GPS navigacija
E imam na n95 8gb instaliran garmin xt 4.20.00 instalirao sam preko map source-a scg route i radilo je super medjutim sad kad sam skinuo greece i ubacio u tel izbrisao mi se SCG route, kako da imam obe mape,da li je max 2 mape ili sta, s obzirom da u njemu postoje one njegove base maps koje su stalno prisutne?
- Sensei
- Mobil manijak
- Pridružio se: Pet, 23. Dec 2005. 23:45
- Kontakt:
Djosha, kad si u map source-u selektuj SVE mape koje hoces da stavis u telefon!
Znaci prvo oznaci cijelu SCG pa onda kad vidis da ih je sve stavio u "maps" sa lijeve strane, u gornjem lijevom uglu imas opciju da mijenjas mape, tu prebaci na mapu Grcke pa selektuj i nju cijelu.
Kad vidis da ti u maps stoji i SCG i Grcka tek onda idi na send to device.
Kad pokrenes garmin trazice ti serijski broj bar za jednu od tih mapa(jer za drugu vjerovatno imas unlock fajl), samo unesi taj broj sto treba i eto ti dvije mape u garminu.
Inace, mislim da sam nedje na netu procitao da su dvije mape maksimum ali ne znam da li je to tacno, mislim da na ovaj nacin koji sam opisao moze koliko god hoces...
Znaci prvo oznaci cijelu SCG pa onda kad vidis da ih je sve stavio u "maps" sa lijeve strane, u gornjem lijevom uglu imas opciju da mijenjas mape, tu prebaci na mapu Grcke pa selektuj i nju cijelu.
Kad vidis da ti u maps stoji i SCG i Grcka tek onda idi na send to device.
Kad pokrenes garmin trazice ti serijski broj bar za jednu od tih mapa(jer za drugu vjerovatno imas unlock fajl), samo unesi taj broj sto treba i eto ti dvije mape u garminu.
Inace, mislim da sam nedje na netu procitao da su dvije mape maksimum ali ne znam da li je to tacno, mislim da na ovaj nacin koji sam opisao moze koliko god hoces...
Samsung Galaxy S II I9100, Sony Ericsson Xperia Neo
- Sensei
- Mobil manijak
- Kontakt:
satelit, N82 i N95 imaju isti gps cip, kao sto oba imaju i agps tj. assisted global positioning system iliti gps uz podrsku gprs-a(radi brzeg hvatanja satelita), sto se naravno naplacuje!
Razlika je sto N82 ima vise ram memorije, sto moze da ti bude korisno ako ti na primer zazvoni telefon u toku navigacije, takodje gps prijemnik u N95 se nalazi ispod tastature tako da stalno mora da se otvara slajd, zbog cega je takodje prakticniji N82. I naravno baterija je nesto bolja na N82, ali to nije problem ako vec imas auto punjac...
Te drzace za auto mozes naci lako, ja sam ih se bas puno nagledao, nisu skupi a jedino je vazno da moze telefon da ti stane u njega, nebitna je marka ili za koji telefon je pravljen...
E da, jos da kazem da i garmin zna nekad da omasi za stotinak metara, tj. to su rekli neki clanovi ovog foruma koji koriste N82, ja licno i nisam imao takvih problema...
Razlika je sto N82 ima vise ram memorije, sto moze da ti bude korisno ako ti na primer zazvoni telefon u toku navigacije, takodje gps prijemnik u N95 se nalazi ispod tastature tako da stalno mora da se otvara slajd, zbog cega je takodje prakticniji N82. I naravno baterija je nesto bolja na N82, ali to nije problem ako vec imas auto punjac...
Te drzace za auto mozes naci lako, ja sam ih se bas puno nagledao, nisu skupi a jedino je vazno da moze telefon da ti stane u njega, nebitna je marka ili za koji telefon je pravljen...
E da, jos da kazem da i garmin zna nekad da omasi za stotinak metara, tj. to su rekli neki clanovi ovog foruma koji koriste N82, ja licno i nisam imao takvih problema...
Evo sam nasao neke podatke koji me malo bune, pa posto vidim da ovjde ima znalaca po pitanju GPS-a, mene interesuje koja je razlika izmedju built in GPS-a kojeg ima HP 614 i Asus P750 sa GPS receiver with SiRF Star III chipset.
Da li tu ima ikakve razlike, i koja je razlika u odnosu na GPS koji ima N82, posto je eto on najzastupljeniji.
Da li tu ima ikakve razlike, i koja je razlika u odnosu na GPS koji ima N82, posto je eto on najzastupljeniji.
Doktor Foster, krenuo za Gloster u vrijeme strasne kise.... U baru je stao, do pasa propao u Gloster ne ide vise....
SE W950+senheiser sluske, MOto F3
SE W950+senheiser sluske, MOto F3
- Mirko BGD
- Mobil manijak
- Pridružio se: Uto, 01. Jun 2004. 21:46
- :: samsung s8 plus
- Kontakt:
imao sam prilike da me garmin vodi po Banovom Brdu, i to ja idem ulicom a on mi pokazuje kao da sam na travi, strasno
n95 i n82 se ne mogu porediti, dok recimo n95-8gb i n82 mogu. Ja sam uzeo n95-8gb zbog velikog ekrana, i zbog auto navigacije i nisam se pokajao [jos uvek bogu hvala]
GPS na E90 bi trebalo da radi podjednako dobro kao na n82 i n95-8gb najverovatnije nije nesto bilo dobro podeseno [kao i kod mene pa mu je trebalo 20-ak min da uhvati fix]

n95 i n82 se ne mogu porediti, dok recimo n95-8gb i n82 mogu. Ja sam uzeo n95-8gb zbog velikog ekrana, i zbog auto navigacije i nisam se pokajao [jos uvek bogu hvala]
GPS na E90 bi trebalo da radi podjednako dobro kao na n82 i n95-8gb najverovatnije nije nesto bilo dobro podeseno [kao i kod mene pa mu je trebalo 20-ak min da uhvati fix]
- Sensei
- Mobil manijak
- Kontakt:
Mirko BGD, ajd reci iskreno, ali iskreno, da li si ikada u zivotu koristio gps na obicnoj N95-ici, iz tvoje price sam gotovo siguran da nisi, ili jesi ali onu kinesku touchscreen verziju

P.S.
Upravo sam vidjeo da je izasao novi Garmin 4.20.20

P.S.
Upravo sam vidjeo da je izasao novi Garmin 4.20.20
Da da, konacno radi i na N78, 6220 classic i ostalim 9.3 telefonimaUpdate:
1. Improvement in the performance of the Russian Address Search
2. Update on the search GPS icon
3. To improve on -> content of the information content
4. Improve the cancellation of re -
5. Support Symbian OS v9.3 (such as: NOKIA N78, 6220)

- Mirko BGD
- Mobil manijak
- Pridružio se: Uto, 01. Jun 2004. 21:46
- :: samsung s8 plus
- Kontakt:
ne nikada nisam koristio GPS na obicnoj n95, cak sam obicnu n95 drzao u ruci svega par minuta i za tih par minuta mi se bas svideo telefon... nisam obratio pasnju na slajder i ostalo...
medjutim, asistent na faxu ima n95 i znam da juri da uzme externi GPS posto ovome treba po 20 minuta da uhvati fix
medjutim, asistent na faxu ima n95 i znam da juri da uzme externi GPS posto ovome treba po 20 minuta da uhvati fix