Kog operatera izabrati u Spaniji ne za roaming?

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge
misternobg
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 20. Avg 2006. 09:10
Kontakt:

Kog operatera izabrati u Spaniji ne za roaming?

Post od misternobg »

Da li neko zna cene pre paid kartica kod operatera u Spaniji? U Spaniji ima mislim 4 operatera, bio sam na sajtu najveceg Telefonica Movistar ali nece da mi otvori sajt kada kliknem na Movistar, a i verovatno nista ne bih dobio jer je verovatno sve na spanskom jeziku kao na sajtu spanskog Vodafona. Informacija mi je potrebna jer idem tamo na odmor pa bih uzeo neku pre paid karticu ali ne znam koje su im cene ni koliko imaju kredita. Za roming sam dobio informacije u korisnickom centru Mobtela i prilicno je skup. Unapred hvala!

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Post od Green »

Ovo je sve sto sam uspeo da ti nadjem na Voda sajtu u Spaniji:

http://www.vodafone.es/Vodafone/MultiId ... ml#prepaid

Ali ako ti je dobar engleski (ili neki drugi svetski jezik),raspitaj se kad stignes...Mora biti neki info kiosk gde ce te uputiti.U vecini hotela bi trebalo da se moze kupiti neki pre-paid paket za turiste... :)

misternobg
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 20. Avg 2006. 09:10
Kontakt:

Post od misternobg »

To sam i ja video ali to su informacije za Engleze kako da koriste telefon kad su u roamingu, jer oni masovno idu na more u Spaniju. Na zalost sve drugo je na spanskom. Resio sam problem tako sto cu dobiti karticu od rodjaka, kod kojih inace idem, da se njom sluzim dok sam tamo. Oni uglavnom koriste Movistar mrezu ali njihov sin ima Vodafone pa ce mi izgleda tu dati. Da li znas da kod njih ista mreza ima nekoliko pozivnih kodova, nije kao kod nas 063 jedna mreza 064 druga? Rekli su mi da je to kod njih drugacije.

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Post od Green »

Nije mi poznato za Spaniju,ali kod mene u Australiji je isti slucaj.Ima 5 mreza i svim brojevima su zajednicke prve dve cifre: 04 ,ostale cifre nikako ne mozes da provalis za koju mrezu su koje cifre,jer nisu po nekom hronoloskom redu.
Primer,da bi razumeli: mreza Optus recimo ima broj 0417 336 885 ili 0422 884 147,a mreza Telstra broj 0405 263 255 ili 0412 656 005 ,obe mreze mogu i da imaju prve 4 cifre iste(0417),ali ne moze niko da provali kako se "prave" brojevi.
Malo mozda deluje komplikovano da se shvati,ali tako je... :roll: :roll: :)

Odgovori