GPS navigacija

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
Djosha
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Ned, 27. Jul 2008. 04:21

Post od Djosha »

Ajd onda mala pomoc gde da probam da nadjem garmin 4.20.00 i jel to upgrade 4.10.80?

Sensei
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 23. Dec 2005. 23:45
Kontakt:

Post od Sensei »

pa da, to je upgrade na 4.10.80, ali bolje je da prvo izbrises staru verziju pa tek onda da ubacis novu da ne bi bilo nekih gresaka...
nisam siguran da li mogu odje da ostavim link za garmin 4.20.00 tako da cu ti ga poslati na pp
Samsung Galaxy S II I9100, Sony Ericsson Xperia Neo

Djosha
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od Djosha »

Ajd onda posalji pa valjda cu skontati sve to i hvala unapred!

ziki
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pet, 01. Avg 2008. 18:07

Post od ziki »

namerava da kupim n73 +Nokia LD-3W GPS modul ovih dana pa me zanima :
1. po kojoj ceni moze da se nađe Nokia LD-3W modul (okvirno) ili neki bolji ?????
2.za korišćenje GPS-a se plaćaju samo mape , sta je sa GPS signalom (verovatn je glupo pitanje ali nigde nema te informacije)

badza
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sub, 02. Avg 2008. 15:05

Post od badza »

jel može neko da mi pusti na pp setovanje za garmina za n82,instaliran je ali traži samo externi uređaj iako je štikliran samo internal gps?

Djosha
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od Djosha »

E ljudi, gde moze da se skine mapa za Grcku? Ajd ako neko zna nek posalje nesto?

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Djosha, pa tamo di si skinuo i sve ostale mape potrazi i Grcku... Koju navigaciju uopste koristis? Mislim na aplikaciju...

Djosha
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od Djosha »

E imam na n95 8gb instaliran garmin xt 4.20.00 instalirao sam preko map source-a scg route i radilo je super medjutim sad kad sam skinuo greece i ubacio u tel izbrisao mi se SCG route, kako da imam obe mape,da li je max 2 mape ili sta, s obzirom da u njemu postoje one njegove base maps koje su stalno prisutne?

Sensei
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Sensei »

Djosha, kad si u map source-u selektuj SVE mape koje hoces da stavis u telefon!
Znaci prvo oznaci cijelu SCG pa onda kad vidis da ih je sve stavio u "maps" sa lijeve strane, u gornjem lijevom uglu imas opciju da mijenjas mape, tu prebaci na mapu Grcke pa selektuj i nju cijelu.
Kad vidis da ti u maps stoji i SCG i Grcka tek onda idi na send to device.
Kad pokrenes garmin trazice ti serijski broj bar za jednu od tih mapa(jer za drugu vjerovatno imas unlock fajl), samo unesi taj broj sto treba i eto ti dvije mape u garminu.

Inace, mislim da sam nedje na netu procitao da su dvije mape maksimum ali ne znam da li je to tacno, mislim da na ovaj nacin koji sam opisao moze koliko god hoces...

Djosha
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od Djosha »

e hvala,radi, SENSEI i jos nesto da li postoji na ovom garminu mogucnost 3D slike kod gledanja mapa kao na Nokia maps cisto jer je malo zanimljivije???

Sensei
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Sensei »

Pa ima nekih opcija u podesavanjima, mada po default-u stoji 3D, ali to opet nije kao ono u nokia maps-u...

satelit
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sub, 09. Dec 2006. 18:38

Post od satelit »

Pozdrav svima.

Da li N82 + Garmin XT moze da zameni poseban Garmin Nuvi uredjaj u realnoj primeni (ako izuzmemo manji displej na N82)?
N82 silver + 8GB microSDHC

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 01. Jun 2004. 21:46
:: samsung s8 plus
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

naravno da moze :) sve je isto

Sensei
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Sensei »

satelit, moze ali ako planiras da ga dugo koristis(kao sto sam procitao u drugoj temi) obavezno nabavi auto punjac za telefon!!! Jer bez njega neces moci da koristis gps duze od 3-4 sata ;)

zllaja
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Ned, 09. Dec 2007. 01:09

Post od zllaja »

Da li N82 ima bolji GPS cip u odnosu na N95 ili je razlika samo u AGPSu?
Samo da pitam,sta je u stvari AGPS?

Sensei
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Sensei »

satelit, N82 i N95 imaju isti gps cip, kao sto oba imaju i agps tj. assisted global positioning system iliti gps uz podrsku gprs-a(radi brzeg hvatanja satelita), sto se naravno naplacuje!
Razlika je sto N82 ima vise ram memorije, sto moze da ti bude korisno ako ti na primer zazvoni telefon u toku navigacije, takodje gps prijemnik u N95 se nalazi ispod tastature tako da stalno mora da se otvara slajd, zbog cega je takodje prakticniji N82. I naravno baterija je nesto bolja na N82, ali to nije problem ako vec imas auto punjac...
Te drzace za auto mozes naci lako, ja sam ih se bas puno nagledao, nisu skupi a jedino je vazno da moze telefon da ti stane u njega, nebitna je marka ili za koji telefon je pravljen...
E da, jos da kazem da i garmin zna nekad da omasi za stotinak metara, tj. to su rekli neki clanovi ovog foruma koji koriste N82, ja licno i nisam imao takvih problema...

kefalo
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 04. Jun 2007. 19:46

Post od kefalo »

Evo sam nasao neke podatke koji me malo bune, pa posto vidim da ovjde ima znalaca po pitanju GPS-a, mene interesuje koja je razlika izmedju built in GPS-a kojeg ima HP 614 i Asus P750 sa GPS receiver with SiRF Star III chipset.

Da li tu ima ikakve razlike, i koja je razlika u odnosu na GPS koji ima N82, posto je eto on najzastupljeniji.
Doktor Foster, krenuo za Gloster u vrijeme strasne kise.... U baru je stao, do pasa propao u Gloster ne ide vise....
SE W950+senheiser sluske, MOto F3

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

imao sam prilike da me garmin vodi po Banovom Brdu, i to ja idem ulicom a on mi pokazuje kao da sam na travi, strasno :lol:

n95 i n82 se ne mogu porediti, dok recimo n95-8gb i n82 mogu. Ja sam uzeo n95-8gb zbog velikog ekrana, i zbog auto navigacije i nisam se pokajao [jos uvek bogu hvala]

GPS na E90 bi trebalo da radi podjednako dobro kao na n82 i n95-8gb najverovatnije nije nesto bilo dobro podeseno [kao i kod mene pa mu je trebalo 20-ak min da uhvati fix]

Sensei
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Sensei »

Mirko BGD, ajd reci iskreno, ali iskreno, da li si ikada u zivotu koristio gps na obicnoj N95-ici, iz tvoje price sam gotovo siguran da nisi, ili jesi ali onu kinesku touchscreen verziju :lol: :lol: :lol:

P.S.
Upravo sam vidjeo da je izasao novi Garmin 4.20.20
Update:
1. Improvement in the performance of the Russian Address Search
2. Update on the search GPS icon
3. To improve on -> content of the information content
4. Improve the cancellation of re -
5. Support Symbian OS v9.3 (such as: NOKIA N78, 6220)
Da da, konacno radi i na N78, 6220 classic i ostalim 9.3 telefonima :D

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

ne nikada nisam koristio GPS na obicnoj n95, cak sam obicnu n95 drzao u ruci svega par minuta i za tih par minuta mi se bas svideo telefon... nisam obratio pasnju na slajder i ostalo...

medjutim, asistent na faxu ima n95 i znam da juri da uzme externi GPS posto ovome treba po 20 minuta da uhvati fix :wink:

Zaključana tema