Zamena Sim kartice zbog male memorije za imenik

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge
ilkebgd
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sub, 06. Dec 2008. 05:42

Zamena Sim kartice zbog male memorije za imenik

Post od ilkebgd »

Imam Mts 064 prepaid karticu od 2000. godine tako da ima malo memorije za imenik, svega 120+13 mesta sto mi je premalo. a vidim da ove nove imaju mnoogo vise (valjda 250) i koristilo bi mi kad bih imao takvu karticu jer bih mogao ceo imenik da drzim na kartici i nista ne bih morao da prebacujem kad menjam telefon... samo stavim karticu u drugi telefon i to je to.

Naravno hteo bih da zadrzim svoj broj jer mi svi zivi znaju taj broj...

Svojevremeno sam pitao da li to moze i rekli su mi da ne moze nego samo da mogu da dobijem novu karticu na isti broj u slucaju da ova nece vise da radi (ako se dobro secam)... :unsure:

pa me zanima da li se tu nesto promenilo, da li sada to moze?

ili cu morati nekako da ostetim karticu da bi mi dali drugu (uz zadrzavanje broja)... i kako to ostecivanje da izvedem, da kartica ne radi a da ne provale da sam to namerno uradio... :D ?

Daddy Yankee
Banned
Pridružio se: Sre, 14. Nov 2007. 07:13

Post od Daddy Yankee »

Ne moraš oštećivati karticu, samo otiđi u MTS i traži da ti zamjene. Čak će ti (na zahtjev) prekopirati imenik. :wink:

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

ilkebgd, odes u poslovnicu, dobar dan, dobar dan izvol'te, ja dosh'o, di s' dosh'o? Mene treba vasha nova kartica, sa mojim brojem. Nema problema, dajte staru, KRC, ode kartica. Izvol'te otidite uplatite ovu taksicu (885 din), pa se vratite sa uplatom i dobijete novu karticu. Fala dovidjenja, i prijatno.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

AnGeL oF LoVe
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Čet, 23. Mar 2006. 22:18
:: Note 4
:: Note 10 lite

Post od AnGeL oF LoVe »

Odes lepo u poslovnicu, dobar dan, dobar dan izvol'te, ja dosh'o, di s' dosh'o? Mene treba vasha nova kartica, sa mojim brojem i kreditom. Nema problema, dajte staru, KRC, ode kartica. Izvol'te otidite uplatite ovu taksicu (180 din), pa se vratite sa uplatom i dobijete novu karticu sa uplacenim kreditom uvecanim za 50 dinara i besplatnim sms porukama.(ako si ih imao).Lepo,od mts,za svaku pohvalu. Fala dovidjenja, i prijatno
LG G2 Black,16GB

ilkebgd
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od ilkebgd »

Kad sam ja zvao 789 i pitao, a to je bilo mislim prosle godine, rekli su da ne moze, tj. da moze jedino ako mi ova vise ne radi... :P

znaci sad moze i to za svega 180 din? :blinky: ako je tako, super...

i koliko nova kartica ima mesta za kontakte? :unsure:
Samsung SGH I780 (Win Mobile 6 Pro) + LG Kp100 Ruby

AnGeL oF LoVe
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Čet, 23. Mar 2006. 22:18
:: Note 4
:: Note 10 lite

Post od AnGeL oF LoVe »

Mislim da su to nove kartice sa crvenim logom mts i java 64 kb,sa 250 mesta u kontaktima.Da li su od prosle godine izasle neke novije ne znam.To bi trebalo da je cena ako imas karticu a ako je nemas (ukradene ili izgubljena) cena je veca.
LG G2 Black,16GB

Daddy Yankee
Banned
Pridružio se: Sre, 14. Nov 2007. 07:13

Post od Daddy Yankee »

92.4738% operatera na 789 je upućeno ko moja baba.

A nove kartice imaju 250 mjesta. :wink:

djolex
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 27. Apr 2008. 19:26

Post od djolex »

Takav problem sam rešio ocu ( pošto je do skoro imao karticu 063 Mobtel sa 150 mesta ) prekopirao sam kontakte na imenik, otac je došao u poslovicu i rekao da hoće novu karticu pošto mu je telefon ukraden ( kao kakao ) , platio naknadu ( ne znam kolika je ) , doneo je novu karticu i sada je smestio preostale kontakte sa telefona na sim ( nikad se ne zna kad će da rikne fon ili sim pa on ima kopiju za svaki slučaj )
Nokia Lumia 630

ilkebgd
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od ilkebgd »

Zamenio sam karticu, platio 177 dinara i dobio +50 dinara kredita... u pitanju je java 64k kartica sa 250 mesta u imeniku i crvenim mts logom...

Mada moram priznati da se lik u mts-u nevidjeno iscudjavao kad sam rekao sta hocu :blinky: :blinky: :ohmy: i cak mi je rekao kao zar ne koristim memoriju telefona za imenik :lol: i da ne pamti kad se susreo sa tim da neko to trazi... :ohmy:

e sad dal se lik prenemaze ili je stvarno moguce da niko ziv ne radi ovakve zamene nemam pojma :roll:

ono sto je interesantno jeste da od kad sam stavio novu karticu u telefon imam jaci signal :blinky: :ohmy: tj. skoro uvek imam maksimalnih 7 crtica a pre nisam imao, imam cak i u stanu svih 7 a ranije obicno 5... kako ej to moguce? :blinky:

vukbojan
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Ned, 16. Mar 2008. 06:54

Post od vukbojan »

За јачину сигнала не знам. Али лик се оправдано исчуђавао. У именику на картици сваки контак подразумева само један број. Ако неки твој пријатељ има више бројева, мораћеш његово име да куцаш више пута, на пример (Бојан060, Бојан кућа, Бојан065, итд.) А ако контакте чуваш у именику телефона имаћеш могућност да све нечије бројеве подведеш под једно име, и још ту упишеш рођендан, е-маил адресу, убациш његову слику, итд.
Са друге стране, за старије људе ипак је бољи први начин јер онда лакше налазе тачан број који желе да назову, уместо да излиставају "и вертикално и хоризонтално"

ilkebgd
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od ilkebgd »

Ne znam ali meni savrseno odgovara da imam karticu od 250 mesta u imeniku... fora je u tome sto je moj imenik akumulisan od 2000. godine kada su telefoni bili veoma jednostavni i nisu mogli da pamte sve te zive podatke koje ovi sad mogu da pamte u jednom zapisu, tako da u mom imeniku je vecinom upravo tako, bojan 060,bojan kuca, bojan 065... :P mailove ne cuvam u telefonu uopste niti slicice ljudi iz imenika, tako da mi to ne treba... do sad sam morao 7-8 puta prilikom promene telefona da prebacujem imenik i da se maltretiram pogotovo sto sam vecinom prelazio na drugu marku telefona... (lako je preci npr. sa nokie na nokiu pa sa pc suitom sve se lako prebaci, ali kad predjes na neku drugu marku ond amoras da koristis univerzalne programe na kompu pa se tu javlja problem kompatibilnosti sa razlicitim telefonima itd... )

osim toga ako ti upisujes pod jednim imenom sve necije brojeve kasnije se javlja problem kod prebacivanja na komp kad menjas telefon, recimo ako se dobro secam cak i nokia pc suite ne moze vise mobilnih brojeva da registruje pod jednim imenom, nego samo npr 1 mobilni, 1 kucni, 1 u kancelariji... a nokia telefoni mogu... i onda ako pod nekim imenom imas vise telefona upisane kao mobilne te brojeve izgubis ako ne pazis... :P

AquaZX
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Čet, 19. Apr 2007. 14:21

Post od AquaZX »

Ilke, takodje koristim isti sistem. Jednostavan je.

I potpuno je lak za bekapovanje, nezavisan od proizvodjaca telefona i sl.

Dakle :D

vukbojan
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Ned, 16. Mar 2008. 06:54

Post od vukbojan »

Добро а шта ако имаш неодољиву потребу да унесеш 251. број у именик? А? А? Шша ћемо онда другови?

ilkebgd
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od ilkebgd »

Ja imam oko 170 brojeva u imeniku, tako da to ne moze da mi se desi, imam jos dosta fore do 250... :D

A povremeno obrisem po neki kontakt koji mi vise ne treba (to su obicno brojevi nekih firmi/institucija itd) ili kad neki pojedinac npr. ima vise mobilinih brojeva (061,064,063, prepaid, postpaid itd), pa onda neki od njih odjavi, naravno obrisem ga i oslobodim mesto u imeniku...

a imam na kompu eksportovan u tabelu sa jednog starog mobilnog telefona neki ogroman imenik iz memorije telefona- gde ima gomila nekih starih brojeva koji mi vecinom skoro uopste vise ne trebaju i zaista nema potrebe da ih imam u telefonu, (tj. zadrzao sam u telefonu samo manji deo koji mi i dalje treba) a na kompu neka stoje za svaki slucaj, ionako ta tabela zauzima svega 50ak kilobajta... :D

milanpavke
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sre, 03. Sep 2008. 08:47

Post od milanpavke »

ilkebgd napisao: Mada moram priznati da se lik u mts-u nevidjeno iscudjavao kad sam rekao sta hocu
Nema on sta da se iscudjuje, jedan od 4 razloga zasto neko moze da trazi novu kartucu je i na zahtev korisnika, tj. to imaju u ponudi. Kosta 177 dinara, kod Telenora je 200. Broj treba da bude na tvoje ime, ali mislim da iako nije, nisu toliko strogi, npr traze da im izdiktiras nekoliko poslednjih brojeva koje si zvao. Kod Vipa je besplatno za ostecene kartice, a za izgubljene i na zahtev, ne znam sta rade. Kod njih ne treba licna karta cak ni pri prvoj kupovini u korisnickom.

AquaZX
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Čet, 19. Apr 2007. 14:21

Post od AquaZX »

ilkebgd napisao:a imam na kompu eksportovan u tabelu sa jednog starog mobilnog telefona neki ogroman imenik iz memorije telefona- gde ima gomila nekih starih brojeva koji mi vecinom skoro uopste vise ne trebaju i zaista nema potrebe da ih imam u telefonu, (tj. zadrzao sam u telefonu samo manji deo koji mi i dalje treba) a na kompu neka stoje za svaki slucaj, ionako ta tabela zauzima svega 50ak kilobajta... :D
Ilke, ovo je identicno kao sto ja vodim kontakte - dakle imam .xls fajl u kome drzime sve kontakte koji su od 1999. prolazili kroz moj SIM card.

U telefonu drzim oko 150max, od cega su bar 20 restorani i food servisi :D

ilkebgd
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od ilkebgd »

Ista prica znaci... :)

Nego od kad sam uzeo novu karticu, meni ona identifikacija jacine signala stoji zakucana 95% vremena na maksimumu (7 crtica)... dok pre nije bilo tako, vrlo cesto sam imao 5 ili 6, nekad i 4... pricam za Bg. u stanu skoro nikad nisam imao svih 7 crtica, a sad stalno...

ne kapiram na koju foru kao da mi se poboljsao prijem al tako je :)

Kamiondzija
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sre, 16. Avg 2006. 00:59

Post od Kamiondzija »

Dobra vam je ova fora sa Excel fajlovima, ali izgleda da sam ja malo preterao pa drzim sve kontakte u MySQL bazi podataka... :D
iPhone 4 16GB SIM Free

Odgovori