Interesuje me jedna stvar: zasto se u nekim zemljama,pa i kod nas,prodaju 3G uredjaji,znajuci da mreze ne podrzavaju video razgovor?
U zemljama gde je to moguce,uredjaje ne mozete dobiti recimo po sistemu SIM-free,vec samo ako potpisete ugovor sa mrezom.
O cemu se zapravo radi?Dal proizvodjacima to nije bitno ili jos ne znaju da ipak ima i delova sveta koji nije "poludeo" za video razgovorom?
Thnx!
Zasto se ovde prodaju 3G uredjaji ako ih mreze ne podrzavaju
Ok,kupio si 3G fon,svaka cast,znam da mnogima ne treba video call,samo mi je ipak malo cudno od strane samih proizvodjaca.
Dobro,nema veze...
Recimo mreza nazvana 3 (Hutchison),koja je operator u Engleskoj i Australiji(mozda i jos negde),nema opciju da prodaje fonove svima koji imaju para da ih plate,i verujem da postoji jako valjan razlog za to,mozda i zbog toga sto se neki uredjaji prave samo za odredjene mreze,i cesto su zakljucani na te mreze.
Slicno je i sa i-mode sistemom.
Ili mozda delujem neupuceno u 3G svet Evrope.Nek neko napise kako recimo funkcionisu stvari na evropskim 3G mrezama u zemljama gde je podrzano(Nemacka,Francuska,Italija.....)
Poz
Dobro,nema veze...
Recimo mreza nazvana 3 (Hutchison),koja je operator u Engleskoj i Australiji(mozda i jos negde),nema opciju da prodaje fonove svima koji imaju para da ih plate,i verujem da postoji jako valjan razlog za to,mozda i zbog toga sto se neki uredjaji prave samo za odredjene mreze,i cesto su zakljucani na te mreze.
Slicno je i sa i-mode sistemom.
Ili mozda delujem neupuceno u 3G svet Evrope.Nek neko napise kako recimo funkcionisu stvari na evropskim 3G mrezama u zemljama gde je podrzano(Nemacka,Francuska,Italija.....)
Poz
Ama nisam tako mislio dragi rodjaci,bre.
I meni je sve to pomalo previse,ni ne pomisljam da bi u neko dogledno vreme poceo sa koriscenjem,al reko cisto ako ima neko pouzdan i maaalo ozbiljniji na ovu temu,ko poznaje ovu tematiku u zapadnoj Evropi!
Kome je dosadno nek ne odgovara bez veze!
Citaj dole desno: 

I meni je sve to pomalo previse,ni ne pomisljam da bi u neko dogledno vreme poceo sa koriscenjem,al reko cisto ako ima neko pouzdan i maaalo ozbiljniji na ovu temu,ko poznaje ovu tematiku u zapadnoj Evropi!
Kome je dosadno nek ne odgovara bez veze!