Telekom povecao broj besplatnih minuta i poruka

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge
Dream Weaver
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 10. Nov 2004. 02:45
:: Xiaomi Mi Max 2

Telekom povecao broj besplatnih minuta i poruka

Post od Dream Weaver »

Juce sam dobio ovakvu poruku od Telekoma:
Od 1.12. vasa tarifa je bogatija za 80 besplatnih minuta i SMS mesecno. Tarifiranje poziva po sekundi posle prvog minuta. Uspostava veze 1.9 din bez PDV-a.
Drugarici je stigla ista poruka samo sto je ona dobila 40 min i SMS mesecno
Ja sam na Bel 400.
and justice for all...

Andrijano
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sub, 24. Dec 2005. 03:21
:: Iphone
Kontakt:

Post od Andrijano »

E pa super je ovo :D ,nego na kom paketu je tvoja drugarica da li na istom ili manjem,cisto da vidimo da li ide povecanje proporcionalno velicini paketa? :)
iphone 12 pro space grey & Telenor Total Data

djape48
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 05. Jun 2007. 13:19

Post od djape48 »

Andrijano naravno da povecanje ide proporcionalno velicini paketa, to mozes da procitas i na www.mts.telekom.yu Ako se prvi minut razgovora zaokruzuje i na besplatnom saobracaju, to povecanje ne znaci puno
w810 + 8GB

loki13
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 01. Dec 2006. 12:22
:: Htc Desire 500 dual
:: Nokia E71

Post od loki13 »

Sto je najgore telekom je povecao minute i sms-pve samo na bel paketima.....a mi na ostalim mozemo samo da sanjamo.....
JOs kada bi smanjili cene telefona,npr satro ukinuli pdv bili bi extra (ovako k530 uz mix500 je 90e.sto bas i nije malo.....)
D500&E71

mb011
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 07. Jul 2006. 22:18
:: Sony Xperia M4 Aqua
:: Nokia 208

Post od mb011 »

Taj navodni poklon je samo paravan za uvodjenje zaokruzivanja prvog minuta, znaci ako si pricao 25 sekundi tarifira ti se 60. takodje povecana je i cena uspostave poziva na 1.9din + PDV. sve u svemu poskupljenje pod plastom poklona i deda mraza...

bigmag
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 09. Feb 2006. 03:51

Post od bigmag »

Bas tako mb011, kakvi su to prevaranti pa to je strasno, stvarno su se otkinuli od poklona... :lol: a ovamo zakruzuju prvi minut i jos povecali cenu uspostave veze, daleko bilo... :wacko:
.::HTC Desire Z::.

mb011
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 07. Jul 2006. 22:18
:: Sony Xperia M4 Aqua
:: Nokia 208

Post od mb011 »

resili ljudi da malo smanje broj korisnika, mnogo ih imaju pa ajd malo da smanje ne bi li malo i neko drugi radio :D setimo se slogana "imate prijatelje"..

MB maneken
Banned
Pridružio se: Čet, 16. Jun 2005. 16:07

Post od MB maneken »

loki13 napisao:Sto je najgore telekom je povecao minute i sms-pve samo na bel paketima
Sta je sa nama sto koristimo npr. MIX tarifne pakete, nisu trebali da odvajaju!? Prvo ono strasno zaokrzivanje na prepaidu a sad su izostavili MIX tarifne pakete... :uhuh:

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Za vas na MIXu se sprema sto biti ne moze:) Ja mislim da ce svaki korisnik MIX paketa da bude prijatno iznenadjen utrostruchenim racunom i pretnjom da ce biti pogubljen na trgu ukoliko i pomisli da promeni tarifu.
Salu na stranu, mislim da je ovo sto mt:s radi kontra produktivno, ali videcemo, ko zna , mozda su nasli neku racunicu koju mi za sada ne vidimo. :D
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

vojkan22
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sub, 20. Okt 2007. 18:08

Post od vojkan22 »

Znas koja je racunica, ta da su svi babe koje ce samo da kukaju po forumima, ako se i nadje neko ko stvarno ima mu*a, raskine ugovor, predje na drugog operatera, steta tj minus uzrokovan time ce lako biti pokriven vecim prihodima koji ce nastati na osnovu ovog zaokruzivanja i povecane uspostave veze.
MB maneken napisao:Sta je sa nama sto koristimo npr. MIX tarifne pakete, nisu trebali da odvajaju!?
Vala neka su odvojili, neka slobodno ostave ovoliko minuta i poruka, ali i tarifiranje na sekund, i ja se uopste necu osecati diskriminisano :D

skeptichni chicha
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 17. Nov 2006. 12:35

Post od skeptichni chicha »

Racunica je jednostavna podignes cene ali na taj nacin da to u stvari bude poskupljenje za manji broj ljudi a i od njih vecina ni ne primeti da se nesto promenilo sem sto su dobili vise besplatnih minuta. Vecina je stvarno za svoje pare i dobila vise a to su svi oni koji nisu "probijali" pretplatu, oni koji su se uklapali u minutazu pretplate ali su imali dosta razgovora kracih od minut su ostali manje vise na istom. Poskupelo je samo onima koji "debelo" probijaju minutazu zbog uspostave veze (ali oni ionako treba da menjaju tarifu ako mozga imaju) i onima kojima telefon sluzi za cimanje i razgovor tipa "Pozovi me!" pa prekid veze (i onda nastavak posle 5-15 min "A sto me nisi pozvao?!?!" ) a nekako tesko nalazim u sebi razlog da lamentiram nad tuznom sudbinom ljudi iz ove dve kategorije....

misternobg
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 20. Avg 2006. 09:10
Kontakt:

Post od misternobg »

Mislim da su oni provalili da vecina razgovora traje manje od minuta pa su resili da ih zaokruzuju. Predpostavljam da se zaokruzivanje odnosi i na besplatne minute, zato da bi ih sto pre potrosio. Vecina mojih razgovora traje manje od minut.

ceki
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 04. Sep 2006. 10:18

Post od ceki »

ja sam na mybel tarifi, pa mi nisu jos nista poslali, tj obavestili me...

valjda ce biti nesto od toga...

djape48
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od djape48 »

ceki, nece biti nista od toga, jer se ovo odnosi samo na Bel pakete. Mozda u buducnosti, sto da ne. E ovi ljudi u mt:s-u su skroz retardirani. Na strani http://www.mts.telekom.yu/index.php?ID=2110 (cenovnik Bel tarifnih paketa) ima stavka "SMS poruka ka nacionalnim destinacijama svakog dana od 01 do 03h" gde umesto cene od 1.70 bez pdv-a stoji kosa crta (osim za Bel 1000), sto bi trebalo da se tumaci kao besplatne poruke u to vreme, zar ne? Pre 10 minuta sam zvao cc da pitam da li ce mi skidati besplatne poruke koje posaljem u tom vremenskom periodu, na sta se operaterka Jelena vidno zbunila. Tek posle par minuta je pronasla tu stavku za koju sam je pitao i prokomentarisala, "a da to je staro, to ne vazi za vas." Sad se ja pitam zasto nesto sto ne vazi za mene stoji tu gde stoji? Ko koga tu j#$e bre???
w810 + 8GB

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

A ja sam pre neki mesec jos i ulazio u rasprave tipa Telenor vs. MTS! Ali dobro, cim neko nekog hvali, verovatno je zadovoljan njegovim uslugama. Da ga ne produbljujem jer je svako, nadam se, izabrao ono sto je najbolje/najpovoljnije za njega.
djape84, niko te ne drzi da budes kod njih ako nisi zadovoljan, osim ako nemas neki ugovor.

AnGeL oF LoVe
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Čet, 23. Mar 2006. 22:18
:: Note 4
:: Note 10 lite

Post od AnGeL oF LoVe »

Na bel sms-u (+dosta tarifnih dodataka) sam pa nemam nikakve pogodnosti.Moram da priznam da me je Mts razocarao.Kad samo pogledam sajt Telenora i vidim cene,tarife + kvalitet usluge a ako znamo koliko su platili za Mobtel dok je Telakom sve to imao.Imam aktivnu pre paid 063 karticu i reci cu -zbogom mts
LG G2 Black,16GB

djape48
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od djape48 »

Lobachewsky, cemu takav komentar? Kakve veze ima telenor vs. mts sa ovim o cemu pricamo tj. sa promenama na Bel tarifnim paketima? I sta sad, treba da promenim operatera zbog jedne nejasnoce pomenute u mom prethodnom postu koja ce biti razjasnjena cim proradi servis za proveru stanja? Da, da, to je bas pametno resenje
w810 + 8GB

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

djape48, niko tebe nije prozvao. Druga stvar, pretpostavio sam da ces se osetiti prozvanim pa sam lepo napisao 'da je svako izabrao ono sto je najpovoljnije za njega itd...'.
A komentar Telenor vs. mts je nastao kao proizvod svega sto se skupilo u proteklih par dana. Promene na Belu su samo deo te propasti. Varnica je bila bajat sadrzaj sajta spomenut u tvom postu.

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

Ma sajt Telenora je mnogo bolje ažuriran (mada ako se uzme Telekom kao konurencija onda to uopšte nije teško), ali je meni i dalje malo konfuzan, tj. relativno retko idem na njega ali treba mi po 10 minuta da nađem šta mi treba. A telekomov je jasan pregledan i tačan kao da ga je radio neko kome je to bila slilska vežba u slobodno vreme, i da ga sad održava domar koji poslednji saznaje šta se u firmi događa.
Ali krajnje je bezobrazno ovako menjati propozicije, usred igre dodavati nove prepreke da bi igra bila zanimljivija, a i krajnji korisnici ne mogu svaka 3 meseca da menjaju operatera. U krajnjem slučaju i tu oterateri zarađuju na tome što korisnici treba da obaveste sve prijatelje o novom broju.

Aj ako se neko razume da mi kaže da li zaokruživanje prvog minuta važi i za MIX? Jer sam njega uzeo.
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

E zbog ovoga nisam blesav da uzmem postpaid. Jos ako uzmem u obzir da sam uplatio jedno 8 onih dopuna 980+, ja vec mesecima ne mogu da istroshim kredit, a o porukama ne smem ni da sanjam. Evo, sad bas gledam, imam jos 652 besplatne poruke, pa kad cu ja to da potrosim. Cale mi je jos bolji, on ima oko 1400 komada. Keva nesto malo manje, oko 1200. Ma koji crni postpaid bre? I jos, postpaid moram da idem da uplatim racun, moram to u neko odredjeno vreme, a prepaid, dopunjujem sa racuna kad ja to pozelim, prostim slanjem besplatnog SMS-a. Milina.
Inace sam velika lenstina, ili komformista (eufemizam), i sve sto bi mi islo naustrb licnog zadovoljstva smatram atakom na svoju licnost, ergo bezim od toga ko djavo od krsta.
Zakljucak svega: Prepaid RULJZ!!! :D :D :D
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Odgovori