Da li nokia posustaje?
Renato, to 'postepeno' o cemu pricas nokia je shvatila suvise bukvalno,nema tu sta da se ceka (ima ,ali tome je i krajnji rok istekao),i nije symbian centar sveta,sta ce ti taj OS kada ne mozes lepo da ga vidis ni da ga cujes (u prenosnom znacenju-losi ekrani,los zvuk...)?Sacekaj malo pa ces videti kada taj OS postane cesta pojava u SE npr,razmislice mnogi pre kupovine nokie,to ti je isto kao kad se trkas pa si na 10 m od cilja pa kazes sebi da mozes to da prepesacis,a vec u sledecem momentu te u prasini ostavlja cikica sa natpisom na ledjima Sony ericsson
Na brzinu jedino nemam zalbu,tu je nokia dosta bolja od konkurencije...

- BurekUSvemiru
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Pet, 18. Mar 2005. 21:02
- Kontakt:
ma nokia ce jos sto godina biti najbolja..... vidite i sami da ne izbacuju ono najbolje sto imaju sve na jednom telefonu, a kad bi se to desilo, bio bi pravi bum, ni jedan drugi telefon se ne bi vise prodavao, a samim tim ni njihovi stariji modeli, zato se to ne radi.... ko bi normalan sebi smanjio zaradu? niko, pa ni finci.... ovako lepo stalno izbacuju nesto malo bolje, pa opet malo bolje, i tako u besvest... i svaki od tih modela se kupuje ko lud, i njima vise od toga ni ne treba, bash njih zabole sto se mi nadamo da ce nam od njih doci nesto nabudzeno, kad njima lova samo kaplje u dzep.... a koga bi ista drugo zanimalo?......
- Miškoni
- Administrator
- Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
- :: Samsung S7
- :: Huawei Y6
Po meni, SE je glavni konkurent, voleo bih da vidim njihovu varijantu S60 telefona, i bez razmišljanja bih prešao sa Nokie na SE...
● PRAVILA FORUMA ●
Pa polako
i SE ce poceti da prodaje telefone sa symbianom,a onda ce biti....
BurekUSvemiru,niko nije rekao da nokia treba da sve svoje adute prezentuje u jednom aparatu,mislim,to je suludo...Druga stvar,ne drze oni monopol na trzistu pa da imaju tako neslucenu kontrolu nad svojom zaradom i ponasanjem konkurenata.E sad,to sto pominjes- malo bolje,pa opet malo bolje i sve se prodaje kao ludo,to ti tako izgleda,zato sto trend polako ,polako opada,ali ako gledas dugorocno i da dinamika nokijinog poslovanja ostane ista kao i dinamika npr SE, ne bih se bas zaklela da ce se zavrsiti povoljno po nju (nokiju).

BurekUSvemiru,niko nije rekao da nokia treba da sve svoje adute prezentuje u jednom aparatu,mislim,to je suludo...Druga stvar,ne drze oni monopol na trzistu pa da imaju tako neslucenu kontrolu nad svojom zaradom i ponasanjem konkurenata.E sad,to sto pominjes- malo bolje,pa opet malo bolje i sve se prodaje kao ludo,to ti tako izgleda,zato sto trend polako ,polako opada,ali ako gledas dugorocno i da dinamika nokijinog poslovanja ostane ista kao i dinamika npr SE, ne bih se bas zaklela da ce se zavrsiti povoljno po nju (nokiju).
- Miškoni
- Administrator
- Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
- :: Samsung S7
- :: Huawei Y6
@-Hide-
Samsung D710 je Symbian, a najavljeni su još neki modeli.
Pored ovoga, tu su još Sendo X, Siemens SX1 i Panasonic X700, sve ostalo je Nokia. (mislim isključivo na S60 platformu koja je najprodavanija)
Definitivno je potražnja za Smart telefonima sve veća, a Nokia je to namirisala odavno. U prilog tome ide i činjenica da imaju preko 40% akcija Symbiana. Klasičan telefon polako prestaje da bude interesantan, a multipraktik uređaji preuzimaju tržište. Zato i očekujem da SE uleti u celu priču jer mislim da će ponuditi kompletniji uređaj od Nokie, ili bar - ako ništa drugo - nateraće Nokiu da promeni malo svoju politiku.
Samsung D710 je Symbian, a najavljeni su još neki modeli.
Pored ovoga, tu su još Sendo X, Siemens SX1 i Panasonic X700, sve ostalo je Nokia. (mislim isključivo na S60 platformu koja je najprodavanija)
Definitivno je potražnja za Smart telefonima sve veća, a Nokia je to namirisala odavno. U prilog tome ide i činjenica da imaju preko 40% akcija Symbiana. Klasičan telefon polako prestaje da bude interesantan, a multipraktik uređaji preuzimaju tržište. Zato i očekujem da SE uleti u celu priču jer mislim da će ponuditi kompletniji uređaj od Nokie, ili bar - ako ništa drugo - nateraće Nokiu da promeni malo svoju politiku.
● PRAVILA FORUMA ●
- BurekUSvemiru
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Pet, 18. Mar 2005. 21:02
- Kontakt:
Ja nisam nesto ubedjen da imaju keca u rukavu.... da imaju izvukli bi ga, a ne bi pustili da gube trziste sto je cinjenica...
potraznja za smartfonima nije toliko velika kolika je bila i cini mi se da opada, jer ljudi teze jednostavnosti, a obicni telefoni se polako priblizavaju smartfonima po karakteristikama(nadam se da kapirate sta hotju da kazem)... primer, interesovanje za nokiu 6680 i se k750, dovoljno je da odete na mr.com/forum2 i da vidite koji je thread najposetjeniji i da sami zakljucite... manje vise isto je na svim forumima....
SE tje izbaciti verziju P910 koja tje biti konkurent s60 po ceni i dimenzijama do kraja godine najverovatnije...
a ne treba da se zaboravi da je nokia veliki brand, dok SE svoj brand tek gradi... i nije cilj SE da odmah osvoji sto vise trzista nego da napravi jedinstven brand kao sto je nokia i da obezbedi sigurne kupce koje nokia ima...
potraznja za smartfonima nije toliko velika kolika je bila i cini mi se da opada, jer ljudi teze jednostavnosti, a obicni telefoni se polako priblizavaju smartfonima po karakteristikama(nadam se da kapirate sta hotju da kazem)... primer, interesovanje za nokiu 6680 i se k750, dovoljno je da odete na mr.com/forum2 i da vidite koji je thread najposetjeniji i da sami zakljucite... manje vise isto je na svim forumima....
SE tje izbaciti verziju P910 koja tje biti konkurent s60 po ceni i dimenzijama do kraja godine najverovatnije...
a ne treba da se zaboravi da je nokia veliki brand, dok SE svoj brand tek gradi... i nije cilj SE da odmah osvoji sto vise trzista nego da napravi jedinstven brand kao sto je nokia i da obezbedi sigurne kupce koje nokia ima...

Ne pruzam podrsku putem privatnih poruka...
- gajic_ivan
- Mobil fan
- Pridružio se: Sre, 04. Avg 2004. 01:22
- :: iPhone 7 Plus
- Kontakt:
Nokia vs SE (30:7)
akki, to sto se ti interesujes vise za k750 nego za 6680 ne znaci da i drugi rade isto!
Meni su se recimo trenutno svi telefoni smucili, pa pomislim sto se svi oni trude da naprave nov model telefona kad je to svima dojadilo i to niko nece kupovati... A, da... Imam i jednu cifru za tebe - 30%
Nego, vise puta se ovde ponovilo "kada SE pocne da pravi Symbian telefone...". A sta je sa P serijom? Pa i P800/900/910 rade na Symbian OS.. To ste zaboravili? I jos mnogi rade na Symbianu, ali da nije bilo Nokije, taj OS ne bi zaziveo i ne bi bio toliko trazen kao sada, pogotovo series 60. Ne znam sta ostali akcionari cekaju. I SE i Samsung i jos mnogo njih ima svoj udeo u Symbianu a to ne koriste...
Nokia ih mozda zeznula postavsi vecinski vlasnik, pa sada postavlja svoje uslove

Nego, vise puta se ovde ponovilo "kada SE pocne da pravi Symbian telefone...". A sta je sa P serijom? Pa i P800/900/910 rade na Symbian OS.. To ste zaboravili? I jos mnogi rade na Symbianu, ali da nije bilo Nokije, taj OS ne bi zaziveo i ne bi bio toliko trazen kao sada, pogotovo series 60. Ne znam sta ostali akcionari cekaju. I SE i Samsung i jos mnogo njih ima svoj udeo u Symbianu a to ne koriste...
Nokia ih mozda zeznula postavsi vecinski vlasnik, pa sada postavlja svoje uslove

Ne,ne... Ivane, gresis sinko, silno gresis.... to sto ja hotju da qpim k750 nema i sto netju da qpim 6680( jer imam 6630) nema nikakve veze sa brojem poseta i postova na stranim forumima... dovoljno je da odes i pogledas koliko interesovanje vlada za te telefone i sve bi trebalo da ti bude jasno...
P serija je izuzetno uspesna, narocito P910i.... ali ne moze se porediti sa ostalim symbian telefonima...
30 % svaka cast, postujem nokiin uspeh, jeste najprodavanija sada, ali ne znam koliko dugo tje ostati na tom mestu...
I da se razumemo, nemam ja nista protiv nokie, pokusavam da budem realan, iznosim svoje misljenje i za mene sto se tice telefona prvo idu SE i nokia, pa veeelikiii razmak pa ostali proizvodjaci
P serija je izuzetno uspesna, narocito P910i.... ali ne moze se porediti sa ostalim symbian telefonima...

30 % svaka cast, postujem nokiin uspeh, jeste najprodavanija sada, ali ne znam koliko dugo tje ostati na tom mestu...
I da se razumemo, nemam ja nista protiv nokie, pokusavam da budem realan, iznosim svoje misljenje i za mene sto se tice telefona prvo idu SE i nokia, pa veeelikiii razmak pa ostali proizvodjaci

Ne pruzam podrsku putem privatnih poruka...
-
- Povremeni posetilac
- Pridružio se: Sre, 08. Dec 2004. 09:47
aaaaaaaaaa a929,925,1000
pozdrav narode,i ja se slazem da nokija pravi haos,licno sam do pre par dana imao nokiu3650(nekih 9 meseci)i na njoj sam znao bukvalno sve,imao sam jedno 200 krekovanih aplikacija(imam ih jos-koga zanima-free)ali sam otkrio motorolu a925,i.....
ja sa se isekao,znaci pravi mali lap top( inace je isto symbian 7.0)jeste da je veliki ,ali meni licno ne smeta,a sta sve moze..otkrite sami
ja sa se isekao,znaci pravi mali lap top( inace je isto symbian 7.0)jeste da je veliki ,ali meni licno ne smeta,a sta sve moze..otkrite sami
pa kao sto vidim fino ste usli u raspravu.evo da vam ja sad otkrijem nesto
mom drugu njegov ujak radi u nokijinoj fabrici za mobilne telefone u finskoj kad je on ljetos dosao ovamo na odmor rekao je meni da nokia je na gubicima i da polako pada a da se i samsung su firime u velikom porastu.
tako da ja mislim da ce za nekoliko godina te dve firme biti najbolje na svetu.
samsung u poslednje vreme biljezi dobru pprodaju tako da sad zauzima drugo mjesto sa takvim fonovima a kad budu izbacili ostale primacice se jos vise nokiji.
misilim da je politika sasunga da naprave lep fon sa sto vise funkcija tako da oni polako idu napred a nokija definitivno posusutaje!!
mom drugu njegov ujak radi u nokijinoj fabrici za mobilne telefone u finskoj kad je on ljetos dosao ovamo na odmor rekao je meni da nokia je na gubicima i da polako pada a da se i samsung su firime u velikom porastu.
tako da ja mislim da ce za nekoliko godina te dve firme biti najbolje na svetu.
samsung u poslednje vreme biljezi dobru pprodaju tako da sad zauzima drugo mjesto sa takvim fonovima a kad budu izbacili ostale primacice se jos vise nokiji.
misilim da je politika sasunga da naprave lep fon sa sto vise funkcija tako da oni polako idu napred a nokija definitivno posusutaje!!
The Bloody Alboz
Nokia mozda posustaje, ali je u ljudima sa ovih podrucja usadjena NOKIA u glavu. Svi znaju sta je i ko NOKIA u svetu mobilnih telefona. Mozda SE prav telefon od 2Mpx ali kad vi dobijete odgovor od Nokije koja ce izbaciti Symbian telefo sa kamerom od 2Mpx niko nece moci da joj prismrdi. Svi se posle odredjenog vremena smore od te kamere, ali kad ti imas moucnost da imas extra zanimljive programe i zarazne igrice i da ih menjas svaki dan. to je VRH. Pa samo da znate koliko mi jeljudi rekolo da ce da uzmu neki Symbian teleon kad su videli sta moj 6600 moze.
Pa upravo se o tome radi,usadjena im je u glavu...
BurekUSvemiru,o kakvom kecu u rukavu ti pricas?Zar ne vidis da je pored tebe upravo prosao brzi voz?
Naravno da postoji p900,910 itd,ali za sada su ti modeli usamnljeni u SE,bice ih jos i tada ce se spoznati razlika,isto vazi i za samsung u dogledno vreme.
Ako je neko dugo vremena na vrhu,mnoge stvari idu u prilog tome da je doslo vreme za smenu...i od boljeg ima bolji i tako u krug,nicija nije gorela do zore, 'moj' burekuUsvemiru
BurekUSvemiru,o kakvom kecu u rukavu ti pricas?Zar ne vidis da je pored tebe upravo prosao brzi voz?
,a i nokiju je dobro zakacio.BurekUSvemiru napisao: srce moje
Naravno da postoji p900,910 itd,ali za sada su ti modeli usamnljeni u SE,bice ih jos i tada ce se spoznati razlika,isto vazi i za samsung u dogledno vreme.
Ako je neko dugo vremena na vrhu,mnoge stvari idu u prilog tome da je doslo vreme za smenu...i od boljeg ima bolji i tako u krug,nicija nije gorela do zore, 'moj' burekuUsvemiru

naravno i ja sam razmisljao o nokiji 6680 ali mi se cini malo velika tako da jos nisam resio za novi fon ali ukoliko mu bude cijena odgovarajuca krajem ljeta sigurno cu ga uzet znate li ko ima blju kameru SE s700 ili nokia6680.ako ima cenu do350 evra uzet cu je a ako je veca od toga ne dolazi u obzir dati tolke pare za taj fon pogotovo jer mu je mana ekran
The Bloody Alboz