Telenor pusta 3G!

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge
Odgovori
dusanN70
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Uto, 29. Avg 2006. 20:31

Telenor pusta 3G!

Post od dusanN70 »

Evo i nezvanicna informacija, ali veoma pouzdana: TELENOR U MARTU MESECU PUSTA U KOMERCIJALNU UPOTREBU 3G MREZU!!!

*Napokon i Telenor!!! :lol:
*Sigurno ce morati da ima bolju ponudu nego mt:s, jer je ipak No2 :roll:
*Ipak bez 4G :chytry:

Za sad toliko....

samo-partizan
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 10. Dec 2006. 00:46

Post od samo-partizan »

Koliko sam ja cuo Telenor ide vec na 4G da nece da se zamajava sa ovom 3G.Tako da neverujem da je ta informacija o martu tacna.

madness99
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 07. Mar 2006. 20:40

Post od madness99 »

samo napred nek uvede bilo sta,uostalom kako god uvedu bice bolji od mt:s njima grozno radi po mom misljenju
iPad 3G + Samsung Galaxy Tab 10.1 9 + iPhone 4 32gb White + HTC Evo 3D

korki
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sre, 12. Apr 2006. 12:29

Post od korki »

I ja sam cuo da su oni rekli da ce odma ici na 4G, ali nemam nista protiv i ovoga jer je u svakom slucaju bolje od trenutnog i totalno je besmisleno da ja kupim tel od 250-300 eura a da sa njim mogu da saljem poruke i da zovem pa to sam mogao i pre 7 godinaa :D
RENAULT F1 TEAM...............RENAULT F1 TEAM

b_udder
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 15. Dec 2005. 02:33
:: iPhone 3GS

Post od b_udder »

ma kakav crni 4G?! ..... to je onaj lik kao bio duhovit (ili bolje rečeno bezobrazan) .... za početak bih voleo da vidim 3G internet po povoljnoj ceni, razne mesečne pakete + flat i eventualno neku pretplatu za tv pa ko misli da je to zgodno da može da gleda tv na fonu...

pozdrav...

mdenic85
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 30. Avg 2006. 01:16

Post od mdenic85 »

Slazem se u potpunosti sa b_udder-om.... Kakav 4G!!!??? A zasto tek u martu!!??? :|
Mogli su malo ranije.

Tha_Maddog
neaktivan nalog
Pridružio se: Uto, 25. Okt 2005. 01:19

Post od Tha_Maddog »

Kakve su ovo nebuloze za 4G?4G se neće pojaviti u Evropi prije 2010! :uhuh:

Dexter
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 23. Avg 2004. 12:06
:: Samsung S21+

Post od Dexter »

Probao sam 3G na Telenoru ali ono,nishta spec. k'o kod telekoma ne radi ponom brzinom,video call secka neshto tako da....Al' u test fazi josh pa nam to ostaje da se teshimo... ;)

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

Nadam se da ce Telenor mnogo organizovanije da pristupi problemu i sa obaveznim uvodjenjem 3G paketa. Telekom ga je nekako zbrzao i smandrljao da bi bili "prvi u Srbiji koji su..."
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

snebivljiva azdaja
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sre, 13. Dec 2006. 09:48
:: iPhone 14 Pro

Post od snebivljiva azdaja »

Nadam se da ce Telenor uvesti 3g u dogledno vreme, ne toliko zbog video-poziva (ne gorim od zelje da gledam sagovornike) koliko zbog interneta. Izgleda da je neko tacno napisao da su oni namerno pustili da Telekom prvi uvede 3g da bi se ucili na tudjim greskama. A sto se 4g tice, pa nisu ga uveli ni u Norveskoj.

vlada1970
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 20. Nov 2006. 14:06
:: Blackberry Q5
:: Nokia 8310

Post od vlada1970 »

3G je po meni forsiran toliko u svetu samo zato sto su velike pare ulozene u njega . i sad normalno moraju da se vrate . 4G je toliko ,kazu na nekim sajtovima , jednostavniji i laksi za upotrebu i jeftiniji sto je najvaznije , ali nece da ga uvedu da bi vratili pare ulozene u po meni vec prevazidjeni 3G .

poredjenja radi da bi se preko 3G-a download-ovalo 700 MB treba na primer 20-30 minuta a preko 4G-a samo nekoliko sekundi . zar to vec nije skoro naucna fantastika za nas ? :lol:

lici mi to na situaciju za kolima . i dalje se forsira benzin , dizel i uopste naftni derivati ( plus da ne pominjem zagadjivanje okoline ) zato sto i dalje mocnici zele na taj nacin da zaradjuju velike pare . a uopste do prosecnog coveka ne dolazi informacija da su mnogi drugi vidovi pokretanja kola moguca i vec izmisljena . elektro magnet itd . 8)

uvek su pare u pitanju .

tacno je , 4G treba prvo u Japanu da se pojavi pa ko zna kad ce onda u Evropu ili Ameriku da dodje . za Japan sam negde procitao da ce doci oko 2010 . ili 2011 .

ne verujem da ce Telenor da uvede 4G ni 2020.-te . :P

Dream Weaver
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 10. Nov 2004. 02:45
:: Xiaomi Mi Max 2

Post od Dream Weaver »

Naravno da nece 4g da uvedu, norvezanin koji je to izjavio malo se zaje***ao sa nama. Bar i 3G da puste jos kad bi bio povoljniji sa flat paketima :roll:
and justice for all...

korki
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sre, 12. Apr 2006. 12:29

Post od korki »

Evo danas su me zvali iz telenora da me pitaju kako sam zadovoljan i bla bla kad sam pitao da li ce biti 3G ili 4G receno mi je da se radi na 3G mrezi i da ce to biti ne znaju tacan datum za 4G nema ni govora :uhuh:
RENAULT F1 TEAM...............RENAULT F1 TEAM

MB maneken
Banned
Pridružio se: Čet, 16. Jun 2005. 16:07

Post od MB maneken »

Stajn Erik Velan, generalni direktor Telenora za Srbiju, je rekao da ce biti 4G, nema razloga da ne verujemo coveku.

http://www.danas.co.yu/20061020/ekonomija1.html#11

Lepo je rekao da preskacu 3G.

Djera
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sre, 11. Jan 2006. 13:17

Post od Djera »

Pretpostavljam da je covek pogresno interpretiran.Pa ja nisam cuo da je igde u svetu pusten 4G.Mislim,neka nam uvedu i 3G i da bude flat net-a ili bar solidnih paketa po nekim razumnim cenama i eto srece. :D
nokia n80

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

Svako ko veruje u 4G pre 2009. neka mi kaze barem jedan telefon koji to podrzava. Mislim da nema svrhe gusiti temu sa 4G koji nam kuca na vrata jer je bez osnova.
Pozdrav
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

vlada1970
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 20. Nov 2006. 14:06
:: Blackberry Q5
:: Nokia 8310

Post od vlada1970 »

Slazem se . i pise lepo da oni to u Norveskoj tek istrazuju . Nece 4G doci kod nas ni za 7 godina garantovano . Pa u Japanu planiraju da 2010. ili 2011. puste u rad a znamo da su oni vec 2001. pustili 3G . do Evrope i Amerike ima jos dugo da se ceka . Zao mi je ali je takva stvarnost .

lepo pise u tekstu iz Danas-a :

"..... u daljoj perspektivi......."

Slika

8)
Samsung P850 , Nokia 8310 (my precious)® - pomozimo zivotinjama oko nas

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

A po sadasnjim trendovima ako 4G dodje kod nas pre 2048. ja sam Jumbo Jet. Mi progresivno sve vishe kaskamo za celim svetom (ovde ubrajam Evropu i Ameriku, jer je Japan za nas druga planeta). Neka uvedu 3G koji RADI!!!, a ne kao ovaj Telekomov, neka bude pristupacno svim korisnicima, i onima sa plicim dzepom i sve ce da bude ok. Misljenja sam da za manje pare uvek mozes da navuces vishe ljudi da ti placa neku uslugu. Po onoj narodnoj vise muva ide na med nego na lepak.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Dexter
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 23. Avg 2004. 12:06
:: Samsung S21+

Post od Dexter »

Hmm...Malo smo odlutali od teme,drzite se 3G-a a otvoricemo novu temu o 4G ako je potrebano,mada mi se chini da smo i negde vec diskutovali o tome... :wink:

skeptichni chicha
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 17. Nov 2006. 12:35

Re: Telenor 3G

Post od skeptichni chicha »

dusanN70 napisao:Evo i nezvanicna informacija, ali veoma pouzdana: TELENOR U MARTU MESECU PUSTA U KOMERCIJALNU UPOTREBU 3G MREZU!!!
Mislim stvarno ne mogu da se uzdrzim :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Sta je tu pa pouzdano?? Telenor je pri skapanju ugovora o kupovini bivseg Mobtela preuzeo, zajedno sa licencom, obavezu da u roku od 6 (sest) meseci zapocne sa komercijalnim radom 3G mreze a kako taj rok istice u martu .......

Odgovori