, a iznenadio se što se za "samo" osam sati posao završio. Mislio je da je to samo prva faza snimanja - kaže menadžer Telekoma.

Ceo tekst: http://www.pressonline.co.yu/vest.jsp?id=17616

mt:s - :shock:

VIP - jako dobro, jasno i prepoznatljivo.

Telenor - kreativno i inteligentno.
djuice user permanently deactivated.

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 28. Sep 2005. 11:38
Kontakt:

Post od Spyker »

Telenor ubedljivo najbolji po mom misljenju. Na onoj VIP reklami ispada da smo mi glupi sto smo koristili ova dva operatera :uhuh:

Najjacu kampanju ima vip, ali mi je telenorova najbolja. Sve u svemu, nove mt:s reklame sa onim kretenom su toliko retardirane, da ne poverujes...

Znaci, telenor je najprijatniji, vip najjaci, a mt:s je cist promasaj...
iPhone + CX300

madness99
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 07. Mar 2006. 20:40

Post od madness99 »

meni je Telenor nekako mnogo prirastao za srce a i reklame mi se svidjaju bas danas kada sam ulazio u BG skoro svaki drugi bilbolder je njihov ima jos i VIP al mt:s -a nigde.A Sasa Curcic ne mogu da shvatim kome se ono svidja vrh brate a ne znam sta je gore text ili on :unsure:
iPad 3G + Samsung Galaxy Tab 10.1 9 + iPhone 4 32gb White + HTC Evo 3D

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Spyker »

madness99, he he, i meni je isto reklama RETARDIRANA, nikad nisam gledao velikog brata, tako da ne znam kakav je taj lik, ali je u reklami ne vidjeni KRETEN...
iPhone + CX300

Kamiondzija
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sre, 16. Avg 2006. 00:59

Post od Kamiondzija »

Pa dete od 3 godine bi osmislilo bolju reklamu za mt:s...
Za razliku od debilnih reklama mt:s - a, Telenorove reklame su onako... dubokoumne :D Tako su koncipirane da kad se reklama zavrshi natera te da malo porazmislish o onome shto si video, a to je vec pokazatelj da je reklama kvalitetna i inspirativna.
Ali VIP je trenutno van konkurencije, to stoji, medjutim, mozda je to malo uzaludno s obzirom na ponudu, ali dobro, bolje i to nego nishta.
iPhone 4 16GB SIM Free

Koren
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Ned, 16. Apr 2006. 09:09
:: Samsung Note 2
Kontakt:

Post od Koren »

Iskreno dvoumio sam se izmedju VIP-a i Telenor-a jer stvarno mislim da su im reklame kvalitetne i da se dosta ulaze u njih. mt:s-ov nakaradni pokusaj sa Curcicem necu ni da ubrajam u reklamu, mislim da su to bacene pare...

Izabrao sam VIP, jer su uspeli da se poigraju na fazon "trece srece" i da reklamama poprave utisak koji je sama mreza i kompanija ostavljala u pocetku. Ipak nije bas lako doci u ring gde se dva teskasa uveliko zagrevaju i boksovati sa njima kao da si u tom ringu i radjen! (boze sta sam sad nalupao! valjda ce bar nekome biti jasno :D ) Meni se na primer svidela reklama u kojoj porede operatere sa muskarcima, jer su bas potrefili moje vidjenje nasih operatera! mt:s stariji covek, onako domacin, a Telenor mladi biznismen, sto bi se reklo japi :D

VIP je takodje prvi poceo sa bilbordima i celim stranama u novinama i tu mi se svidelo sto je Telenor to adekvatno ispratio, a mt:s je preterao i poceo da smara sa po 5 strana ponuda u svakim novinama.

Telenorove reklame su stvarno super, i istina, teraju da se malo razmisli o njima, ali ono sto meni smeta je sto ko zna gde su one snimane i kad, pa su sada samo pustene uz izmene u jeziku za nase trziste. Inace najlepsi su mi telenorovi bilbordi, pogotovo oni veliki na genexu!

Sve u svemu, aplauz za VIP i Telenor, a sto se mt:s-a tice nisu usli ni u top5! (iako ih je samo 3 u igri)

PozZ

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Iako sam verni Telekomov korisnik, reklame su im oduvek bile stjupidne, mada ni drugi nisu nista bolji. Vip mi je tek ocajan sa svojim sloganima, nasmejao sam se na ono sto je neko preneo sa ES-a svoje humoristicke dodatke na svaki slogan. Glasao sam za Telenor jer imaju pristojne reklame, i dobro su zastupljeni. Nazalost zbog obaveza jedva stizem da gledam TV, mozda 1-2 sata nedeljno, tako da se sa najvise reklama srecem u novinama.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

mdenic85
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 30. Avg 2006. 01:16

Post od mdenic85 »

mt:s-ove reklame su glupe. Mnoge nemaju smisla. Mislio sam da posle one reklame za porodicni paket (mts mts mts... mts mts mts) nista gluplje ne mogu izbaciti, kad ono Curcic!!! Mislim brate vrh debilizma! Vipove su mi onako... nesto fali, mislim efektive su, ali jos nesto... dobro jos su novi. Telenorove su mi najzanimljivije, kulturne, sa smislom... recimo mnogo mi se dopala ona za tarifni dodatak "dodaj vecernje razgovore". Tako da svoj glas dajem Telenoru!

Jorgovan
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sub, 29. Jul 2006. 14:34

Post od Jorgovan »

Poslednja reklama, za "SuperSound" ... izuzetna!

Iako u startu nisam ukapirao o čemu se radi (reklama je mogla da bude za šta god), na drugo gledanje, kad unapred znaš šta je "punchline", onda je stvarno odlična!

E, sad ... ista stvar i za bilbord - ako vidiš samo bilbord, a ne znaš o čemu se radi, može da ti se učini da se radi o nekom leku protiv glavobolje ... al' i to je valjda ciljano ... da pitaš nekoga da li kapira, pa ti onda taj neko opiše i reklamu (jer ubiše na televiziji sa reklamama ...), pa onda krenete da pričate na tu temu (kad ionako nemate o čemu drugom ...) i eto DODATNOG efekta!

Ukratko:

VIP reklame - dinamične, interesantne, sve je crno-belo, samo je VIP u boji, na granici pristojnosti (čudi me da ih niko nije tužio za "Dugo smo čekali slobodu govora"). Očigledno da imaju efekta ...
Telenor - neobične, svaka reklama je kao mala priča ("Omiljeni broj" i one dve glupače koje ogovaraju sve i svakoga ...), nisu "direktni" i ne gađaju se sa veeelikim ciframa preko celog ekrana. Meni su najinteresantnije ...
MT:S - VRH brate i "MTS, MTS, MTS ..." stvarno nemam komentar. Ono što mi je bilo interesantno je kad su u novinama na reklamu za telefone stavili "Mi vam ne nudimo hiljadu telefona, nudimo vam samo one koji vam se sviđaju ..." - KAKAV AUTOGOL!
Samsung Omnia HD 8GB

fain2daniel
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 14. Feb 2005. 03:04
Kontakt:

Post od fain2daniel »

nije curcic pobedio na VB'u jer je glup,klinacki nastrojen i sl. ali reklama za mts mu bas ne lezi...inace telenor je ok..koristim Mobtel/Telenor od ranijih dana i moram reci da su dosta zakazali sa prijemom signala i drugih stvari...moracu malo da se bacim na mts i vip cisto da vidim razliku.
naj reklame dalaze iz Telenor radionice :wink:
One Man's Vision,Mankind's Salvation RAPTURE Nov 5 1946........Xperia Z3

batancev
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pon, 21. Maj 2007. 20:12

Post od batancev »

Koren napisao: VIP je takodje prvi poceo sa bilbordima i celim stranama u novinama i tu mi se svidelo sto je Telenor to adekvatno ispratio, a mt:s je preterao i poceo da smara sa po 5 strana ponuda u svakim novinama.
mala ispravka
mislim da su i mts i telenor su krenuli sa reklamama na citavoj strani u novinama mnogo pre nego sto je vip poceo da radi
Remember, remember
The 5th of November

Koren
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Ned, 16. Apr 2006. 09:09
:: Samsung Note 2
Kontakt:

Post od Koren »

batancev, moguce da je bila po koja reklama i pre nego sto je VIP dosao, ne kazem da se oni uopste nisu reklamirali. Ali bar koliko sam ja prmetio, posle dolaska VIP-a to je bukvalno eksplodiralo i u jednim novinama od 30 strana barem 6-7 su bile cele strane reklama operatera.

PozZ

Andrijano
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sub, 24. Dec 2005. 03:21
:: Iphone
Kontakt:

Post od Andrijano »

Glasam definitivno za Telenor zato sto su stvarno najbolje po nekim mojim kriterijumima.Iako pompezne reklame vip-a,samo su me iznervirale,jer bih rekao da nas malo podcenjuju.

A sto se tice telekoma i Curcica,pa morate da shvatite,da nam je veliki broj stanovnistva,ne bih u procentima dosta primitivno,pa prolaze primitivne reklame(bar su mene u porodici,a i dan danas ucili lepom ponasanju,a i recniku,mislim dok sam jos isao u osnovnu skolu,na casu srpskog nisi nio smeo da kazes rec "brate",a vidi sad brate ovo brate ono i sta deca kad vide to,nekad Ana Karenjina,a danas vrh brate..... i cudimo se sta nam je sa mladim generacijama :wink: )
iphone 12 pro space grey & Telenor Total Data

MB maneken
Banned
Pridružio se: Čet, 16. Jun 2005. 16:07

Post od MB maneken »

dopuna misica, dopuna kredita... reklama je debilna i brzo ulazi u glavu... o njoj ce da se prica i dobro i lose i jooos dugo dugo... u svakom slucaju ostaje... kao ona "i sanke za batu"... dok ce telenorove i vip-ove brzo da se zaborave.

http://www.pressonline.co.yu/vest.jsp?id=17616
Poslednja izmena od MB maneken u Ned, 12. Avg 2007. 21:17, izmenjeno 3 puta ukupno.

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Spyker »

MB maneken, he, he, pa moras ti da kazes neki plus za mt:s, pre bi se ubio :lol: Jeste, ekstra su reklame, pamte se...

Onda su se trebali reklamirati "Nemojte uzimati nase kartice, mi nista ne valjamo", ja bih to lako zapamtio...
iPhone + CX300

MB maneken
Banned
Pridružio se: Čet, 16. Jun 2005. 16:07

Post od MB maneken »

Telenorove reklame mi nisu orginalne, a VIP-ove su mi ruzne. Opet ova sa Curcicem je debilna kao ona Noblice Noblice i pali (nije tipicna).

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

Očigledno je da je VIP sa svojim marketingom (ako se uopšte tako može nazvati po kvalitetu reklamnih poruka) pokrenuo i Telenor i MTS na malo ozbiljniju marketinšku politiku...Pritom VIPove reklame su zaista kontraverzne i iritirajuće, ali stoga ih je lakše zapaziti i o njima se priča...MTS je prešao na klasicno kataloško reklamiranje svoje ponude ... dok se Telenor najozbiljnije pozabavio osmišljavanjem načina da proprati svoje akcije...Iako sam korisnik MTS-a, i nekako mi je najpristupačniji i najpovoljniji, profesionalnost me obavezuje da ipak Telenoru dam svoj glas... :roll:
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

Odgovori