Da li ćete iskoristiti MNP?

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge

Kod kojeg ste operatera i da li cete iskoristiti MNP?

VIP i hoću
3
7%
VIP i neću
7
16%
Telenor i hoću
1
2%
Telenor i neću
16
36%
MTS i hoću
14
31%
MTS i neću
4
9%

Ukupno glasova: 45

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Da li ćete iskoristiti MNP?

Post od IDzO »

Pošto su sva tri operatera pogoršali uslove tarifiranja za svoje korisnike (kod svih je 60+60s), naravno uz povećanje cena, postavlja se pitanje da li ćete iskoristiti MNP.

mezzano
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 26. Dec 2006. 11:34
:: Motorola Moto E5 DS
:: Huawei Y5 II

Post od mezzano »

Zavisi. Nisam glasao, jer nema opcije koju bih odabrao. Trenutno sam na mt:s-u (MIX1000) i sem lose provere stanja mi, skoro, nista vise ne smeta, tako da ako mi Telenor i Vip ne bi ponudili nesto veoma primamljivo, a primrno mi je jeftin telefon uz ugovornu obavezu, ostao bih na mt:s-u.

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

Slažem se sa mezzanoom, s tim da je meni i ta provera stanja i nemogućnost prenošenja minuta i poruka u sledeći mesec razlog da napustim mt:s. Telenor ima generalno bolji signal (kako gde, ali tamo gde se ja krećem....) i mnogo upotrebljiviji internet, dok VIP (ako se dobro sećam) ima 60+30. Jedino što bi me zadržalo na mt:s-u je to što će jako puno ljudi razmišljati slično i napustiti mt:s, a malo napraviti gužvu kod druga dva operatera, i eventualne beneficije ili promocije (vaučer za višemesečno plaćanje postpaid-a uz pojedine karte za koncerte) kakvih kod druga dva operatera nije bilo.
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Kontakt:

Post od IDzO »

gargamel4, od pre neki dan je i na VIP-u tarifiranje 60+60s. Tako da su sada sva tri operatera ista (ako izuzmemo 066 gde je jos uvek 60+1s).

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

E da, sad baš videh u onoj temi............ Bez veze :disgust:
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

ne planiram da menjam, jer mi niko ne donosi neko poboljšanje, sad kada je kod svih 60+60. Možda odem na niži paket, ali nemam nameru da menjam operatera.

Nikola031
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 06. Okt 2008. 20:25
:: Lumia 640 Dual SIM
Kontakt:

Post od Nikola031 »

Iako sam glasao da ću iskoristiti MNP, kad sam video ovu promenu na lopovske pakete kod Vipa dobro ću razmisliti pre bilo kakvog prebacivanja broja, jer su cene svuda iste, a gore su nego pre 10 godina.
Sony Ericsson prototypes: G702 (BeiBei), W707 (Alicia), 3x M610i (Lizzy)

vanjuska
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pon, 31. Avg 2009. 00:45

Post od vanjuska »

Ja bih presao istog momenta na Vip da ne moram da menjam broj... Frustrira me jako sto vec skoro 3 meseca ja ne mogu da nabavim Desire preko Telenora, a u Vip bi bilo potrebno samo da se usetam i da ga dobijem...
Life is not the amount of breaths you take, it's the moments that take your breath away! HTC DESIRE!

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 07. Jan 2008. 08:14
:: Samsung Galaxy S4
:: Nokia 808

Post od jerkann »

vanjuska, pa upravo sada i mozes. To i MNP omogucava. Raspitaj se malo i spremi se da usetas u VIP.

vanjuska
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pon, 31. Avg 2009. 00:45

Post od vanjuska »

Kako mislis upravo sada i mogu? Krenuo je MNP? Znam ja sta je mnp al kolko znam on od nove godine krece da se primenjuje, ne?
Life is not the amount of breaths you take, it's the moments that take your breath away! HTC DESIRE!

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

Glasao sam da nebih napustao telenor,nevidim sta bih dobio prelaskom kod drugog operatera jedino sto vip ima mms poruke ukljucene u pretplatu a takve mi poruke zimi itekako trebaju.

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 07. Jan 2008. 08:14
:: Samsung Galaxy S4
:: Nokia 808

Post od jerkann »

vanjuska, nije jos. Koliko sam ja cuo zadnji put trebalo bi od septembra tj. uskoro, mada ta informacija nije 100% proverena.

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Kontakt:

Post od IDzO »

Mislim da od septembra nece biti dodatnog poreza od 10%, a od nove godine startuje MNP. :wink:

Ensiferum
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 07. Nov 2008. 21:13
:: Xiaomi Mi 9T 6/128
:: Nokia 8 4/64

Post od Ensiferum »

I ja sam cuo od svojìh izvora da ce PUMT od septembra biti ukinut,ali dok ne vidim to na svom racunu,ne verujem! Inace glasao sam 'MTS i hocu', mislim da su prenesi plus paketi sjajni, kad vec svi zaokruzuju na minut,a Telenor nudi prenosenje u naredni mesec! A Vip me je razocarao,mada je postpaid 325 i dalje primamljiv! Pozz svima
"U svetu bez iluzija, covek je stranac" A.Kami

LittlePrince
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 28. Okt 2007. 04:32
:: Xiaomi Redmi Note 5
Kontakt:

Post od LittlePrince »

Ја сам на контроли трошкова и прилично сам задовољан, једино што бих можда свој стари 063 који још користим пребацио на контролу трошкова а 066 укинуо а можда и не урадим то. За сада сам при опцији не дирати ништа :)

Fox
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 23. Avg 2007. 12:34
:: Bgd - Roma - Napoli

Post od Fox »

Ljudi,dok se ne odradi rebalans budzeta,nema nista od ukidanja PUMT-a. 8)
Voleo bi da gresim ali sam gotovo siguran da ce to tako i biti.A o rebalansu istog nema ni reci,tako da...:smutny:
Samsung S8,Sennheiser CX300 II

vlada1970
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 20. Nov 2006. 14:06
:: Blackberry Q5
:: Nokia 8310

Post od vlada1970 »

Ja cu probati sigurno razne post-paid opcije, a najvise kod Vip-a, ali jedino uz uslov da mogu ovaj pre-paid broj 064 koji mi je glavni, prebacim kasnije ili posle nekoliko obaveznih meseci, ako mi se ne svidi paket ili mi ne bude trebao, nazad na pre-paid.

To kad vidim napismeno i bez uvrtanja, MNP ce biti uzivanje. Jer ja MNP povezujem i smatram kao opciju da smo ne samo mi vlasnici brojeva, nego i to da je moguce broj malo "drzati" na post paidu, a kasnije opet na pre-paidu i tako u nedogled.

Glasao sam Vip i hocu, ali uz ovaj uslov. ;)

edit: pardoniram IDzO, nisam dobro procitao pitanje u glasanju. Trebalo je da kliknem na MTS i hocu jer mi je ovaj broj u MTS-u. :oops: Ako mozes i imas opciju, prepravi, molim te.
Samsung P850 , Nokia 8310 (my precious)® - pomozimo zivotinjama oko nas

madness99
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 07. Mar 2006. 20:40

Post od madness99 »

Nemam ni nameru a ni zelju da menjam Telenor, prezadovoljan sa njima. Neke stvari jednostavno nemaju cenu, a za sve ostalo tu je MasterCard :D
iPad 3G + Samsung Galaxy Tab 10.1 9 + iPhone 4 32gb White + HTC Evo 3D

Grandpa
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 30. Jul 2005. 12:36

Post od Grandpa »

Telenor definitivno ostaje jer je business paket koji mi odgovara.
Za mt:s cu razmisliti posle isteka ugovora, jer mi za sad 066 postpaid 1000 koji koristim odgovara po ceni po kojoj sam ga dobio, pa ako ponude nesto slicno progutacu nebrigu o korisnicima, aroganciju i neazurnost.

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

Telenor Prenesi plus 500 8) Ja tu ne bih nista diro.
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

Odgovori