Moguc prelazak sa post na prepejd
Moguc prelazak sa post na prepejd
Znam sigurno za Telenor.Ljudi ja ovo nisam znao i bezveze sam ukinuo stari broj jer su mi rekli da to nije moguce,a ja nisam hteo da navaljujem jer sam mislio da je to sigurno neizvodljivo.Al danas citam da je par ljudi prebacilo,malo je duza procedura tj oko 2 meseca pa te za to vreme 10 puta zovu i ubedjuju da to ne radis...Samo treba biti odlucan i tvrditi operateru da je sigurno moguce i da pokrene proceduru...
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
Da to se nekada moglo, moja tetka je isto pre nekoliko godina kupila sestocifreni postpaid broj, 3 meseca je morala da placa pretplatu, i onda je mogla da se prebaci na prepaid, i znam za jos mnoge druge koji su to nekada davno uradili. Medjutim ne znam da li je sada moguce. Za mt:s je sigurno apsolutno nemoguce, ja sam hteo svojevremeno da predjem na postpaid, uz uslov, da ako mi se ne svidi da se vrnem na prepaid. Rekli su mi da je to nemoguce. Tehnicki je to procedurra od 2 min, a sad sto operater to ne zeli da ti dozvoli....
Jedva cekam da i kod nas bude omoguceno vlasnistvo nad brojem i setanje kroz operatere i njihove tarifne modele... Jooojjj
Jedva cekam da i kod nas bude omoguceno vlasnistvo nad brojem i setanje kroz operatere i njihove tarifne modele... Jooojjj
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
Pa ja sam citao na jednom forumu za tehniku i sl pa na odeljku za mobilni,ma znate vec o cemu pricam,mozda je zabranjeno da napisem ime foruma i ljudi su prelazili i opisali muke kroz koje su prosli dok su ih prebacili i to u ovo danasnje vreme.Znaci moze,al kazu kako se kome zalomi.
A kada ce to miodrage?Onda znaci da nema prefiksa 06...???
A kada ce to miodrage?Onda znaci da nema prefiksa 06...???
Pa ne verujem da bi par ljudi lagalo.Aj da je jedan napisao pa mozda hoce da pali masu...Sigurno da im ne odgovara da neko predje na pripejd jer mnogi skoro i da ne pricaju tim brojem,a opet ne mogu da ga ugase pa placaju pretplatu...Pa eto reko samo da javim da ako neko hoce pripejd da moze da pokusa da se prebaci i da zna da su obicni ljudi to radili bez neke veze.Ja nisam znao pa nisam ni trazio,a sigurno bih pokusao.
- Azimuth
- Moderator
- Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
- :: Note 8 DS
Ja sam uzeo isto tako sestocifreni broj davne '99. i posle mesec dana, tj po isteku tekuceg meseca sam mogao da se prebacim na pre paid. Naravno to je tada bilo uz neku "minimalnu" naknadu. Posle sam se opet vratio na post paid i koristio ga godinama. A danas koliko je komplikovano raskinuti ugovor sa njima.... to je druga prica.
- McLaren F1
- Ex-Moderator
- Pridružio se: Pet, 28. Apr 2006. 16:51
- :: LG G2
Bilo bi super da se to omoguci jer zamalo da izgubim broj koji vec duze vreme imam jer je cale hteo da me skine sa post-paida,mozete pogoditi zasto,zbog velikih racuna!
Srecom vise nemam tih problema!
A kad sam presao na post-paid pre 4 god.,rekli su tada da ne moze vise da se vracam na pri-paid!
Super ako je nekima uspelo,al stvarno bi bilo jako korisno kad bi to omogucili i javno!

Srecom vise nemam tih problema!

A kad sam presao na post-paid pre 4 god.,rekli su tada da ne moze vise da se vracam na pri-paid!

Super ako je nekima uspelo,al stvarno bi bilo jako korisno kad bi to omogucili i javno!

- Azimuth
- Moderator
- Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
- :: Note 8 DS
McLaren F1, ako si ga jednom vec prebacivao na pri paid i vratio posle toga na post, mislim da ti nece dozvoliti da ponovo predjes na pri. Ne kontam zasto al to su meni rekli pre nego sto sam raskinuo ugovor sa njima. Doduse, tada je jos bio Mobtel tako da sad ne znam kako to funkcionise a koliko vidim nigde nista jos zvanicno nije objavljeno i zato sam skeptican po tom pitanju... Jbg...
-
- Mobil fan
- Pridružio se: Pet, 17. Nov 2006. 12:35
Re: Moguc prelazak sa post na prepejd
Prvi deo citata me obično čini jako skeptičnim prema takvoj priči.....Malone napisao:....malo je duza procedura tj oko 2 meseca pa te za to vreme 10 puta zovu i ubedjuju da to ne radis...Samo treba biti odlucan i tvrditi operateru da je sigurno moguce i da pokrene proceduru...
Sa druge strane ako je takva procedura propisana džaba ti odlučnost i tvrdnje jedino što možeš u nedogled da slušaš odgovor Ne može, nemože, ne može ......
Sto se tiče mt:s-a i oni su davnih dana imali neku kampanju u kojoj je bilo moguće prebaciti brojeve iz kampanje sa postpejda na pripejd.... radi se o brojevima 064/190.... ali zato sada sa tim brojevima ne možeš da se vratiš na postpejd

Tehnički je ta stvar izvodljiva ali nije baš procedura od dva minuta (da li se neko zapitao zašto pri prelasku dobija novu karticu....)
- McLaren F1
- Ex-Moderator
- Pridružio se: Pet, 28. Apr 2006. 16:51
- :: LG G2
Ja sam 2001. uzeo studentski broj kod Mobtela za 2000 dindži, koji su bili pretplata uz ugovor da posle 2 meseca može da se prebaci na pripejd uz zadržavanje preostale kinte uplaćene 2 meseca ranije (što samo znači da može). Velika razlika je bila što su na postpejdu poruke bile za dž. ali je pretplata bila jako velika da bi se malko jeftinije po minutu pričalo, ali tada sam bio suviše daleko od stalnog zaposlenja i nije mi se isplatio post. I od tada imam 6-ocifreni broj koji ne dam. Svi ga znaju i neću da ga menjam. 064 postpejd sam uzeo samo zato što 063 ne mogu posle da vratim na pripejd. Mada ima i izvesnih povoljnosti u varijanti kombinacije dva glavna operatera.
Bilo bi dobro da neko ko je to uspeo javi kako je to uspeo. Još bolje da to postane i zvanična i redovna stvar uz simboličnu naknadu.

Bilo bi dobro da neko ko je to uspeo javi kako je to uspeo. Još bolje da to postane i zvanična i redovna stvar uz simboličnu naknadu.

Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO
pa to jeste procedura od 2 min,uzme ti staru karticu,izbrise je iz sistema,ubaci u sistem novi broj sim kartice pod istim brojem i to je to...vjerovatno ce se to uvesti kad se omoguci prebacivanje broja izmedju operatera,tadja ce im biti dragocjen svaki korisnik
Stephen:And Africa is where it's at. Recently Joanne and I spent little time down in Afrique sur-mer.
Del :Fabrique belgique.
Del :Fabrique belgique.
-
- Mobil fan
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
skeptichni chicha, to JESTE procedura od 2 min i manje. Konkretno, pozeleo sam da promenim svoju staru karticu (064 prepaid) za novu ali da zadrzim stari broj. Riba u servisu mi je zatrazila staru karticu, i rekla kako to moze da se uradi samo ako je kartica fizicki ostecena, i na moje oci je presavila prstima i polomila. Uplatio sam sta je trebalo, i u roku od par minuta stavio novu karticu u svoj fon.
Za sada se to ne dozvoljava jer bi time gubili znacajne izvore stalnih prihoda. Cim RATEL dozvoli seljakanje broja, ovo ce postati najnormalnija stvar. Bice ono "zanoci k'o hetero, osvane na cetvoro", odnosno popodne pozelis da promenis tarifu i operatera, sutra ujutro osvanes sa istim brojem, ali druga tarifa ili operater. Ma bice show, iskreno, jedva cekam. Osim ako pod pritiskom ovih kompanija RATEL ne izadje sa nekim sumanutim pravilima za promenu operatera i sve. A licno mislim da doticne kompanije i na neki nacin "stimulishu" RATEL da odugovlachi i ne dozvoli ovo.
Za sada se to ne dozvoljava jer bi time gubili znacajne izvore stalnih prihoda. Cim RATEL dozvoli seljakanje broja, ovo ce postati najnormalnija stvar. Bice ono "zanoci k'o hetero, osvane na cetvoro", odnosno popodne pozelis da promenis tarifu i operatera, sutra ujutro osvanes sa istim brojem, ali druga tarifa ili operater. Ma bice show, iskreno, jedva cekam. Osim ako pod pritiskom ovih kompanija RATEL ne izadje sa nekim sumanutim pravilima za promenu operatera i sve. A licno mislim da doticne kompanije i na neki nacin "stimulishu" RATEL da odugovlachi i ne dozvoli ovo.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
-
- Mobil fan
Eh kad moram da citiram samoga sebeskeptichni chicha napisao: brljanje po HLR-ovima za postpejd korisnike,

Grub primer vezan za moj prethodni post,
Prosečan pripej ima koju stotinu dinra na računu pa ako neko i ćapi podatke sa HLR-a ...... koga briga za to
Prosečan uredni paltiša na post pejdu ima aktiviran roming i limit od 80 000-120 000 hiljada vrlo ali vrlo primamljivo za sve vrste zloupotreba pa zato i ne može svako da brlja po tim podacima.....