Usluga „SMS-cinkaroš” - tromesecna pretplata 500 dinara

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge
MB maneken
Banned
Pridružio se: Čet, 16. Jun 2005. 16:07

Usluga „SMS-cinkaroš” - tromesecna pretplata 500 dinara

Post od MB maneken »

„SMS-cinkaroš” raduje roditelje, đaci gunđaju
A. Ðukanović - A. Lađarević |||| - 20.12.2007. - 23:13
Đaci gimnazije „Sveti Sava” od ove školske godine i te kako dobro razmisle pre nego što odluče da eskiviraju neki čas jer njihovim roditeljima već istog dana o tome stiže SMS obaveštenje. Roditelji i profesori su oduševljeni, a učenici su postali obazrivi.

PORUKA - Na mobilni telefon roditelja dnevno stižu podaci o izostancima, opomenama, eventualnim prekršajima, ali i uspesima koje učenici postignu. Ocene iz svih predmeta šalju se jednom nedeljno.
- Sistem funkcioniše tako što se sve relevantne informacije unose u školsku bazu podataka. Posredstvom operatera ti podaci se šalju „Telekomu" koji ih distribuira roditeljima. Oko 80 odsto roditelja koristi ovaj program i reakcije su izuzetno pozitivne, iako većina učenika ne deli njihovo oduševljenje - kaže za „24 sata" Ljiljana Ðokić, direktorka gimnazije „Sveti Sava".
Ona kaže da je cilj programa da se kroz slanje pravovremenih informacija izgradi bolji odnos na relaciji škola - učenik - roditelj. Kao prvi pokazatelj uspeha SMS obaveštavanja direktorka navodi sve veći broj roditelja na roditeljskim sastancima.
- Prva statistička analiza biće urađena na kraju prvog polugodišta kada ćemo moći da uporedimo parametre kao što su opšti uspeh, broj opravdanih i neopravdanih izostanaka i izrečenih vaspitno-disciplinskih mera s onim iz prethodnih školskih godina - kaže direktorka gimnazije.
Većina đaka bi međutim radije da izbegne ovakvu SMS komunikaciju škole i roditelja.
- Ne smeta mi što roditelji dobijaju uvid u ocene, ionako uvek mogu da ih vide u školi, ali je obaveštavanje o izostancima problem za većinu učenika - žali se Jelena Ð, učenica treće godine gimnazije „Sveti Sava".
Cena ove usluge, koju je inače još prošle školske godine odobrio Savet roditelja, za prvo tromesečje je bila 500 dinara.

http://www.24sata.co.yu/vesti.php?id=17929

maaleena
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Ned, 18. Mar 2007. 18:34

Post od maaleena »

zaci ne mogu da verujem. Bas tako blago roditeljima, ali djaci poludese.hehe
Ali ipak je to sve za njihovo dobro, ali roditelji trabaju vaspitati svoju decu da im sve govore, a ne da ih uhode.
hehe, sigurno se i ucenje popravilo :D

Dexter
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 23. Avg 2004. 12:06
:: Samsung S21+

Post od Dexter »

Uhh...Dobra je stvar za roditelje, mada mislim da je ipak previshe....jednom nedeljno shalju spisak ocena, mogli su to jednom u dve nedelje ili jedno mesecno da shalju...

A shto se tiche uchenika, difinitivno ne valja.... :)

Srecom, zavrshio sam na vreme srednju.... 8)

LittlePrince
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 28. Okt 2007. 04:32
:: Xiaomi Redmi Note 5
Kontakt:

Post od LittlePrince »

Ne podrzavam, niposto. Ako roditelji moraju da uhode decu da bi saznali sta rade ode ono kako treba pricati sa decom i steknuti poverenje... Ovo ce biti veliki bojkot dece prema roditeljim pa ce skrivati sve sto mogu a to moze da se negativno odrazi na porodicu a i to mi lici na navikavanje od malih nogu da te neko uhodi: Prvo roditelji pa kad se naviknes na to nece ti tesko pasti ni kada to radi drzava.

Stoned Ryder
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Uto, 16. Okt 2007. 22:38

Post od Stoned Ryder »

Dobro je da ovoga nije bilo u vreme kad sam ja išao u školu! Inače nikako ne bih mogao onoliko da bežim sa časova koliko sam to činio, da blejim sa društvom u kafiću i slično... :roll:
Only the good die young,
All the evil seem to live forever!

PM.po
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Pon, 17. Dec 2007. 23:43

Post od PM.po »

Postoji slicna stvar e-dnevnik. Razlika je u tome sto se informacije dobijaju na zahtev, nema pretplate. Mogu se korititi putem interneta, SMS-a i govornog automata. Jedina mana je sto se informacije sporo apdejtuju, pa moj mladji brat nije dobio nijednu ocenu od oktobra :lol:

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Potpuno podrzavam ovu akciju, i smatramd aje trebalo uvesti je mnogo mnogo ranije. Ode nashe drustvo u 3 lepe jer djaci mesto da sede i rade na casovima bleje po kaficima i ostalo (end of Quote). O cemu se zapravo radi? Pa o tome da nam je drustvo moralno posrnulo, da se ljudi bore za golu egzistenciju, sa jedne strane, a sa druge, ogromna gomila mladih ljudi u normalno radno vreme ne radi nista, lanza negde, ne zna sta ce sa sobom, kriminal cveta itd.
Mnogi ovde kazu da nesto ne vlja u kontaktu dece i roditelja. Jasno da ne valja, u ovom drustvu vishe nista ne valja. Ono sto je izopaceno se smatra vrhunskim odlikama, takvi ljudi mesto da nailaze na najostrije osude, bivaju najpopularniji. STRASNO!
Danasnji mladi narastaji su uz casne izuzetke tako vaspitani, da delikventsko ponasanje smatraju sasvim normalnim. Dogadjaji na raznim utakmicama nam to najbolje ilustruju. vise se ne ide da se navija za omiljeni klub, nego da se odradi dobar fajt sa protivnickom ekipom, sa kojom se sve pre toga ugovara MOBILNIM TELEFONIMA (da ne bude da nema veze sa tematikom foruma :D )
E sad, nista nece biti od ove akcije, i to ce da budu bacene pare, ako roditelji nesto ne ucine kad dobiju takvo saopstenje putem SMS-a. Doticna deca moraju da budu najostrije kaznjena i da shvate da zezanja vishe nema. Ako zelimo da ovo drustvo stane na noge, ako zelimo konacno u tu Evropu i svet, onda moramo poceti da radimo na sebi. ako ne zelimo, pa sta ce nam i telefoni, i kompjuteri, i struja, i voda... vratimo se gde nam je i mesto, u nekom srednjem veku.
Jeste, zvuchi ovo dosta fashistichki, svestan sam ja toga, ali mislim da smo toliko zaglibili da je ovo jedan od poslednjih vozova koje mozemo da uhvatimo dok nismo zapali u totalni mrak, iz koga da bismo se izvukli i uhvatili prikljucak sa ostalim svetom treba da se promeni 10-ak generacija.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

skeptichni chicha
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 17. Nov 2006. 12:35

Post od skeptichni chicha »

Dexter napisao:
A shto se tiche uchenika, difinitivno ne valja.... :)
Naprotiv definitivno valja za učenike.
Čisto da ne udaraju glavom u zid za 10,15,20 godina
Koliko vidim svaka generacija pada sve dublje i dublje u ponor, na žalost skeptičan sam prema efektima koje će to da ima tj mislim da treba mnogo dublje neke stvari promeniti ali to definitivno nije tema

Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

Slažem se za "ići dublje" :) ,
Ovo je - :? tja, kao neki vid kontrole (hmm, a kamere?), mislim da neće imati efekta (osim loženja tehnologijama 21.veka :lol: - nije to plaćanje parkinga...ipak je direktan kontakt ono pravo - radi se o DECI!), my thinking
:wink:
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 28. Sep 2005. 11:38
Kontakt:

Post od Spyker »

Apsolutno podrzavam sve ovo...
iPhone + CX300

skeptichni chicha
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 17. Nov 2006. 12:35

Post od skeptichni chicha »

Pa to je samo sredstvo tj alatka, šta će roditelji da urade sa time je druga priča i potpuni offtopic...

BTW ako se ne varam u Japanu je moguće kupiti aparate i brojeve na kojima je nemoguće isključiti lokacijske servise odnosno mogu da se isključe samo macolom pošto i kada je telefon ugašen i dalje šljaka lociranje od strane roditelja...
Ma tehnologigja je čudo...

Zeljkamp
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 20. Nov 2007. 07:27
:: HTC U11
Kontakt:

Post od Zeljkamp »

Podrazavam i ja ali ne bih voleo da se ponovo vratim u skolu!!! Jadni klinci i klinceze... :lol: :lol: :lol:

Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

skeptichni chicha napisao:Pa to je samo sredstvo tj alatka, šta će roditelji da urade sa time je druga priča i potpuni offtopic...
Aha, tačno, i sasvim dovoljno da se roditelji time kao opuste, o tome i pričam, kontrola koje zapravo nema...
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm

Odgovori