Kopiranje cijena

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge
Daddy Yankee
Banned
Pridružio se: Sre, 14. Nov 2007. 07:13

Kopiranje cijena

Post od Daddy Yankee »

Šta mislite o ovome? Otkad je došao vip, mts i telenor su izjednačili postpaid pakete sa vipovim, ukinuli tarifiranje po sekundi, mts ukinuo prenošenje minuta, evo danas su poskupili i međunarodne poruke....... u 99.9% slučajeva konkurencija rezultira padom cijena, dok kod nas svi idu ka skupljim cijenama....

MB maneken
Banned
Pridružio se: Čet, 16. Jun 2005. 16:07

Post od MB maneken »

To je to kada nema drzave da zastiti korisnike, tj. razbije jos jednu mafiu. Mislim da posle ove fudbalske mafije, drzva treba da krene na "mobilnu".

Kako se bas udruzuju na stetu korisnika? To treba dobro ispitati!

BTW Ali najgore je to sto to Telenor naziva pogodnoscu: "Telenor uvodi novu, jedinstvenu cenu za sve" , stvarno su preterali sa tim pokusajima ispiranja mozga korisnicima, kao da su korisnici debili - vredjaju nam BRE intaligenciju.

Daddy Yankee
Banned

Post od Daddy Yankee »

ne kontam kako jedinstvena? pa i do sad je bila jedinstvena za sve ne-nacionalne mreže? :blinky: po čemu je sad "jedinstvenija" :roll: 8) i BTW telenor najviše laže.... sjetite se omiljenog broja :roll: ja bih to kažnjavao zakonom :disgust:

zALFex
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 06. Nov 2007. 17:10

Post od zALFex »

Verovatno najneverovatnije cene SMS ka inostranstvu!!! Kopiranih 10 dinara(od vipa) prema CG,a kad oni nama salju 1 evrocent! Strasno!!!

:uhuh:

Daddy Yankee
Banned

Post od Daddy Yankee »

zavisi, prema m:telu je u dalje cijena sms-a kao u nacionalnom saobraćaju (iz mt:s-a naravno) 8)

LittlePrince
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 28. Okt 2007. 04:32
:: Xiaomi Redmi Note 5
Kontakt:

Post od LittlePrince »

MB maneken, a kako mislis da da drzava zastiti korisnike. Privatnik ima pravo da svoje usluge ceni koliko zeli a na tebi je da li ces to da platis ili ne. Ja nisam cuo da u nekoj zemlji postoji zakon o ceni telekomunikacionih usluga. Problem je u narodu koji zbog glupog telefona koji za dve godine nece vredeti ni 150e potpise ugovor da se obavezuje da mu minimalna mesecna potrosnja bude 3-4x veca nego sto mu je potrebno. Shvatili ljudi da ovde zive ovce pa naostrili makaze.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Nije dobro ni da drzava mesha prste, evo i primer: naime drzava kontrolishe cenu benzina. Na svim pumpama u zemlji, bile one Jugopetrolove, NIS-ove, OMV, MOL, Lukoil... cena je svuda ista, a i benzin. Svuda u svetu, na razlicitim pumpama cene su razlicite, ali i benzin je drugaciji. Recimo u Moskvi sam video 2 pumpe na 200m udaljenosti na jednoj je cena benzina 19.90 rubalja za litar (oko 42 din) a na drugoj 20.20 rubalja za litar. A cene su bile u rasponu 18.60 (najnize sto sam video) do 23.00.
Znachi privatnik treba da ima slobodu da formira cene kako zeli, a da li ce imati ijednu musteriju, to ce da se vidi. Svaka roba ima svog kupca na kraju krajeva.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

Opet off za mene, ali moram. Nemam apsolutno nikakav razlog da nekog favorizujem, ali ono što sam čuo od nekog ko ima dodira s tim, je da kad se pravi u Nisu (jer nema gde drugde) partija benzina za OMV, da onda dolazi njihov tehnolog i da se po njihovoj specifikaciji pravi od prvw do poslednje litre. Ne kažem da ov ne radi još neko, ali za njoh znam. Takođe u Grčkoj postoje različite cene benzina na različitim pumpama. Za to si u pravu.

Daddy Yankee, razuem poentu onoga što hoćeš da kažeš, ali u jednoj stvari nisi u pravu. Sad jeste faktičko stanje takvo kakvo si rekao, ali kada se VIP tek pojavio, i Telenor i TElekom su svoje cene spustili na za do tada neverovatne cifre, i to je bio dobar trend, a i svi smo očekivali (ne znamzašto) mnogo bolje VIPove rezultate, tako da kada su ostali igrači to videli, sad se vraćaju na staro u onim segmentima u kojima mogu. I utoliko si u pravu.
Ne smatram, za razliku od kolege Vojkana iz prethodne teme, da je pričanje da din/min. utopija, glupost, budalaština ili biser, već skorom relnošću. I to će opet VIP da je uvede samo malo taktiziraju za sada. Ne mora sve odmah. Ali to će u saradnji sa prebacivanjem broja (ako toga bude) sahraniti ili Telenorove cene ili sam Telenor (mada bih pre rekao ovo prvo).

P.S. Dalje sipanje žuči po Telenoru u nekoj drugoj temi, jer su zaslužili.
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

Daddy Yankee
Banned

Post od Daddy Yankee »

LittlePrince, miodrage, država može i mješa prste u neke cijene. evo u BiH je REGULATORNA AGENCIJA ZA KOMUNIKACIJE donijela odluku da cijena mobilni -> fixni ne smije biti veća od 0.20KM (8.4 din) a bila je 0.45. I zna se da je EU donijela zakon da cijena rominga ne smije biti veća od neke cifre (mislim oko 0.30€). Hoću da kažem da država (ako se operateri ovako ponašaju kako se sad ponašaju) treba da odredi neki "plafon" i to je to.

gargamel4, :roll: :roll: <-- (za benzin)

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

koliko sam primetio vise ni telekom nema telefone za jedan dinar tako da sve je to krenulo niz-brdo.cekamo sledeceg operatera koji ce da uvede tarifiranje po satu :|
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

MB maneken
Banned
Pridružio se: Čet, 16. Jun 2005. 16:07

Post od MB maneken »

LittlePrince napisao:a kako mislis da da drzava zastiti korisnike.
U dvadeset prvom veku, komunikacija nije luksuz vec "nasusna" potreba, tako da drzava ne sme dozvoliti da tu covekovu potrebu "mobilna" mafia zloupotrebljava. Kako sad stoje stvari oni su poceli da se udruzuju i cenu formiraju po dogovoru, tj. ne posluju kako konkurentske firme i u takvim slucajevima drzava mora reaguje.

Ovo se moze nazvati i terorizmom, jer je ovo u stvari udruzivanje radi teroristickog delovanja nad korisnicima.

Daddy Yankee
Banned

Post od Daddy Yankee »

i vip ubacio postpaid 700 :unsure: pa ovo postaje komično :disgust: :roll:

LittlePrince
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od LittlePrince »

MB maneken napisao:...oni su poceli da se udruzuju i cenu formiraju po dogovoru, tj. ne posluju kako konkurentske firme i u takvim slucajevima drzava mora reaguje...
Kako to da se desava bas nama a ne i Nemcima, Grcima... Nije tu stvar do drzave koliko do naroda koji i da mu stavis 100din minut opet bi razgovarao i cutao. Retko se cuje da ce neko reci kad mu stigne veliki racun kako su skupi minuti. 99.99% ce reci kako su mnogo razgovarali dok ce jedan deo razmisljati kako da smanji vreme razgovora drugi ce reci da moraju toliko da placaju jer je njima to potrebno zbog posla ili vec neceg.

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od VeNoM »

Postpaid 700
min 700
sms 700
cena 2000 din

lepo od vipa ali da je uradio sve ovo a da košta svega 1500din razmislio bih da predjem na tu tarifu.ali ovako neću
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

AnGeL oF LoVe
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Čet, 23. Mar 2006. 22:18
:: Note 4
:: Note 10 lite

Post od AnGeL oF LoVe »

Ako ovo nije prvoaprilska sala,onda je zabrinjavajuce.
http://www.mobil.hr/novosti/one.php?sid=2886
Neko ce reci da se na nas ovo ne odnosi ali ako se kod njih ovo uvede vrlo brzo ce i kod nas.Kada su takve stvari u pitanju mi sledimo iskustva drugih.Da je nesto korisno za korisnike nikoga nebi bilo briga.
LG G2 Black,16GB

Daddy Yankee
Banned

Post od Daddy Yankee »

vjerovatno je šala, ali u RS se prije nego što je Telekom Srbije kupio Telekom RS bio naplaćivan porez za m. telefone 5KM (200din) po postpaid broju i 10% na prepaid dopune :roll:

LittlePrince
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od LittlePrince »

MB maneken napisao:U dvadeset prvom veku, komunikacija nije luksuz vec "nasusna" potreba, tako da drzava
MB maneken, sta kazes sad, jel potreba ili luksuz :lol: :lol: :lol:

kapoerista90
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 05:49

Post od kapoerista90 »

Ne ozbiljno,ovo je zaista bolesno... Mislim da oni zele na neki fazon da oteraju korisnike... a ne da ih privuku...ili to ili sami sebi kopaju mesto na novom groblju...al nece biti 3 rupe koje su dovoljno velike...
Nokia E71... Elegant, but deadly

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od VeNoM »

jes još samo fali da uvedu porez na vodu/koji postoji /i na vazduh.ma gde smeju.u stvari oni su to več uradili sa PDVom

outsider_hr
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 14. Dec 2006. 15:37

Post od outsider_hr »

@ AnGeL oF LoVe:

http://www.mobil.hr/novosti/one.php?sid=2886

i mene si zabrinuo ovim tekstom ali ipak na kraju pise:

APRILILI :-)

Odgovori