Placanje roaminga, a nisam izasao iz zemlje
Sa mts-om imam ugovor o bezicnom internetu. Pre dve nedelje boravio sam u Bezdanu, imao nekoliko konekcija, i sada mi je stigao mts racun, po kome sam bio u romingu kod hrvatskog operatera, a Srbiju nisam napustao, sto mogu i dokazati. Sta sad, kome se obratiti?
- milanovic986
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Pet, 22. Dec 2006. 13:46
- :: Nokia E7
Re: Placanje roaminga, a nisam izasao iz zemlje
Nema veze sto nisi napustao Srbiju, ako si bio konketovan na hrvatsku mrezu, tebi se usluge koje si tada koristio bile tarifirane po cenama za roming. Da li je moguce da tamo nema pokrivenost mts mrezom...
NOKIA E7 User
- mezzano
- Expert
- Pridružio se: Uto, 26. Dec 2006. 11:34
- :: Motorola Moto E5 DS
- :: Huawei Y5 II
markus46, odi prvo do mt:s-a i vidi sa njima. Objasni im sta se desilo. Mislim da oni imaju mogucnost da vide tvoje konekcije, i da bi trebalo da ti storniraju taj racun i izdaju novi bez stavke za roaming.
Konekciju sam imao sa laptopom, kao i prethodnih dana u Somboru, pa nisam imao mogucnosti da vidim u kojoj sam mrezi, sto bi mi telefon svakako pokazao.
Slazem se da je roaming napravljen, ali osnovno pitanje je da li mts treba da me obavesti o tome, bilo trenutno, bilo kroz pisani deo Ugovora, u kome me obavestavaju koji delovi zemlje Srbije nisu pokriveni mrezom, i da tada konekciju vrsim na sopstveni rizik.
Idem kod njih da ulozim prigovor, ali ce biti tesko, vidim iz iskustava drugih. A racun nije naivan...
Slazem se da je roaming napravljen, ali osnovno pitanje je da li mts treba da me obavesti o tome, bilo trenutno, bilo kroz pisani deo Ugovora, u kome me obavestavaju koji delovi zemlje Srbije nisu pokriveni mrezom, i da tada konekciju vrsim na sopstveni rizik.
Idem kod njih da ulozim prigovor, ali ce biti tesko, vidim iz iskustava drugih. A racun nije naivan...
-
- Sertifikovani Trol
- Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
- :: Samsung Galaxy A52s
- :: Nokia 8.1
Mojoj zeni se slicno desilo sa telenorom, ali sa pozivom... Bila je relativno blizu BiH granice i upala u njihovu mrezu. Srecom, racun je bio veci svega 300 dinara. 

Mislim da tu ništa ne možeš da uradiš sada...Trebao si da isključiš roming opciju pošto si se nalazio u pograničnom području.
- mladen_bgd
- Mobil fan
- Pridružio se: Uto, 30. Sep 2008. 05:42
Slicno se i meni desilo ove godine za prvi Maj. Bio sam na Srebrnom jezeru i on je svo vreme hvatao rumunasku mrezu, a da me nisu obavestili i da nisam znao. Nazalost nisam mogao nista da uradim kad sam isao da se zalim. Tako da predji preko toga i plati. 

- ~Arkan~
- Mobil manijak
- Pridružio se: Čet, 12. Jul 2012. 16:06
- :: Xiaomi Mi A1
- :: Gsmart Aku A1
- Kontakt:
Одг: Placanje roaminga, a nisam izasao iz zemlje
Ovi vipovci su teski majmuni -.- Meni je u Leskovcu (ejjj u Leskovcu) 2 puta pokazalo da sam u romingu -.-
Možda si uleteo u "nacionalni "roming koji Vip ima sa Telenorom u određenim područjima?
Nemoj da si lud da platis,pogotovo ako mozes da dokazes da nisi izlazio iz zemlje,idi da se zalis i budi sto bezobrazniji,samo tako mozes da prodjes:)
- ~Arkan~
- Mobil manijak
- Kontakt:
Ma ja sam vec izgubio garanciju svadjao sam se sa njima pokvario mi se tel trazili 5000 maticna ploca kao, a ja ga popravio za 500 din. -.- Pokusao sam da ih tuzim ali se ugovor vodi na mog dedu, koji je stalno na poslu
Izvukli su se 

- pelleruma
- Mobil poznavalac
- Pridružio se: Ned, 27. Nov 2011. 16:59
- :: LG G2
Ala je to nezgodno!I,po meni,totalno nije fer ako nema upozorenja da si sad u tudjoj mrezi?
stara japanska poslovica - nikad ne veruj staroj kineskoj poslovici
- ~Arkan~
- Mobil manijak
- Kontakt:
Jedva cekam da mi protekne ugovor
Kaznicu cu ih kupovinom telefona u Telenoru ili Mts-u 

- Deksi
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
- :: one+ nord2
Neznam za ostale operatere ali Telenor se je oko toga jos prosle godine ogradio.
Poslao je sms u kome je pisalo da se izbor mreze podesi na rucno da nebira telefon sam automatski mrezu. Sad neverujem da je iko ovo podesio a vecina njih i nezna gde se ovo podesava ali bas briga njih oni su upozorili i sad ako se desi slucaj kao tvoj oni su cisti.
Poslao je sms u kome je pisalo da se izbor mreze podesi na rucno da nebira telefon sam automatski mrezu. Sad neverujem da je iko ovo podesio a vecina njih i nezna gde se ovo podesava ali bas briga njih oni su upozorili i sad ako se desi slucaj kao tvoj oni su cisti.
-
- Sertifikovani Trol
- Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
- :: Samsung Galaxy A52s
- :: Nokia 8.1
Vip me obavesti samo kad udjem u HR mrezu... dok za npr. BiH i CG nista. Verovatno sa njima nemaju saradnju. 
A sto se tice upadanja u druge mreze svaki put kad sam u vikendici koja se nalazi na samom pocetku Banostora upadam u HR mrezu.

A sto se tice upadanja u druge mreze svaki put kad sam u vikendici koja se nalazi na samom pocetku Banostora upadam u HR mrezu.

- tomas.hokenberi
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
- :: Samsung GalaxyNote20
Aman ljudi zar bre niko od vas ne gleda signalizacije koje sami telefoni ispisuju? Svi telefoni prikazuju odgovarajuce simbole za roming, menjaju oznaku operatera itd.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB
- pelleruma
- Mobil poznavalac
- Pridružio se: Ned, 27. Nov 2011. 16:59
- :: LG G2
Ma,gledamo,ali npr. ja sam imao slucaj kod Vip-a da mi je u Rumi pokazivao roming i kad sam pitao sta je to,rekli su mi da ne brinem,nece biti naplaceno kao roming.Tako je i bilo.Ja ne putujem cesto van zemlje a zato rekoh,logicno mi je da iskoci neko obavestenje da vise nisi u maticnoj mrezi,da covek zna da ulece u troskove,ili da se pomeri 100m levo i "ulovi" svoju mrezu.
stara japanska poslovica - nikad ne veruj staroj kineskoj poslovici
- Azimuth
- Moderator
- Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
- :: Note 8 DS
Meni nije jasno kako to mislite da vas ''upozori'' da ste u romingu? Pa prosto pogledas sta ti pise na displeju, koja je mreza... Sa druge strane, zasto koji moj ne vodite racuna i stavite na manualno trazenje mreze? Nije to velik posao niti kvantna fizika, a mnogo je sigurnije. Usput i iskljuciti DATA saobracaj kad je u romingu. Tu opciju koliko znam imaju i Android i iOS uredjaji.
Kad bi samo malo poveli racuna o svojim telefonima, nikakvih problema ne bi bilo.
Kad bi samo malo poveli racuna o svojim telefonima, nikakvih problema ne bi bilo.
Ali sta sa laptopom, kako da znam da sam u roamingu? Ova tema je od pocetka o problemu sa racunarom, ne sa telefonom.