Pomoc pri odabiru paketa
Pomoc pri odabiru paketa
Razmisljam kako da na najefikasniji i najjeftiniji nacin povezem nas petoro preko nekog paketa.
Gledao sam ponudjene pakete kod Telenora i VIP-a ali posto sam neupucen u ovu tematiku treba mi pomoc.
Racun bi placali preko firme i zbog toga ne znam da li bi se vise isplatilo uzeti Besplatno za tim - Telenor ili Business Zero - VIP ili
ako se ne bi uzimali ovakvi paketi onda sam razmisljao o Biznis Prenesi - Telenor ili Postpaid tarife za mala i srednja preduzeća.
Sta bi bilo najpovoljnije uzeti?
Da li se naplacuje uspostava veze u grupi ili je stvarno 0 din.?
Imenik je sarolik i ima korisnika svih operatera ali najvise su zastupljeni Telekom i Telenor brojevi.
Ako imate jos neke savete i predloge napisite pa da se donese prava odluka.
Potreban mi je jos jedan savet, moj tata vec godinu dana ima racun na Telenorovom postpejdu izmedju 3000-5000 din.
Ukoliko ne iskombinujemo ovo povezivanje i ostanemo na pripejdu koji bi njemu Telenorov paket najvise odgovarao? Ne znam koji paket sada ima jer je karticu uzeo pre 4-5 godina, a na racunu nisam video da izricito pise koji je paket. Trenutno nemam ni jedan racun kod sebe da jos jednom proverim sta je napisano.
Da li bi se uz ove njegove troskove isplatilo uzeti neki telefon uz taj novi paket?
Gledao sam ponudjene pakete kod Telenora i VIP-a ali posto sam neupucen u ovu tematiku treba mi pomoc.
Racun bi placali preko firme i zbog toga ne znam da li bi se vise isplatilo uzeti Besplatno za tim - Telenor ili Business Zero - VIP ili
ako se ne bi uzimali ovakvi paketi onda sam razmisljao o Biznis Prenesi - Telenor ili Postpaid tarife za mala i srednja preduzeća.
Sta bi bilo najpovoljnije uzeti?
Da li se naplacuje uspostava veze u grupi ili je stvarno 0 din.?
Imenik je sarolik i ima korisnika svih operatera ali najvise su zastupljeni Telekom i Telenor brojevi.
Ako imate jos neke savete i predloge napisite pa da se donese prava odluka.
Potreban mi je jos jedan savet, moj tata vec godinu dana ima racun na Telenorovom postpejdu izmedju 3000-5000 din.
Ukoliko ne iskombinujemo ovo povezivanje i ostanemo na pripejdu koji bi njemu Telenorov paket najvise odgovarao? Ne znam koji paket sada ima jer je karticu uzeo pre 4-5 godina, a na racunu nisam video da izricito pise koji je paket. Trenutno nemam ni jedan racun kod sebe da jos jednom proverim sta je napisano.
Da li bi se uz ove njegove troskove isplatilo uzeti neki telefon uz taj novi paket?
● PRAVILA FORUMA ● СРБИ ЗА СРБЕ ●
Re: Pomoc pri odabiru paketa
Ako pričaš sa tim brojevima iz grupe ne košta ništa, imam ja 5 brojeva koje mi je dala sestra koje su oni uzeli preko firme, ovo mislim za telenor.IDzO napisao: Da li se naplacuje uspostava veze u grupi ili je stvarno 0 din.?
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White
pa ako pogledaš realno,najbolja varijanta ti je regularan postpaid business kod vip-a.Imaš besplatne minute za sve mreže,a kada ih potrošite opet imate besplatne razgovore u vip-u ( ne samo međusobno nego sa svima iz vip-a ),naravno tu su i bespaltni mms/sms i mb ako uzmeš veće pakete.uspostava kod bespaltnih minuta se ne naplaćuje.
Samsung S10+ red
http://www.vipmobile.rs/poslovni-korisn ... a.768.html
vip ako oces da imas ne vise od 5000 rsd troskova
http://www.telenor.rs/?section=business&page=5683
telenor prenesi M paket ako je tata vec na tojci onda neka trazi da predje na ovaj ili na malo veci paket ( sedite pa se saberite )
sto se tice uzimanja telefona bolje ne , nego u slobodnoj prodaji uzmite svako sebi neku nokiju koja ima osnovne funkcije i jaku bateriju ne ispod 6 sati .Nisi reko kakve su vam potrebe za netom ako ima i toga kod nekog od vas petoro onda bi ja razmisljo o vipu sa telefonom pa za neke hitne prilike kacenje za net preko telfona da se posalje neki @mail ili dokument
Uglavnom vip ili telenor oni su vrh razlike su male sto se tice pretplata ,jedino veliki plus je telenorov savrseno cist jasan i kritalan glas zvuk tokom razgovora .
Treba znati da samo ce vas petoro da prica za 0 dinara ! .
vip ako oces da imas ne vise od 5000 rsd troskova
http://www.telenor.rs/?section=business&page=5683
telenor prenesi M paket ako je tata vec na tojci onda neka trazi da predje na ovaj ili na malo veci paket ( sedite pa se saberite )
sto se tice uzimanja telefona bolje ne , nego u slobodnoj prodaji uzmite svako sebi neku nokiju koja ima osnovne funkcije i jaku bateriju ne ispod 6 sati .Nisi reko kakve su vam potrebe za netom ako ima i toga kod nekog od vas petoro onda bi ja razmisljo o vipu sa telefonom pa za neke hitne prilike kacenje za net preko telfona da se posalje neki @mail ili dokument
Uglavnom vip ili telenor oni su vrh razlike su male sto se tice pretplata ,jedino veliki plus je telenorov savrseno cist jasan i kritalan glas zvuk tokom razgovora .
Treba znati da samo ce vas petoro da prica za 0 dinara ! .
- vlada1970
- Mobil manijak
- Pridružio se: Pon, 20. Nov 2006. 14:06
- :: Blackberry Q5
- :: Nokia 8310
IDzO, i meni od ovih svih ponuda Vip najbolje izgleda.
A kad stigne fiksni Telenor, mozda ce biti nekih drugacijih kombinacija za petoro-sestoro-sedmoro u grupi, pa zato nemoj da se sad vezujes ni za koga 2 godine. Moje misljenje. Vezivanje=robija. Jer se ocekuju druge ponude najverovatnije za neko vreme, kad prorade fiksni Norvezani.
Ako cale nece biti u paketu "drugar" sa vama, a hoce da bude na post paidu i dalje i da ovoliko trosi, onda Telenor Prenesi 1500.
A kad stigne fiksni Telenor, mozda ce biti nekih drugacijih kombinacija za petoro-sestoro-sedmoro u grupi, pa zato nemoj da se sad vezujes ni za koga 2 godine. Moje misljenje. Vezivanje=robija. Jer se ocekuju druge ponude najverovatnije za neko vreme, kad prorade fiksni Norvezani.

Ako cale nece biti u paketu "drugar" sa vama, a hoce da bude na post paidu i dalje i da ovoliko trosi, onda Telenor Prenesi 1500.
Samsung P850 , Nokia 8310 (my precious)® - pomozimo zivotinjama oko nas
Kako sada stvari stoje bice to Telenor mreza (samo ne znam da li da se uzme Besplatno za tim - Telenor ili 5 razlicitih Biznis Prenesi - Telenor paketa u zavisnosti od potreba svakog pojdinca), posto tata ima 063 karticu i njemu se ne isplati prelaziti na drugu mrezu zbog poslovnih kontakata.
Sa druge strane odgovara i to da on nosi dve kartice ako je kod VIP-a isplativije uzeti ugovore. Meni nije problem VIP mreza, jer je moj imenik sarolik, ali ostali nemaju mnogo VIP-ovaca pa se boje da ce nakon isteka besplatnih minuta tarifiranje ka drugim mrezama naduvati racun i zbog toga vuku ka Telenoru.
Bice jos racunanja i razmisljanja pa videcemo sta ce na kraju biti.
Sa druge strane odgovara i to da on nosi dve kartice ako je kod VIP-a isplativije uzeti ugovore. Meni nije problem VIP mreza, jer je moj imenik sarolik, ali ostali nemaju mnogo VIP-ovaca pa se boje da ce nakon isteka besplatnih minuta tarifiranje ka drugim mrezama naduvati racun i zbog toga vuku ka Telenoru.
Bice jos racunanja i razmisljanja pa videcemo sta ce na kraju biti.
Idzo, mislim da bi vam besplatni razgovori nakon potrosenih minuta na vipu mnogo znacili. Posebno obrati paznju na:
- medjunarodne razgovore koji su na vipu dosta jeftiniji, a posebno ka mrezama u Bugarskoj,
Hrvatskoj, Makedoniji, Austriji itd.
- Roaming u vipu je takodje povoljniji.
- U vipu dobijate i besplatne MB, bez cega je poslovanje danas nezamislivo, zar ne?
- A tu su i besplatni MMSovi umesto poruka, kad zatreba...
- I naravno - besplatna korisnicka podrska
- medjunarodne razgovore koji su na vipu dosta jeftiniji, a posebno ka mrezama u Bugarskoj,
Hrvatskoj, Makedoniji, Austriji itd.
- Roaming u vipu je takodje povoljniji.
- U vipu dobijate i besplatne MB, bez cega je poslovanje danas nezamislivo, zar ne?
- A tu su i besplatni MMSovi umesto poruka, kad zatreba...
- I naravno - besplatna korisnicka podrska
Svidja mi se sve to navedeno ali citam komentare da VIP-ovi korisnici imaju problema sa mrezom, pa se premisljam sta da uradim. Neki nisu dostupni, nekima cepka razgovor, a sve zbog slabije pokrivenosti, a to bas i nije korisno prilikom poslovanja.
Kupi vip prepid karticu, pa proveri kakav je kvalitet mreze. Nista dok se covek sam ne uveri... Ja pretpostavljam da se to desavalo kada je vip tek poceo...Ali to se desavalo i Telekomu kada je dosao na trziste, samo su to ljudi zaboravili jer je bilo davno. Mislim da su se stvari sada drasticno promenile. 

- Azimuth
- Moderator
- Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
- :: Note 8 DS
IDzO, prosle nedelje tj ove koja upravo prolazi sam uradio upravo ono sto je zALFex rekao posto se i sam lomim da li da prelazim ili ne na Vip. Uzeo pripejd karticu i probao je po NS-u, autoputu, BG-u, ZR-u, Kikindi, Backoj Palanci i nesto malo po SU. Na 3 mesta mi se izgubio signal. 2 mesta su u NS-u, kao sto su loki13 i araphel rekli, nekih 30-50m nema signala ili je isprekidan, i u Backoj Palanci kad mi je uhvatio Vip HR ali se to resava manualnim odabirom mreze i sve radi najnormalnije. Ono sto me je zapanjilo je da mi je u stanu signal Vip-a za 2-3 crtice jaci nego sto je drugaru na istom telefonu ali sa Telenorom. Sve u svemu, sto se mreze i pokrivenosti tice, tu nema zime, sve radi kao podmazano, barem po Vojvodini.
Azimuth, hvala na informaciji! 
Probacu i ja ovaj eksperiment sa VIP pripejd karticom pa cu doneti konacnu odluku.

Probacu i ja ovaj eksperiment sa VIP pripejd karticom pa cu doneti konacnu odluku.
- Azimuth
- Moderator
Nema na cemu IDzO
To ti i jeste najbolji pokazatelj. A realno gledano, dobijas najvise za ulozen novac. Pored minuta u okviru mreze dobijas i MB sto ne nude ostala dva provajdera.
Mane su zaokruzivanje na 60+30, za 1din skuplja uspostava veze nakon sto izadjes iz paketa (3,9din) i ona glupost oko provere u kreditnom birou.

To ti i jeste najbolji pokazatelj. A realno gledano, dobijas najvise za ulozen novac. Pored minuta u okviru mreze dobijas i MB sto ne nude ostala dva provajdera.
Mane su zaokruzivanje na 60+30, za 1din skuplja uspostava veze nakon sto izadjes iz paketa (3,9din) i ona glupost oko provere u kreditnom birou.
loki13, svidja se i meni to sto je u VIP mrezi besplatan razgovor (do 1000 min) i nakon isteka besplatnih minuta, ali jedan od problema je tarifiranje ka drugim mrezama.
Da li ce mi biti skuplje da zovem sa VIP-om druge mreze ili sa Telenorom da zovem po postojecem paketu, a da sam u istoj mrezi?
Azimuth, mana je i ovo (barem sam tako procitao na netu): Minuti u vip mrezi se trose tek posle potrosenih nacionalnih minuta!
E sada samo trebam da rastumacim sta im to tacno znaci i da li je to stvarno tako!
Da li mi mozes reci, ovde ili na PP, zasto ne zelis vise da se vezes za Telenor?
Da li ce mi biti skuplje da zovem sa VIP-om druge mreze ili sa Telenorom da zovem po postojecem paketu, a da sam u istoj mrezi?
Azimuth, mana je i ovo (barem sam tako procitao na netu): Minuti u vip mrezi se trose tek posle potrosenih nacionalnih minuta!
E sada samo trebam da rastumacim sta im to tacno znaci i da li je to stvarno tako!

Da li mi mozes reci, ovde ili na PP, zasto ne zelis vise da se vezes za Telenor?
- Azimuth
- Moderator
IDzO, hmm...to bi ovako nekako trebalo da bude. Posle potrosenih npr. 900min ka svim mrezama prelazis na trosenje drugih 900min ka Vip mrezi i tek nakon toga imas jos onih 1000min u okviru mreze tj ono "zauvek besplatno".
Ovo psolednje pitanje ne znam da li se odnosi na mene, kod Telekoma sam
Ako se odnosi na mene... Nisu oni losi, naprotiv, zadovoljan sam sa uslugom ali za ulozeni novac trazim maksimum a to mi Vip nudi. Poredim samo one dve tarife Mix2000 i naVip-u onu tarifu 900. Razlika u pretplati ne postoji a za iste pare dobijam 200minuta vise (+ minute u mrezi), mogu da biram da li cu SMS ili MMS poslati jer su mi oba besplatna i dobijam prilicnu kolicinu Mb. O telefonima koji se mogu uzeti i za koje novce uz pakete necu pricati ali mislim da Vip ima manju paletu ali daleko kvalitetniju i vise orjentisanu ka bussines korisnicima sto nekima moze a ne mora biti interesantno.
Ovo psolednje pitanje ne znam da li se odnosi na mene, kod Telekoma sam

Ako se odnosi na mene... Nisu oni losi, naprotiv, zadovoljan sam sa uslugom ali za ulozeni novac trazim maksimum a to mi Vip nudi. Poredim samo one dve tarife Mix2000 i naVip-u onu tarifu 900. Razlika u pretplati ne postoji a za iste pare dobijam 200minuta vise (+ minute u mrezi), mogu da biram da li cu SMS ili MMS poslati jer su mi oba besplatna i dobijam prilicnu kolicinu Mb. O telefonima koji se mogu uzeti i za koje novce uz pakete necu pricati ali mislim da Vip ima manju paletu ali daleko kvalitetniju i vise orjentisanu ka bussines korisnicima sto nekima moze a ne mora biti interesantno.
Azimuth, da tebe sam pitao. 

Ali izgleda da je greska u kucanju?

Citat iz teme: "Da li VIP obmanjuje potencijalne korisnike?", pa sam te zato pitao o utiscima za Telenor.Azimuth napisao:Telenor ni pod stavkom razno, opekao sam se jednom i neka hvala.

Ali izgleda da je greska u kucanju?

- Azimuth
- Moderator

Nije greska u kucanju

Imao sam losa iskustva sa tadasnjim Mobtelom, stizali mi neki racuni koje nisam pravio, neke poruke ka inostranstvu i pozivi na neke brojeve kako u zemlji tako i u inostranstvu, pa da sam bio u romingu iako tih meseci nisam ni pomislio da predjem granicu i sl., sto u to vreme nisu bile nimalo naivne svote novca pogotovu za mene kao srednjoskolca.
Koliko vidim po komentarima drugih korisnika, sada je drugacija situacija ali se ne bih usudio da budem njihov pretplatnik po drugi put. Znas kako kazu, koga zmija ujede taj se i gustera boji

Sa druge strane, ja sam pristalica uzimanja telefona preko operatera ali je ta ideja obesmisljena sa cenama koje su opicili. Telekom je sa cenama i ponudom ok ali su im paketi zapostavljeni vec duze vreme i koliko vidim i cujem ne nameravaju tu bilo sta da menjaju. Jedini logican zakljucak mi je da je Vip ono sto meni treba i zadovoljava sve moje potrebe. Em dobijam vise nego kod ostalih za ono sto dajem za pretplatu, em imam lep izbor telefona po realnim cenama (pre svega mislim na HTC).
- loki13
- Expert
- Pridružio se: Pet, 01. Dec 2006. 12:22
- :: Htc Desire 500 dual
- :: Nokia E71
Azimuth, po meni vip ima sasvim ok ponudu telefona,jesu malo skuplji u odnosu na mts,ali su daleko ispod telenora,npr e52 na 900 paketu je 10.999,a htc tattoo je 1 din (kao i 6303),e72 je oko 22.000....po meni sasvim prihvatljivo.....
Plus jedini imaju vise android i win telefona u ponudi,symbian ne forsiraju nesto,mada i tu nisu losi,jedino sto m zameram je ponuda SE aparata,jer nemaju nijedan flagship model!
Plus jedini imaju vise android i win telefona u ponudi,symbian ne forsiraju nesto,mada i tu nisu losi,jedino sto m zameram je ponuda SE aparata,jer nemaju nijedan flagship model!
D500&E71
- Azimuth
- Moderator
loki13, znam, to i kazem. Imaju zaista ok paetu telefona a cene su pristojne. Mozda nesto malo jace nego sto mt:s nudi ali nista toliko bitno i znacajno da bi nekome zasmetalo. U svakom slucaju imaju daleko bogatije pakete.
Nego IDzO, jesi video ovo http://www.vipmobile.rs/poslovni/mala-s ... o.111.html ?
Nego IDzO, jesi video ovo http://www.vipmobile.rs/poslovni/mala-s ... o.111.html ?
- dimi89
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sre, 07. Feb 2007. 09:25
- :: Samsung Galaxy Neo
- :: LG Optimus 4X HD
Azimuth takve stvari nudi telenor daleko povoljnije.Ja trenutno koristim takav jedan paket mesecna pretplata po broju je 150 dinara pozivi unutar te mreze su 0 dinara.SMS i ostale stvari prilicno slicne sa tom ponudom VIP-a.... 

>>>Samsung S3 Neo GT I9301I<<<LG Optimus 4x HD<<<LG KS20 <<<....Nokia N76 {Symbian v60 3rd hacked}...