Evropska komisija ozbiljno razmatra mogućnost da se svetskim proizvođačima pametnih telefona telefona, pogotovo onih ultra-high-tech (kao npr. n97) uvede dodatni porez , koji bi iznosio od 3 do 14% u zavisnosti od broja funkcija.Ta mera pravda se objašnjenjem da današnji telefoni nisu samo sprava za komunikaciju, nego i multifunkcijiski uređaji, koji su u drugim granama oporezovani-zašto bi canon za svoj multifunkcijiski štampač/skener/kopirplaćao porez, a HTC za touch HD, koji je muzički plejer, kamera, GPS navigator, internet tablet i mnogo drugog ne bi?
Za pametne telefone sa GPS-om plaćali bi smo 3,7% više, a za pametnjakovića sa TV-om čak 14% više.
Glavni igrači poput nokie i SE-a sa najvećim negodovanjem reagovali su na ovu buduću uredbu, jer se boje da će ona imati uticaje na pad potražnje smart telefona.
Dakle, možda u ovoj godini recesija dodatno produži prstiće na tržište telefona.Videćemo....
IZVOR:MOBI magazin
Porez na pametne mobilne telefone
- tehno maniac
- Mobil manijak
- Pridružio se: Ned, 29. Jun 2008. 08:26
Porez na pametne mobilne telefone
Nokia C6
- tehno maniac
- Mobil manijak
- tehno maniac
- Mobil manijak
- VeNoM
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
- :: Sony Xperia Z5P
- :: Sony Xperia Z
tehno maniac šalim se ja naravno.ali za mene to nije robija pošto dosta razgovaram i šaljem poruke tako da mi dobro dodje poklon od 1din.ja toliko i potrošim koliko imam u pretplati
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!
Da je ovo ideja naše genijalne skupštine, razumeo bih. A Evropljane sam smatrao malo bistrijima, ali kriza je izgleda svugde. Zvuči kao ideja da se dodatno oporezuju samo određene klase i kubikaže a ostali ništa. Plus je diskriminacija jer i mnogi dumb fonovi imaju plejere, kamere, ekrane u boji, MMS, GPRS, 3G............ Samo navigacija, TV, i WiFi nisu uobičajeni van smart segmenta. Ali kao i obično više nam znači informacija da znamo i imamo je u vidu nego što će milion ljudi da izađe ne ulicu i protestuje protiv EK.
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO