GPS navigacija

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

Uspjesno obrisano. :) :) :) Mislio sam da ce se nesto poremetiti s obzirom da sam neke od tih slicica vidjao u programu al dobro je sve. Nego gdje trebam ubaciti neku slicicu da zamjenim onu plavu strelicu koja mi pokazuje moju trenutnu poziciju posto sam skinuo neki rar. fajl sa dosta tih slicica kao zamjena za tu strelicu ali ne znam gdje ih trebam ubaciti da bi ih u programu mogao odabrati???

markosvaba
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 26. Jun 2007. 18:33

Post od markosvaba »

Pa u vozila tj nesto Vehicle tako nesto(koliko me eng sluzi). Posto je meni na hr jeziku !

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Post od toda81 »

Gameforce,ok,razumem sta si hteo da mi kazes.A da i neko ima glas za tom tom na srpskom?Da li postoji tako nesto?
Note IV N9100 dual

janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

Znam da je vehicle to za oznaku moje pozicije ali folder pod takvim natpisom nema nigdje u folderu garmin-a. :?

markosvaba
Mobil fan
Mobil fan

Post od markosvaba »

Napravi ga pa ubaci !

Sensei
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 23. Dec 2005. 23:45
Kontakt:

Post od Sensei »

Koristim i ja kratko vrijeme TomTom, jeste da stvarno izgleda skromno ali cini mi se da je jako dobar i precizan program(nisam ga bas mnogo testirao) a mapa Srbije je mnogo detaljnija nego sto sam ocekivao! Mada u garminu stvarno ima mnogo vise naziva ulica(u manjim gradovima).
Samsung Galaxy S II I9100, Sony Ericsson Xperia Neo

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Sensei,koji je tebi precizniji?Tom tom ili garmin?Da li imas ti glas na srpskom za tom tom jer ne mogu nigde da ga nadjem?
Note IV N9100 dual

Igor88bg
Banned
Pridružio se: Sre, 30. Jul 2008. 04:02

Post od Igor88bg »

Sensei, ako je dobar sibni mi ga na pp ili mail sve jedno pa da ga probam i ja i ako moze niki shot mapa?

Sensei
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Sensei »

toda81, meni su oba jako precizna, glas na srpskom nemam ali iskreno nisam ga ni trazio.
Igor88bg, poslao sam ti sve na pp, mrzi me da sad pravim screenshot-ove, ako ne uradim to kasnije u toku dana mozes i ti da ih stavis ;)

Evo sta sve ima mapa istocne Evrope(sa Srbijom): The Czech Republic, Turkey, Hungary, Greece, Slovakia, Russia, Baltic States, Slovenia, Croatia, Bosnia & Herzegovina, Romania, Bulgaria, Serbia & Montenegro, Belarus, Moldavia, Ukraine, Macedonia and Albania, as well as the major road network of Western Europe.

Zanimljivo je da za Vrbas jos uvijek pise "Titov Vrbas", to vjerovatno govori o tome koliko su nove mape :lol: :lol: :lol:

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Ok Sensei.Ja sam uz gps resiver koji sam kupio polovnog dobio mapu Istocne Evrope,a i mapu Italije koja ima oko 400 mb.Da li u BG-u mozes da lociras svaku adresu koju god hoces ili ne?
Note IV N9100 dual

Sensei
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Sensei »

toda81, nisam iz BG-a pa ne mogu da ti odgovorim na to. U NS-u sve radi odlicno ;)

n-m
Banned
Pridružio se: Uto, 20. Jan 2009. 23:08

Post od n-m »

Da li i koliko Agps trosi, tacnije da li skida kredit :unsure: i dali postoji tom tom za integrisani gps unapred zahvalan na odgovoru

Aleksandarrr
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Čet, 11. Dec 2008. 00:58

Post od Aleksandarrr »

Postoji i za integrisani (upravo sam instalirao na N95 i trazim neku beta mapu), a agps skine nesto sitno, zanemarljivo...
HTC HD2

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

n-m, to sto pitas je u najmanju ruku smesno. Druze, svaka navigacija radi pre svega sa integrisanim risiverom. Evo ti primera, kako izgleda navigacija za kola? Jedan displej i u njemu integrisan risiver. To smo razjasnili. Dalje, pojmam nemam koji telefon imas, ali imas 3 bolje odradjene aplikacije sa naravno mapama. Najbolje je odradjeno sve kompleno na iGO-u koji radi na WinMob platformi, potom na Garmin-u i na kraju TomTom-u koji rade i na WinMob i na Symbian platformama. Za sve ove aplikacije imas i mape posebno, sto bi znacilo da mape od jedne aplikacine nece raditi na drugoj aplikaciji. Koje mape idu uz koju aplikaciju ti pise na ovim prethodnim stranama, nemoj da te mrzi da ih prelistas. I poslednje, ovo o cemu se ovde govori nije legalno pa ti niko ne moze javno ni ostaviti link zbog politike sajta, trazi od ljudi na PP da ti poslju.

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Xexe,dobar si Sensei :) Super je sto tebi lepo radi Tom Tom u Novom Sadu sto je takodje veliki grad.Jedva cekam da mi se ukaze prilila da istestiram i ja tom tom
Note IV N9100 dual

markosvaba
Mobil fan
Mobil fan

Post od markosvaba »

Jel zna neko jel moze da se SA hr prevede na SR ?

Cooomi
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 23. Jul 2008. 16:28
:: iPhone 13 mini

Post od Cooomi »

Primetio sam da garmin 5.00.20 ima veoma puno bugova npr. treba da skrenem levo a on mene vrti u krug desno od te krivine pa se vratim na pravi put(ko razume shvatice xD).... tako da sad vracam garmin na stari 5.00.00 jer mislim da nema toliko bugova a znatnu razliku nisam shvatio izmednju 5.00.00 i 5.00.20....
Sve u svemu hteo bi sada da isprobam TomTom

mladj
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Ned, 30. Nov 2008. 15:59

Post od mladj »

Mene kod Garmina samo nervira što kad idem peške po trotoaru ne može da skonta da nisam na kolovozu, dok se krećem još i nekako ali kad stanem strelica oće da podivlja
Nokia N82 black hacked + microSD 2GB, SW v.31.0.016, Telenor postpaid

gameforce
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Pon, 05. Jun 2006. 12:11

Post od gameforce »

mladj, settings/map/show location prebaci na "At GPS location" pa ne bi trebalo više da se to dešava
Zbog neslaganja sa "uredjivačkom politikom" svojevoljno napustio forum.
Rebel in heart.

mrkixxx
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 12. Dec 2006. 12:09
:: Xperia Z2
:: android...
Kontakt:

Post od mrkixxx »

Cooomi, pa to sto ti se desava nema veze sa garminom , vec sa mapama i kvalitetom pokrivenosti odredjenih teritorija!

ja sam koristio ranije 5.00.00 sa SCG1.8, a sada 5.20 sa SCG 1.9 i sve radi super.

Zaključana tema