Kao što stoji u naslovu, koji je najbolni pri pejd?
Ovoga meseca mi ističe UO kod VIPa i taj broj bih prebacio na pri pejd. Najbitnije mi je da što ređe moram da dopunjujem broj, promocije, minuti u mrezi, van mreze i net mi nisu toliko bitni.
Znači kod kog operatera najduže mogu da ne dopunjujem broj a da mi isti ne isključe?
Dream Weaver, kolega miodrage je u pravu, s tim sto postoje neznatna odstupanja ali u sustini je mala razlika.
VIP: Ako koristite prepaid telefonsku karticu vaš kredit traje tri meseca od dana uplate. Svaki put kada dopunite kredit, važenje celokupnog kredita se produžava za nova tri meseca. Vaša prepaid SIM telefonska/internet kartica traje 13 meseci od datuma kada je aktivirana. Svaki put kada dopunite prepaid kredit, važenje kartice se produžava za novih 13 meseci.
mts: Pripejd dopuna - Potrebno je da u periodu od 90 dana od aktivacije kartice, odnosno od poslednje dopune pripejd kredita, dopunite vaš pripejd kredit u minimalnom iznosu od 200, 00 dinara. Ukoliko to niste uradili, po isteku perioda od 90 dana, neiskorišćeni deo kredita i svi stečeni bonusu se brišu i više vam neće biti na raspolaganju. Svaki put kada, pre isteka navedenog perioda od 90 dana, dopunite kredit u iznosu od 200 dinara i više, uplaćeni iznos se dodaje na neiskorišćeni iznos kredita i period važenja pripejd kredita se produžava za narednih 90 dana. Rok važenja pripejd SIM kartice je 12 meseci od datuma aktivacije kartice, odnosno od poslednje dopune pripejd kredita. Nakon ovog perioda vaša kartica više neće biti aktivna. Ponovnu aktivaciju kartice možete da izvršite u roku od 30 dana u nekoj od naših poslovnica po ceni od 300,00 dinara.
Telenor: Standardno važenje Telenor pripejd dopune je 60 dana, uz dodatnih 330 dana za obnovu dopune i produženje važenja pripejd SIM kartice.
Dream Weaver, ako zelis net na prepaidu a kad imas net imas sve, nisu lose ponude telenor klik dodataka :
KLIK S - po ceni od 195 din ti je na raspolaganju 250 MB po punoj brzini.*
KLIK M - po ceni od 295 din ti je na raspolaganju 500 MB po punoj brzini.*
KLIK L - po ceni od 395 din ti je na raspolaganju 1 GB po punoj brzini.*
KLIK XL - po ceni od 595 din ti je na raspolaganju 3 GB po punoj brzini.*
KLIK XXL - po ceni od 995 din ti je na raspolaganju 10 GB po punoj brzini.*
Pripejd je vredeo dok nisu uveli ovo pravilo od tri meseca (dva, u slučaju Telenora). Ranije sam mogao da uplatim 1000 dinara i imam dok imam, možda i godinu dana ako ga slabo koristim, a sad ako prekoračim predviđeni broj meseci, propade mi sav neiskorišćen novac. Ja to doživljavam kao veći lopovluk od nabreklih cena u postpejdu.
Nije mi nešto bitno šta dobijem dopunama, ne bunim se minutima i mb ali mi nije nešto neophodno...
Imam još jedan broj koji je na MTSu i tu imam 1200 min i 102gb mesečno što ne uspevam da potrošim. 1200 minuta je 600 u paketu i plus 600 što ne potrošim. Pored tog roja imam i službeni broj gde još imam minuta i SMSova.
Ovaj broj za koji pitam za pripejd mi je žao da ga ugasim a neću da plaćam svakog meseca 500+ rsd za nešto što mi ne treba. Zato mi je i nakbitnije da uz što manje dopune broj što duže bide aktivan jer na njemu ću samo primati pozive...
@Evindzer svi su izgleda isti cigani, samo da teraju da što više trošiš...
Dream Weaver, ma ugasi ga, to je samo broj, sta te boli cosak, nije valjda da ga i dalje koristis?
Elem sto se samo neta tice, mislim da je onaj Globaltel sasvim dobar, naravno ukoliko im mreza fercera, ne znam kakva im je pokrivenost i to.
@Dream Weaver
Mislim da je telenor najbolji.
Tacno je da dopunu mozes da koristis 2 meseca ali kad to istekne,ne skidaju ti kredit,nego ostaje zamrznut do naredne dopune
Još dok sam radio u marketu minumum je bio 200 din, a od tada ima oko godinu i po. Pogledaj i na sajtovima operatera ako ne veruješ. Svuda lepo piše da je najniži iznos dopune 200 din.
Slušalac Dragan kaže da je kupovinom pripejd dopune na trafici bio uslovljen da uplati najmanje 200 dinara.
On pita, postoji li minimalan iznos za dopunu ili je to bio hir prodavačice?
Odgovor:
Minimalni iznos dopune za sve pripejd brojeve u Telenoru je 200 dinara.
Minimalni iznos pripejd dopune kod svih operatera je 200 dinara, i to je standard na tržištu, odgovaraju iz VIP-a.
Novu SIM prepaid karticu moguće je kupiti u svim mts poslovnicama i ostalim prodajnim objektima širom Srbije, po ceni od 300,00 dinara. Od januara tekuće godine, minimalni iznos dopune kredita iznosi 200,00 dinara, a rok njegovog važenja je 90 dana od dana uplate, navode u Telekomu.
Koliki je maksimalni iznos pripejd dopune u VIP-u? Mogu li odjednom da uplatim pripejd dopunu od 20 000 dinara? Postoji li neko ograničenje na dnevnom nivou?
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.