Problem je sledeći: pošto je moj N91 vjerovatno nelegalno uvezen, ne smijem ga koristiti van, može se desiti da mi ga zaplijene. Planiram da kupim SE K550i preko mreže, izuzetno je povoljan i mnogo mi je simpatičan telefon. Ono što me zanima je kako ga mogu dekodirati ako je kodiran i mnogo važnije, ono što je tema ovog threada: kako funkcioniše roaming u EU? Da li postoji mreža koja pokriva čitavu EU čiju ću karticu moći da kupim i podmirim se za čitavo putovanje ili ću morati od zemlje do zemlje da mijenjam provajdere? Takođe, koji su "najpovoljniji" provajderi (nadam se da neko zna) u Italiji, Francuskoj, Švabiji, Austriji, Nizozemskoj (da, da, Holandija je samo pokrajina u Nizozemskoj) i Poljskoj (baš me zanima da li ćete provaliti planiranu maršrutu

P.S. Da li je ikako moguće "destigmatirati telefon"? Izraz sam upravo izmislio, ne postoji koliko ja znam, a znači: "uraditi telefonu nešto nalik onom što se devedesetih radilo šasijama automobila, tj. učiniti ga neprepoznatljivim u zemlji u kojoj je ukraden, tj. učiniti mu nešto da ga bez bojazni od zaplijene mogu koristiti svuda u svijetu". Nešto nalik promjeni IMEI broja.
Pozdrav!