Zasto se ovde prodaju 3G uredjaji ako ih mreze ne podrzavaju

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge
Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Zasto se ovde prodaju 3G uredjaji ako ih mreze ne podrzavaju

Post od Green »

Interesuje me jedna stvar: zasto se u nekim zemljama,pa i kod nas,prodaju 3G uredjaji,znajuci da mreze ne podrzavaju video razgovor?
U zemljama gde je to moguce,uredjaje ne mozete dobiti recimo po sistemu SIM-free,vec samo ako potpisete ugovor sa mrezom.
O cemu se zapravo radi?Dal proizvodjacima to nije bitno ili jos ne znaju da ipak ima i delova sveta koji nije "poludeo" za video razgovorom?
Thnx!

Akki
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Sub, 09. Okt 2004. 11:03

Post od Akki »

kako ne moze da se dobije sim free 3G tel u zemljama gde radi 3G? moze opusteno... sto ne bi moglo? :roll:
Ne pruzam podrsku putem privatnih poruka...

Zoka
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 18. Jun 2005. 15:07

Post od Zoka »

Podržavaće jednog dana...a to bi trebalo biti uskoro...ipak nije loše imati te proizvode na tržištu pre vremena... :wink: :)

havijer
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 25. Apr 2005. 22:18

Post od havijer »

pa ja ako sam kupio 6630, nisam kupio zbog 3g ali ne mogu se "ljutiti" zato sto on to podrzava. :lol:

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Green »

Ok,kupio si 3G fon,svaka cast,znam da mnogima ne treba video call,samo mi je ipak malo cudno od strane samih proizvodjaca.
Dobro,nema veze...
Recimo mreza nazvana 3 (Hutchison),koja je operator u Engleskoj i Australiji(mozda i jos negde),nema opciju da prodaje fonove svima koji imaju para da ih plate,i verujem da postoji jako valjan razlog za to,mozda i zbog toga sto se neki uredjaji prave samo za odredjene mreze,i cesto su zakljucani na te mreze.
Slicno je i sa i-mode sistemom.
Ili mozda delujem neupuceno u 3G svet Evrope.Nek neko napise kako recimo funkcionisu stvari na evropskim 3G mrezama u zemljama gde je podrzano(Nemacka,Francuska,Italija.....)
Poz

stefank
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 10. Okt 2004. 16:00

Post od stefank »

Joj 3G mi se popeo na vr` glave vise... :x
Imas 738237028302830230 tema o 3G-u pa potrazi malo... :dry: Mislim da nema detaljcica koji nije spomenut... :dry:

Dexter
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 23. Avg 2004. 12:06
:: Samsung S21+

Post od Dexter »

xe xe da,stvarno ima tema o 3G-u,ima deset strana,sve je detaljno objashnjeno tamo!I meni se popeo na glavu vishe taj 3G.. :angry: 8)

X
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Uto, 23. Nov 2004. 21:52
Kontakt:

Post od X »

Dexter napisao:xe xe da,stvarno ima tema o 3G-u,ima deset strana,sve je detaljno objashnjeno tamo!I meni se popeo na glavu vishe taj 3G.. :angry: 8)

Gorance vas je smorio :D :D :D
Qtek S100 WM6.1
Motorola MPx200 WM2002 fabricki

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Green »

Ama nisam tako mislio dragi rodjaci,bre. :uhuh:
I meni je sve to pomalo previse,ni ne pomisljam da bi u neko dogledno vreme poceo sa koriscenjem,al reko cisto ako ima neko pouzdan i maaalo ozbiljniji na ovu temu,ko poznaje ovu tematiku u zapadnoj Evropi!
Kome je dosadno nek ne odgovara bez veze! :uhuh: Citaj dole desno: :disgust:

Odgovori