Warning! GPRS u roamingu!!!
- DrMilengele
- Neredovni učesnik
- Pridružio se: Čet, 02. Feb 2006. 11:05
Warning! GPRS u roamingu!!!
Dragi moji,svrno ja u Madjarsku do drugara i naravno,poneo mobilni.Da bih jeftinije prosao (ha-ha-ha) nisam pisao poruke nego sam chat-ovao...Mal me nije shlog udario kada sam dobio racun (Mobtelov) Za oko 40 min cistog cheta u roamingu su me odrali skoro 1000 dinari.E sad: jel to ok cena (?!?!) ili preterase? Ja mislim da ga preterase,jer jer je roaming u inostranstvu sasvim normalna stvar,a mi Srbi ne bi bili Srbi da ne oderemo!!!!
Napominjem,cisto chetovanje,samo text,refresh isao na 30 sekundi preko Prodigits sajta. Probajte,jako dobra stvar,ali ne u roamingu!)
Napominjem,cisto chetovanje,samo text,refresh isao na 30 sekundi preko Prodigits sajta. Probajte,jako dobra stvar,ali ne u roamingu!)
A dje je ba zapelo....
- Dexter
- Expert
- Pridružio se: Pon, 23. Avg 2004. 12:06
- :: Samsung S21+
Pa pazi,ja dosta blejim na Mobtelovom chatu i kad si kod nas u zadnje vreme(od kad su renovirali server) chat prosto guta kredit...Mogu zamisliti kako je onda u roamingu...Cena je stvarno velika,ali kad pogledash da za par minuta kad zovesh iz roaminga ti skine ceo kredit onda nije nishta chudno shto ti je stigao toliki rachun...
- mi2scg
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Čet, 16. Sep 2004. 23:11
- Kontakt:
Pa, sto se nisi raspitao o cenama GPRS rominga pre nego sto si otisao u Madjarsku?! Na Madjarskim mrezama, za nase 063 korisnike GPRS se tarifira od 550-1100 dinara po jednom MB, u zavisnosti na kojoj si mrezi. Pogledaj na racunu koliko si imao KB protoka, pomnozi, podeli i dobices sve sto te zanima. Inace, ne znam ni sto si koristio GPRS tamo, valjda znas kakva je situacija sa pozivima!
Pzdrav svima!
Marko MI2
Pzdrav svima!
Marko MI2
Stop the madness!
- DrMilengele
- Neredovni učesnik
@mirko:
Koristio sam ga jer gde god da odes na stranu,roaming je jbn normalna stvar! Priznajem,malo me zanele Madjarice... Ko me jb sto nisam pogledao cene,ali bas toliko...Kod madjara je cak i za dzabe. Ne znam koliki mi je bio protok,ali burazer kad dodje iz Madje sa vodafon paketom ni ne pomislja da okrene fiksni da bi se cuo sa kolegama,jer ga skuplje izadje.
Nije poenta u tome sto nisam pazio i sl.Potrosio,to je imalo svoju cenu,platio i idemo dalje.
Poenta je u tome da KOD NAS imamo takav monopol (Sto diktira visoke cene,naravno) i dranje,ne samo u mobilnoj telefoniji,nego u svemu.
Npr,kod Madjara (jbg,dosadan sam sa njima,ali znam kako idu cene kod njih) za 4 evra mesecno (!!!!!!!) dobijes 5GB bezicnog interneta sa protokom od 512 KB U/D i pratecem opremom za dzabe.Jel treba nesto dalje reci?
Koliko vas je na dial-up-u i koliko vas mesecno izadje?
Kontas pricu?
Koristio sam ga jer gde god da odes na stranu,roaming je jbn normalna stvar! Priznajem,malo me zanele Madjarice... Ko me jb sto nisam pogledao cene,ali bas toliko...Kod madjara je cak i za dzabe. Ne znam koliki mi je bio protok,ali burazer kad dodje iz Madje sa vodafon paketom ni ne pomislja da okrene fiksni da bi se cuo sa kolegama,jer ga skuplje izadje.
Nije poenta u tome sto nisam pazio i sl.Potrosio,to je imalo svoju cenu,platio i idemo dalje.
Poenta je u tome da KOD NAS imamo takav monopol (Sto diktira visoke cene,naravno) i dranje,ne samo u mobilnoj telefoniji,nego u svemu.
Npr,kod Madjara (jbg,dosadan sam sa njima,ali znam kako idu cene kod njih) za 4 evra mesecno (!!!!!!!) dobijes 5GB bezicnog interneta sa protokom od 512 KB U/D i pratecem opremom za dzabe.Jel treba nesto dalje reci?
Koliko vas je na dial-up-u i koliko vas mesecno izadje?
Kontas pricu?

A dje je ba zapelo....
- mi2scg
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Čet, 16. Sep 2004. 23:11
- Kontakt:
Sve sto kazes stoji, ali tako je kako je - mi tu nista ne mozemo. Nazalost. A pogotovo ce sada, kada je Telekom preuzeo Mobtel biti veselo - ni dopune vise od ponedeljka ne mogu da se kupe u bankama, a u NSu sa 063 broja ne moze ni parkong da se plati - smesno i zalosno, cista diskriminacija, ali tako je! Ko nas pita sta mi hocemo?!
Pozdrav svima!
Marko MI2
Pozdrav svima!
Marko MI2
Stop the madness!
- DrMilengele
- Neredovni učesnik
@stefank:
Dobro jutro i tebi.Dokle god budemo govorili 'nista novo,tako je-kako je' ima da nas muzu.I treba,kad smo....
Necemo dublje o monopolu,izacicemo van mobilnih.
Samo sam bio strasno deprimiran kad sam video sta se napolju nudi,a mi mladi zeljni svega,pogotovo novih tehnologija, ni za leba da jedemo.....
A i za to malo sto imamo nas oderu do gaca....
@mi2scg:
U pravu si,tek smo sad obrali bostan
Dobro jutro i tebi.Dokle god budemo govorili 'nista novo,tako je-kako je' ima da nas muzu.I treba,kad smo....
Necemo dublje o monopolu,izacicemo van mobilnih.
Samo sam bio strasno deprimiran kad sam video sta se napolju nudi,a mi mladi zeljni svega,pogotovo novih tehnologija, ni za leba da jedemo.....
A i za to malo sto imamo nas oderu do gaca....
@mi2scg:
U pravu si,tek smo sad obrali bostan

A dje je ba zapelo....
DrMilengele, ako ti je za utehu jedan drugar ima nokiu 6600 i preko noci mi je poslao oko 70 mms poruka,naravno ne samo meni tel mu je ''odlepio'' i slao je sve i svasta svima.Racun mu je kasnije stigao oko 13000 din,sto je dosta vise od njegovog prosecnog koji je iznosio oko 1500din.
Tako da si na neki nacin mozda i dobro prosao sto se tice ''dranja"
Tako da si na neki nacin mozda i dobro prosao sto se tice ''dranja"

MNJIH!
- DrMilengele
- Neredovni učesnik
- Lobachewsky
- Gatekeeper
- Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
- :: Huawei P20 lite DS
Naravoučenije: ne koristiti GPRS u roamingu (ko ne mora)...
Ja sam prošle godine bio u Danskoj i Švedskoj i slao sam samo SMS poruke. Ni to nije bilo baš jeftino, ali je sasvim poslužilo svrsi...
A i uči te ekonomiji komuniciranja (štedljivosti i u rečima i u parama)..
p.s Nosio sam i laptop, pa sam ipak uspeo da odolim iskušenju surfanja preko GPRS-a... Šta mislite koliko bi mi to tek oduvalo para?

Ja sam prošle godine bio u Danskoj i Švedskoj i slao sam samo SMS poruke. Ni to nije bilo baš jeftino, ali je sasvim poslužilo svrsi...
A i uči te ekonomiji komuniciranja (štedljivosti i u rečima i u parama)..

p.s Nosio sam i laptop, pa sam ipak uspeo da odolim iskušenju surfanja preko GPRS-a... Šta mislite koliko bi mi to tek oduvalo para?
- fain2daniel
- Mobil manijak
- Pridružio se: Pon, 14. Feb 2005. 03:04
- Kontakt:
ja neznam sto se i bakcete sa tim chatom u romingu?!ne kontam poentu jer ako si vec preko grane,odes lepo u net-kaffeu kupis par sati za par evrica i fino lepo,sokic,kafica,lepo,toplo,prijatno surfovanje i opustencija ali ko voli nek izvoli...nekome je bitniji fazon 

One Man's Vision,Mankind's Salvation RAPTURE Nov 5 1946........Xperia Z3
- DrMilengele
- Neredovni učesnik
fain2daniel, ne lupaj...kakav fazon...nije mi bas bilo prakticno da iskacem iz kola i trazim net kafice da vidim sta kako kome treba i sl,...koristio sam za komunikaciju,kontas? Par drugara nakaceni,kontamo,par kB tamo vamo je jeftinije nego da razmenimo par desetina poruka,jer jedan hoce pojacalo,drugi zvucnike,pa vidi ovo,E,imas ovo za manje para,ovo je na akciji bla bla ..itd itd....Valjda sam sada jasniji,majku mu!!!!!
A dje je ba zapelo....
- DrMilengele
- Neredovni učesnik
-
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sub, 18. Jun 2005. 15:07
DrMilengele, odlično si to rekao...Ja sam nedavno bila u Sarajevu, i za goli sms za nekih 13 dana ja sam u roamingu potrošila 2000din
A interesantna je činjenica da mi je cena poruke varirala, od 8din do 24din!!!
Sva sreća pa sam pre paid, ovako sam bar znala koliko me gule, a mogu misliti kako je vama bilo sa računima...u svakom slučaju poučan zaključak