Deca i prvi mobilni?

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
igord
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 21:46

Post od igord »

IDzO, mozda je hteo nesto da doda, recimo +1 na postove. :lol: :lol: :lol:

Koren, sta je klinac dobio za 8 rodjendan?

Prosle nedelje na nekoj veceri i zatekli se neki klinci, zvoni mi telefon(HTC TyTN). Zavrsim ja razgovor, tek klinac(11god) mogu da vidim telefon. Sto da ne, dam ja malom telefon. Posle 2 min mali: e jel ima wireless? Ja gledam :blinky: :o :shock: Da ne poverujes

Koren
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Ned, 16. Apr 2006. 09:09
:: Samsung Note 2
Kontakt:

Post od Koren »

Za 7. rodjendan je dobio N73 ME, a za 8. koji je bio pre par dana K800i. Na svu srecu izdejstvoavao sam da ga ne nosi bas cesto sa sobom, nego samo kad idu negde dalje ili kad ide na more/rekreativnu.

Inace mali je pre nogo sto je znao da cita i pise, znao da udje u poruke, galeriju, da pali BT i salje slike i melodije. Sad kad zna da cita/pise i pomalo engleski, mnogo bolje barata telefonom.

Ja sam i dalje misljenja da klincima treba uzeti neki telefon tipa nokie 1110, da imaju da se jave kad odu negde, a sve preko toga je izivljavanje i moze da stvori samo probleme.

PozZ

NiKoOoLaAa
Banned
Pridružio se: Sub, 05. Jul 2008. 00:25

Post od NiKoOoLaAa »

jujuju pa i ja sam takav i josh gori....pitajte igorda... :D :D :D znaci sve mora da ima ili makar da mi se svidi,ali wifi je skoro pa obavezan...

tehno maniac
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 29. Jun 2008. 08:26

Post od tehno maniac »

Ovo je jako bitna tema,a pravo da vam kazem nisam gledao datum :oops: a jel zabranjeno ozivljavanje tema?A posto sam nov dobio sam jos neki post sto rekooo igord. :D a meni je pre neki dan neki klinja dal ima 8 godina pita da mu dam telefon(u900)on ga malo procacka i kaze:Sooper je telefon al steta sto na HSDPA nema wi-fi :o :o :blinky: :blinky: ja sam tek skoro saznao sta znaci HSDPA
Nokia C6

madness99
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 07. Mar 2006. 20:40

Post od madness99 »

hehe ja sam dobio prvi fon sa 6-7 godina vise ne znam :) i uvek sam iskoristavao telefon maximalno .
iPad 3G + Samsung Galaxy Tab 10.1 9 + iPhone 4 32gb White + HTC Evo 3D

tehno maniac
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od tehno maniac »

Blago tebi madness :lol: :D :lol: a koje si ti godiste uopste? 8) :D :lol:
Nokia C6

kapoerista90
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 05:49

Post od kapoerista90 »

Ja ne znam stvarno... 4. razred, znaci negde... 2000, ja mislim... :D

Jedino cega se secam, bio je Erricson T28 :D (koji je upao u klonju, a i dalje je radio!)
Nokia E71... Elegant, but deadly

madness99
Expert
Expert

Post od madness99 »

hehe me45i upao u dunav i posle radio odlicno :) dok nije prosao kiselu,pivo,koka kolu,vino i na kraju pao u cesmovaci u casi :D bila neka opklada u pitanju al dosta je izdrzao.

blood_reaper
Banned
Pridružio se: Čet, 07. Avg 2008. 22:22

Post od blood_reaper »

Pa fontele bi trebao kupiti tek oko 11 god .Ne pre ,jel tako.Ako kupi pre odma ce da ga izgubi.Veruj mi isto se desilo meni

kapoerista90
Expert
Expert

Post od kapoerista90 »

Madness99, isti slucaj sa mojim Ericsonom, R310... :D Al moj je preziveo sve ipak :D i jos mi doneo mnogo kesa...

Njami
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 23. Feb 2008. 15:59

Post od Njami »

blood_reaper, ne mora da znaci. Ja sam dobio prvi fon sa 10god i to je bio M35, koji sam ubrzo zamenio za 6820 i nijedan telefon nisam izgubio (u stvari jedan su mi marnuli u Solunu (Lg M4410) :x ). Slazem se da prvi telefon ne bi trebao da se dobije pre 10-11 godine, jer je po meni nepotrebno.
Pozz :wink:

kapoerista90
Expert
Expert

Post od kapoerista90 »

Pa dobro, moze biti korisno... Ja sam na primer imao pejdzer ( :D :D :D :D :D ) mnogo pre nego sto sam dobio mob :) A mislim da deci treba uzeti ono tipa 1100 ili tako nesto... A ne onaj klinac u mom kraju... Ima a6 god a nosi N95 8gb... Svaki put padnem u iskusenje da mu lupim cusku i uzmem tel :dry:

tehno maniac
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od tehno maniac »

U tome i jeste problem sa decom i mobilnim telefonima.Svako bi mu lupio cusku i uzeo telefon(mislim neposten i pokvaren) a deca ne mogu da se brane.Ponekad cak i decu ranjavaju da bi uzeli jbn telefon!!
Nokia C6

Njami
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 23. Feb 2008. 15:59

Post od Njami »

kapoerista90, naravno, slazem se da je korisno (npr. 1100 koju si naveo ili Motofone F3). Samo ne vidim koje ce funkcije da korisni klinac od 6 godina na N95 8gb :angry: . Cisto pokazivanje, ali je najgore sto ce klinac mozda kad-tad da nadrlja zbog moba...
Pozz :wink:
Poslednja izmena od Njami u Pet, 08. Avg 2008. 03:02, izmenjeno 1 put ukupno.

tehno maniac
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od tehno maniac »

Zbog obicne stvari,zna se koliko u ova vremena ima lopova koji vrebaju decu ccc... strašno
Nokia C6

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

U naše vreme su to bile patike i kinta, a danas... (vesele devedesete) :D
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

djolex
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 27. Apr 2008. 19:26

Post od djolex »

Ja sam kupio moj prvi mob kada sam završio 4. razred na početku letnjeg raspusta ( tada sam imao 9 godina 2004. godine ) . To je bio X430 ( tada je bio veoma atraktivan mob zbog onih lampica što menjaju boju i što ima veći broj kanala ) jeste tad koštao 120 eura i da su postojali bolji fonovi tada ali su bili monoblok i imali manji ekran.

Ako ume neko da čuva mob ( npr. ja sam spreman da šutnem nekog između nogu kad bi pokušao da mi zdipi fon ) to je najmanji problem. Čak i kada sam u busu uvek mi je ruka blizu telefona i stalno je moj pogled usmeren ka telefonu. Ako su mojoj majci, ocu i sestri ukrali fon koji su stariji od mene, bar se meni to neće desiti jer stvarno vodim računa o tome.

Što se tiče kakav telefon trebaju da imaju deca ( kod mene u odeljenju četvrtaci ( ja ću sada u osmi pa da se ne zbunite ) nose fonove poput 3310, 1110 ima poneki sa ekranom u boji ali skromnih karakteristika ) tako da, po mom mišljenju da deca koja krenu u 5. razred mogu da imaju neki prosečan fon sa 1.3 MPX kamerom kao što je 3110c pa sve bolje i bolje, i tako...
Nokia Lumia 630

madness99
Expert
Expert

Post od madness99 »

ja sam u cetvrtom razredu iili petom nosio 6230 eh sto je to bio hit pa tek SX1 pa 7610.A gargamel sad se podrazumeva da budu patike i kinta + skupocen mobilni.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Mom bratu su svojevremeno (2000. godina) u sred Tasmajdana prisla dva lika, pitala koliko je sati, tresnuli ga po glavi (srecom bez vecih posledica) i oteli mu fon. JA sam krenuo da ih nadjem (raspolozen za upoznavanje dotichnih sa jednim od mojih najboljih drugara - Ciglom), ali na njihovu srecu, brat je uspeo da me odvrati od tako cega, a kasnije se ispostavilo da sam i ja imao srece jer je bas u vreme kad bih tamo prosao bio pokusan atentat na Dusana Mihajlovica i ja bih se tachno nashao na liniji vatre.
Elem, i meni je ruka uvek vrlo blizu telefona, a ochi su uperene u likove okolo mene, i samo cekam da mi se neko ucini sumnjiv da mu jednim pokretom polomim ruku, nogu... sta vec stignem... i onda nonsalantno ostavim vizitku da mi se javi da ga operishem :P
Dobro salu an stranu, uglavnom cuvam sve svoje stvari.
Sto se decurlije tiche, pa danas su neka druga vremena, i klinci su danas mnogo bezobrazniji nego u moje vreme, samim tim imaju i vece slobode, bolje i skupocenije igracke... Neki znaju da cuvaju, neki bas i ne.... uglavnom, ne treba se razmetati. Pristalica sam toga da deci ne treba davati skupe telefone za pokazivanje, nego cisto da imaju da se jave, i da roditelji ne brinu.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

tehno maniac
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od tehno maniac »

Kada sam ja dobio prvi simens pre 4 godine,niko nije smeo da ga pipne i bio je kao nov kada sam ga prodao.Inace cuvam koliko mogu a ovom u900 se grebe zadnja maska neverovatno :shock:
A da neko mog mladjeg brata neko pipne zbog jbn telefona polomio bih mu svaku kosticu u telu.A sad cujem neku baku ubili zato sto ju je neko snimio kako prodaje kravu i tele pa je ubili i uzeli jbn 1000e ako je i toliko...kuda ovaj svet ide :x ?!? Ogorcen sam!
Nokia C6

Odgovori