Problem u vezi pogresne identifikacije poziva

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge
FoxB
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Pet, 22. Jul 2005. 01:27

Problem u vezi pogresne identifikacije poziva

Post od FoxB »

Dakle kao sto naslov kaze , telefon mi pogresno identifikuje pozive
Tj , stizu mi pozivi cesto iz inostranstvana (sa stranih sim kartica) , i sve je bilo ok do pre nekoliko dana kada je pocelo da se desava da ti pozivi postanu skriveni , tj recimo da se skoro svaki drugi poziv iz inostranstva prikazivao kao skriven broj na mom telefonu .
Danas je problem postao cudniji posto sada ne samo da se prikazuju skriveni brojevi , vec pocinju da se prikazuju brojevi 065 mreze , kod svakog poziva drugi broj , koji se uglavnom razlikuje za po jednu do dve cifre od proslog . Isprobali smo ovo na vise telefona (sa jednom sim karticom) i problem se ponovio tako da sam prilicno siguran da nije do telefona problem ...
Moj problem je dakle ukratko u tome sto mi umesto broja sa kog stize poziv iz inostranstva , pise broj sa nase 065 mreze
Dakle pitanje je , da li neko zna zasto se ovo desava i kako da se resi problem ? (i da li se ovo slucajno desava jos nekom na 064 mrezi ? )

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Ja mislim da ti se ovo desahva zbog VoIP-a i zbog pogresnog rutiranja poziva. Znam da se ovo pre deshavalo, takodje kad je stizao poziv iz inostranstva, pa je onda jedno vreme ferceralo besprekorno, a sada izgleda opet krece da zajebava...
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

FoxB
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Pet, 22. Jul 2005. 01:27

Post od FoxB »

Ok , a da li znas kako ovo da resim , tj jel mogu uopste da uradim ista ?
Ili je problem do telekoma ?

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

Do Telekoma je .
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

Odgovori