Mobilkom

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge
sapi91
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Ned, 18. Mar 2007. 00:33

Mobilkom

Post od sapi91 »

Da li neko zna nesto o 3 operatoru u srbiji (mobilkom) koji startuje u june ove godine. da li imate neke informacije o cenama usluga, paketa? da li ce podrzavati 3g i sta sve nudi?

MB maneken
Banned
Pridružio se: Čet, 16. Jun 2005. 16:07

Post od MB maneken »

Evo pa citaj

http://www.naslovi.net/search.php?q=mob ... _option=on

ima dosta toga zanimljivo.

skeptichni chicha
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 17. Nov 2006. 12:35

Post od skeptichni chicha »

He he he ima neko ko svasta nesto zna npr: pokupili su gomilu mt:s-ovih operatera iz call centra (da ne kazem sve koji su dobro znali engleski posto je to bio uslov, intervju za posao je bio upravo na engleskom) jos bolji fazon (a ovo je stvarno inside info :wink: ) sef korisnickog u Mobilkomu je bivsi sef mt:s korisnickog servisa (posle mt:sa radio u nekoj banci) tako da se moze ocekivati jos "preletaca" ......... ma da mi ipak ne tracarimo tebe su verovatno interesovale buduce usluge buduceg operatera :D

Igoritza
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 23. Mar 2007. 00:52

Post od Igoritza »

ja sam se mnogo zanimao, jer mi treba dva mobilna aparata, a sve ponude od telenora su preskupe, sve ponude telekoma su idiotske (osim onog N73 shto je tri dana bio u opticaju, za 12000 sa PDV-om, na mesecno 1500, dok telenor za isto naplacuje 18000 sa mesecnom od 2000+ kradu) i evo shta sam otkrio, shto iz vesti, shto iz traceva, prve, druge i 11 ruke) -

ponuda paketa ce biti katastrofalna, nalik na VIPnet hrvatski (mobilkom je vlasnik VIPnet-a) a pogledajte ovde - http://www.vipnet.hr/cw/show?idc=9556363

mobilkom je partner sa vodaphone-om, shto znaci da cete dobijati u "specijalnim ponudama" telefone sa editovanim softverom

mobilkom je u velikoj frci sa predajnicima, pa ce za pocetak vredeti samo onima koji ne napushtaju vece gradove

mobilkom je ponudio opciju za zadrzavanje broja, prilikom prelaska na njihovu mrezu, shto znaci da i dalje mozete imati pozivni 062/063/064/065 a bicete njihov korisnik (ugovoreno vec sa telekommo, i telenorom, jer ce im oni preneti tu tehnologiju za korishcenje)

mobilkom je usled velike frke sa navlacenjem korisnika razmislio da proshiri ponudu, na sve ekonomske klase, ali, usled takvog nacina, cene ce biti maaaalkice manje neko shto je telefon u radnji kod nasheg "svercera" (prodiskutavono na temi o skupoci CT-a i royaltona, i slicnih), znaci, ako ga neko kod nas prodaje, skinut sa mreze, il nabavljen ispod zita, za 300 evra, N73, ovi ce ga sa paketom ceniti 270 (informacija update-ovana u odnosu na prvo shto sam napisao, just to make a notice, skupljao sam info o ovome u text file-u)

zasigurno sa ugovornom prodajom stizu blackberry telefoni (iz prve ruke info) !!!!!!!!!! (ne ocekujte da cete dobijati 9100 za 100 evra (: )

najavljen 3G, uz napomenu da ce to konacno raditi, za razliku od konkurenata (ono shto nama srevira telekom kao 3G je za recimo japanca da bukvalno umre od smeha, uz napomenu da japanci dostigli 5gb/s na 4G mrezi testirano skoro )

to je to ..
There is no knowledge that is not power

skeptichni chicha
Mobil fan
Mobil fan

Batice idiotske ili ne cinjenica je da se najbolje prodaju nokia 1112, se k510i i kada je zenski deo u pitanju samsung x660 ostalo mnjaaaaaah mozda negde drugde ne i u zemlji Srbiji (ne racunam sitne kampanjice sa po hiljadu dve telefona kao pomenuta N73 (koji jedva da je bio jedan dan uopticaju ;) ) ili 6288 kod Comtrade-a) to je inace i osnovna greska u ponudi paketa kod Telenora dzaba tebi dzinovski izbor kad je skup a i konkurecija prodaje dzinovske kolicine najjeftinijih aparata ali o tome sma vec dovolno trucao ....

A sto se 3G-a tice pa bez problema se koriste svi dostupni servisi ukljucujuci i download sa brzinama od 45-47 KB/s a to je jako blizu teorijskog maksimuma za 3G (tja ne posedujem hsdpa telefon ali oni koji su probali kazu da i to sljaka na isti nacin) naravno radi se o mt:s mrezi, Telenor nisam probao za sada. OK ovo jest off topic ali kakve veze sad imaju Japanci sa nama :? :?

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

Najvise se prodaje 1112 jer je to budzet klasa, a i jedino tako vecina moze da priusti sebi bilo kakav telefon. Uvek se budzet modeli najbolje prodaju, ali to ne znaci da treba da zanemarimo ostale klase. Jednostavno kod Telekoma nije to to... Telenor ima mnogo bolji izbor (i marketing), samo da su jeftiniji. Ali valjda ce i to da docekamo jer mora da se i oni prilagode.
Najbitnije je da padnu cene, evo vec se osecaju tarifni dodaci...
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

MB maneken
Banned

Post od MB maneken »

Lobachewsky napisao:Najvise se prodaje 1112 jer je to budzet klasa
Jedino sa tim telefonom ljudi mogu uzeti najjeftiniji paket tj. BEL 50, dao bi ja i par hiljada za bolji telefon u startu, samo da mogu da uzmem najjeftiniji tar. paket, jer to treba placati naredne dve godine.

Tako da su mogli i malo bolje telefone ponuditi uz najjeftiniji tar. paket.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

E kad bi jos stigli Treo telefoni... to bi bilo vredno... Blackberry nije losh, ali E61 ga sisa u svakom pogledu. Inace ja sam za to da ovde krene bespostedan rat izmedju mobilnih providera jer zna se ko ce na tome najvise da profitira... KORISNICI!
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

skeptichni chicha
Mobil fan
Mobil fan

E ljudi a da mi otvorimo novu temu da ne picimo mnogo u off topic pa da tamo razglabamo sta ide od telefona u Srbiji.

Inace mislim da ne stoji da ljudi uzimaju 1112 nokiu zbog bel 50, pre ce biti da je odlucujuce onih 99+PDV posto ima jakoooo puno ljudi kojima telefon sluzi samo za telefoniranje i eventualno SMS za njih je takav (usudicu se da kazem TAJ) telefon savrsen jos ako je neko stariji u pitanju tako fino dodje ona opcija da telefon izgovori koliko je sati :) No ozbiljno vecina ljudi kojima treba bolji telefon takav aparat vec imaju i njima su bitnije (odnosno trebalo bi da budu) usluge i tu je Telenor napravio pravi korak (ali ipak samo prvi i to jako mali) u pravom smeru sa tarifnim dodacima.
Sto se tice bespostednog rata izmedju oeratera to cemo jos poprilicno da sacekamo :( naime predstavnici Mobilkoma su prosle nedelje isli mecki tj Telekomu na rupu da se dogovaraju o zakupu linkova i slicnih kapaciteta dakle mi korisnici mozemo samo da :cry: :x :cry: :angry:

BTW nevezano za temu (a ni ostalo nije bas vezano) miodrage Symtorrent i nije bas nesto sjajan programcic tj pun je decijih bolesti narocito u najnovijoj verziji, He imao sam priliku da malko koristim karticu kakvu imaju zaposleni u mt:s-u i napravim nekih 5.6 GB protoka na mom telefonu (ko voli da racuna slobodno :wink: :wink: :D )

MB maneken
Banned

Post od MB maneken »

skeptichni chicha napisao:Inace mislim da ne stoji da ljudi uzimaju 1112 nokiu zbog bel 50, pre ce biti da je odlucujuce onih 99+PDV posto ima
Vecina ljudi koje ja znam, koristi sluzbeni telefon za stvari koje ti pominjes :) , meni treba BEL 50 i 3G telefon, za malo price i malo SMS a po najvise za usluge tipa Ortak lokatror, blizu mene... i ove nove koje su su dosle i dolaze uz 3G.

Znaci treba mi 3G telefon sa kvalitenim i velikim ekranom, a za pricu cu koristiti sluzbeni. Sto da uzimam veci paket kada bi mi minuti dzabe propadali, a voleo da kopim povoljno dobar telefon i potpisem ugovor na dve godine na BEL 50.

misha
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sub, 10. Apr 2004. 18:20
Kontakt:

Post od misha »

nije tacno da Telekom 3G pruza mnogo mogucnosti, jer samo mondu moze da se pristupi!!! kakva glupost...

loki13
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 01. Dec 2006. 12:22
:: Htc Desire 500 dual
:: Nokia E71

Post od loki13 »

MB maneken, pa nije nemoguce kupiti 3g telefon sa kvalitetnim i velikim ekranom na bel50,ali je to telekomu totalno neispaltivo,evo npr nokia 6233/88 (oba su 3g,imaju velike i kvalitetne ekrane,samo 6288 ima i drugu kamericu) bi kostala oko 20.000 din + pdv,a ko bi ga za te pare uzeo,pa jos 24 meseca po 350 din!
eeeee bajo,pa moraju oni dobro da zarade,a mi-pa mi smo ovce za sisanje (bez uvrede,mislim i na sebe)!!!! :D
D500&E71

skeptichni chicha
Mobil fan
Mobil fan

Cek malo loki13 jel mi ovde pricamo o operaterima mobilne telefonije ili o humanitarnim organizacijama? Hvala bogu da treba da zarade, mislim valjda je svako dovoljno svestan cinjenice da kompanija (firma, radnja, trafika....) koja ne zaradjuje jako brzo propada. Kako bi to bilo lepo da ti daju N95 uz bel 50 na dve godine za 99+PDV.... mislim ljudi budite realni, jel neko od vas trci da ljudima poklanja pare, tesko, sto onda ocekujete da neko poklanja vama koju stotinu evra a da vi zauzvrat koristite uslugu koja kosta ni 5 evra :uhuh:

Misho a odakle ti to da ne moze, modno-u mozes da pristupis ograniceno samo ako koristis apn 3gmondo, posto ti se tada protok ne naplacuje (a kako bi to izlgedalo u varijanti gledanja televizije sa tarifiranjem protoka pitaj telenorove 3G korisnike :wink: ) doduse ako se nakacis na net sa racunara preko mobilnog i apn-a gprsinternet nemoj da kukas na racun, svi znamo da usi otpadaju :D :D

MB maneken
Banned

Post od MB maneken »

skeptichni chicha napisao: ocekujete da neko poklanja vama koju stotinu evra a da vi zauzvrat koristite uslugu koja kosta ni 5 evra
To je u svetu normalno, ja imam informacije da Mobilkom planira prodaju cak i pre-paid brojeva sa telefonom po simbolicnim cenama. Neko ti uz SIM karticu da CD Colica, a neko telefon.

Odes na www.vodafone.de i www.t-mobile.de i tamo lepo vidis da imaju telefone za 1 evro.

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

MB maneken, to sto pricas nije bas tako. Razlika izmedju tvog racuna i cene telefona mora da bude pozitivna po njih, tj. treba nesto da im ode u dzep. Ako ti oni daju telefon od 400 evra za dz (znaci odu u minus 400), a ti pod ugovorom potrosis 300 (znaci vratis im 300), oni su idalje 100 evra u minusu, a ti si dobio telefon za 300 umesto za 400.
Ali kako onda prodaju telefon za 1 evro?
Oni ga daju za dz, ali je pretplata npr. 30e na dve godine.
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

Dream Weaver
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 10. Nov 2004. 02:45
:: Xiaomi Mi Max 2

Post od Dream Weaver »

Ma neka oni naplacuju pretplatu i 50e ali da cene telefona budu simbolicne 1e ili tako nesto a i da budu bolji telefoni u ponudi.
and justice for all...

MB maneken
Banned

Post od MB maneken »

Lobachewsky napisao:Razlika izmedju tvog racuna i cene telefona mora da bude pozitivna po njih.
Razumem ja tebe, ali pogledaj www.vodafone.de i www.t-mobile.de i tamo lepo vidis da imaju telefone za 1 evro.

Oni mogu sklopiti veoma povoljan ugovor sa fabrikom telefona na kolicinu, moj ni jedan mesecni racun nije ispod 1000 din. i ako imam BEL 50 na tom broju. Neka uzimaju pare na usluge, npr. Ortak lokator, blizu mene, Tv... to su sve fenomenalne usluge... ali ja te usluge ne mogu da koristim ako mi daju krs telefon... sa tim telefonom od 99 din. mogu samo da kuckam poruke i zovem... a ja za to imam drugi sluzbeni tel.

Davati krs telefon je cita glupost, daj mi dobar i jeftin telefon na dve godine ali da sa tim telefonom mogu koristiti sve mt:s usluge, pa pre pet godina se telefon koristio za razgovor i SMS, sada je to postalo nesto vise... kao sto rekoh, ortak lokator je fenomenalna usluga... pa TV, pa video pozivi...

Igoritza
Mobil fan
Mobil fan

Post od Igoritza »

MB maneken napisao: Mobilkom planira prodaju cak i pre-paid brojeva sa telefonom po simbolicnim cenama.
sa ovim se ne bih slozio, jer sam iz prve ruke cuo program, od telekomove "izdajice" koji se prebacio u Mobilkom

bice dobrih cena na postpaid-u, uz napomenu da ne treba ocekivati smartphones, a kasnije tek ce blackberry

skeptichni chicha
Mobil fan
Mobil fan

MB maneken napisao:
Odes na www.vodafone.de i www.t-mobile.de i tamo lepo vidis da imaju telefone za 1 evro.
:uhuh: :uhuh: pa pogleda li ti malo cenovnike na tim sajtovima pre nego sto si ih ovde citirao. Mislim ajde skupi ljude za peticiju u kojoj cete od nasih operatera traziti da vam prodaju telefone za evro uz dve godine pretplatu od 2000 din cenu sms poruke od 16 din i cenu minuta u okviru mreze od 36 din (naravno sve plus PDV) nekako imam utisak da bi oberucke prihvatili takav organizovan predlog od strane korisnika :D :lol: :D

A evo ti podatak koji sam juce cuo onako inside (kao i obicno ) naime 27.03. mt:s je iskljucio preko 40000 (da da cetrdeset hiljada) postpejd korisnika zbog neplacenog racuna a nekako imam utisak da ni u Telenoru nije bolje. E to ti je zemlja Srbija. I sad bi neko trabao da prodaje telefone za evro moze nema problema ali Nokia 1112, mada ako cemo za istini za volju uz cetrdesetak evra mesecno (gde ces dobiti sate besplatnog saobracaja) ti telefon placas izmedju 2.5 i 25 evrica.

BTW igoritza ti koje ti nazivas tako pogrdno, zasta nema nikakvog razloga jer su zaboga ljudi samo izabrali bolje uslove za rad i bolje plate (status itd), su tek danas krenuli na obuku tako da im nije preterano verovati tj ni oni jos ne znaju sta ce biti.

Igoritza
Mobil fan
Mobil fan

Post od Igoritza »

si vido navodnike ?? naravno da nisam mislio nishta loshe, cak, da sam sam licno zaposlen u telenoru, ili telekomu, a da imam opciju da odem u "neotkriveno", odma bih je prihvatio ..

Zaključana tema