Telefon kod Mobilnog operatera?

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge

Da li se isplati uzimati telefon preko operatera?

Glasanje se završava Pon, 10. Mar 2008. 04:21

Da! Kod Telenora
7
13%
Da! Kod mt:s-a
9
16%
Da! Kod vip-a
3
5%
Ne!
37
66%

Ukupno glasova: 56

reaper225
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 12. Feb 2007. 23:09

Telefon kod Mobilnog operatera?

Post od reaper225 »

Kao sto ste i culi vec poceo je "rat operatera" i pojavili su se telefoni kojima je niza cena kada ga uzmete s odredjenim prepaid/postpaid paketom. Ono sto ja mogu izdvojiti kod svakog operatera je: MT:S-P1-11000din.-1900din. mesecno (bel400) VIP-n95-n95 8GB-23000/33000-3600din. mesecno TELENOR-PONUDA JE SHIT!*

Morate znati da su svi telefoni "original" tj. nisu skidani sa mreze i nemaju ruske, nemacke i svedske tastature :)

*cene i neki podatci nisu u potpunosti tacni
Ako ja budem kupio telefon za vise od 300e znajte da je to smak sveta!!!!

MilančeBGD
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 13. Dec 2005. 15:38
:: Sony Xperia U
:: SE K800i

Post od MilančeBGD »

Da li se isplati :roll: pa za onog ko trosi 1900din. mesecno mozda se i isplati ;)
Da imam para da placam 1900din. i da toliko trosim naravno da bih i razmislio o kupovini nekog telefona ;)
Sto se tice ponude za n95/n95 8gb to je po meni :ohmy:
Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works...

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Ma koje crno uzimanje telefona preko operatera, to je teska robija. Nemam nameru nikome da se obavezujem da nesto placam. lakse mid a sqpim cash pa da qpim kad imam para nego ovako sve nesto na rate, na pocek, na mamine... Ako imam kintu placam, ako nemam, skupljam.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

AnGeL oF LoVe
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Čet, 23. Mar 2006. 22:18
:: Note 4
:: Note 10 lite

Post od AnGeL oF LoVe »

U pravu je miodrage,(Ma koje crno uzimanje telefona preko operatera, to je teska robija).Nisam nasao nikog da se zbog toga nije pokajao.Izbegavati svako vezivanje na duzi vremenski rok.
LG G2 Black,16GB

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

nisam za uzimanje telefona preko operatera.šta ako počnu da se ponašaju kvarno i počnu malo više naplaćvati račune.kako onda raskinuti ugovor a proći bez posledica.ovako može postpejd ali nikakvu obaveznu prema njima
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

sssikisss
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pon, 27. Mar 2006. 14:04

Post od sssikisss »

Originalni telefoni sve je to super (mada je i sa njima bilo problema) ali su uslovi kod nas i vise nego losi, jedino se isplati nekome ko bas dere racun, u Crnoj Gori su dosta povoljniji uslovi...

kapoerista90
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 05:49

Post od kapoerista90 »

pa pazi ovako,od mog ortaka cale(koji nenormalno putuje,i koristi roaming) pravi ogroman racu,i njemu dobro dodje onaj paket od 4000 din,i uzeo covek lepo nokiu N95 za dinar... i zadovoljan je.... a racun mu je cak i veci od toga... tako da se nekom takvom to isplati...
Nokia E71... Elegant, but deadly

Optimus_Prime
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Sre, 15. Feb 2006. 02:40
Kontakt:

Post od Optimus_Prime »

Ja sam uzeo Samsung U700 za 10720 din na paketu Mix1000 i za sada sam zadovoljan telefonom :D :D
inace postpaid koristim dve godine i nikad nisam imao problema sto se tice racuna da su mi nesto dodali i tako to a mesecni racuni se krecu od 1800 din do 6000 din, mada su se zajebali proslog meseca i naplatili mi racun 300 din manje prosto neverovatno :o :o :o ali cuda se ipak desavaju u ovoj nasoj zemlji Srbiji.
Nokia N73 + Samsung U700

djape48
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 05. Jun 2007. 13:19

Post od djape48 »

Uzeo sam pre godinu dana N 1112 za 120 dinara preko mts-a i ne kajem se ni najmanje, a cale je dobio odlican aparat za dz. Trosim isto kao i pre, oko 400 dinara, sto zadovoljava sve moje trenutne potrebe i kad istekne ugovor za godinu dana potpisacu nov i uzeti opet neki telefon u skladu sa mesecnom potrosnjom. Ne shvatam zasto se na potpisivanje ugovora gleda kao na robiju, kao da ce doci neki operater koji ce dati sve za dzaba, pa cu se kajati sto imam ugovor na mts-u. Inace izbor mobilnih telefona kod operatora je krajnje bedan
p.s. Venom ako "oni" pocnu da se ponasaju kvarno i naplacuju racune vise, mi lepo pocnemo da vadimo listinge i zalimo se na mestima predvidjenim za to
w810 + 8GB

Zeljkamp
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 20. Nov 2007. 07:27
:: HTC U11
Kontakt:

Post od Zeljkamp »

Meni za novu godinu istice robija od 2 godine kod mts-a. Tada sam sebe castio za novaka sa SE K700 i mislim da je tada kostao 1.888 dinara,sto je bilo oko 25e sa paketom BEL 200. Mislim da vise necu uzimati telefon od operatera,osim ako me privuku nekom extra ponudom,mada cisto sumnjam u to,jer vec duuugo vremena nisu imali ponudu koja bi me navela da promenim misljenje! :wink:

vlada1970
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 20. Nov 2006. 14:06
:: Blackberry Q5
:: Nokia 8310

Post od vlada1970 »

Cilj mi je da minimalno trosim a ne da sumanuto placam i dalje post paid racune , tako da nisam ni slucajno za ove kombinacije sa zaduzivanjem . Cak da mi sad neophodno bas i treba post paid , mada stvarno ne znam ni jedan razlog pa makar bio i super extra mega biznismen , uzeo bih broj ali bez zaduzivanja da mogu uvek da ukinem broj kad mi ne treba vise .

Tako da mi se na samu pomisao o post paid-u odmah dize kosa na glavi i bezim sto dalje :lol:

Da li se isplati ? Pa isplati se kao i svaki kredit koji mucenici ljudi moraju da uzmu od banaka da bi sebi u danasnjim uslovima bar malo dali nade za dalji zivot ili uslisili neku zelju koja je sa sadasnjim platama uglavnom ( mislim kod vecine stanovnika Srbije ) moguce ostvariva ako se zaduzis do guse . A kad uzmu kredit , onda nikada da dodje taj kraj otplate i smuci se coveku sve . E puste zelje . Kad covek ne bi toliko svoj napredak u zivotu merio spoljasnjim merilima kao sto su "veca kuca, bolji posao , veca zarada, itd" onda bi i zelja bilo manje i onda ne bi ulazio u zatvoreni krug iz koga nema izlaska . A dok smo u tom zatvorenom krugu , moramo da uslisavamo zelje koje non stop izviru i nikada ih se necemo otarasiti dok smo tu gde smo . 8)

reaper225
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 12. Feb 2007. 23:09

Post od reaper225 »

Video sam da dosta ljudi ne zeli da se obavezuje na 1 ili 2 god. i upravu su! Ali morate znati da vecina telefona najnizih cena na MS-u su cene telefona koji su skidani sa mreze i da morate dodati 25-40% postojece cene da bi kupili telefon u original pakovanju sa svim dodatcima....
Ako ja budem kupio telefon za vise od 300e znajte da je to smak sveta!!!!

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Post od Green »

Ljudi u Srbiji nisu navikli na takve ponude i potpisivanje ugovora na 12,24 ili vise meseci,zato je jos uvek mnogo neverice i skeptika.U svetu je to praksa vec odavno,otkako su uvedene mobilne mreze,pa je takav vid koriscenja usluga sasvim normalan. Pa jos ako ima raznih i mnogobrojnih planova i povoljnih cena usluga,ljudi potpisu ugovor vrlo lako.Telefon dobiju dzabe i uglavnom placaju fiksnu ratu svaki mesec,zavisno za koju se odlucite. Ima naravno i prepaid,ali recimo ovde kod mene u Australiji ponuda prepaid aparata je mizerna. :dry:
Vecini korisnika odgovara to sto imaju moderne aparate uzete na ugovor i nije ih briga sto ce ih koristiti 2 godine,jer po isteku ugovora uvek mogu da ga produze sa opet najnovijim uredjajem...

Wicker Man
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
:: HTC Desire
:: Sony Ericsson K800

Post od Wicker Man »

Ne, zaista jos uvek nemam stalni posao a i ne trosim bas toliko mesecno pa da mogu da se obaveuzjem bilo kakvim ugovorom i kod bilo kog operatera,vise volim da sam sebi kontrolisem koliko cu potrositi i kada cu sebi kupiti dopunu. :)
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!

llulle
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 01. Sep 2006. 19:32

Post od llulle »

sta da vam kazem,ko trosi par hiljada mesecno,taj se nece brinuti dal ce imati da plati toliko i za 2 godine,mojima to odgovara,ja tosim sad 3000-4000 mesecno i to samo sa jednog fona,drugi sam prepaid,meni je postpaid bolji zato sto uopste ne razmisljam da li imam kredita,dal mogu da uplatim i sl. prepaid se valjda samo jos kod nas i u slicnim zemljama koristi i popularan
na zapadu postpaid vlada zato sto je prakticniji
meni keva lepo uplati preko racuna i vozi mishko,a i kad je potpisivala ugovor nije ramisljala o tom da treba 2 godine da placa
a kad cujem tumacenja tipa >platis telefon 5000(koji inace kosta 15000) i onda 2 godine dajes 1000 dinara mesecno pa ti izadje ukupno 29000 :lol: :wacko: ja u tom trenutku pomislim,pa nije on kriv kad ne kapira
nokia c7

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 28. Sep 2005. 11:38
Kontakt:

Post od Spyker »

Ja kada cujem nesto tako, ja pomislim kako ljudi mogu da budu toliko glupi...

Inace, ja sam na postpaidu, i ne pada mi napamet da uzimam telefone i da se vezujem...

Mislim da je to nepotrebno, a onaj ko trosi mnogo mesecno (recimo moj cale, bar 500e mesecno), nece ni gledati da uzme telefon preko operatera, jer ima para i ovako, i nece da se vezuje... Evo, recimo ja sam mu pokazao lunu, on je rekao da ce je uzeti, nije ni gledao cenu, i zasto bi on sada gubio vreme na to kako da ustedi 15e, ako za to vreme moze da uradi nesto u fabrici, i poveca profit za hiljade i hiljade evra...

Znaci, ok su te ponude, ali su nekima prevelike, a nekima premale, i nisu vredne paznje... Meni je recimo zadnji racun bio 1800 bez pdv-a, i uopste ne razmilsljam o ugovoru, jer ne vidim razlog za to...
iPhone + CX300

McLaren F1
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Pet, 28. Apr 2006. 16:51
:: LG G2

Post od McLaren F1 »

Mislim da se ipak ljudima koji redovno mesecno placaju svoj racun par hiljada dinara,i koji su dugo na postpaid-u isplati uzeti neki telefon,jeste da njih nema bas mnogo,ali znaci ima i isplativih ponuda tako da nije bas sve tako crno! :roll: :wink:
I bas kao sto Green rece,ima dosta neverice i skeptika kod nas jer je ipak sve ovo jos novo za nas,nazalost! :smutny: :wink:

kljun
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 26. Jul 2007. 20:56
Kontakt:

Post od kljun »

pre sam mislio da uzmem preko Telenora Nokiu E50, uz paket "Prenesi 125" ili "Fleksi 500", al cekam da dodje neki popust jer je telefon uz neka od ta dva paketa 10.990 din. uz ugovor na 2 god.
Nokia N82 + 8GB + Altec Lansing Headphones, SE K810i L.F.C. - Y.N.W.A. moj album

Andrijano
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sub, 24. Dec 2005. 03:21
:: Iphone
Kontakt:

Post od Andrijano »

Pa po meni je ok uzeti mob preko operatera,ako naredne 2.godine ne nameravas da promenis mob,ipak se dobije mob od zvanicnog distributera,zasto ga ne uzeti,a ako ga cesto menjas cemu uzimanje moba preko operatera. :D
iphone 12 pro space grey & Telenor Total Data

fain2daniel
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 14. Feb 2005. 03:04
Kontakt:

Post od fain2daniel »

vlada1970 napisao:isplati se kao i svaki kredit koji mucenici ljudi moraju da uzmu od banaka da bi sebi u danasnjim uslovima bar malo dali nade za dalji zivot ili uslisili neku zelju koja je sa sadasnjim platama uglavnom ( mislim kod vecine stanovnika Srbije ) moguce ostvariva ako se zaduzis do guse . A kad uzmu kredit , onda nikada da dodje taj kraj otplate i smuci se coveku sve
tako je to u banana drzavi :disgust: vezano za temu ko voli nek izvoli...i onako nemaju u ponudi uredjaje koji bi me zanimali...mada ako VIP bude ubacio Blackberry program bice zanimljivo ;)
One Man's Vision,Mankind's Salvation RAPTURE Nov 5 1946........Xperia Z3

Odgovori