Slanje poruka nekom ko je u romingu(u Italiji)-MTS

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge
vostezmaj
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pon, 11. Sep 2006. 01:20
Kontakt:

Slanje poruka nekom ko je u romingu(u Italiji)-MTS

Post od vostezmaj »

Koliko se tarifira slenje poruke ka da je neko u Italiji u romingu???Devojcica mi je otisla na exkurziju,a ja jos saljem poruke kao blesav,nisam ni znao da se posebno tarifiraju...Inace servis 789 je nedostupan pa pitam ovde...

Hvala...
Opel Klub Serbia
Nokia X6 16gb

lizard
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 20. Dec 2004. 19:33

Post od lizard »

Ne znam odakle ti informacija da se poruke koje ti posaljes nekom ko se nalazi u romingu posebno tarifiraju??!! Cena koju ti placas je standardna cena poruke.

Stoned Ryder
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Uto, 16. Okt 2007. 22:38

Post od Stoned Ryder »

Zašto bi se poruke upućene na broj koji je trenutno u roamingu posebno tarifirale? Vi niste u obavezi da znate da li se korisnik koga pozivate ili mu šaljete poruke nalazi na teritoriji Srbije ili u inostranstvu.
Čak i ukoliko operater odredi da se cena poruka poslatih ka brojevima koji se nalaze u roamingu razlikuje od standardne cene poruke razliku u ceni bi trebalo da naplati primaocu poruke, a ne pošiljaocu (kao što je to slučaj sa pozivima). Mada, koliko je meni poznato, cena poruka je ista, bez obzira da li je primalac u Srbiji ili u inostranstvu.
Only the good die young,
All the evil seem to live forever!

vostezmaj
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Kontakt:

Post od vostezmaj »

Jojj ljudi ako je tako stvarno sam presrecan...Imama bel50 paket i sve mislim da mi skida one "besplatne" poruke,kad mi neko ubacio "buvu" da se naplacuju posebno,ja da svisnem...Molim vas ako mozete nekako da proverite tu informaciju,a i ostali korisnici foruma koji znaju nesto vise o ovome,molim da se oglase...

p.s.Sve bi bilo ok da korisnicki servis radi,i da ja mogu to da proverim,ali neradi vec vise od mesec dana i to me strasno nervira.

Hvala na brzim odgovorima...Pozz
Opel Klub Serbia
Nokia X6 16gb

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Slanje poruke na broj iz mreze (ma gde se nalazzio) kosta isto. Prema tome, salji samo. Nedavno sam bio u Rusiji, mojisu mi samo na 064 slali, a ja sam pisaoi pricao sa ruske kartice. Megafon Jedna tarifa, 3 rublje minut na fixni (oko 7 din)
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Stoned Ryder
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Uto, 16. Okt 2007. 22:38

Post od Stoned Ryder »

Ja sam 100% siguran da Telenor ne naplaćuje takve poruke ni jednu paru skuplje od standardnih (jer one i jesu standardne) i ulaze u pesplatne poruke (na PRO i PRENESI tarifama). A pošto je poznato da je MTS najveća fotokopir mašina u Srbiji isti bi princip trebalo da važi i kod njih... Ali ipak bi bilo najbolje raspitati se direktno kod njih. Ukoliko 064/789 nije dostupan www.mts.telekom.co.yu bi trebalo da jeste.
Only the good die young,
All the evil seem to live forever!

vostezmaj
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Kontakt:

Post od vostezmaj »

Evo drugari napokon sam uspeo da dobijem informaciju na 789,i upravu ste.Naplacuje se najnormalnije.Ja se us*ro,jos sam slao i mms i reko sace da mi stigne racun...... :oops: Inace dali neko ima informaciju o Italijanskim karticama,koliko kada bi me devojcica zvala sa nje skidalo???Ja sam je zvao sa halo govornice na taj italijanski br,i skida 1din po sekundi....
Opel Klub Serbia
Nokia X6 16gb

AquaZX
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Čet, 19. Apr 2007. 14:21

Post od AquaZX »

Naravno da ce poruke biti standardne jer ti "uslovno" nemas pojma da li je taj broj u roamingu ili ne..

Cisto da napomenem da VIP naplacuje dolazne SMSove u roamingu, ludo ali je tako 8)

vostezmaj
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Kontakt:

Post od vostezmaj »

AquaZX, a sta ako sam ja u romingu i necu da primim poruku,a on mi ipak isporuci i skine kredit?Ili sta ako ja nemam kredita a u romingu sam i neko mi posalje poruku?
Opel Klub Serbia
Nokia X6 16gb

tigara
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Čet, 13. Jul 2006. 08:56

Post od tigara »

Sto se mts-a tice kada iz Srbije saljete sms poruku korisniku 064/065 mreze bilo gde da se nalazi u roaming-u,cena sms poruke je standardna kao da se korisnik nalazi u Srbiji.Inace dolazni sms za korisnike 064/065 mreze sa ne tarifira u roaming-u
POZZ
6500 slide

skeptichni chicha
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 17. Nov 2006. 12:35

Post od skeptichni chicha »

Pa ja još nisam naleteo na operatera koji drugačije tarifira (a i mislim da takav ne bi dugo opstao) odnosno kod svih ti se tarifira kao da se broj koji pozivaš nalazi u njegovoj matičnoj mreži a kako se njemu naplaćuje ..... eto primera VIP-a i još jednog razloga da se i dalje ne razmatra njihova ponuda pa šta god da nude od telefona.
Naravno MMS se TARIFIRA pošto postoji protok preko GPRS-a pa se to naplaćuje.....
Da znam da se ponavljam ali "been there done that" i koštalo me 76din + PDV po poruci u CG :roll: ali ko mi kriv kad sam morao da dokayujem kako operateri (i ne samo oni) na 789 ne kapiraju kako šta funkcioniše (tj. da roming GPRS povlači i MMS u romingu).

outsider_hr
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 14. Dec 2006. 15:37

Post od outsider_hr »

@vostezmaj
"Inace dali neko ima informaciju o Italijanskim karticama,koliko kada bi me devojcica zvala sa nje skidalo???"

Pogledaj ovdje:
http://www.prepaidgsm.net/en/italy.html

Odgovori