Vaši motivi za kupovinu novog telefona?

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
Kuzman
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pon, 22. Nov 2004. 22:16

Vaši motivi za kupovinu novog telefona?

Post od Kuzman »

Zbog cega kupujete novi fon(sta Vas motivise)?Sta Vam je presudno kod odabiranja novog?Sta radite sa starim? Koliko fonova imate(trenutno)?Koliko cesto kupujete novi?
Ja kupujem novi kada mi zafali nesto od funkcija na starom ili kad zastari.Presudne su mi mogucnosti i funkcije a izgled i tezina nebitni.
Black Sabbath!!!

X
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Uto, 23. Nov 2004. 21:52
Kontakt:

Post od X »

Prvo zbog funkcija i mogucnosti pa onda zbog izgleda :D :D :D :arrow: :arrow: :arrow: 8) 8) 8)
Qtek S100 WM6.1
Motorola MPx200 WM2002 fabricki

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 01. Jun 2004. 21:46
:: samsung s8 plus
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

Novi fon kupim kada me stari smori, kod telefona gledam samo funkcije i nista drugo, stari prodam ili poklonim trenutno 2 mada samo jedan koristim (6510 i 7610), nov kupujem mozda 1/god

Dexter
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 23. Avg 2004. 12:06
:: Samsung S21+

Post od Dexter »

Pa menjam dosta chesto telefone...novi kupujem u proseku na svakih 5-6 meseci....a stare ponekad prodam..ili ih zadrzim...ili prosledim nekom od ukucana...trenutno imam 5 fonova...
Novi fon obichno kupujem zbog nekih novih funkcija i mogucnosti...ili chisto kad osetim da je potrebno da promenim fon.... :mrgreen:

`Dr. Nick Riviera`
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 21. Jul 2004. 21:59

Post od `Dr. Nick Riviera` »

Kako kad. Kad sam qpovao 5210 motivisao me je izgled i funkcionalnost (tada), kad sam qpovao 7250 takodje, kad sam qpovao 7610 motivisala me je kamer, i sad kad qpujem 7710 motivishe me stereo zvuk, originalnost, dizajn... 8)

Qpujem telefone izmedju 6 meseci i godinu dana...
¨°o.O Nokia N70! O.o°¨

Akki
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Sub, 09. Okt 2004. 11:03

Post od Akki »

Ja veoma cesto menjam telefone, a to sve jer imam caleta, tehnoloskog manijaka koji uzima non stop nove modele i sebi a i meni! Na 2 meseca u proseq menjam tel jer me smori! ali ti telefoni uglavnom ostaju u qci pa ih menjam i kombinujem koje nosim, a obicno nosim 2 tela!
Ranije sam qpovao zbog izgleda a sada qpujem zbog f-ja i izgleda, ne prvom mestu su f-je!
A trenutno imam u qci 10 telefona :D
Ne pruzam podrsku putem privatnih poruka...

Ludak
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sub, 07. Avg 2004. 17:15

Post od Ludak »

Uglavnom zbog:

dobre reklamne kampanje ili prezentacije,

pohvale pri testiranju od strane mobileburn,

ljubomore,

dobre stare potrebe za kupovinom. :mrgreen:
U susret novim izazovima...

Dexter
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 23. Avg 2004. 12:06
:: Samsung S21+

Post od Dexter »

Ooo pa to se Ludak vratio za zimovanja... :mrgreen:
Sad je napunio baterije....spreman je za nove poduhvate.... :mrgreen: :mrgreen:
A telefone sam uvek kupovao tako da uklopim nekako malo dizajn i neke funkcije.... :wink:

perica
Banned
Pridružio se: Čet, 20. Jan 2005. 20:41

Post od perica »

Ludak napisao:Uglavnom zbog:

dobre reklamne kampanje ili prezentacije,

pohvale pri testiranju od strane mobileburn,

ljubomore,

dobre stare potrebe za kupovinom. :mrgreen:
:lol: :lol:

potpuno iskreno. slazem se!

inace telefon novi kupujem na svakih 6 meseci do godinu dana i to zato sto sam stari izgubio, eventualno polomio ili me je jednostavno smorio.

izgled telefona mi je veoma bitan.

Lucky
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pet, 04. Feb 2005. 16:51

Post od Lucky »

hm... uglavnom imam telefon po 100 godina, i uvek cekam da izadje nesto bolje.. A kad to bolje izadje vidim nesto jos bolje, pa cekam da padne malko cena! A uvek padne :mrgreen:
Dugo sam imala nokiu 3330, i veooooma sam zadovoljna sa njom... bila... JOs uvek funkiconise i sve, ali jednostavno uzelela sam se ekrana u boji, lepseg zvuka, kamere i sl.
Htela sam da ga prodam pre nego sto kupim novi, ali ne verujem... Vezala sam se za njega :D
Pozdrav! 8)

Lucky
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Lucky »

znam.... jos je i polovan... A bas zato sto se vise ne proizvodi i retko ko ce ga za koju godinu imati, zato mi je cool! :mrgreen:
al bilo kako bilo, meni je potreban fon!

Lucky
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Lucky »

Telefon je... nemam pojma... iako je star i nema sve te suci buci stvarcice kao noviji telefoni, savrsen... Uzasno je izdrzljiv... a ja to najbolje znam s obzirom da mi je ispadao... pa... svuda! Neko ko telefon koristi samo da bi telefonirao i sl. a nije opsednut ovim novim funkcijama, tel. je savrsen! E da je u boji bio bi.... :mrgreen: 8) :mrgreen:

Sasa_NS
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Čet, 22. Jul 2004. 15:57

Post od Sasa_NS »

Motivacija za kupovinu novog telefona? Evo mojih razloga, bar do sada:
1. Stari telefon je crkao (popravka neisplativa) ili je ukraden...
2. Stari telefon mi je dosadio i imam trenutni višak para...
Šta radim sa starim telefonima? Pošto ih ne menjam baš često, obično im toliko izvadim dušu da više nisu nizašta, pa ih obično ili poklonim nekom (ako su još ispravni), ili ih držim kući da me podsećaju na lošu investiciju... Tako kući trenutno imam dva Alcatela...
Ubuduće ću gledati da češće menjam telefone, dok im vrednost nije mnogo opala, i dok su još u dobrom stanju - kasnije možeš samo da ih baciš...
Kod kupovine novog fona, na prvom mestu su mi performanse (ko jednom kupi Symbian fon, ne pada mu na pamet više da kupi "običan telefon")...

srdjoraj
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 30. Avg 2004. 00:28
Kontakt:

Post od srdjoraj »

Promenim telefon 1-2 puta godišnje. RAnije sam uvek prodavao stari telefon a u zadnje 2 godine sam skoro svaki telefon zadržao i kad vidim da mi skupljaju prašinu uglavnom pozajmim telefon nekome. U maju sam kupio 6600 i savršeno me služi. Kupio sam ga prvenstveno zbog solidne kamere i OS.

A stereo zvuk ili tako neke sitnice me ne privlače jer ne znam kakav to "stereo" zvuk se može dobiti sa mobilnog aparata. Zar stereo nije kad ti zvuk ide odvojeno na 2 kvalitetna zvučnika????

E sad danas sam gledao prezentaciju neke nove motorole A-nešto na BK emisija network ili kako se već zove i jako mi se čini privlačnim telefonom i dok ne bude za nju razumna cena ne odvajam se od 6600!

Pozdrav!
Jedino još ja imam dial-up modem!

popste
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pet, 12. Dec 2003. 09:48

Post od popste »

Ja menjam telefon kad god imam para da kupim novi, i uglavnom prodam stari. Juce sam kupio p910 a pre 15 dana s700. A prodao sam nok 6630 i 6670 :D . Uvek dodam malo para i kupim.

Sto se tice stereo zvuka, srdjoraj, uopste nisi upravu. Zvuk na s700 je bolji od mnogih mp3 playera. O tome smo vec pisali. I 6630 ima solidan mp3 player, mada izlazna jacina nije dovoljna
U proseku menjam na 2-3 meseca, ako ima nesto bolje da se kupi, posto sam uvek imao bolje i skuplje modele :mrgreen:

Ludak
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sub, 07. Avg 2004. 17:15

Post od Ludak »

To je tačno, zato ja ne prodajem... Za dva meseca, cena toliko padne, da ja za novac koji bih doplatio za kupovinu željenog telefona+zadržim onaj koji sam želeo da prodam. :mrgreen:
U susret novim izazovima...

tonve_kg
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pet, 04. Feb 2005. 12:02

Post od tonve_kg »

Ja uzimam svaka 2meseca nove telefone sada sam uzeo samsung E710 ali cu da ga promenim za nokiju 6600 :twisted:

mikolino
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pon, 24. Jan 2005. 21:11
Kontakt:

Post od mikolino »

ja telefon menjam kad me stari "IZDA", kad mi neki bas zapane za oko ili kad mnogi u mom okruzenju imaju fon kao u mene (volim kontra od sveta) jer necu fon kao u ostalih :wink:

EsCoBaR
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Ned, 20. Feb 2005. 06:30
Kontakt:

Post od EsCoBaR »

Telefon menjam svakih 5-6 meseci.. Kod telefona su mi vazne funkcije a onda izgled..! :)

Sada planiram da uzmem 6600 jer je to strasan telefon..

`Dr. Nick Riviera`
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 21. Jul 2004. 21:59

Post od `Dr. Nick Riviera` »

Tek sad... 8O josh ti stoji naziv telefona u nick-u a ti ga josh nemash.. :mrgreen:
Ja iskreno mislim da je era 66ice proshla... :?
¨°o.O Nokia N70! O.o°¨

Odgovori