MTS Postpaid+Sony Ericsson W705

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge
mimmylitza
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Pet, 09. Okt 2009. 19:47

MTS Postpaid+Sony Ericsson W705

Post od mimmylitza »

Kao jedna od opcija mi se nudi da uzmem W705 preko mt:s postpaida. Posto nikada do sad nisam koristila postpaid jer su svi pricali kako uvek ima neka 'caka' kada se tako uzima telefon. Molim vas da me posavetujete, kako je najpovoljnije.

http://www.mts.telekom.rs/index.php/Son ... _W705.html

mezzano
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 26. Dec 2006. 11:34
:: Motorola Moto E5 DS
:: Huawei Y5 II

Post od mezzano »

Na kakvu "caku" mislis? Logicno je da ces dobiti aparat za nizu cenu od one u slobodnoj prodaji, ali je isto tako logicno, da kad sracunas sve pretplate ce izaci dosta skuplje, ali za uzvrat dobijas minute i poruke u okviru te pretplate. Na tebi je da izracunas kakva ti je potrosnja, i da li ti se isplati. Ako trosis 300 din mesecno, a uzmes MIX1000 (1000 din + porezi + 3G pretplata), onda ti se ne isplati, ali ako trosis preko 1000 din mesecno, onda ti se svakako isplati. U svakom slucaju, to je individualna stvar. Ja sam, decembra 2007. uzeo SE K530i uz MIX500, i ni jednog trenutka se nisam pokajao, cak stavise, planiram da ponovo uzmem neki fon uz, naravno, produzenje ugovora.

Fox
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 23. Avg 2007. 12:34
:: Bgd - Roma - Napoli

Post od Fox »

mimmylitza, nema tu nikakve cake,jednostavno potpisujes ugovor na 12 ili 24 meseca,placas jednokratno cenu telefona koja je odredjena za taj paket koji ti uzimas i to je to...
Iz ponude za W 705 meni je nekako najlogicnija varijanta da uzmes telefon za 17,5 Kdin uz paket Mix1000 uz ugovornu obavezu od 12 meseci...E sad imas i varijantu na 24 meseca(takodje Mix1000) kada ti tel. kosta manje ali zato imas obavezu placanje pretplate 12 meseci duze...Na tebi je da odlucis... 8)
Samsung S8,Sennheiser CX300 II

mimmylitza
Novajlija
Novajlija

Post od mimmylitza »

U redu. Na primer, uzmem na 12 meseci uz MIX 1000, i sta kada istekne 12 meseci? Sta se onda desava sa telefonom? Da li mogu da zadrzim telefon ili...

Banehallow
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 09. Feb 2009. 21:52

Post od Banehallow »

Naravno da mozes,ti u sustini i ne moras da koristis taj telefon koji si kupila,njima je bitno da si ti postala njihov post paid korisnik sto znaci redovna mesecna primanja.....Telefon je u sustini uvek samo mamac..... :)
Telenor Nokia E72

mezzano
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 26. Dec 2006. 11:34
:: Motorola Moto E5 DS
:: Huawei Y5 II

Post od mezzano »

mimmylitza, kad ti istekne ugovor, mozes da ga raskines, ako vise ne zelis da budes na postpejdu, ili zelis da predjes kod drugog operatora, a mozes i da nastavis da koristis sve kao i do tada, mozes i da smanjis tarifu, recimo na MIX250 ili MIX500 sa MIX1000, a mozes i ponovo da potpises ugovor sa obavezom na 12 ili 24 meseca i da ponovo uzmes telefon.

Banehallow
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Banehallow »

Naravno,kad ti istekne ugovor slobodna si,ili mozes da produzis ugovor,promenis tarifu.....Bilo sta sto tebi odgovara.....
Telenor Nokia E72

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Moj savet ti je da sacekas do kraja godine a do tada bi trebalo da bude jasno sta se desava sa onim prenosenjem brojeva. Iako je bilo neke price da ce omoguciti bez obzira na ugovornu obavezu da prenosis broj, ja bih ipak jos ovih mesec i nesto sacekao. Nemoj samo da se zaletis, da uzmes telefon i potpises ugovor na 12 ili 24 meseca, pa kasnije da se kajes.
Da me pogresno ne razumes, i ja sam uzeo tako telefon, u martu ce biti 2 godine, ali u ovom momentu to ne bih uradio iz gore navedenih razloga. Kad sve bude crno na belo onda svakako da cu to ponovo uraditi jer, za moje potrebe mi se najvise i isplati da budem na post pejdu a, kad sam vec na post pejdu onda nema razloga da ne uzmem telefon po povlascenoj ceni :wink:

Fox
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Fox »

Azimuth, MNP nece biti sigurno dostupan pre Juna 2010,a moje misljenje je da cemo biti "gazde" svojih brojeva tek negde od Oktobra 2010... :uhuh:
A i koliko sam obavesten,korisnici ce i pored toga sto su uzeli telefon kod nekog operatera moci da prenesu svoj broj kod drugog operatera bez placanja naknade(penala)za telefon...
E sad kako ce to funkcionisati kod nas to vec ne znam... 8)

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

Sumnjam da ce biti moguce prenosenje broja, ako ste pod ugovornom obavezom. Cemu ugovor onda?
Hocu reci, i da postoji mogucnost, verovatno cete kostati kao i da ste raskinuli ugovor pre vremena.
---
A ti devojko, nema cake. Telefon ti ostaje. Kod mts-a je provera stanja racuna ("kredita") ocajna. Ali zato su cene minuta i sms-a mnogo (nekoliko puta jeftinije nego na prepaidu!)
E sad. Glavno: Telefon uzmi kod njih jedino ako si i do sada trosila mesecno onoliko koliko kosta paket uz koji ces da uzmes telefon. U suprotnom ti se nikako ne isplati jer ces placati cene paketa cije minute ne mozes da stignes da potrosis, a uracunati su u cenu. Bacaces pare samo. Dakle, uzmi paket koji mozes da potrosis, odnosno paket koji kosta onoliko koliko si i do sada trosila na kredit.
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Fox, da ne sirimo pricu previse jer odosmo u off ali to sto kazes su tvoje pretpostavke dok period vakacije tj period koji je potreban da bi neki propis stupio na snagu, u konkretnom slucaju ovaj o prenosenju brojeva tj da smo vlasnici istih, moze biti i daleko manje od 6 meseci. Drugim recima, ako i kada se donese propis kojim postajemo vlasnici svojih brojeva, taj propis moze imati punu pravnu snagu koliko vec sutra. E sad, drugo je to sto ce se najverovatnije ostaviti operaterima neko vreme, moja pretpostavka je max. 3 meseca, da sve ovo i omoguce.

Lobachewsky, to i mene pomalo buni ali ako im je verovati na rec bice dozvoljeno prenosenje bez obzira na ugovornu obavezu. Kako ce to operateri prebijati mene ne dotice, bitno mi je da za svoje pare dobijam sto vise :wink:

Fox
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Fox »

Azimuth, znas li ti koliko propisa-zakona je doneto a da se ne primenjuju ni godinu dana posle donosenja istog?! :| A ti si ubedjen da ce izglasati zakon ili doneti uredbu do kraja godine?!
Super ako je tako onda je to prava stvar...
Ja sam napisao koji je datum do kog sigurno nece biti omoguceno prenosenje brojeva kod drugog operatera,a za ovaj drugi datum sam naglasio da je to "moje misljenje"...
Zakljucak,mimmylitza, slobodno kupi telefon i uzmi kao sto ti rece kolega Lobachewsky, paket koji odgovara tvojim potrebama. :wink:

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Fox, znam :) ubedjen sam jer im je to jedan od uslova i samo ce prelomiti preko kolena. Moraju da bi se dokazali :wink:
A zasto si toliko ubedjen da ce biti bas Jun mesec?

mimmylitza
Novajlija
Novajlija

Post od mimmylitza »

Hvala vam na brzim odgovorima, puno ste mi pomogli!!! :oops: Uzecu telefon :D

Banehallow
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Banehallow »

U zdravlje da ga koristis,na kraju pokvaris i kupis novi bolji i moderniji..... :D :oops: ;) :roll: :roll:

mimmylitza
Novajlija
Novajlija

Post od mimmylitza »

Da li, kada se telefon kupuje preko neke mreze(u mom slucaju mts, ) ima neka ogranicenja u funkcijama? :? :?

Aleksaboy
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Uto, 17. Jul 2007. 21:13
:: LG L7 II

Post od Aleksaboy »

Može da se desi da je telefon "zaključan" tj. da na njemu ne možeš da koristiš SIM kartice drugih mreža. U ovom slučaju, mogla bi da koristiš MTS kartice na telefonu ali ne i kartice Telenora i VIP-a i drugih mreža.

Odgovori