zvucnici telefona do daske - da li vas iritiraju???

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
Ivsa
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Čet, 20. Sep 2007. 20:22

Post od Ivsa »

Koje sranje, čiste seljačine, ja idem u srednju i svaki dan putuje malo više od sat vremena i onda mi se nakaće tamo neki kao kuleri, i neke curičice oko njih i onda kreće: Ide Sneki, Beki, Veki i još neki..."!? PA sinko nemož to radit, evo donirat ću svima koji nemaju za slušalice, samo mi nemoj to puštat, i nije to samo do tih cajkara, baš nedavno neki lik pusti Prodigya (kojeg nekad poslušam), a ono grebe po zvučniku, brate, zgadi mi pjesmu, ali eto valda će im doć jednom do mozga, a do tad mi se mogu javit svi koji to rade a ja ću im poklonit sluške!? BDW: Odlična tema

oggich
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sre, 13. Avg 2008. 19:26
:: Sony Ericsson k750i

Post od oggich »

Pozdravljam temu,svakako.I da se ja prikljucim.Pre nedelju dana na trgu Nikole Pasica vidim klinca sa ortakom,drzi telefon,Ako se secam,Nokia 5300 Music,i kao pokrio zvucnik da se ne cuje toliko,ali dzabe,ja sam ga cuo i pored slusalica u usima.A pesma onog grand tipa.
Uzas.Valjda ce se od toga oduciti.Stvarno upropaste pesmu na taj nacin

djolex
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 27. Apr 2008. 19:26

Post od djolex »

Ja u poslednje vreme dok ulicom šetam svaki dan čujem neke kurvarske pesme tipa kučke,pica i te gluposti, ono samo počnem da se smejem :lol: ili ne znam neke seljanke pustile neku glupost, nešto baje baje :? stvarno ne znam, ali kad stavim moje bubice u uši, nema šta da se čuje, al kad zaboravim... :wacko:
Nokia Lumia 630

loki13
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 01. Dec 2006. 12:22
:: Htc Desire 500 dual
:: Nokia E71

Post od loki13 »

Moram da se nadovezem na ovu diskusiju.
Kao prvo,odmah cu razjasniti da nisam pristalica ovakvog slusanja muzike i maltretiranja okoline,niti to upraznjavam (mada w850 sa accustic driverima je opasna mamba :D )!
Smatram da je do ovakve situacije,a i pojave doslo i delom krivice samih proizvodjaca,jer ipak 10-tak godina smo uspevali da zivimo sa mono zvucnikom na telefonu,odjadnom su nas ubedili da nam trebaju kvazi stereo zvucnici,pa samim tim ovakva pojava i ne cudi,jer koji je najblji nacin da se iskoristi potencijal osim ovako...
D500&E71

kapoerista90
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 05:49

Post od kapoerista90 »

da, al da li to znaci da ja ako imam pistolj treba da pucam nekom u pozadinu da bi ga iskoristio kako treba? :) ne. Dakle, mozes ti da imas i 7 pojacala na telefonu, al opet smatram da je to maltretiranje okoline... ili nek to bude tiho, i ne previse napadno, ili brate stavi sluske, i uzivajjjjjjjj
Nokia E71... Elegant, but deadly

Wicker Man
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
:: HTC Desire
:: Sony Ericsson K800

Post od Wicker Man »

loki13, Hehe ne mozemo nikako kriviti proizvodjace za stereo zvucnike jer oni su zaista korisni.Neko ovde spomenu kampovanje,to je odlicno mesto gde se stero zvucnici mogu pokazati i priustiti nam zabavu.Ili na primer negde gde se skupi par istomisljenika po pitanju muzike a nema se u tom trenutku nikakav radio, tv,komp. ...
Znaci oni su super gde se ne narusavaju osnovna kulturna nacela i nikome drugom nije na smetnji.
E sad drugo je to sto nasa omlaTina to ne postuje.
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!

Pere Ubu
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 14. Maj 2007. 20:03

Post od Pere Ubu »

Ja imam 30 + , sto znaci da mi nije imanentno da privlacim paznju na predmetni nacin, i telefon mi je konstantno na vibraciji. Dovoljno je jaka da je osetim kad je buka, dovoljno je glasna da je cujem kad nije buka. Deca od 12-22 (pa i vise, cast izuzecima) upravo suprotno - imaju potrebu da privlace paznju pustajuci muziku s telefona, sto ce ih proci kad odrastu. Simple as that. Ne vidim potrebu da se neko dalje potresa zbog toga, srozavajuci sebe na (mentalni) nivo 12-godisnjeg deteta. Pustite decu neka rastu.

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

Pere Ubu, uz svo duzno postovanje,evo i ja cu za koji dan zakaciti 30,pa opet mi je zadovoljstvo kada mi zazvoni telefon nekom melodijom koju volim,ali to je nesto sasvim drugo od onoga o cemu ovde pricamo.Deca kao deca,ali fascinantno je koliko su nepopravljivo nekulturna po mnogim drugim pitanjima,a ne samo po pitanju audio terorizma.a iskren da budem,mnogo je onih koje nikako ne mogu nazvati decom,a koji rade ovo isto...

Kazem,sta da se zainatim i izvucem n78 koji em gruva na zvucnicima,em je pun muzike koja sama po se bi gruva...pa odaberem neku stvar od 15 minuta,i terorisem narod po busu?Naravno da ne bi bilo lepo.smatram da svako sa dovoljno razuma moze da shvati da je za pokazivanje individualnosti i muzickih afiniteta sasvim dovoljno tih par sekundi kad telefon zazvoni,pa dok se ne javis...

Wicker Man, ja sam pomenuo kampovanje i slicne situacije,i tu zvucnici stvrno dobro dodju,ali sve ima svoju granicu i svoje mesto.

Moj zakljucak:da,netolerantan sam,barem onda kad mi pod prozorom vise deca koja se dernjaju i u glas pevaju nekakve baljezgarije koje slusaju s telefona.u takvim trenucima uopste nisam raspolozen da cekam da odrastu :D

Nije mi namera da izazivam bilo koga,ali meni to stvarno jeste ono sto jeste:audio terorizam,i smatram da je nekulturno.Nemam nista protiv ni da neko drzi Jasara ahmedovskog na fonu,ako mu zazvoni i prestane,kad se taj neko javi....ali da slusamo bas sve redom...ne hvala. :wink:

Pere Ubu
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 14. Maj 2007. 20:03

Post od Pere Ubu »

Kao sto je u jednoj epizodi The Simpsons sudija izrekao Bartu oslobadjajucu presudu sa obrazlozenjem "Boys will be boys". E, bas to :wink:
Inace, po meni postoji jedna mnogo zanimljivija tema koja se takodje tice jacine zvuka, ali ne iz spikerfona, vec iz slusalice. Ako bismo se na kraju dana slozili da je ipak primarna namena telefona da se pomocu njega prenosi zvuk, mozda nije lose da se razmene iskustva po tom pitanju, pod uslovom da takva tema nije negde na ovom forumu vec otvorena.

Odgovori