Opet spam SMS na mt:s-u - reklame na kilo

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge
MB maneken
Banned
Pridružio se: Čet, 16. Jun 2005. 16:07

Opet spam SMS na mt:s-u - reklame na kilo

Post od MB maneken »

Ja se lepo odjavio od njihove "usluge" komercijalni SMS kad juce stize meni reklama za www.mondozoom.com i to bas u vreme popodnevnog odmora ... zovem ja 789 kazu jeste se odjavili od "komercijalog SMS-a" ali niste se odjavili od "poruka obavestenja" .

Tako da sam morao da se odjavim i od "poruka obavestenja", kako sve nece nazivati SPAM :shock:

blajah
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pet, 09. Nov 2007. 19:24

Post od blajah »

Samo malo, postoji razlika... Komercijalni SmS se salje inicaran od strane treceg pravnog lica . Info SmS se salje korisnicima od strane operatera radi informisanja o svim promenama vezanim za mrezu ( promene tarifiranja, nove usluge , kampanje...) Razlika je , bar po meni ocigledna... Ne branim MT:S ali u ovom slucaju cinizam nije na mestu... Prilikom deaktivacije komercijalnih SmS, trebalo je da Vas upute i u deaktivaciju info poruka! Umalo da zaboravim, ukoliko kojim slucajem koristite MyBel tarifu, sve je jos logicnije... 8)

MB maneken
Banned

Post od MB maneken »

@blajah
Ti si ocigledno u zabludi, mene nikad nisu informisali kada je bilo promena tarifiranja (zaokruzivanje, povecanje cene SMS poruke za inostranstvo...) ja sam za to saznao preko foruma tada se nisu setili da me obaveste putem SMS poruke.

Nego oni meni salju za vreme popodnevnog odmora ovu glupost sto moze biti zanimljiva samo deci :

"Budi i ti MMS umetnik. Posalji MMS na 5565 i mozes da osvojis Samsung G810. Vise informacija na www.mondozoom.com. Cena poruke je 5 dinara bez PDV-a."

Sta ih sprecava da ovo isto objave u novinama ili na TV-u... ja svog mobilnog operatera postujem placajuci svoje racune na vreme, isto tako ocekujem da mene operater postuje kao korisnika i da me NE SPAMUJE svakakvim glupostima za decu u vreme popodnevnog odmora.

misternobg
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 20. Avg 2006. 09:10
Kontakt:

Post od misternobg »

I ja sam dobio to budi i ti mms umetnik, a nikada se nisam prijavio ni za kakve poruke ni komercijalne ni obavestenja! Ranije nisam dobijao nikakve poruke tog tipa i to je bilo super. Izgleda da oni to svima salju hteo ti to ili ne.

skeptichni chicha
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 17. Nov 2006. 12:35

Post od skeptichni chicha »

MB maneken napisao:@blajah
Ti si ocigledno u zabludi, .....
Pa nije u zabludi samo ti je objasnio razliku između "komercijalnih" i "info" SMS i to poprilično detaljno...
Dakle odjavio si se sa onih koje ti šalju treće lica ali nisi sa onih kojima te operater tj mt:s obaveštava o svojim novim uslugama, promocijama i sl....
Poenta kada tražiš da ti se ne šalju dosadni SMS tražiš da ti se isključe sve vrste takvih poruka a ne samo reklame ;)

MB maneken
Banned

Post od MB maneken »

misternobg napisao: Izgleda da oni to svima salju hteo ti to ili ne.
E pa meni vise nece, lepo sam im objasnio da ako mi posalju jos jednom jos neku glupost tipa www.mondozoom.com i slicne gluposti necu biti njihov korisnik.

Kada nisam dobijao SMS obavestenje o poskupljenju njihovih usluga ne treba mi ni obavestenje za nekakav mondozoom jer me to ne zanima.

Neka plate obavestenje za mondozoom u novinama i TV-u tj. neka se oglasavaju drugim putem i mene ne bude za vreme popodnevnog odmora.

mp3mp3
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 25. Jun 2008. 17:16

Post od mp3mp3 »

JA bas volim da mi salju obavestenja, navikao sam da dosta poruka primim pa mt:s i ne primetim, a i volim da znam o promocijama i novostima. Meni je to sasvim super... Ionako procitam i uvek obrisem, kada spavam gasim telefon, nema potrebe da radi kada ja ne radim :)

MB maneken
Banned

Post od MB maneken »

E vidis u svetu je dugacije, operater te prvo pita da li hoces da primas "gluposti" od njih i ako kazes da hoces, oni tebi placaju sto ti citas njihove sms reklame. Jer nigde nema reklama besplatno osim kod nas.

Ima i ona narodna: "Plati pa se klati". Sto bi njima moj mobilni telefon bio BESPLATNO REKLAMNO SANDUCE, neka plate kao sto se to svuda u svetu placa.

skeptichni chicha
Mobil fan
Mobil fan

MB maneken napisao:E vidis u svetu je dugacije
Da divan je taj svet ovde potok onde cvet a na svaku laticu cveta zakačena po jedna reklama....
Nego majke ti jel i one što ti ubacuju reklamne letke u obično poštansko sanduče juriš da ti plate to što ćeš pročitaš njihovu reklamu :lol: :lol: :lol: Nigde još nisam video da neko ide i plaća npr gledaocima TV programa da gledaju reklame još je verovatnije da su ti isti gledaoci platili da bi gledali program sa istim tim reklamama da ne pominjem sve ostale tipove reklamiranja (doduše bile neke internet-prevarantske šeme kao čitaš reklame a neko ti plati za to samo ne znam nikoga da se na tome obogatio)..
Dajte ljudi odrastite već jednom... daju ti opciju da se odjaviš sa podrazumevanih servisa i to je to ... Ne vidim št bi neko dizao frku, jedan pozive menja stvar....

djolex
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 27. Apr 2008. 19:26

Post od djolex »

Jaoj i na Telenoru u poslednje vreme spama na kilo, danas aqko uplatim 200 dinara dobijam 50 poruka ili 100 dinara, a kredita nemam, pa šta ! Kad mogu, dopuniću, ali 150 dinara rođendanskih su nestali tako da više nemam volje da uplaćujem kredit veći od 50 dinara :angry:
Nokia Lumia 630

MB maneken
Banned

Post od MB maneken »

skeptichni chicha napisao:Nigde još nisam video da neko ide i plaća npr gledaocima TV programa da gledaju reklame...
Babe i zabe se ne sabiraju a ni uporedjuju. Baba je baba a zaba je zaba, ali kad vec pominjes zabe, drzava Srbija je i za taj TV koji ti pominjes propisala zakon koji tacno kaze kakve reklame mogu biti, koliko mogu trajati i kada se emituju. Konkretno ja kuci imam memorisano preko 70 kanala, pa kada je reklama imam mogucnost izbrora tj. promenim kanal a i oni sa najmanje reklama su mi na udarnim brojevima daljinskog, tako kada imas veliki izbor mozes lako da izdvojis zito od kukolja.

A da se vratimo na konkretno SMS SPAM, zakon je jasan:

3.7.Načelo zabrane pojedinačnog oglašavanja ličnim obraćanjem

Član 9.
Oglasna poruka ne može da se uputi pojedinačno određenom licu, ako je ono jasno izrazilo volju da mu se ona ne upućuje.
Zabranjeno je oglašavanje slanjem nenaručene robe, kao i direktnim obraćanjem određenom licu na javnom mestu, osim ako je to lice jasno izrazilo volju da mu se može obratiti i ako je takvo obraćanje u skladu sa ovim zakonom i drugim propisima.

Zabranjeno je oglašavanje slanjem oglasnih poruka putem pozivnih sredstava sa i bez ljudskog posredovanja, putem telefaks uređaja ili elektronskih poruka, bez saglasnosti primaoca oglasne poruke.

A postansko sanduce nisam pominjao niti sam cuo da postoji neki zakon za to :)

skeptichni chicha
Mobil fan
Mobil fan

MB maneken napisao: Oglasna poruka ne može da se uputi pojedinačno određenom licu, ako je ono jasno izrazilo volju da mu se ona ne upućuje.
I ti si izrazio jasnu volju da ti se takve poruke ne šalju .... samo nisi izrazio jasnu volju da ti se na šalje i druga slična vrsta takvih poruka pa si morao ponovo da ih pozoveš...... Prosto i po zakonu. Naravno ako misliš da je zakon prekršen ne treba da kukaš po forumu nego pravo kod advokata i tuži ih barem naš zakon ima klauzulu da onaj ko izgubi proces plaća sudske troškove .... uostalom baš me interesuje šta bi advokat koji se ovakvim stvarima bavi imao da kaže povodom ovoga... nekako imam utisak da su se debelo pokrili sa te strane isto kao i ovi što pozivaju fiksne brojeve i nude kojekakve "nagrade" i slično ....

MB maneken
Banned

Post od MB maneken »

skeptichni chicha napisao: samo nisi izrazio jasnu volju da ti se na šalje i druga slična vrsta takvih poruka
Po tvome ako te npr. napadne neki manijak u parku i sl. i ti mu kazes nemoj samo da me bijes a on ti kaze: "DOBRO ispunicu ti zelju a sada skidaj gace :)".

I ti sad te na sudu sudija pita sto nisi izrazio jasnu zelju da neces da skidas gace jer nije dovoljno sto si mu rekao da neces batine.

Tako ja nemam nameru da se igram sa recima sa ljudima u korisnickom servisu, oni sada mogu da izmisle novi naziv za SPAM i da mi kazu da se niste odjavili od npr. "informativnih poruka".

Kako bilo, njima niko ne daje za pravo da SILUJU SVOJE KORISNIKE.

skeptichni chicha
Mobil fan
Mobil fan

MB maneken napisao: Po tvome ako te npr. napadne neki manijak u parku i sl. i ti mu kazes nemoj samo da me bijes a on ti kaze: "DOBRO ispunicu ti zelju a sada skidaj gace :)".

I ti sad te na sudu sudija pita sto nisi izrazio jasnu zelju da neces da skidas gace jer nije dovoljno sto si mu rekao da neces batine.

Pa pošto pomenuti gospon manijak ima nov zahtev shodno tome i ti moraš da izraziš jasno i nedvosmileno da ne želiš da učestvuješ ni u novo iskrsloj aktivnosti koja je sasvim defintivno različita od dobijanja batina .... kako siroma manijak da zna šta bi tebi odgovaralo a šta ne :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Sa druge strane od manijaka je najbolje pobeći pa i u tvom konkretnom slučaju imaš mogućnost da pobegneš od zlog mt:s-a kod nekog od druga dva operatera :D

BTW koliko si ti to dobio poruka iz tvog posta se da zaključiti da je u pitanju bila jedna poruka....

Inače šalu na stranu kada ti kažem da treba da se odjaviš sa dve vrste "usluga" to govorim iz iskustva i to ličnog. Doduše ja sam unapred znao da moram obe opcije da pomenem pa mi sada ne stižuo takve poruke sem u slučaju poziva na glasanje od strane RIK al to ne mere da se isključi, viša sila...

monk
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 07. Apr 2008. 02:45
:: Nokia E61i

Post od monk »

Tih ''reklama'', bolje receno djubreta, ce vremenom biti sve vise i vise! Poceli su polako sa onim Jukebox-ovima, reklamam koncerata... sljedeci su deterdzenti, ulosci, tamponi...
Nokia E61i - Blumax 101 GPS receiver - SonyEricsson T230i, P800
http://www.uredikutak.com/

Odgovori