Evo mene na prvom vikend-izlasku.

Polozio sam zakletvu (bolje reci zvanichno im dozvolio da mi "beru kozu na shiljak"). Nego na temu...
1. UMTS kartica moze da omoguci pristup GSM mrezi kako 3G tako i GSM telefonima po principu "evolucije standarda" GSM->3G na isti nachin kao shto kolor TV signale prima i crno-beli televizor i uspechno ga prikazuje (samo crno belo )

Samim time sa te strane nema problema ...
2. E1000 koji nece da radi sa GSM karticom mi je velika misterija. U "mladim danima" 3G-a u svetu zaista je postojao problem "zakucavanja" telefona u jednoj od mreza tj. po aktiviranju se veze za GSM (ili 3G) telefon pristaje da radi samo u njoj i "seci ga-peci ga" (menjaj SIM, stavljaj USIM, pa vracaj staru itd.) nece da predje u drugu. Bash je E1000 bio primer telefona gde je cela stvar prvi put USPESHNO OTKLONJENA !!! Veujem da jedan mali put do nekog servisa nece shkoditi ...
Odoh ja nazad u kasarnu kako ne bih morao da po kazni radim "tetris" izmedju RR magacina i PTS-a, a i da mi ne propadne bolji SDO, (ko je bio u armiji znace, ko nije neka mu neko objasni).