GPS navigacija

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
jaca_85
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 28. Jun 2007. 15:21

Post od jaca_85 »

Monk i ja se s slazem s tobom garmin je puno bolje odradio Bih nego tom tom,jer je puno bolje obradeno i novija je mapa,ima ima puno ulica,pogotovo ako koristite AdriaRoute 2.00 ona je najbolje odradila Bih imam i adria Route 2.10 ali ona nije bas dobro odradila bosnu kao 2.0.0
eh et...
ja jos nisam uspjela rijesit onaj problem pa ako ko ima prijedlog neka kaze,sve slusam :oops:

markosvaba
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 26. Jun 2007. 18:33

Post od markosvaba »

Jerkann igor88bg koristi garmin na 6220c i extra mu radi cak bolje od moje n82 u startu dok ja nisam iskljucio neke opcije i sada rade isto :lol:

monk
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 07. Apr 2008. 02:45
:: Nokia E61i

Post od monk »

jaca_85, koristio sam i Adria 2.0 i 2.1! Ne bih se slozio sa tobom da je 2.0 bolja! Ima dosta promjena, barem na putu kojim ja prolazim, koje nisu update-ovane na 2.0! Evo ti primjer, kod Bijeljine imas dva nova kruzna toka, u Modrici i Doboju imas po jedan most koji je zatvoren i po jedan novi...sve to nije pokriveno verzijom 2.0!
Nema veze signal sa mapama! ako si ih prebacila i otkljucala treba da su tu! Probaj jos jednom u Mapsource-u da ih prebacis!
Nokia E61i - Blumax 101 GPS receiver - SonyEricsson T230i, P800
http://www.uredikutak.com/

jaca_85
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 28. Jun 2007. 15:21

Post od jaca_85 »

probala sam jedno 10 puta al jednostavno pise no map,pa evo sad reinstaliram kompletan softver formatirat cu karticu pa cu onda pokusat,neznam zasto ne moze...
a mozda je tako,ja znam da je tuzla dobro pravo odradena sa adria 2.1 nije bilo pola ulica,a na 2.00 imaju sve ulice,i okolna mjesta su dobro uradena,a moze bit morat cu probat... na svom 8 gb imam i 2.00 i 2.01
a sve sam mape skidala preko mapsource ali nista,cak sam kod sebe izbrisala garmin bas da vidim dali bi radilo kod mene ponovo,i ponovo sam snimila na svoj 8gb i kod mene radi,ali na obicnoj ne radi...misterija prava :smutny:

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 07. Jan 2008. 08:14
:: Samsung Galaxy S4
:: Nokia 808

Post od jerkann »

markosvaba, koje si opcije tacno menjao, ako mozes da mi kazes, kako bih probao kod mene." "

markosvaba
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 26. Jun 2007. 18:33

Post od markosvaba »

Iskljucio network u podesavanja pa positioning pa iskljuci network sada sam u zurbi veceras ti detaljno pisem

satelit
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sub, 09. Dec 2006. 18:38

Post od satelit »

jaca_85, jesi probala da zumiras mapu u Garminu XT? Meni se desavalo da, kada prikaze mapu koja je jako odzumirana pise no map. Kada ga zumiram do odredjene mere, prikaze mi mapu.
N82 silver + 8GB microSDHC

Freyr
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 14. Avg 2004. 09:57
:: iphone 4

Post od Freyr »

Ima li ko iskustva sa IGo8? Imam TyTn II,progam i mape ali ne znam da koristim,odnosno ne znam kako da zadam rutu uvek mi kao pocetnu tacku postavlja Atinu a ne trenutnu poziciju na kojoj sam
12 godina na forumu!

elektros
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Sre, 27. Feb 2008. 16:30

Post od elektros »

Na koji nacin da proverim koja mapa je instalirana na garminxt u n95 8gb, i da li mogu da se ubacuju i druge mape , cini mi se da sam negde procitao da mogu samo 2.

Da li postoji program koji radi na n95 8gb ali da koristi iGo mape.

satelit
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sub, 09. Dec 2006. 18:38

Post od satelit »

Sto se broja mapa tice, ja trenutno imam 3 mape i radi. Jedino sto nije ok je sto ne moze da uradi rutiranje npr. iz Srbije za Madjarsku (put nije tacno spojen na ove dve mape).

Nevezano za tvoje pitanje, samo da prenesem iskustva u koriscenju Garmina XT na N82 posle nekih 2000km aktivne navigacije po Srbiji, Madjarskoj i Austriji. Navigacija radi jako dobro. Telefon drzim na sofersajbni i signal ne gubi osim kada se npr. spustam niz jako strmu planinu (desilo mi se 2 puta u 800km voznje po planinskim predelima). Velicina ekrana uopste nije toliki problem, posto mi se nalazi odmah pored volana.

Primedba za Garmina bi mozda bila to sto na osnovu govorne navigacije ne moze bas uvek da se shvati sta treba da se uradi, pa u komplikovanijim situacijama treba baciti pogled na ekran. Npr. na drzite levo/desno obavezno bacim pogled, a i kad naidjem na kruzne tokove.

Garminova mapa za Austriju je jako tacna. Vozio sam se po nekim putevima koje bih mogao da okarakterisem kao kozje staze i bile su u mapi.
N82 silver + 8GB microSDHC

bestboy
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 23. Jan 2007. 03:10

Post od bestboy »

Jos jedan glas za Garmin.U poredjenju sa Tomtom i Nokia maps bolji je mnogo.Hehe danas na vozdovcu ukljucim garmin i nadje oznacen restoran u kome sam jeo.A restoran nista posebno bitan :)
Inace jel se dobija nesto novom verzijom Garmin XT?imam 4.10...
Слобода или смрт

Fox
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 23. Avg 2007. 12:34
:: Bgd - Roma - Napoli

Post od Fox »

bestboy noviji garmin od tvoje verzije donosi vecu pouzdanost u radu i brze kretanje kroz sam interfejs softw. Inace same razlike izmedju verzija su ti napisane na garminovom sajtu.
Samsung S8,Sennheiser CX300 II

Njami
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 23. Feb 2008. 15:59

Post od Njami »

Ljudi, stavio sam Garmina Xt na Shljam. Imam jedan problem-pokusava da mi pronadje gps samo preko bluetootha, a nece preko unatrasnjeg uredjaja. Znate li u cemu je problem?
Pozz
Linux&Android

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od jerkann »

Njami, Imas u podesavanjima da izaberes integrisani gpos. Ako nije to onda verovarno nisi dobro napravio SW fajl. kad ides na save as tex fajla za save as type izaberi all.
javi sta si napravio

Njami
Mobil fan
Mobil fan

Post od Njami »

jerkann, izgleda da ja u Garminu i nemam podesavanja za interni GPS ili ja bar nisam nasao. Ovo mi je prvi put ovo da radim. Ovo za SW fajl sam dobro uradio, stavio sam da bude bez ekstenzije i sad ne moze da se otvori uz pomoc Notesa. Jel ima neko jos neku ideju?
Pozz :wink:
Linux&Android

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od jerkann »

Njami, I kada tako uradis extenziju opet treba da ga otvori preko notes-a. ne znam kako ali ja kada u udjem u garmin pita me dali hocu da ukljucim bluetooth (ne), zatim mogu da udjem u postavke, pa sustav i tu prva opcija udaljeni gps mogu da biram.
SW.UNL

Sensei
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 23. Dec 2005. 23:45
Kontakt:

Post od Sensei »

Njami, napisi da li si uspio na kraju, mene bas interesuje jer se razmisljam da kupim samsung g810 pa da znam sta me ceka :)
I jos nesto, da li si probao da odradis hack i da li moze sve normalno da se instalira posle njega?
Samsung Galaxy S II I9100, Sony Ericsson Xperia Neo

Njami
Mobil fan
Mobil fan

Post od Njami »

Sensei, za hack nisam stigao (guzva oko skole). Ovaj Garmin jos nisam sredio, ali imam neke ideje ko je trebam da isprobam. Sa verzijom 4.20 mi ne prepoznaje unutrasnji GPS, ali cu sad videti sve ispocetka da odradim.
Edit:Sensei, sredio sam Garmin, sada sve uredno prepoznaje, samo se nisam kacio na satelite (otisla mi bakterija, a jos je bio na inicijalno punjenju).
Linux&Android

Njami
Mobil fan
Mobil fan

Post od Njami »

Sve je sredjeno, radi ko bombonica. Hladan start mi je bio oko 5,6 minuta, a zagrejan je hvatao za 30tak sekundi. Nije bas najprecizniji, ali je sasvim ok. Sa telefonom sam veoma zadovoljan...
Linux&Android

Sensei
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 23. Dec 2005. 23:45
Kontakt:

Post od Sensei »

Njami, odlicno sto si sredio :)
Ja sam u medjuvremenu vec saznao da garmin normalno radi na g810 ali sam isto saznao da ne mozes da se javis na poziv, ili da ga odbijes, dok ti je zatvoren slajd...Sto mi je totalna glupost tako da mislim da ga ipak necu kupovati :(
Mozda padne neki N95 8gb...razmislicu jos...
Samsung Galaxy S II I9100, Sony Ericsson Xperia Neo

Zaključana tema