Slanje poruka nekom ko je u romingu(u Italiji)-MTS
- vostezmaj
- Mobil poznavalac
- Pridružio se: Pon, 11. Sep 2006. 01:20
- Kontakt:
Slanje poruka nekom ko je u romingu(u Italiji)-MTS
Koliko se tarifira slenje poruke ka da je neko u Italiji u romingu???Devojcica mi je otisla na exkurziju,a ja jos saljem poruke kao blesav,nisam ni znao da se posebno tarifiraju...Inace servis 789 je nedostupan pa pitam ovde...
Hvala...
Hvala...
Opel Klub Serbia
Nokia X6 16gb
Nokia X6 16gb
- Stoned Ryder
- Neredovni učesnik
- Pridružio se: Uto, 16. Okt 2007. 22:38
Zašto bi se poruke upućene na broj koji je trenutno u roamingu posebno tarifirale? Vi niste u obavezi da znate da li se korisnik koga pozivate ili mu šaljete poruke nalazi na teritoriji Srbije ili u inostranstvu.
Čak i ukoliko operater odredi da se cena poruka poslatih ka brojevima koji se nalaze u roamingu razlikuje od standardne cene poruke razliku u ceni bi trebalo da naplati primaocu poruke, a ne pošiljaocu (kao što je to slučaj sa pozivima). Mada, koliko je meni poznato, cena poruka je ista, bez obzira da li je primalac u Srbiji ili u inostranstvu.
Čak i ukoliko operater odredi da se cena poruka poslatih ka brojevima koji se nalaze u roamingu razlikuje od standardne cene poruke razliku u ceni bi trebalo da naplati primaocu poruke, a ne pošiljaocu (kao što je to slučaj sa pozivima). Mada, koliko je meni poznato, cena poruka je ista, bez obzira da li je primalac u Srbiji ili u inostranstvu.
Only the good die young,
All the evil seem to live forever!
- vostezmaj
- Mobil poznavalac
- Kontakt:
Jojj ljudi ako je tako stvarno sam presrecan...Imama bel50 paket i sve mislim da mi skida one "besplatne" poruke,kad mi neko ubacio "buvu" da se naplacuju posebno,ja da svisnem...Molim vas ako mozete nekako da proverite tu informaciju,a i ostali korisnici foruma koji znaju nesto vise o ovome,molim da se oglase...
p.s.Sve bi bilo ok da korisnicki servis radi,i da ja mogu to da proverim,ali neradi vec vise od mesec dana i to me strasno nervira.
Hvala na brzim odgovorima...Pozz
p.s.Sve bi bilo ok da korisnicki servis radi,i da ja mogu to da proverim,ali neradi vec vise od mesec dana i to me strasno nervira.
Hvala na brzim odgovorima...Pozz
Opel Klub Serbia
Nokia X6 16gb
Nokia X6 16gb
- Stoned Ryder
- Neredovni učesnik
- Pridružio se: Uto, 16. Okt 2007. 22:38
Ja sam 100% siguran da Telenor ne naplaćuje takve poruke ni jednu paru skuplje od standardnih (jer one i jesu standardne) i ulaze u pesplatne poruke (na PRO i PRENESI tarifama). A pošto je poznato da je MTS najveća fotokopir mašina u Srbiji isti bi princip trebalo da važi i kod njih... Ali ipak bi bilo najbolje raspitati se direktno kod njih. Ukoliko 064/789 nije dostupan www.mts.telekom.co.yu bi trebalo da jeste.
Only the good die young,
- vostezmaj
- Mobil poznavalac
- Kontakt:
Evo drugari napokon sam uspeo da dobijem informaciju na 789,i upravu ste.Naplacuje se najnormalnije.Ja se us*ro,jos sam slao i mms i reko sace da mi stigne racun......
Inace dali neko ima informaciju o Italijanskim karticama,koliko kada bi me devojcica zvala sa nje skidalo???Ja sam je zvao sa halo govornice na taj italijanski br,i skida 1din po sekundi....

Opel Klub Serbia
Nokia X6 16gb
Nokia X6 16gb
-
- Mobil fan
- Pridružio se: Pet, 17. Nov 2006. 12:35
Pa ja još nisam naleteo na operatera koji drugačije tarifira (a i mislim da takav ne bi dugo opstao) odnosno kod svih ti se tarifira kao da se broj koji pozivaš nalazi u njegovoj matičnoj mreži a kako se njemu naplaćuje ..... eto primera VIP-a i još jednog razloga da se i dalje ne razmatra njihova ponuda pa šta god da nude od telefona.
Naravno MMS se TARIFIRA pošto postoji protok preko GPRS-a pa se to naplaćuje.....
Da znam da se ponavljam ali "been there done that" i koštalo me 76din + PDV po poruci u CG
ali ko mi kriv kad sam morao da dokayujem kako operateri (i ne samo oni) na 789 ne kapiraju kako šta funkcioniše (tj. da roming GPRS povlači i MMS u romingu).
Naravno MMS se TARIFIRA pošto postoji protok preko GPRS-a pa se to naplaćuje.....
Da znam da se ponavljam ali "been there done that" i koštalo me 76din + PDV po poruci u CG

-
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Čet, 14. Dec 2006. 15:37
@vostezmaj
"Inace dali neko ima informaciju o Italijanskim karticama,koliko kada bi me devojcica zvala sa nje skidalo???"
Pogledaj ovdje:
http://www.prepaidgsm.net/en/italy.html
"Inace dali neko ima informaciju o Italijanskim karticama,koliko kada bi me devojcica zvala sa nje skidalo???"
Pogledaj ovdje:
http://www.prepaidgsm.net/en/italy.html