Dakle zbog nekoliko meseci frustracije u Telenoru odustajem od njih i prelazim kod VIP.
Sve tece lepo 30dana. Nakon toga pocinju da mi stizu poruke o povecanom saobraciju sa mog broja. Jedna poruka na 7 dana.
Nakon 3 takve poruke stize mi poruka da sam SUSPENDOVAN zbog povecane kolicine saobracaja. Sada traze avansnu uplatu dela racuna da bi me ukljucili.
Telefon mi je potreban da bih obavio veoma vazan razgovor u tom trenutku. Mislim se, ok, zvacu ih pa ce da me ukljuce... jer razlog suspenzije nema veze sa logikom.
Pozovem korisnicki centar, oni se pozivaju na ugovor koji smo potpisali... po kome (u nekom clanu 14) oni imaju pravo da me iskljuce ako dodje do povecane potrosnje.
Hajde da se radi o nekim sumanutim sumama, mi ovde pricamo o 1500 din (ako i toliko).
Dakle, zbog 1500 din ja nemogu da obavim vazan razgovor na mom POSTPAID broju.
Kazu to je samo dok ne steknemo poverenje u nase korisnike, za sta vam sluzi izvestaj iz kreditnog biroa koji ste uzimali kada sam potpisivao ugovor.
Izem vam i kompaniju koja ce da umre zbog ne sigurnosti da li ce im neko platiti 1500 din.
VIP frustracije sa VIP mobile
- Lobachewsky
- Gatekeeper
- Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
- :: Huawei P20 lite DS
Re: VIP frustracije sa VIP mobile
A sta bi sa telenorom?vcvetic napisao:Dakle zbog nekoliko meseci frustracije u Telenoru odustajem od njih
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim
- VeNoM
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
- :: Sony Xperia Z5P
- :: Sony Xperia Z
pa možda je neka mala tarifa u pitanju pa kada se toliko prekoračilo verovatno su to uradili zbog toga jer i nije logično da npr tarifa koja se plaća 250din ode preko 1000din...mislim sve u koristi potrošača....kao..
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!
pa npr meni je na telenoru broj na najmanjoj tarifi od 50 dinara +PDV i pre neki dan sam pricao sa inostranstvom nekih 40 minuta i niko mi nije slao obavestenje tako da ta prica o tome ne pije vodu.A svojevremeno sam bio na vipu na najmanjem i nisam imao problem za prvi racun preko 2k
iPad 3G + Samsung Galaxy Tab 10.1 9 + iPhone 4 32gb White + HTC Evo 3D
Meni na Telenoru nisu hteli da ukljuce roaming prvih 4 meseca koriscenja postpaid-a uz obrazlozenje da im toliko treba da se uvere da cu redovno da izmirujem racune. Kao da ja sad mogu da kazem eto necu da platim racun i u ovoj zemlji ne postoji zakon koji ce me naterati na to. Pa sta Norvezani misle? Da je Srbija "Divlji zapad".
ja sam vip 325 moji prosecni racuni su oko 1500 stim da sam imao letos racune i preko 2500 ali izivaljavljavao sam se ali kod njih sam vec vise od pola godine postpejd ali ni u onih prvih 90 dana nisam imao takvih problema .
Za telenor znam da nece da da bas svakome odma u pocetku da daju da toroce do mile volje jer im se desavalo da pametnice nabiju racune i blizu hiljadu eura na romingu i dignu sidra bez traga jednostavno stite sami sebe .
VIP nema za sada limit ali telenor ima kao i mts .
Slazem se sa tobom vcvetic da im je uzimanje podataka o plati i kreditima imbecilno skroz ako se vec tako ponasaju ,ali sad da dodjes kod njih ujutro rekli bi jbg sinak velika ekonomska kriza bojimo se za sebe morali smo tako , svi se vade na to danas to im je IN

Za telenor znam da nece da da bas svakome odma u pocetku da daju da toroce do mile volje jer im se desavalo da pametnice nabiju racune i blizu hiljadu eura na romingu i dignu sidra bez traga jednostavno stite sami sebe .
VIP nema za sada limit ali telenor ima kao i mts .
Slazem se sa tobom vcvetic da im je uzimanje podataka o plati i kreditima imbecilno skroz ako se vec tako ponasaju ,ali sad da dodjes kod njih ujutro rekli bi jbg sinak velika ekonomska kriza bojimo se za sebe morali smo tako , svi se vade na to danas to im je IN

Za pocetak evo tog clana ugovora:
Clan 14.
14.1 Netipicni saobracaj je svaki saobracaj ciji obim znatno (vise od 3 puta) prelaze obim saobracaja svesno ostvarenog u proteklom periodu i/ili saobracqaj koji ukljucuje pozive sa prosecno jednakim trajanjem kojiu su obavljeni 5 ili vise puta u proteklih 12 sati sa istim servisnim brojem ili bilo koji drugi saobracaj ciji obim znatno premasuje dnevni, nedeljni ili mesecni obim saobracaja koji je vip utvrdio radi zastite interesa pretplatnika (tj. suzbijanja prevare)
14.2 U slucaju netipicnog saobracaja, a nakon prethodnog obavestenja u vezi sa tim, vip ce biti ovlascen da od pretplatnika zahteva obezbedjenje naplate ili da pokrene postupak momentalne privremene deaktivacije pretplatnicke sim kartice,kao i da ogranici svoje usluge u skladu sa clanom 15 dole.
I onda zavrsavaju sa ovom lazi -> "Svrha ovih informacija je da se zastite interesi pretplatnika".
Inace ceo tekst je pisan fontom 8.
O telenoru sam pricao previse, i sada me mrzi opet da to radim. Ukratko, ukraden telefon... trebalo im je 3 meseca da mi daju moj stari broj (nisu imali te kartice na lageru). Dali su im broj tek kada je doslo do intervencije iz ratel-a (preko veze).
Sledeci incident je ultra visoki racun, koji sam regulisao... pa mi je vracen kes.
Pa onda opet za 2 meseca ultra visoki racun, u vrednosti od 17k din. Iskljucili me i nisam uspeo da dobijem listing 2 meseca... Posle svega odustao sam od njih.
Kod telekoma necu zbog njihovih grehova u drugim oblastima (adsl portovi, fiksna telefonija, uskoro i ip tv... no ovo nije mesto za razglabanje o tome).
Sta mi ostaje zaista neznam.
Clan 14.
14.1 Netipicni saobracaj je svaki saobracaj ciji obim znatno (vise od 3 puta) prelaze obim saobracaja svesno ostvarenog u proteklom periodu i/ili saobracqaj koji ukljucuje pozive sa prosecno jednakim trajanjem kojiu su obavljeni 5 ili vise puta u proteklih 12 sati sa istim servisnim brojem ili bilo koji drugi saobracaj ciji obim znatno premasuje dnevni, nedeljni ili mesecni obim saobracaja koji je vip utvrdio radi zastite interesa pretplatnika (tj. suzbijanja prevare)
14.2 U slucaju netipicnog saobracaja, a nakon prethodnog obavestenja u vezi sa tim, vip ce biti ovlascen da od pretplatnika zahteva obezbedjenje naplate ili da pokrene postupak momentalne privremene deaktivacije pretplatnicke sim kartice,kao i da ogranici svoje usluge u skladu sa clanom 15 dole.
I onda zavrsavaju sa ovom lazi -> "Svrha ovih informacija je da se zastite interesi pretplatnika".
Inace ceo tekst je pisan fontom 8.
O telenoru sam pricao previse, i sada me mrzi opet da to radim. Ukratko, ukraden telefon... trebalo im je 3 meseca da mi daju moj stari broj (nisu imali te kartice na lageru). Dali su im broj tek kada je doslo do intervencije iz ratel-a (preko veze).
Sledeci incident je ultra visoki racun, koji sam regulisao... pa mi je vracen kes.
Pa onda opet za 2 meseca ultra visoki racun, u vrednosti od 17k din. Iskljucili me i nisam uspeo da dobijem listing 2 meseca... Posle svega odustao sam od njih.
Kod telekoma necu zbog njihovih grehova u drugim oblastima (adsl portovi, fiksna telefonija, uskoro i ip tv... no ovo nije mesto za razglabanje o tome).
Sta mi ostaje zaista neznam.
Ja vidim dve opcije. Prva je da predjes na prepaid jer ces tako imati potpunu kontrolu troskova i niko te ninasta ne moze uslovljavati. A druga opcija je da uzmes paket sa vecom kolicinom saobracaja i visom pretplatom jer ce se tako smanjiti oscilacije u potrosnji i nece biti potrebe za iskljucivanjem.