Preusmeravanje poziva
- Ivan Cirkovic
- Banned
- Pridružio se: Sre, 19. Jul 2006. 08:49
- :: LG G5 SE
- Kontakt:
Preusmeravanje poziva
Zanima me da li se ova usluga placa i koliko?Hteo bih da preusmerim jedan broj sa 064 i 060 na novi broj koji cu uzeti u Telenoru kada predjem kod njih posle nove godine?Da li se placa samo preusmeravanje ili kada se zapocne razgovor skida se kredit sa broja sa koga je preusmeren poziv?Da li mogu da se preusmere i poruke zajedno sa pozivima?
- vlada1970
- Mobil manijak
- Pridružio se: Pon, 20. Nov 2006. 14:06
- :: Blackberry Q5
- :: Nokia 8310
Znaci, spremi se da na tim brojevima 064 i 060, koje hoces da preusmeris na taj novi broj, imas mnogoooooooooo kredita ili da platis ogroman racun.
Svaku minutu koju budes pricao na taj nacin, sa nekim ko te pozove, platices i ti, na racunima ta dva broja. Ne isplati se nikako.
Poruke koliko znam ne mogu da se preusmere.

Svaku minutu koju budes pricao na taj nacin, sa nekim ko te pozove, platices i ti, na racunima ta dva broja. Ne isplati se nikako.
Poruke koliko znam ne mogu da se preusmere.
Samsung P850 , Nokia 8310 (my precious)® - pomozimo zivotinjama oko nas
- Ivan Cirkovic
- Banned
- Kontakt:
Skidaju ti novac sa broja na kom si podesio preusmeravanje. Ako na njemu nemas kredita, pozivi nece biti preusmereni. Znaci, broj na kome pricas nece imati nikakve troskove.
Nije losa ideja ako ne planiras ovo da korisits duze vreme, vec da ljude kad te pozovu samo obavestis o novom broju. Pritom je, za svaki slucaj, bolje ako ti je broj sa kog preusmeravas pozive prepaid, jer ces imati kakvu-takvu kontrolu troskova.
Nije losa ideja ako ne planiras ovo da korisits duze vreme, vec da ljude kad te pozovu samo obavestis o novom broju. Pritom je, za svaki slucaj, bolje ako ti je broj sa kog preusmeravas pozive prepaid, jer ces imati kakvu-takvu kontrolu troskova.
Pre par godina kada sam promenio broj,stavio sam da mi sa starog 064 broja preusmerava na novi 063,tada je bilo,ako se ne varam,5 dinara po pozivu da ti preusmere,sto ja naravno nisam znao
Mislim da je bilo fiksno po pozivu,tako da nema veze koliko pricas,ali nisam 100 % siguran.Najbolje okreni korisnicki servis pa pitaj,da se ne zajebes...

Mislim da je bilo fiksno po pozivu,tako da nema veze koliko pricas,ali nisam 100 % siguran.Najbolje okreni korisnicki servis pa pitaj,da se ne zajebes...
Preusmerenje poziva se naplacuje po tarifi na kojoj je broj koji je preusmeren.
Dakle ako npr. preusmeris broj sa 064 na 063 onda, onda ti se skida kredit/zaduzuje racun sa 064 brojem, i to po tarifi kao da ti zoves sa 064 svoj 063 broj.
Znaci, neko te zove na 064 a ti si 064 preusmerio na 063, taj ko te zove placa za razgovor sa tvojim 064 brojem, a ti kao da pricas sa svog 064 na 063.
Iz licnog iskustva od letos...
Dakle ako npr. preusmeris broj sa 064 na 063 onda, onda ti se skida kredit/zaduzuje racun sa 064 brojem, i to po tarifi kao da ti zoves sa 064 svoj 063 broj.
Znaci, neko te zove na 064 a ti si 064 preusmerio na 063, taj ko te zove placa za razgovor sa tvojim 064 brojem, a ti kao da pricas sa svog 064 na 063.
Iz licnog iskustva od letos...
Знаш шта.... Најбоље (и најјевтиније) ћеш проћи ако:
1. Пребациш оба стара броја на Prepaid
2. Одмах обавестиш (чим добијеш нови број) оне људе са којима се иначе
најчешће чујеш и дописујеш о новом броју - уз инсистирање да МОМЕНТАЛНО избришу стара два броја. Некима од осталих, мање битних људи, можеш послати по СМС са новим бројем
3. Старе бројеве обавезно преусмериш бар на Говорну пошту (безусловно све позиве ИЛИ само у случају not available - ако планираш да старе бројеве једно време користиш у неким другим телефонима, можда извесно време). При томе снимиш поруку: Добили сте Ивана Ћирковића, зовите ме на нови број 063_ _ _ _ _ Напомињем да је преусмерење на говорну пошту бесплатно, али мораш да имаш бар 20-ак динара на рачуну...
На жалост, немогуће је преусмерити поруке, тако да ће оне бити изгубљене осим ако ти картице нису активне у неким старим телефонима. У сваком случају, ако се придржиш горњих савета, то ће углавном бити поруке од људи са којима ретко ретко кад комуницираш, ако те они икада и зову. А ако те не добију, могу да те контактирају и преко facebooka-a, e-поште...
1. Пребациш оба стара броја на Prepaid
2. Одмах обавестиш (чим добијеш нови број) оне људе са којима се иначе
најчешће чујеш и дописујеш о новом броју - уз инсистирање да МОМЕНТАЛНО избришу стара два броја. Некима од осталих, мање битних људи, можеш послати по СМС са новим бројем
3. Старе бројеве обавезно преусмериш бар на Говорну пошту (безусловно све позиве ИЛИ само у случају not available - ако планираш да старе бројеве једно време користиш у неким другим телефонима, можда извесно време). При томе снимиш поруку: Добили сте Ивана Ћирковића, зовите ме на нови број 063_ _ _ _ _ Напомињем да је преусмерење на говорну пошту бесплатно, али мораш да имаш бар 20-ак динара на рачуну...
На жалост, немогуће је преусмерити поруке, тако да ће оне бити изгубљене осим ако ти картице нису активне у неким старим телефонима. У сваком случају, ако се придржиш горњих савета, то ће углавном бити поруке од људи са којима ретко ретко кад комуницираш, ако те они икада и зову. А ако те не добију, могу да те контактирају и преко facebooka-a, e-поште...
- Ivan Cirkovic
- Banned
- Kontakt:
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
Nije mi jasno zasto gasis brojeve koje ti vecina ljudi sa kojima imas kontakte zna, i onda gledas kako da ih obavestis... Mislim, sada je moguc MNP (prenosenje broja iz mreze u mrezu). Meni je to bila osnovna ideja vodilja pre prelaska u Vip, iako sam hteo jedno 6 meseci ranije da predjem, strpljivo sam cekao, samo iz razloga sto nisam hteo da menjam ni prefiks.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
Ко бре тебе питао шта овде... Свуда гураш нос... Човек лепо тражио најбоље могуће решење за оно што ОН ХОЋЕ. Сигуран сам да је и сам чуо за пренос броја... Али то не жели из малог милиона могућих разлога! Ја сам покушао да му дам моје виђење. Неко други можда зна и боље.
А ти овде натискаш своје мишљење и то толико перфидно, на граници ироније и сарказма...
Прекини више да нас све смараш!
А ти овде натискаш своје мишљење и то толико перфидно, на граници ироније и сарказма...
Прекини више да нас све смараш!
- Ivan Cirkovic
- Banned
- Kontakt:
Ivan Cirkovic, ako smem da predložim (a da ne dobijem po ušima), VIP nudi uslugu koja se zove "Moj novi Vip broj" i omogućava da se besplatnim SMS porukama obaveste svi prijatelji i tebi važne osobe da imaš novi Vip broj. Znam da si rekao da želiš da postaneš korisnik Telenora posle Nove godine, ali ako sve ovo radiš samo zbog broja a mreža ti nije toliko bitna, razmisli o Vip-u i ovoj usluzi. Kod njih takođe možeš uzeti 060 broj po želji, pa valjda imaju neki sličan kao što ima tvoja devojka. 

- Ivan Cirkovic
- Banned
- Kontakt:
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
Ivan Cirkovic, Smartovi uopste nisu losi - zamisli to kao odredjeni broj kredita koji ti se trose sta god da koristis... Recimo, koji ce meni 325 poruka? Jedva potrosim 200 mesecno... A net? Pa njega oko 170 MB... A minuta, pa 550-600 u proseku. E zato su smartovi fenomenalni. Ja na njih gledam kao na jeftini prepaid - gde me minut, ili sms ili MB kostaju po 1.3 dinara grubo racunato (1100 smartova za 1490 din). Naravno, svako do nas ima drugacije potrebe, i afinitete, i u skladu sa time treba da postupa.
vukbojan, koji je tebi sine? O cemu se radi? Ovo je forum - forum sluzi za iznosenje misljenja. Ti ga imas, i ja ga imam... ne vidim u cemu je problem? Malo smiri ton, jer u najblazu ruku receno, nije primeren!
Ako se Ivan nije nasao uvredjenim i prozvanim (iako to i nije bila moja namera), ne vidim sta se ti strecas i brecas okolo?
vukbojan, koji je tebi sine? O cemu se radi? Ovo je forum - forum sluzi za iznosenje misljenja. Ti ga imas, i ja ga imam... ne vidim u cemu je problem? Malo smiri ton, jer u najblazu ruku receno, nije primeren!
Ako se Ivan nije nasao uvredjenim i prozvanim (iako to i nije bila moja namera), ne vidim sta se ti strecas i brecas okolo?
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
- Ivan Cirkovic
- Banned
- Kontakt:
- Ivan Cirkovic
- Banned
- Kontakt:
- mezzano
- Expert
- Pridružio se: Uto, 26. Dec 2006. 11:34
- :: Motorola Moto E5 DS
- :: Huawei Y5 II
Vaze ti besplatni minuti. U principu, to se ne razlikuje od situacije kad bi tim brojem (sa koga si preusmerio pozive) zvao broj na koji si te pozive preusmerio. Nadam se da me razumes. Recimo, ako imas MIX1000, dok imas besplatnih 325 minuta, oni ce se trositi, i nece se povecavati stanje, i neces probiti pretplatu, kad se potrose, onda krene dodatno naplacivanje.
Ivan Cirkovic, nadam se da ćeš uspeti da sve ljude obavestiš o promeni svog broja putem sms poruka, e-maila, facebook-a i razgovora uživo i preko telefona... Ovo sa govornom poštom i preusmeravanjem poziva je skupo i komplikovano. Pitaj u poslovnici Telenora da li oni mogu da ti izađu u susret i pruže neku uslugu kao što to Vip ima, a koju sam prethodno pomenuo.