Rekord u broju poslatih sms-ova!

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge
Andrijano
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sub, 24. Dec 2005. 03:21
:: Iphone
Kontakt:

Rekord u broju poslatih sms-ova!

Post od Andrijano »

SMS - 15.410 puta

Dvadesettrogodišnji Beograđanin uspeo je za mesec dana da pošalje 15.410 SMS poruka! Kada bi se sva ta slova prenela na papir, mogla bi da se dobije podebela knjiga.
Ovaj revnosni korisnik mreže “Mobilne telefonije Srbije”, prema zvaničnom podatku koji smo od njih dobili, u decembru je oborio sve rekorde. Ipak, i pored naše molbe, nije želeo da mu se otkrije identitet. Mladi kucač ubedljivo je prvi na top-listi 20 pretplatnika koji su poslali najviše poruka.
Ljubitelj “dopisivanja” preko mobilnog telefona dnevno je u proseku slao 497 SMS-ova. Odnosno, svakog sata po dvadeset poruka, ili - tri poruke u minuti!
Ako je prosečno spavao osam sati dnevno, to znači da je slao dve poruke za minut. Saznali smo i da ova mesečna cifra nije stalni prosek broja poslatih poruka sa njegovog telefona, ali da je i tokom ostalih meseci - blizu rekorda.
Prvak Srbije u “esemesovanju” nije bio iznenađen kad je i sam saznao da je poslao ovoliki broj poruka. A poslao je čak više i od jedne velike banke (13.000 poruka), koja, zna se, svojim klijentima šalje bar po dve informacije mesečno o stanju na računu.
Daleko manje poslatih poruka, ali ipak prilično iznad proseka, ima i desetak korisnika “MTS”-a, koji su u decembru poslali od osam do deset hiljada poruka.
Mobilni korisnici u Srbiji godišnje prosečno pošalju 574 poruke preko telefona.

PREMAŠIO AMERIČKI REKORD
BEOGRADSKI zavisnik od SMS poruka premašio je i nedavno objavljen američki rekord. Trinaestogodišnja Rejna Hardesti, američka rekorderka po slanju SMS poruka, poslala je u decembru 14.528 SMS-ova.

http://www.novosti.rs/code/navigate.php ... est=135953

ljudi moji da li je ovo moguce,ja licno mislim da je ovaj za Lazu Lazarevica!

koliko vi posaljete sms-ova mesecno?
:D
iphone 12 pro space grey & Telenor Total Data

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Ja mislim da je ovo cista budalastina, jer kaze 2 poruke za minut - alo, pa svetski rekord u kucanju poruke je 42.2 sekunde ako se ja ne varam, to znachi da je ovaj unistio svetski rekord. Osim ako mu se poruke ne svode na OK, Vazi, Dobro, Polazim i sl...
Da je za Lazu, jeste.
Ja saljem oko 200 SMS-ova mesecno, s tim da je bilo da posaljem i 200 dnevno... Moj rekord je 422 SMS-a za noc (18-06), i gubitak 1300 din kredita za tu jednu noc (davne 2002.)
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

vukbojan
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Ned, 16. Mar 2008. 06:54

Post od vukbojan »

Ја никад више од 100 месечно. Једном сам направио фору на МОБТЕЛ-у пре 7-8 година док је слање још увек било бесплатно (?!) кад сам брату послао једно 50 порука заредом. Тада је, иначе, на картицу стајало само 10 порука, после тога пријем блокира. Како је јадни мој бураз брисао поједину поруку, тако би му стизала нова.......попиздео је.....
А порука је гласила некако овако: Ако ти се не свиђа ова порука лепа, ја ћу ти је послати опет испочетка!

AnGeL oF LoVe
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Čet, 23. Mar 2006. 22:18
:: Note 4
:: Note 10 lite

Post od AnGeL oF LoVe »

Dobar rezultat ali,da li je poslao razlicite sms poruke ili je slao iste na vise adresa?Mislim da je ovo broj poslatih sms poruka a moze se napisati sms ,na primer,SRECNA NOVA GODINA i poslati,pa stikliras iz imenika stotinak brojeva i posaljes.Tako za 2 minuta posaljes 100 poruka.Bez obzira na sve,tip je za Lazu,ogroman je to broj.Ja nisam dostigao ni Miodragov rekord a ne znam kome bi poslao toliki broj poruka.Slao sam najvise 1250 mesecno ali nikad vise od 250 za noc(kada su praznici).
LG G2 Black,16GB

vuchko987
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 29. Sep 2007. 20:06

Post od vuchko987 »

Ako imas srpski T9, mozes mnogo duze poruke otkucati za desetak sekundi... Evo ja mogu punu poruku od 140 karaktera za dvadesetak sekundi da otkucam i posaljem na T9 Nokiji.
iPhone je najbolji telefon na svetu. Tacka.

Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

Pa nije bitno šta je napisano i na koliko adresa je poslato, bitno je šta je naplaćeno, to operateri broje.
"Dvadesettrogodišnji Beograđanin" Slika & welcome to "Laza"

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

znači mojih 6000 komada nisu dovoljni...ja ne znam šta čovek mora da lupa za 13k kada sam ja izmišljao sve i svašta za 6k i to za dva meseca...
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

E da zaboravih da napomenem, da sam se ja dopisivao sa nekom ribicom tu jednu noc (posle je to preraslo u nesto vishe :D )
vuchko987, pa radi se o tome da se kuca bez ikakvih pomagala, mogu i ja na E61 za cca 20-ak sec da otkucam 160 znakova, ali je fazon na obicnoj tastaturi otkucati poruku. I ko zna koji fon dotichni ima.

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Ja mislim da je njemu samo prigustilo zbog najave o ukidanju tih poruka iz promocije pa je brze bolje potrosio sve sto je mogao :lol:

mp3mp3
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 25. Jun 2008. 17:16

Post od mp3mp3 »

Azimuth, :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Inače ja šaljem oko 180-250sms-a
i ludo mi je skroz da neko šalje 15000 sms-ova... :unsure:
Zbog takvih je i prosek 500 sms-a :lol: a ustvari 90% njih šalje manje od 100 sms-a

Aleksaboy
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Uto, 17. Jul 2007. 21:13
:: LG L7 II

Post od Aleksaboy »

Voleo bih da vidim kakvi su prsti tim ljudima koji salju toliko poruka. Verovatno su im falange totalno deformisane.

djolex
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 27. Apr 2008. 19:26

Post od djolex »

jbt koji paćenik, stvarno. Ja pošaljem do 200 SMS-ova mesečno, a ovaj ludak ko zna koliko ima para. Mora da mu je operater poklonio innov8 :D
Nokia Lumia 630

Andrijano
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sub, 24. Dec 2005. 03:21
:: Iphone
Kontakt:

Post od Andrijano »

Ma decko je bolid:). Ja posaljem mesecno oko 350 poruka,ali to ono 2-3 dnevno svaki dan,a neki dan kad se desi zaredjam i po 30-40,ali na iphone,je stvarno uzivati za poruke,jer izgleda kao neki chat na messengeru,pa su moje poruke uglavnom male.
:D
iphone 12 pro space grey & Telenor Total Data

loki13
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 01. Dec 2006. 12:22
:: Htc Desire 500 dual
:: Nokia E71

Post od loki13 »

Ma ako decko ima e61 ili njegovog mladejg brata sa i,onda i nije nista cudno sto salje tolike poruke...
A da sam mu ja cale kupio bih mu nokiu 3650 ili neki siemens xlibri pa da vidim hoce li tako cukati!
D500&E71

jazz
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 06. Jul 2005. 14:06
:: S7 Edge

Re: Rekord u broju poslatih sms-ova!

Post od jazz »

Andrijano napisao:svakog sata po dvadeset poruka, ili - tri poruke u minuti
Ako me matematika dobro sluzi, svakog sata po dvadeset poruka = jedna poruka svakih 3 minuta :P
A i ta vest izlazi bas sad, kad je ponistena akcija ukidanja poruka. Cudno :P

milutinndv
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Ned, 16. Dec 2007. 05:26

Post od milutinndv »

Ovaj je baš zavistan.Ja mesečno šaljem imeđu 500 i 1000 sms poruka.Potrošio je 14k dinara za mesec :? ,bolje da je kupio chipovan ps2 i igrao s nekim Tekken.

mezzano
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 26. Dec 2006. 11:34
:: Motorola Moto E5 DS
:: Huawei Y5 II

Post od mezzano »

jazz napisao:
Ako me matematika dobro sluzi, svakog sata po dvadeset poruka = jedna poruka svakih 3 minuta :P

Da, ali to pod uslovom da šalje 24 sata dnevno (znači da ne spava), 497:24=20.70. A pošto su uzeli da je prosečno spavao 8 sati, onda je 497:16=31.0625. Što znači da nije slao 2 poruke za minut, nego jednu poruku na 2 minuta. Jer za 60 minuta pošalje 30 poruka, to je 1 poruka za 2 minuta. Da je slao 2 poruke u minutu, onda bi bilo 120 poruka za 1 sat x 16 sati = 1920 dnevno.

Sve što je preko 300-400 poruka mesečno je, za mene, čista glupost. Po meni, sms poruka je za neku kratku konverzaciju (tako joj i samo ime kaže), a ne za neki ozbiljan razgovor. Za to služe pozivi.
Poslednja izmena od mezzano u Pon, 19. Jan 2009. 18:02, izmenjeno 1 put ukupno.

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

mezzano napisao: Po meni, sms poruka je za neku kratku konverzaciju (tako joj i samo ime kaže), a ne za neki ozbiljan razgovor. Za to služe pozivi.
Za ozbiljne razgovore preferiram samo i iskljucivo u 4 oka a poziv je samo da se dogovori kad i gde da se nadjemo. A sms..kad je prevelika buka ili u izlasku ili kad ne mogu da pricam iz nekih drugih opravdanih razloga pa mi lakse da nakuckam nego da se cimam da izlazim i cujem sagovornika da bih mu rekao "nalazimo se tu i tu". Inace mrzim da kuckam sms, smor mi je..

vukbojan
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Ned, 16. Mar 2008. 06:54

Post od vukbojan »

I kad raskidaš sa ribom, bolje je SMS-om, manje boli....
Šalim se, naravno. Taj kukavički način nikad nisam koristio!

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

SMS moze lepo da posluzi i za caskanje, za upoznavanje nekoga (sa raznih chat-ova), za ubijanje slobodnog vremena. Za brzo prenosenje informacija - poziv.

Odgovori