Devojka mi je zapalila u Japan i sad se nalazi u Tokiu. Čuo sam za "electric city" drugim rečima Akihabara deo grada, gde se prodaje tehnika po najnižim cenama u svetu. Devojka mi je to potvrdila. Međutim, ja sam se zainteresovao za cene telefona, ali nisam siguran koliko je to pouzdano, obzirom da oni kako sam ja čuo koriste drugačiju mrežu. Naime, ona je ponela sa sobom njen LG(sa frekv. 900, 1800, 1900) koji je ovde koristila, ali cvrc, tamo ne može da ga koristi. Postoje telefoni koji su samo za njihovo istočno tržište i oni koji su i za naše. Ja sam joj rekao da treba telefoni da imaju gsm mrežu. Moje pitanje je, dakle, šta tačno treba da joj kažem da se ne bi zeznula i kupila telefon koji ne može da funkcioniše ovde. Poslala mi je sliku nekog sonyericssona kojeg ovde naravno još nema, podseća na onu nokiu n93...i kaže da nije toliko mnogo skup (!!!), ali je samo za japansko tržište.
Za kraj, voleo bih da mi neko objasni koju tačno mrežu japanci koriste... i ako je neko skoro bio u Tokiu, ili zna cene kakve su tamo, ako bi mogao da mi potvrdi te glasine o nižim cenama, i naravno ako imate neki link u vezi cena tamo.
Hvala, nadam se da će mi neko odgovoriti...ne bih da se zeznem oko gluposti...