Ničim izazvane poruke za MMS i GPRS...

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge
Maslačak
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pon, 06. Mar 2006. 19:36

Ničim izazvane poruke za MMS i GPRS...

Post od Maslačak »

Kupila sam nov telefon pre desetak dana ( Samsung ) i uspela da sama, što uz pomoć nekih opštih parametara, što uz pomoć intuicije, aktiviram MMS i GPRS. Koristila sam ih prilično, naročito od kad je snižena cena MMS-a i sve je radilo super. Znam da to nije nikakva ekskluziva, ali pominjem tu činjenicu jer sam videla da dosta njih ima problema sa ovim konfiguracijama na novijim Samsunzima.

Elem...noćas ( oko 1:30 ) mi stiže poruka od MTS-a i to ona instalaciona za GPRS sa sve parametrima. :? Reko, ljudi, ja to već imam i krenem da je brišem. U tom trenutku, stiže mi druga za MMS, kao i ona sa logom u fazonu WelcomeMMS. :o

Napominjem da nikada nisam poslala zahtev za te funkcije jer sam uspela da ih aktiviram bez problema. E sad...ne znam o čemu se tu radi i da li je to normalna pojava. Znam da se to, bar iz iskustava prijatelja, desilo samo meni. Znači, tretiram to kao bonus ili...? :dry:

Hvala na čitanju i eventualnom odgovoru. Pozdrav! :)

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

Maslačak, desavalo se to vec...to se nesto zabune u Telekomu...Svakako neces za dalje imati problema ...tako da jednostavno izbrisi to i zaboravi... 8) :wink:
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

vole oni tako malo da šalju.....npr moj drugar je morao 4x da gprs aktivira jer su mu oni posle izvesnog vremena isključivali.....
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

Koren
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Ned, 16. Apr 2006. 09:09
:: Samsung Note 2
Kontakt:

Post od Koren »

ninolina, ne verujem da je zabuna jer sam ja sa drustvom skoro uzeo nove 64 brojeve (ETC grupa) i svakom je dan dva posle aktivacije broja stigla konfiguraciona poruka za gprs i mms. Tako da mislim da je to samo automatizvano slanje tih poruka svim novim korisnicima, sto uopste nije losa fora priznacete, pogotovo ako radi bez problema! :wink: 8)

PozZ

Ninolina
Moderator
Moderator

Post od Ninolina »

Koren, pa mislim da mora biti da je greska, ako vec aktiviranom korisniku salju konfiguracionu poruku...a ovo nije ni prvi, ni jedini slucaj za koji cujem da salju nepotrebno... :wink: ... a o tome kako su u stanju u Telekomu da pomesaju brojeve, pisala sam u susednoj temi... :wink: 8)
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

Koren
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Ned, 16. Apr 2006. 09:09
:: Samsung Note 2
Kontakt:

Post od Koren »

Svetan sam ja sta je sve telekom u stanju da uradi, u svakom pogledu :wacko: Ali ono sto mislim da je ovde fora je da oni detektuju da je promenjen telefon u kome je kartica, i da shodno tome reaguju slanjem tih poruka... To sam primetio kada sam ubacio karticu u n6230i u kojoj odavno postoje podesavanja za 63 gprs i mms i kad su mi i tu stigle poruke...

Mozda je to stvarno slucajnost, mozda se telekom i u tom slucaju istripovao :? zato me slobodno demantujte! :wink: :oops:

Ninolina
Moderator
Moderator

Post od Ninolina »

Koren, tesko je da oni detektuju tu promenu ... a posebno da na to reaguju slanjem konfiguracionih poruka ... da je tako...alaaa bi to bio operaaater... 8)

Maslačak
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pon, 06. Mar 2006. 19:36

Post od Maslačak »

Hvala, ljudi.

Sve radi super, da kucnem u drvo. Nosim se mišlju da se složim sa Ninolinom, ali i Koren ima dobre argumente. Ma, bitno je da nemam nikakvih problema sa fonom, right?

Pozdrav! :)

Tanja
neaktivan nalog
Pridružio se: Pon, 02. Jan 2006. 16:22

Post od Tanja »

i meni su par puta stizala ta podeshavanja bespotrebno :D nego meni kad stignu,ja odbijem-ne instaliram ih :wink:
Sony Ericsson Vivaz silver 8gb + Nokia e71 8gb white <3

Odgovori