smanjena ponuda

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
Odgovori
Pere Ubu
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 14. Maj 2007. 20:03

Post od Pere Ubu »

kefalo, tesko mi je da ti taksativno odgovaram na sve sugestije (primedbe?), a da pri tom ne otplovim u teski off topic. Mislim da nije ni vreme ni mesto da se prica razvodnjava, a veruj mi da bih mogao mnogo toga da dodam na zadatu temu, pogotovo jer imam vrlo relevantne informacije o reviziji kaznenog zakonodavstva, o setu od 29 (!!) novih zakona iz oblasti pravosudja koji ce biti usvojeni najkasnije do kraja godine, da bi se celo pozitivno zakonodavstvo usaglasilo sa Ustavom, itd. Za prvostepene, pravnosnazne i izvrsne presude nemoj da me pitas, posto ne pripadam sudijskom klanu, nego onom drugom, pa nemam nameru da se bavim kalkulacijama i prognozama, to ostavljam onom ko je za to placen. Ni za primenu zakona nemoj da brines, nego samo probaj da ga postujes i nemoj da ti opravdanje za nepostovanje istog bude to sto ga eventualno neko ne postuje, pa ti to mozda daje alibi da tako postupas i ti, cak i ako si nekad pozeleo da ga ne postujes, kao sto sam uveren da nisi :wink:
Btw., mislim da sam prilicno uveren koliko prosecnom posetiocu ovog foruma ova vrsta diskusije ne da nije interesantna, nego je i prilicno nezanimljiva, pa 'ajde da onda ne smaramo narod raznim teorijama zavere, toliko vec izlizanom sveopstom kriminalizacijom drustva, ovom-onom mafijom, i slicnim opstim mestima, nego 'ajde da ponudimo konkretna resenja za konkretan problem. Evo ja npr. uvek kupujem originalan aparat kod ovlascenog disttributera, znam da me sad vecina mrzi, ali ja osecam da je to korektno. Niti cu ja nekad da kupujem telefone "iz gepeka", kao zaklanu prasad, niti ce okoreli protivnici originalnih pakovanja/visih cena da krenu za mojim primerom, tako da ova moja filozofija nikome ne moze da steti.
Inace, kad smo kod visih cena, jedan praktican problem: ne bi bilo lose da neko ko se malo vise razume u poresko-carinski sistem objasni ovaj fenomen dizanja cena u divljim radnjama - koliko ja znam, (a znam) vecina njih je telefone ne uvezla, nego prokrijumcarila, sto znaci bez carinskih deklaracija, bez ulaznih faktura i ostalih dokumenata koja prate legalan uvoz robe, pa mi apsolutno nije jasno po kom osnovu ti nazovi prodavci onda dizu cenu za vrednost (carine i) PDV-a, kad isti nisu platili? Da li drzava moze da nalozi naknadno carinjenje i oporezivanje onog sto zatekne u takvim radnjama? Ja mislim da ne moze, jer je privredni prestup u pitanju, ali ako ipak moze onda mi je jasno otkud te cene. U suprotnom, ovo je kriminal na kub!
U zdravlje.

Bekra
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sre, 23. Avg 2006. 02:27

Post od Bekra »

Verovatno vise placamo zato sto mozda vise ljudi ucestvuje u krijumcarenju, pa i oni da nesto zarade.
Kontam da ce ovakve cene ostati sve dok ne pobedi ili mafija, ili ovlascene prodavnice, dok je ovakvo stanje, ni na nebu ni na zemlji, bice skupo.

MobileManiac
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Sre, 09. Apr 2008. 22:34

Post od MobileManiac »

Jeste mi prvi post, registrovao sam se samo da bih to rekao, inace citam forum vec godinama, a sto se tice IT obrazovanosti sasvim je OK reci da sam IT pismen i vise nego dovoljno, sve ostalo bi bila neka samo-hvala.

Prvo da se razumemo, kad pricam o nelegalnim telefonima, mislim na one koji su kupljeni u radnjama, a skidani sa mreze, pa u onim sarenima kutijama, i bez dodatne opreme, ne mislim na nelegalne telefone kupovane od lopova preko oglasa koji su ih ukrali negde na ulici.

Elem, da skratim pricu, po pitanju legalnosti, LAZ je da ce se odeljenje za high-tech kriminal baviti time, jer im to uopste nije oblast delovanja. Ova vrsta telefona o kojima mi pricamo je legalno kupovana u registrovanim prodavnicama, dobijan je nekakav blok racun, sto je apsolutno legalno u trenutku kad ne radi fiskalna kasa iz mnogo razloga, naravno ako je i pravilno napisan, sto ovde nije slucaj, izostave PDV, sto je dovoljno da se racun ne priznaje, ali to za ovu pricu nije bitno, kao i sto je dobijena neka nazvrljana garancija, koja ima pecat firme, kao i IMEI broj telefona. SVE OVO GORE NAVEDENO je sasvim dovoljno kao dokaz za bilo koji pravosudni organ da vas oslobodi bilo kakve krivice sto ste koristili 'nelegalan' telefon.
Ja kao kupac nisam inspektor, pa da trazim JCI od prodavca, ili njegovu ulaznu fakturu, on ga prodaje u radnji, ima pecat, ja dobijam neku garanciju, neki racun za koji on kaze da je legalan jer mu bas tad ne radi fiskalna, i ja kao kupac sam cist.
Da malo parafraziram, ali to bi bilo to po pitanju argumenta da je bolje kupovati ciste telefone da ne bi 'zaglavili zatvor'

Sto se tice argumenta da je bolje kupovati legalni telefon jer ce jednog dana neko negde u nekoj zemlji na nekom putu, ako nam neko ukrade telefon, a mi ako resimo da ga prijavimo pa da imamo probleme, e taj argument sam gore opisao, a i mislim da je vise nego smesan, ko toliko cesto putuje nek kupi sebi legalan telefon koji je 200 eura skuplji, ili nek kupi neki od 50 eura ali legalan za te puteve.

Voleo bih da cujem koje jos argumente imate zasto je bolje kupovati legalne telefone, pa da i na njih dam odgovor ovako u par recenica, same se nadam da argumentacija nece biti u smislu legalno kupljen telefon manje zraci, ili kvalitetnije radi softver, ili nesto slicno ko kad cujem da piratski softver ne valja jer moze da pokvari kompjuter :)))

Poruka momku koji kaze da nisam dao nijedan suvisli razlog zasto sam protiv kupovine legalnih telefona, evo u najkracem, da li je dovoljan razlog to sto postanem frustriran kad vidim da u Nemackoj, Svajcarskoj, itd uz ugovor dobijes koji hoces telefon za 0 eura, ili da je kod nas svaki legalan telefon skuplji po 100-200 eura od takvog u Italiji, e da li je to dovoljan razlog da ne pozelim da budem ovca za sisanje, i da punim dupe nekom uglednom uvozniku, vec pozelim da kupim telefon koji je nekad i po 200 eura jeftiniji nego kod tih foliranata ?

Kad budemo imali normalne evropske cene, tad cu i ja drugacije razmisljati, do tada mi ne smeta ni sto je garancija kraca, ni sto nemam racun, ni sto je kutija pravljena kod Zike u Marinkovoj bari, ni sto nemam CD, itd, itd, jer sve to kompenzuje razlika od 200 eura po telefonu

Ilke
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Sub, 25. Nov 2006. 11:52

Post od Ilke »

Kad sam spomenuo taj Zapad naravno da sam pod tim mislio da nabavljamo telefone pod uslovima kakve ljudi imaju preko,a ne ovo dranje sto nama rade..

LittlePrince
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 28. Okt 2007. 04:32
:: Xiaomi Redmi Note 5
Kontakt:

Post od LittlePrince »

Ovo se razvilo u zescu polemiku :D braniti legalne telefone koji su nekoliko puta skuplji nego sto bi trebalo a osudjivati ljude koji zbog svojih primanja pokusavaju da kupe telefon po sto nizim cenama je *. U Srbiji niko (narod) ne osudjuje glavne krivce za situaciju ili dogadjaj ali se zato svi prave postenjacine. Od vas legalista nikom ne dajem za pravo da bilo sta prica dok ne pokaze da je kupio legalan telefon jer ako koristite ne legalan telefon usli ste u svet kriminala i gorecete u paklu :P

* - Rec koja se cesto izgovara za skupstinskom govornicom prilikom replike :oops:

Super Sayian
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 22. Maj 2007. 08:40

Post od Super Sayian »

Sve se polako raspada ulazi novi zakon da cemo moradi preko ovih retarda MTS-a Telenora i VIP-a da kupujemo telefona a da samo ove jace firme mogu da prezive i zato dizu cenu(samo oni imaju te retke primerke telefona) pa su digli cenu u piiip...
Nokia 6220+1G MircoSD Symbian ruleeezzz!Ali se plasi da hakuje svoj mob

darkado
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sre, 04. Okt 2006. 18:00

Post od darkado »

ljudi u normalnim uslovima niko ne bi rizikovao kod shanera, krijumchara, kriminalaca i sve ostalo kako su vetj nazivani ali kao shto znate u srbiji tih dvesta evra nije mala stavka to je skoro pa plata!!!
Alcatel 992d / Sony Xperia S / Huawei IDEOS X5 / ZTE Blade / HTC Startrek

Masterokrata
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 13. Jun 2006. 20:10

Post od Masterokrata »

MobileManiac napisao: Kad budemo imali normalne evropske cene, tad cu i ja drugacije razmisljati, do tada mi ne smeta ni sto je garancija kraca, ni sto nemam racun, ni sto je kutija pravljena kod Zike u Marinkovoj bari, ni sto nemam CD, itd, itd, jer sve to kompenzuje razlika od 200 eura po telefonu
Slazem se sa svim sto je covek rekao i resenje nelegalnih i svercovanih telefona je u dizanju standarda potrosaca a ne u zatvaranju prodavnica itd...problem ove drzave od uvek je bio 'vatanje problema za rep, a niko se od inspektora ne pita zasto narod kupuje telefone u sarenim kutijama i bez full opreme i zasto pristajemo da uzmemo robu bez fiskalnog racuna i ispod ruke. Umesto da smisle kako da podignu standard i zarade, obezbede zaposlenje narodu pa da svi mozemo da imamo legalan Windows i kupujemo telefone u CT i kod drugih legalnih uvoznika. Pa kako neko da da 200e za legalan telefon kad je to prosecna plata, naravno da ce onda bolja opcija biti telefon skidan s mreze koji kosta skoro upola manje. Ne znam da li ima vise smisla bilo sta reci sem da zivimo u drzavi gde vlast misli kako su porezi niski u odnosu na zemlje u okruzenju, a niko ne kaze da su plate duplo nize, sve dok nas vodi nepismena marva koja je pokupovala diplome i politiku razvija prema Americkim naucno-fantasticnim filmovima u kojima svi voze BMW i imaju sopstvene korporacije pa mogu da placaju poreze od 50%, mi cemo da kupujemo telefone "ispod ruke", bez fiskalnog, bez originalnih kutija......
5130+Koss the plug....

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

Masterokrata, Mi necemo resiti nase probleme sve dok budemo cekali da nam drzava resi i organizuje sve (nikako da iscili taj socijalisticki mentalitet iz nasih glava). Ako neko zaradjuje nedovoljno da kupuje skupe modele mobinih telefona onda to i ne treba da radi. Ima u zivotu i vaznijih stvari od promene mobilnog telefona svakih nekoliko meseci.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 01. Jun 2004. 21:46
:: samsung s8 plus
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

tomas.hokenberi, u potpunosti se slazem sa tobom...

a sad moram malo u off

a sta ce se desiti ako neko ne zaradjuje dovoljno da prezivi??? a slozicemo mnogo je takvih! kinezi daju platu 9000, a prosecna plata je 300eur [ko je ima srecan je] i sad bih voleo da mi objasnis, kako ja mogu da prezivim sa tih 300eur

evo ja necu da cekam da drzava resi i organizuje posto je to ideja propalog socijalizma, nego hocu da sam radim i organizujem, e sad mi reci sta kako i gde???

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

Mirko BGD, To sa prezivljavanjem je ipak ekstreman slucaj. U takvom slucaju drzava treba da obezbedi minimalna sredstva za prezivljavanje (i ta sredstva se inace obezbedjuju upravo naplatom PDV-a, carina itd).

Medjutim nije posao drzave (ili barem ne iskljucivo drzave) da nekome resava problem sto zbog male plate nije sposoban da kupi N95. Kako mislis da obezbedis prosecne plate vece od 300 eur? Stampanjem novca?

A kako da obezbedis sebi platu vecu od prosecnih 300 eur? Jednostavno radi na sebi i izvuci se iz proseka. Nije potrebno da budes tajkun i mafijas da obezbedis (priznajem po evropskim standardima ipak malu) platu izmedju npr. 800-1200 eur. To nije neka plata za evropu ali je dovoljna za relativno normalan zivot u Srbiji.

Masterokrata
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Masterokrata »

tomas.hokenberi, ne mislim ja bukvalno da nas drzava zaposli :ohmy: nego jednostavno neka malo olade s tim porezima, pazi svaka prodavnica mobilnih telefona je poreski obveznik i oni plate porez, ne na svaki prodati telefon doduse ali neka vrsta poreza se placa.
5130+Koss the plug....

Pere Ubu
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 14. Maj 2007. 20:03

Post od Pere Ubu »

Evo zasto Srbije za par decenija nece biti:

samo u Srbiji neko ko napravi ad hoc nick za sterilno provociranje moze da smatra da je cist ako mu prodavac ne izda fiskalni odsecak (koji mora da mu izda sve i da mu ruke otpadnu);

samo u Srbiji neko moze da prijavi kako prati forum vec godinama, a onda se sam demantuje pokazujuci elementarno nepoznavanje problema velikog broja korisnika koji su upravo na forumima prijavljivali probleme sa telefonima kupljenim u kutijama od krem-bananica (cast izuzecima, svakako, ne pada mi na pamet da generalizujem);

samo u Srbiji neko moze da bude uveren da je dao dobar razlog za kupovanje krijumcarenih telefona time sto je izneo (gle cuda, opet proizvoljnu) polu-informaciju kako su u Italiji ili gde vec isti telefoni jeftiniji "100 - 200" evra nego legalni kod nas, sa akcentom na "100 DO 200", namerno ne iznoseci cinjenicu da u toj takvoj Italiji jedino i mozete da kupite telefon u legalnoj radnji ili kod operatera (opet, cast "izuzecima");

konacno, samo u Srbiji neko bez dovoljno teorijsko-prakticnog znanja moze da kopa po internetu trazeci nacin da postavi neki odgovor na zadatu temu, pa u toj agoniji iskopa neku elektronsku poluinformaciju koja mu cak i posluzi kao argument da optuzi drugog da iznosi LAZ!!! Velikim slovima. Za ovo se na sudu placa velika novcana kazna, a administratori imaju diskreciono pravo da li ce ovaj profil trajno da ban-uju ili ne. Ja apsolutno nemam ambiciju da izigravam Dositeja Obradovica i da prosvetljujem neke ljude, kao ni da gubim dragoceno vreme u besmislenom prepucavanju, pa ovom prilikom prekidam svaku dalju komunikaciju sa istim, jer to ne zasluzuje. Ne sumnjam da ce se prepoznati.

Zbog cega jos Srbiji preti vrlo neizvesna buducnost? Zbog toga sto ljudi ne zele da razmisljaju svojom glavom, nego idu niz vetar. Gorepomenuti je izneo nesto sto osiromaseni srpski populus voli da cuje, bez obzira koliko to netacno bilo, i svi redom prihvataju da je bolje da plate telefon 200 evra manje nego 200 evra vise. Nije nego! Pa je l neko toliki kreten da bi dao 200 evra vise za isti proizvod? A gde je u toj prici, na primer (a ima ih jos) Nokia 3110 classic, koja kod ovlascenog distributera kosta manje nego u 99% divljih radnji? Sta je sad problem? Ne svidja nam se taj model? Suvise je obican? Nema nikakve funkcije? Slab displej? Odvalice nas ortaci od zezanja kako los fon imamo? Mi bismo svi N95 8GB ako moze za 200 evra, uz koju ide fenomenalan osecaj kako smo z...bali sistem? E, ovo je upravo srz problema - ogromna disproporcija izmedju zelja i mogucnosti. Malo ko u Srbiji zna gde mu je (trenutno) mesto, i svi bi vise nego sto im mogucnosti dopustaju. Svi bismo ako moze N999, za koju posle ni za kredit ne bismo imali, al nema veze, lepo izgleda kad se izvadi na sto u kaficu, a i cimacemo ortake koji jeste da su seljaci, zato sto imaju (npr) 3110 classic, ali imaju kredit, pa ce oni da zovu nas. E, dok to ne sredimo sami sa sobom, i dalje cemo da imamo (nenormalnu) situaciju da deca treci, cetvrti osnovne setaju 8GB, jer su im izuzetno neophodne sve multimedijalne mogucnosti, Wi-Fi, GPS, 3G... a moji poznanici koji ne znaju sta ce od kinte, troje kola par kuca i par stanova, sve to sa SE K310i ili N 1112. I ne treba im bolje.
Mali off, ali nadam se celishodan.
Inace, svi prethodni postovi samo su potvrdili ono sto svi odavno znamo: niti cu ja ili neko drugi da ubedim nekog (ko je navikao da kupuje jeftinije, krijumcarene, dekodirane, itd) da kupuje u ovlascenim radnjama, niti ce meni neko da proda nelegalni aparat, pa bi svako dalje insistiranje na ovim ili onim argumentima bilo liseno smisla.
Kakva setva, takva zetva.
Pozdrav.

Richie89
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Čet, 06. Mar 2008. 23:00

Post od Richie89 »

Pa iskreno moram se u mnogo toga sloziti sa Peletom. Ovo sto on prica,prica mi konstantno moj otac.Ja trenutno imam L7 i trazio sam cash od njega za N82 i on mi je rekao da to njemu ne pada na pamet da mi kupi,a iskreno mislim da moze.A znate zasto ?

On je meni rekao da ja u kuci pravim samo troskove i da nisam taj phone zaradio a on nema namjeru da mi to poklanja. On radi i hrani nasu kucu,a ima Nokiu 6151 koja je reci cemo solidan phone.

Ja koji zivim prakticno bez primanja a vec sam punoljetan trazim jedan od najboljih telefona na trzistu,a on me pitao jesam li ja toga svjestan. On je meni nabrojao stvari koje bi ja po njemu trebao da imam uz taj N82,po njemu su to :stan u centru grada od 100 kvadrata,mercedesa od bar 30k eura,da nosim samo original odjecu i to od vrhunskih kreatora a ne Esprit i Tom Tailor poneki da imam a ostalo no name,onda bih morao da imam i siguran posao sa platom od preko 1000eura i jos neke stvari da vas ne smaram sa time.Sa ove liste ja iskreno nemam ni jednu nabrojanu stvar potpuno ispunjenu,ali mi je rekoa nadji cash za phone i slobodno ga kupi,ti znas da ja to tebi na branim.I tacno,ja cu skuckati pare nekako za neki noviji telefon a opet necu imati ni jedan od ovih uslova ispunjen.

A slazem se i sa ovim da ljudi koji imaju mnogo,ali bas mnogo para obicno nose kante od telefona,doduse ni moj nije nesto bolji.Dok djecu u osnovnoj vidjam kako nosaju N series ili CyberShot telefone.Najveci problem naseg drustva je u tome sto mi ne nosimo telefon iz potrebe da imamo neku stvar,npr. Symbian pa da na njemu mozemo da instaliramo neke neophodne programe,mi skup phone ovdje uzimamo prvenstveno da budemo u trendu kad ga izvadimo na sto u kaficu.

Znate na kojem telefonu sam ja vidio najveci iznos kredita????
Na Nokiji 3310,i to sam vidio prije 15-20 dana kod jednog lika kojeg licno vec duze poznajem,on je imao nesto preko 30 eura kredita na toj Nokiji koja vrijedi 3 puta manje od tog kredita.A moj drug koji ima K810 uvijek mi posalje poruku nazovi me,nemam na racunu a imao je da da pare za telefon.

Toliko o nama na Balkanu i sorry sto sam vas SMORIO
N 73 ME

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

Masterokrata, Porez se ili placa ili ne placa. Porez nije neka izmisljotina nase drzave zamisljena da pokrade "postene trgovce kradenim dekodiranim telefonima" vec izvor sredstava kojima se finansira sve ono sto bi trebalo da bude od zajednickog interesa (zdravstvo, odbrana, socijalno osiguranje, infrastruktura, ...). Nasa zelja da povoljno nabavimo "mocne" mobilne telefone nije dovoljno dobro opravdanje za nezakonito poslovanje takvih firmi.

Masterokrata
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Masterokrata »

Richie89, to ce ti svaki normalan roditelj reci, pa svako od nas voli nesto neko motore neko kola neko telefone, ako ljudi koji vole skupu tehnologiju budu cekali da ispune uslove kao sto su stan u centru Bg i mercedes od 30k u evropskoj valuti, mozda nikad ni ne uzmu neki dobar i skup telefon, a uostalom ne treba ici iz krajnosti u krajnost od 3110 do N95 8gb, posto izmedju ima mnogo modela koji za ulozeni novac daju dosta.
5130+Koss the plug....

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

tomas.hokenberi, spomenuo si platu 800-1200 E. Lepa plata ne kazem, kazes mogu ljudi da se snadju... radi malo na sebi... Evo ti konkretan primer: zavrsio sam medicinu, radim kao lekar, mogu reci da posteno dirinchim, i plata mi je 45k din +/- 2k (zavisi koliko dolazim da radim prekovremeno, a dolazim dosta). Pa sta ja jos da radim na sebi majku mu? Evo, dobio sam konacno dugo ocekivanu specijalizaciju iz ortopedije, verujem da ce mi kasnije jos porasti plata, ali brze se od ovoga ne moze... sve traje...
Moja je sreca sto sam vrlo skroman (ne patim za firmiranom garderobom, ne izlazim nigde i ne razbacujem novce), imam svoj stan, ali se hranim kod mame i tate, te uspem da ustedim neku svoticu. A ti mi sad kazes da treba da radim na sebi... Ima onih koji nece (ti imaju sve sto zele), a ima i onih koji i da zele, ne mogu nikako.
Slazem se sa ljudima koji smatraju da je 200 jura 200 jura, i da tu nema kompromisa. Zna se kolika je to para u Srbiji. Slazem se i za porez (treba ga placati, jer se od toga drzava finansira). E zato 11. maja gledajte ko ce za koga da glasa. Za mafiju, ili za normalan zivot. Odoh ja u politiku :)
Da se vrnem na telefone: sva je sreca te sam svojim E61 prezadovoljan, i da meni treba Symbian. Slazem se da mnogim drugima ne treba, i koriste samo osnovne funkcije telefona, ali sa takvima ja obicno i ne razgovaram (barem ne o fonovima).
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

miodrage, Slazem se ja da nije bas uvek lako postici zadovoljavajucu platu u Srbiji ali nije resenje sam cekati da ti neko drugi resi probleme. A resenje problema nije podrska necemu sto je u sustini privredni kriminal.

Kao medicinar cija se plata finansira iz fondova zdravstva koji se opet pune upravo na racun poreza i doprinosa sigurno nisi neko ko bi podrzavao "sivu ekonomiju" - sverc, trgovinu kradenom robom, izbegavanje placanja porezea, rad na crno i ostale lepote nase ekonomije.

Treba se boriti i protiv krupnih tajkuna lopuza kao sto je M.Miskovic i slicni, ali bojim se da se treba boriti i protiv sitnih lopuza. Jedini nacin da se nesto ovde promeni jeste da se menja svest ljudi pa i o tome da je kupvina kradene/svercovane i slicne robe prekrsaj bez obzira sto nam se cini da smo na dobitku zato sto manje placamo.

A za politiku se slazem 11. maja treba birati za koga ce se glasati (bojim se samo da barem 60% diskutanata na ovom forumu jos uvek nema pravo glasa). Ja sigurno necu glasati za one koje podrzavaju pomenuti tajkuni.

P.S. Sad ce Miskoni ili neki drugi admin da kaze dosta bre ovo vise nema veze sa mobilnim telefonima i da lokuje temu ;-)

Hektor
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 04. Feb 2007. 13:46

Post od Hektor »

E da se i ja ukljucim :D Kao sto se vidi iz prilozenog cijene u Srbiji su skocile ... Ali zato tu je telefonski Monte Carlo : Republika Srpska! Cijene su ovde kao u Srbiji prije ovog poskupljenja, jednostavno covijek kada udje u prodavnicu mobilnih telefona osjeca se kao u Monte Carlu jer na svakom od telefona je Vodafone, Tim, Orange ... :D Zato pravac RS po svog ljubimca :wink: Naravno da se salim ali koliko sam primjetio dosta ljudi koristi telefone cije funkcije ne iskoristavaju jer jednostavno ne znaju sta znaci Smart phone , toliko ljudi fura N73 (Npr) a od toga koristi samo poruke i pozive eventualno uslika uzu rodbinu kamerom i to je to ... Moje licno misljenje je da ni ljudi u razvijenijim zemljama ne mare toliko za mobilni (Naravno ne racunajuci zaludjenike za mob kao sto je dobar dio ljudi na forumu ukljucujuci i mene) ... Jednostavno na trzistu ce uvijek biti telefona koji za normalnu sumu daju PUNO vise (Npr W950)... Ovo je samo dio mog pogleda na trenutnu situaciju ...

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 01. Jun 2004. 21:46
:: samsung s8 plus
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

tomas.hokenberi, jbg sta da radim na zalost moram da se slozim sa tobom, u pravu si :(

Odgovori