Zvučni test - N91 vs W950

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 28. Sep 2005. 11:38
Kontakt:

Post od Spyker »

McLaren, pa ja sam otvorio tu temu, kako se necu secati... :lol: A to je bila tema iPod vs w800, pa sam posle uzeo w950. Ja sam bio prvi koji je tada vredjao iPod, i jos uvek bih ga vredjao da nisam ubacio novi softwer... Sada je prica potpuno drugacija...
iPhone + CX300

Okac
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sre, 13. Dec 2006. 21:38

Post od Okac »

llulle,
Sve pohvale Tebi, napokon neko ko pravi razliku u kvalitetu ne vodeći se slepo za masama... Za Cowon malo ((skoro niko)u Srbiji) ljudi zna, pre dve godine sam uzeo U2 i tada tek niko nije znao dok u "svetu" je bio bolji od Ipoda prema nekim sajtovima... On je sada u rukama žene+ep630 i ni u ludilu mi ne vraća...No prevario sam se promašajem W950, U2 je od njega jači duplo sa svojih 2x13mW a zvuk... dobar je W950 nije loš da ga necrnim baš...sve u svemu uskoro stiže X5 i ovaj telefon postaje telefon i završavam svoju avanturu integralnosti...

P.S. Postoji još playera koji su u vrhu i bolji od američkog sna npr. Archos...

madness99
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 07. Mar 2006. 20:40

Post od madness99 »

Evo stigao je jutros N91 8GB Black Edition i u testu sa W950 sa Sennheiser CX300 takodje Black :oops: meni licno deluje mnogo cistiji i kvalitetniji zvuk na W950 nego na N91.Na N91 zvuk je dosta glasan i jak mislim da je jacine kao IPod samo kao da nije dovoljno cist to je moje misljenje.Uskoro ako hocete slike itd mogu postaviti
iPad 3G + Samsung Galaxy Tab 10.1 9 + iPhone 4 32gb White + HTC Evo 3D

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

Okac, ako mislis na Cowon I-audio x5,imam ga ja vec par meseci,60 gb hard,i fenomenalno jak i cist zvuk,dobri basevi i zaista sam prezadovoljan njime!Poredio sam njegov zvuk i zvuk sa Ipoda i ne vidim da ima neke razlike

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

Već neko vreme se premišljam i malo čekam da spadne cena W950 (preko 200 mi se nije davalo), i ono verujem ja vašim komentarima, ali nikako da ga baš i sam isprobam. N91, nekoliko varijanti iPoda, Canyona, i nekog Sonija sam probao, ali baš bih to da uporedim sa W950. Mislim da ću taj testić uskoro izvesti, tim pre što mi W950 po svemu ostalom jako odgovara, ali ga definitivno neću uzeti ako nema i dovoljno dobar i prvenstveno čist zvuk.

A u međuvremenu sam našao i pazario nešto na čemu se radio signal čuje bolje nego na većini vaših CD plejera. Sansui R50 (Miško će znati šta je, a za ostale google). Super izgleda a i vršnjaci smo. Još se čekaju neki dobri zvučnici do 100W i žurka može da počne. Na Euromaticima verujte mi da je bolje i od CX-300.

Btw Spykere moraću malo da te korigujem. Super je to što si nabudžio novi firm na iPod, i još bolje što sad baterija duže traje i sve to, ali ima jedna druga stvar koja CX-300 čini jako dobrima i zbog koje toliko pojačavanje nije potrebno/poželjno. Zbog pomenute jako dobre (na svu sreću ne i savršene) zvučne izolacije, muziku nije potrebno slušati onoliko glasno koliko to plejer može da izvede, nego samo onoliko koliko ti je subjektivno potrebno. Primetio sam kod starih klasičnih slušalica da sam bio (naglašavam prošlo vreme - preterit) zadovoljan kvaliteton zvuka, ali i pored jako velike efikasnosti povremeno sam morao skoro do kraja da pojačavam zvuk da bih čuo sve i u potpunosti u bučnoj okolini. Sada to više ne moram da radim. Sada je i tiše sasvim dovoljno za dotične detalje, a ujedno i čuva uši. Inače pojačavanjem dod daske nećeš spaliti slušalice, ali nema ni potrebe da ih teraš u izobličenje.

:)

madness99
Expert
Expert

Post od madness99 »

pa cuj sto se tice cistoce zvuk je na w950 fantastican mada i za moj ukus posle N91 slab mada u GSP nisam cuo stranu buku mnogo je cistiji i kvalitetniji zvuk na W950 nego na N91 da si hteo mogao si juce da probas zvuk na w950 kod mene.Ja mogu reci jos jednom da su CX300 (ja sam ih dobio skoro dzabe) i MX75 odlicne za slusanje i npr na n91 je jacina na polovini kao na W950 max eto to je poredjenje.:)

gargamel4
Expert
Expert

Post od gargamel4 »

Ma snaći ću se ja već za to, probaću Dreanweavera da nahvatam za to, a i firmverom se skine to ograničenje glasnoće, mene samo zanima čistoća. Još ću malo da se raspitam, i pročačkam, i nadam se i pazarim, ali nigde se ne žurim. U suštini me samo zanima da li da jurim novi plejer, većeg kapaciteta i eventualno malo kvalitetniji, iako sam uspeo posle operacije na otvorenom srcu da spasem Canyon od pogubnog uticaja slane vode, ili će mi i ovaj fon biti dovoljan. Što se pak finansijske strane tiče, možda bi ovo bilo idealno rešenje da ne kupujem baš odma 2 uređaja, jer fon mi definitivno treba jer mi se 6610 sve češće nepredviđeno gasi.

P.S. Mednese, zar ti ne reče da si razlupao W950? Ne kontam kako da ga probam? A i bio si u BGu ili......

madness99
Expert
Expert

Post od madness99 »

ma zezao sam se :) pa videli bi se u bg-u bio sam tri nedelje al ovu jednu zadnju nisam mogao :( :cry:

llulle
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 01. Sep 2006. 19:32

Post od llulle »

sta mislite jel vredi dati 480e za n91 8gb,posto idem nas tudije u ns,a ipod cu dati sestri,jel ok zamena ,mislim jel n91 moze da obavlja posao n91,po pitanju zvuka i trajnosti(da ne crkne nista u n91)
nokia c7

Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

Po mom mišljenju nikako ne vredi, bolje da ganjaš neku polovnu do 300 i kusur evra. Za ostalo imaš temu - N91
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm

cebzab
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pon, 18. Jun 2007. 17:06

Post od cebzab »

Ajaooo, sada sam citao sve postove...i zabolela me glava

Potvrdite me da li sam tacno skapirao. Krajnji zakljucak:
1.W950 - kvalitetan zvuk, ali slabe glasnoce
2.N91(8gb) - glasan zvuk, ali ne toliko kvalitetan
3.Ipod(sa novim softverom) - kvalitetan i glasan zvuk

Svidja mi se, ako je ovo tacno, jer planiram ipod da pazarim(najverovatnije odnaj od 30gb).
Ae, i neko je pricao kako mnogi mp3 playeri imaju bolji (kvalitetniji) zvuk od ipoda, sto je najverovatnije i tacno. Ali fora je kod ipoda sto je kompletniji proizvod od svih ostalih plejera, zato sto nudi osim super zvuka i super dizajn i budimo realni, maltene predstavlja modni detalj, ne toliko statusni simbol (osim kod nas, naravno, gde je statusni simbol, ako imas uvozni kechap u frizideru), koliko je stvar koja se, bojim se da kazem, ali podrazumeva.
Jednostavno proizvod koji ce direktno i indirektno vise potreba da zadovolji prosecnom potrosacu nego vecina drugih plejera. 8)

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 28. Sep 2005. 11:38
Kontakt:

Post od Spyker »

cebzab, da, dobro si skapirao, samo sto je iPod glasniji od oba, a kvalitetan kao w950. Mada, danas cu i ja koristiti malo n91 pa cu videti za neke detalje. Sve u svemu, iPod je kompletniji od obojice.
iPhone + CX300

madness99
Expert
Expert

Post od madness99 »

pa Spyker u ROCK modu N91 je neverovatno dobar cak kad pojacas na max slusalice se tresu :D Ne bi me cudilo da je jaci od Ipoda bas je glasan i zvuk moze da se poredi sa W950,pa sad da je iPod kompletniji ne bih rekao :wacko:

llulle
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 01. Sep 2006. 19:32

Post od llulle »

sta pricate?ipod je jedan od najnekompletnijih plejera na trzistu,bez radija i sa 100 zabrana i komplikacija,pa onaj sonijev novi plejer je jedno 10 puta bolji,samo sto je ipod popularniji pa svi moraju da ga imaju,a imate test na cnet.com koji dokazuje da je sony kralj zvuka,posle njega cowon i iriver,pa onda apple i jos njih,znaci puno para ,a muzike nedovoljno
nokia c7

tazman
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Uto, 07. Avg 2007. 09:39

Post od tazman »

sad sam iscitao postove pa reko i ja da se uklucim :) sto se tice iPoda ovo sto je llulle gore reko je apsolutno tacno. ipod je dobar uredja ali daleko od najboljeg, cak sta vise, dosta je ( pogotovo kod nas ) precenjen za ono sto pruza ! pre par meseci kad sam bio u austriji gledao sam i slusao par modela " visoko budzetnih" mp3-a, izmedju ostalog ipod ( ne secam se tacno koji ali jedan je bio nano a drugi ne znam al se secam da je imao mnogo veci ekran i da je bio dosta skuplji ) par creative plejera i jedan sonyev ( opet, ne secam se oznaka ali recimo da su svi kostali izmedju 150 i 190 evra, okvirno) ipod je bio najskupli ( toga se secam :) ) a pri tom uopste nije bio nista bolji od ovih ostali po kvalitetu zvuka, ako je i postojala razlika bila je minimalna. sve sam slusao sa mojim AKG K601 sluskama koje su vise nego dovoljno kvalitetne za takav test. aj da kazemo da je to moj licni utisak, ali ako hocete bas precizan test uzmite lepo neku profi muzicku kartu ( tipa RME, MOTU itd. ) pa izlaz plejera na ulaz karte i snimite na komp. napravite test fajlove koji idu od 20hz do 20 khz i konstante su jacine i jedan koji je promenljive jacine, ubacite ih u plejer i snimite kroz kartu na komp pa onda dobijene rezultate uporedite sa originalnim fajlovima u nekom spectrum analizeru ( ne u onom od vinampa, nego u nekom malo ozbiljnijem ) tako ce te videti koliko zaista svaki uredjaj izoblicuje signal, ovo mozete da uradite i sa obicnom muzikom umesto test fajlova ali ce rezultati biti dosta ne precizniji.. jedino ne znam kako bi se ovo uradilo sa w950 jer ima ne standardan izlaz ( mozda postoji neki adapter ? ) sto se tice glasnosti uredjaja mislim da je to jos manje bitno sa obzirom da postoje inear bubice ili closeback "normalne" slusalice koje u velikoj meri vrse izolaciju od spoljasnje buke pa samim tim i glasnoca uredjaja pada u drugi plan, ili ako bas ima te kesa kupite neke od novijih noisecanseling sluski i mozete da slusate snimak zivota mrava u gsp-u :) . takodje , kupovati ipod kod nas mislim da ne bi bilo pametno sa obzirom da je skuplji cak nego i u inostranstvu ! a za duplo manje para mozete da uzmete podjednako kvalitetan plejer. takodje davati tolike pare i toliko pricati o kvalitetu zvuka uredjaja koji je u startu ogranicen samim formatom zapisa koji treba da pusta... ali ako hocete bas ipod zbog imena... to je onda druga stvar... p.s. znam da je ovo bilo malo offtopic ali ne verujem da skodi.

Vlada Zem
Expert
Expert

Post od Vlada Zem »

Čekaj bre madness99, čas kažeš da je na w950 dosta "čistiji" zvuk nego na n91, pa onda kad si upalio "Rock" mod EQ na n91 da "mogu da se porede".
'Aj ti manuelno podesi EQ na n91 da bude blizu megabass modu na w950, kakva je tu situacija???
Ko normalan sluša muziku na "Normal" modu...
:wink:

gargamel4
Expert
Expert

Post od gargamel4 »

tazman napisao:takodje davati tolike pare i toliko pricati o kvalitetu zvuka uredjaja koji je u startu ogranicen samim formatom zapisa koji treba da pusta...
Znam da si ovim potkačio i mene, ali se slažem s tobom. Sa stvarno dobrim sluškama počinju i ograničenja formata da se naslućuju.

Nego šta bi sa firmverom za W950, i otključavanjem jačine? Bilo je ali svežh informacija nikad dosta tim pre što je u SE odeljku ova tema zamrla.

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

tazman, zaboravio si da navedes glupi Itunes softver bez koga nemozes ni da prebacis muziku na Ipod,a koji je nepotrebno zakomplikovan i dosadan,a da ne pricam o cinjenici da ga dobijas samo sa kablom za komp pa ako zelis da ga punis na struju moras da juris i pazaris dodatak.A ajde da se igramo igre pogadjanja...sta mislite sta je najcesci razlog sto ipodi vise po servisima?Upravo njegov sensor wheel,koji je tako hvaljen i interesantan i koji prodaje celu tu Ipod pricu,a desava se da vrlo lako crkava....Imam ovde poznanika koji radi kao serviser u Istore(specijalizovana Ipod radnja) ovde kod mene u Tel Avivu,i on mi kaze da skoro svaki Ipod u roku od dve godine maximum ima da stigne na servis glupog tockica....

Ja sam lepo isao i probao taj famozni Ipod,zatim probao Cowon x5,i u trenutku se odlucio za ovaj drugi,jer istih 60gb dobih za 200 evra manje,plus sam u paketu dobio usb kabl,normalan punjac,futrolu,usb host kabl,vrlo solidne slushke,i povrh svega samo steknem uredjaj u komp i prebacujem muziku,ne treba mi nikakav smrdljivi Itunes,a plus mogu bilo koji flash usb stick da steknem direkt u njega i cak i tako mu prebacim muziku kad sam on the go....

Sad,sto se tice n91,zaista nisam primetio toliko losiji kvalitet zvuka,ok jeste,nemoze da se poredi za mojim x5 ali opet za jedan mobilni je vise nego dobar,i mislim da za nekog ko trazi all in one uredjaj moze sasvim dobro da odradi posao.Sad,da li tih 8gb vrede tolike pare,to vec neznam....W950 nisam ni probao jer mi se nimalo ne dopada kao uredjaj,i za razliku od n91 koga bih i uzeo u obzir da mi treba fon sa toliko memorije,W950 licno ne bih ni pogledao,prosto me njegov dizajn i nedostatak bilo kakve kamere jako odbijaju.

Inace,da kazem jednu stvar koju mnogi iz nekog razloga zaboravljaju,a to je da bilo koji WM5 ili WM6 telefon sa vecom memory karticom moze biti jako dobro muzicko resenje,zbog prisustva Windows Media 10 plejera,koji ima vise nego dovoljno opcija i pruza sasvim zadovoljavajuce glasan,a jako cist zvuk,i plus se automatski sinhronizuje za media plejerom na kompu cim ga bocnete u usb,tako da razmislite i o takvoj varijanti,pogotovo sto do cifre od oko 300-350 eura ima da se nadje dobrih WM uredjaja

Vlada Zem
Expert
Expert

Post od Vlada Zem »

Ja ne dobih odgovor na svoje pitanje...
madness99, imaš oba telefona iz naslova Teme, W950 sa megabass VS N91 (sa "a da promeniš malo EQ") - i šta se dešava? Mislim, ima toga po netu, al'ti si tu, "naš" čovek...

madness99
Expert
Expert

Post od madness99 »

danas sam imao neke obaveze al nisam nsasao podesavanja za mega bas jel ima ko podesavanja bicu zahvalan i poredjenje ide u subotu :)

Odgovori