Problem sa sms-om mts-a danas

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge
vlada1970
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 20. Nov 2006. 14:06
:: Blackberry Q5
:: Nokia 8310

Problem sa sms-om mts-a danas

Post od vlada1970 »

Prijatelji,
ja se danas znaci bas izmucih sa porukama. Primetio na mts-u jer njihovu karticu najvise koristim za sms.

Jednu poruku sam danas uspeo da posaljem iz cuga, sve ostale sam morao po nekoliko puta da saljem. I drugo, ne znam da li je to zbog moje Nokijice 1600 ali od danas isto ne mogu da posaljem dve poruke vezane nikako. Inace je Nokia imala mogucnost da veze 6 poruka. I nikad mi zbog toga nije bio problem.

Prvi deo poruke stigne, iako kaze da je slanje neuspelo a drugi nece. Kad saljem pojedinacno poruke ( znaci do 160 karaktera ), onda posalje ali isto kad saljem po vise puta, jer iz prvog puta nece.

Da li je to neki problem danas u mts-u ili mozda zbog moje kartice? Ima li neko slicna iskustva?

8)

Nikola031
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 06. Okt 2008. 20:25
:: Lumia 640 Dual SIM
Kontakt:

Post od Nikola031 »

vlada1970,to se danas desilo i mojoj sestri i jos nekim mojim drugovima, dok kod mene sve normalno radi. Sestra mi je prepaid, dok sam ja postpaid. Mislim da nema veze sa telefonom(ubacivao moju karticu u njen w910 sve normalno radi). Sad sam probao i ista je situacija kao danas.
Sony Ericsson prototypes: G702 (BeiBei), W707 (Alicia), 3x M610i (Lizzy)

vlada1970
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od vlada1970 »

Ok thanks Nikola031, to znaci da mislis da je uopste sa prepaid-om problem i sms-om?
Samsung P850 , Nokia 8310 (my precious)® - pomozimo zivotinjama oko nas

Nikola031
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 06. Okt 2008. 20:25
:: Lumia 640 Dual SIM
Kontakt:

Post od Nikola031 »

vlada1970, mislim da je problem sa prepaid-om, mada mi je to malo nelogican zakljucak. Evo, sad sam probao sa drugog postpaid broja i sve normalno radi, dok kod sestre nece :dry:.
Sony Ericsson prototypes: G702 (BeiBei), W707 (Alicia), 3x M610i (Lizzy)

mezzano
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 26. Dec 2006. 11:34
:: Motorola Moto E5 DS
:: Huawei Y5 II

Post od mezzano »

Ja sam danas sa mog postpejda slao poruke bez problema, medjutim sa pripejda, kojim dopunjujem internet vreme, sam jedva posle jedno 10-15 pokusaja, uspeo da posaljem sms. Mislio sam da nije mozda do njihovog servera pa sam pokusao da posaljem obican sms, medjutim ni on nije hteo da ode. Definitivno imaju neki problem.

Preopterecenje, a hvale se kako imaju 5 miliona korisnika. :x Nisu sposobni ni za 500.000, kamo li za 5.000.000

MilančeBGD
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 13. Dec 2005. 15:38
:: Sony Xperia U
:: SE K800i

Post od MilančeBGD »

To je sasvim normalno, jer je procurela poruka da ako se posalje prazan sms na broj 100 ili 200 dobija se besplatni sms(mislim da se dobija 4 sms-a), ja sam dobio tu poruku od mog druga oko 14h :D Probao sam da posaljem i dobio 4 free sms-a, ali prosto mi ne treba jer imam jos 3000 besplatnih poruka, ali ima ljudi kojima je trebalo pa su slali praznu poruku i po 500 puta :roll:
Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works...

vlada1970
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od vlada1970 »

MilančeBGD, thanks. Vrlo logicno. Sistem je sigurno poblesavio zbog tih preteranih zahteva :) Videcemo da li ce sutra biti bolje.

Daddy Yankee
Banned
Pridružio se: Sre, 14. Nov 2007. 07:13

Post od Daddy Yankee »

Hmmm, nisam to znao, niti me previše zanima, samo mi je drago što su tu razdvojili prepaid i postpaid, pa mi koji nemamo veze s tim, ne ispaštamo. 8)

mp3mp3
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 25. Jun 2008. 17:16

Post od mp3mp3 »

Ja danas nikakve probleme sa mts-om nisam imao a poslao sam oko 7 sms-a. :?

Aleksaboy
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Uto, 17. Jul 2007. 21:13
:: LG L7 II

Post od Aleksaboy »

Ma Telenor je po tom pitanju zakon. Mreža radi fenomenalno i ne sećam se, za ovolike godine korišćenja, da je nekada bilo problema. Pa čak ni za Novu godinu nije bilo strašno. Znam da istina boli i da će neko sigurno da me napljuje što hvalim Telenor ali stvari su prosto takve.

mp3mp3
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od mp3mp3 »

Aleksaboy, sada počinjem da verujem da telenor ima 30% ili manje korisnika a mts oko 70% a naravno ni mts ni telenor to ne priznaju iz poznatih razloga.
Očigledno je reč o ogromnom broju korisnika i opterećenoj mreži.
Zanimljivo da za NG sa vipa se slale poruke na vreme i u 00.00h :lol:
Naravno jasno zašto... :roll:

Aleksaboy
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Uto, 17. Jul 2007. 21:13
:: LG L7 II

Post od Aleksaboy »

Ma MTS ima 100% korisnika a ostali ni jednog... Ma ne, MTS ima 200%, 300% korisnika... Svi na svetu koriste MTS ali to niko ne sme da prizna. Kakve gluposti!!!
Telenorova mreza bolje funkcionise zato što su ljudi uložili puno para u razvoj i poboljšanje, a ne zato što ima manji broj korisnika od MTS-a. Podjimo od toga da su kupili software koji precizno i u kratkom roku obračunava stanje na postpaidu i to počevši od trećeg u mesecu. A kakva je provera stanja na MTS-u? Dobro i da je ima. Drugo, meni se na Telenoru nikada nije desilo da budem nedostupan zato što je mreža "pala" ili da mi secka glas u slušalici kao što je to redovan slučaj kod MTS-a. Ima tu još puno stvari ali ne mogu sve da ih iznesem jer bi to bilo kao da pišem knjigu. I za kraj, meni je "Prenesi" paket najpovoljniji na tržištu, pa nek zlobnici pričaju šta hoće.

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Samo vi lepo proverite kredit pa ako zafali zovite korisnicki i zalite se. To se meni pre 2 godine desilo i lepo mi ljudi vratili i vise nego sto sam potrosio iako vode evidenciju i sve brojeve na koje sam slao mi uredno nabrojali kao i broj poruka koje sma poslao na svaki od tih brojeva

Pinocio
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 12. Feb 2005. 23:27

Post od Pinocio »

Ljudi meni se cesto desava da mi dolazni SMSovi na 64 mrezi kasne i po 15 minuta.Ima li neko takvih problema!? Moze li to na bilo koji nacin biti do telefona i softvera u njemu!? :wacko:

annaBG
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Čet, 08. Jan 2009. 22:35

Post od annaBG »

a i bila je neka prevara,da posaljes broj i ucestvujes u nagradnoj igri i dobijas...ne znam sta...
Ma su se mozda ljudi nalozili na tu pricu :)
Preopterecenje u svakom slucaju.

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Pinocio, ovo prvi put cujem. Nisam zaista imao takviih iskustava... Pre ce biti da je to telefona ili eventualno jacine signala u mestu gde si pa zato. Do mreze kao takve sigurno nije jer bi svima kasnile poruke

mp3mp3
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od mp3mp3 »

Azimuth, ovde stalno neko kuka da mu kasne poruke. JA koristim mts od jula i jedino mi kasnile za novu godinu i Božić a sada stižu za par sekundi. Stignu mi i pre izveštaja telefona, to sam proverio jer imam još jednu karticu...
Čudno mi da samo nekim ljudima ne radi. :unsure: :?

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Evo sta se meni sinoc desilo, slucajno sam uzeo fon u ruke, i gledam signal mreze prakticno na nuli, onda se nakon par sec sve vratilo na normalu, i onda mi je stiglo jedno 5 SMS-ova za 2 min, neki su kasnili vidim i po par sati. Ali danas idu normalno, za 2-3 sec saljem i stizu.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

djolex
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 27. Apr 2008. 19:26

Post od djolex »

Meni ponekad zakasni poruka na Vipu ( koristim postpaid ) .Za novu godinu nisam nikako mogao da pošaljem sms na sve 3 mreže i tada sam koristio sajt ezxez.com ( neki bosanski free sms ) i fino je šljakalo srećom
Nokia Lumia 630

vlada1970
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od vlada1970 »

Meni od kad sam napisao ovaj slučaj 6.og Ferbuara , nije više pravilo probleme ništa. Ide kao podmazano. 8)

Da li to može stvarno da bude da je u Beogradu mreža malo bolje opremljena nego u ostalim delovima Srbije? Ne mislim na pokrivenost, nego na kvalitet te opreme koju koriste.
Samsung P850 , Nokia 8310 (my precious)® - pomozimo zivotinjama oko nas

Odgovori