SIM Card error

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
vlada1970
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 20. Nov 2006. 14:06
:: Blackberry Q5
:: Nokia 8310

SIM Card error

Post od vlada1970 »

Ne znam da li je ovo tema za sekciju "servisiranje" ili mozda za ovde , ali ne zamerite . Posto nije do telefona , pomislio sam da nije za servisiranje.

Danas sam pokusao da povratim prastari alkatel 300 - http://www.mobilnisvet.com/mobilni/39/Alcatel/300 - , koji nije ukljucivan na punjac najmanje dve do tri godine i stvarno posle par minuta , baterija je pocela da se puni . Posle sat vremena , skinem telefon sa punjaca i ubacim svoju 062 karticu , da vidim da li je sve ok i telefon je poceo samo da blinkuje . Izvadim karticu i ponovo stavim da se puni bez kartice a on i dalje samo blinkuje i pisti .

Tu 062 karticu vratim i samsung P850 , kad samsung ne moze da se ukljuci nego stopira . Stavim tu karticu u obe Nokie sto imam i svuda pishe "insert SIM card" . Onda stavim karticu u stari Siemens neki i tu pokaze card error .

Proverim u svim tim telefonima , osim u onom alkatelu , da li rade 064 kartice i odlicno rade . A 062 sada nece ni u jednom telefonu .

Pitanje , da li je alkatel mogao da zezne i unisti 062 karticu i da zbog toga sada izbacuje card error ? I sta mi je ciniti sada ? Da li ce u Telenor servisu hteti da mi zamene tako ostecenu karticu , da zadrzim broj ?

Hvala unapred , Vlada 8)

MilančeBGD
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 13. Dec 2005. 15:38
:: Sony Xperia U
:: SE K800i

Post od MilančeBGD »

Hehe ko zna mozda je zeznuo :?
Naravno da ce hteti, ali da im das odredjenu svotu novca ;) dobijas novu karticu sa istim brojem, naravno prvo treba da im kazes da tu sto imas da je blokiraju.
Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works...

vlada1970
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od vlada1970 »

Ok thanks MilančeBGD . Pretpostavljao sam da je telefon zeznuo , a drago mi je za ovu zamenu . Inace , ako je ta zamena skuplja od cene nove pre paid kartice , necu je menjati . 8)
Samsung P850 , Nokia 8310 (my precious)® - pomozimo zivotinjama oko nas

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

Cale je nedavno izgubio mob i otisao je u telenor pa su "sprzili" onu staru i dobio je novu sa istim brojem telefona i platio je 200 din! Tako je barem ispisano na racunu da je tih 200din trosak za aktiviranje nove kartice sa istim brojem!

vlada1970
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od vlada1970 »

Ok , thanks IDzO , to i nije tako loshe . Vidim sad na sajtu da imaju mogucnost zamene ostecenih kartica , nego ne razumem ovo za registrovane i neregistrovane pre paid korisnike . :oops:

Ja imam na portalu svoj nalog za ovu pre paid 062 karticu , pa me zanima da li to znaci da sam registrovan korisnik ?

Mada , nije ni bitno , sutra cu sve saznati u korisnickom servisu .

Hvala drugovi 8)

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

vlado, ako se ta kartica u Telenoru vodi na tvoje ime, broj lične karte i adresu - onda si registrovan korisnik. Ukoliko nije tako onda si neregistrovan ali će te registrovati prilikom zamene kartice.

vlada1970
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od vlada1970 »

Ok , thanks Miškoni . Izgleda da nisam registrovan onda . Mada sad razmisljam i ne zurim da zamenim karticu . Ima vremena , dok mogu bez nje a i dok ne budem morao da uplatim kredit 8)

djolex
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 27. Apr 2008. 19:26

Post od djolex »

vlada1970, iskopiraj ličnu kartu lili pasoš, ispiši lične podatke i skeniraj potpis i to je to
šalješ na service@telenor.co.yu
Nokia Lumia 630

Odgovori