Koliko zadrzavate telefone, tj. koliko cesto ih menjate??

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
Nikola031
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 06. Okt 2008. 20:25
:: Lumia 640 Dual SIM
Kontakt:

Post od Nikola031 »

Siemens A55 - 1.5 godinu kod mene, jos uvek je ziv kod moje babe trenutno.
Siemens MC60 - 1.5 godinu kao glavni, sad mi je kao sekundarni, ukupno 4 godine.
SE K510i - 6 meseci (prodat)
SE K750i - 6 meseci (prodat)
SE W910i - 8 meseci, sad je kod sestre.
SE G900i - evo vec 6. mesec - on nece jos skoro :)

U proseku menjam telefon na svakih 9 - 10 meseci. :)
Sony Ericsson prototypes: G702 (BeiBei), W707 (Alicia), 3x M610i (Lizzy)

markolaza
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Ned, 10. Jun 2007. 20:21
:: Nokia

Post od markolaza »

U pocetku je bilo strasno,na svakih 2,3 meseca sam menjao,stvarno jaka ovisnost moze da se stvori sto se toga tice :o A posle vise od pola promenjenih telefona do sada sam menjao na godinu dana.

djolex
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 27. Apr 2008. 19:26

Post od djolex »

Zavisi kako koji, uglavnom na godinu dana ali taj period će biti duži kod G600 zato što i dalje je atraktivan i dalje ima sve što mi je potrebno. Pošto mu je cena jako pala, ne planiram da ga prodajem zato što mislim da ne mogu da izvučem ništa ( mislim 120 eura je za mene dosta malo )
Nokia Lumia 630

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

Evo samo da dodam i to da uglavnom prodam stari telefon ili zamenim.Ranije je cesto brat maznjavao moje fonove posle mene,jer nakon 2,3 meseca jos uvek zgledaju kao novi.U poslednje vreme sam u fazonu da nista ne prodajem,sve cuvam....Samo sam G600 dao devojci.

A od istorijata,pa evo da krenemo unazad:

N78,4 meseca i jos kod mene
E61,ne secam se bas,nekih 7-8 meseci,ne dam ga nizasta!
G600,godinu dana,kod devojke
9300,oko 6 meseci,prodat
W880i,nedelju dana,zamenjen za 9300
P990,oko mesec ipo,prodat
N91 8gb,oko 4 meseca,zamenjen za P990
M600i,3 meseca,zamenjen za N91 8gb
K800i 007 edition,4 meseca,brat otkupio
Imate JasJam,3-4 meseca,poceo da crkava pa zamenjen za K800 007 edition
Treo 650,oko 9 meseci,prodat,i rado bih ga opet imao!
6630,oko mesec ipo dana,prodat
D600,dve nedelje,zamenjen za 6630
P910,oko 6 meseci,poklonjen...
K750,oko 3 meseca,poklonjen bratu
V3,oko 2 meseca,bivsa zena preuzela
S410i(samsung),oko 3 meseca,poklonjen kevi
3650,oko 10 meseci,prodat

Izmedju ovih je sigurno bilo jos modela,ali se ne secam bas najbolje,bese tu D820,6230,...svastanesto.a dalje od ovoga u proslost stvarno ne bih da idem...svega tu ima.....oko 80 modela od mog prvog telefona.BlacBerry nisam navodio,jer je to sluzbeni telefon,i ostace samnom sve dok mi ne bude dozvoljeno da ga zamenim,ili dok ne crkne,sto sudeci po dosadasnjem radu,nece iti skoro :wink:

janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

Pa oko godinu dana je neki prosjek. Do sad sam najvise drzao N73 a to je godinu i po, za sada imam N82 kojem je vec 3 mjeseca, a izgleda kao i prvog dana... :D :D :D

Tha_Maddog
neaktivan nalog
Pridružio se: Uto, 25. Okt 2005. 01:19

Post od Tha_Maddog »

Ne ispod 3 godine. .

mezzano
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 26. Dec 2006. 11:34
:: Motorola Moto E5 DS
:: Huawei Y5 II

Post od mezzano »

Tha_Maddog, ti si jedan od retkih od kojih ja cesce menjam tel. :-D

Nije mi jasno kako nekima dosadi telefon za 2-3 meseca?

Posle kazu "Srbija siromasna zemlja"!? Ko bre siromasan, kad se ovoliko cesto menjaju telefoni (uglavnom skupi). :-D

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

mezzano, mene recimo totalno smore,pa ako su smart,onda krenem dusu da im vadim i da menjam sta god mogu....na taj nacin potraju malo duze.Inace,mogao sam sebi to da prisutim,dugo vremena nisam ni ziveo u Srbiji,a i sad kad sam ovde,dosta dobro zaradjujem,a kako nemam velike troskove za izlaske ili sta znam,niti imam porodicu,onda mogu sebi da priustim zezalice kad mi se bas prohte.Eto,to bi moglo da bude neko objasnjenje,bar u mom slucaju :wink:

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

I kod mene vrlo slicna situacija kao kod araphela, sa tom razlikom da ja nisam ziveo van zemlje :D
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 01. Jun 2004. 21:46
:: samsung s8 plus
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

prosek mi je oko 8 meseci... izuzetaka je bilo jako malo, recimo Nokiu 6510 i 7610 sam nosio bas dugo, i nokiju n70 sam nosio oko godinu i po dana u lavnom prosek je tu i tamo 8-9 meseci

ilkebgd
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sub, 06. Dec 2008. 05:42

Post od ilkebgd »

E pa ljudi onda formirajte porodice, da se smirite malo sa tim telefonima :lol:

ajde ja kao postavljac teme da odgovorim, u proseku menjam na oko godinu-godinu ipo dana, s tim sto sam u zadnje vreme nesto poceo cesce da menjam, ne znam sta mi bi... :D pa sam mislio da uzmem samsung i780 koji ima stvarno sve zive funkcije pa da onda budem miran jedno 2-3 godine :) ali i780 nigde ne mogu da nadjem nazalost tako da nista od toga :D verovatno cu kao privremeno resenje zameniti moj tel. za polovnu n80 (ni nje nema nove) jer mi treba wireless i cekati da se pojavi naslednik i780 pa da ga kupim. :)
Samsung SGH I780 (Win Mobile 6 Pro) + LG Kp100 Ruby

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

ilkebgd, a sto ne bi uzeo recimo HP 914c, koji je po specifikacijama isti kao i780, jedino ima jachu bateriju (dodushe i cenu) ? To bi bila moja solucija.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

..::Bobby::..
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 15. Jan 2009. 01:58

Post od ..::Bobby::.. »

pre na oko godinu dana,pa se uzasno navukao,pa na mesec-dva :((( uzas... :disgust: :wacko: aaa boze boze gde zavrsih :(

kefalo
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 04. Jun 2007. 19:46

Post od kefalo »

Ja moram da priznam ,da me ne drma kao ranije, mozda zato sto sam u vojsci, pa su mi i prihodi tanji :D a i ovo vremena sto mi ostane nastojim da iskoristim pametno, tj. nema gluvarenja.
Drugi razlog je sto je cjenovnik na MS skoro pa ne upotrebljiv, tako da vise nema onog sto je bilo proslih godina, kad se u jednom momentu pojavi best buy.
Sad kupovina zahtjeva malo istrazivanje i nadmudrivanje sa prodavcima , ne bi li vam rekli pravu cjenu, pa tako imamo K800 za preko 200 evra.
Doktor Foster, krenuo za Gloster u vrijeme strasne kise.... U baru je stao, do pasa propao u Gloster ne ide vise....
SE W950+senheiser sluske, MOto F3

ilkebgd
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sub, 06. Dec 2008. 05:42

Post od ilkebgd »

Miodrage, ne razumem se u te Hp-ove,pogledacu specifikacije na netu...

ne znam ni gde ima da se kupi ni posto je ni da li bih imao posle problem sa daljom prodajom... :unsure:
Samsung SGH I780 (Win Mobile 6 Pro) + LG Kp100 Ruby

dimi89
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 07. Feb 2007. 09:25
:: Samsung Galaxy Neo
:: LG Optimus 4X HD

Post od dimi89 »

ilke veruj mi da se kupci za HP uvek nadju..nema ih mnogo kao za nokiu ali su spremni da izdvoje realnu cenu kad ti otkupljuju telefon tako da sa tim ne bi trebal oda imas problema.Mada to sve zavisi od modela do modela tj. koji model se kako pokaze u praksi. 8)
>>>Samsung S3 Neo GT I9301I<<<LG Optimus 4x HD<<<LG KS20 <<<....Nokia N76 {Symbian v60 3rd hacked}...

Dream Weaver
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 10. Nov 2004. 02:45
:: Xiaomi Mi Max 2

Post od Dream Weaver »

Telefone sam menjao kako kad. Nekada jako cesto a bilo je perioda i kad sam koristio isti telefon cak 16 meseci :wink: .
and justice for all...

Wicker Man
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
:: HTC Desire
:: Sony Ericsson K800

Post od Wicker Man »

kefalo, U pravu si, nije vise kao pre,umanjilo nesto,e sad koji je razlog... :roll:
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

Ja sam uvek kao tražio neka konačna rešenja, kao nešto što će da mi potraje godinama, nešto na čemu ću da menjam bateriju ali to se uglavnom nije dešavalo. Prvi 3310 mi je trajao 4 godine, e50 (jošuvek) nešto jače od 2 a sve za ostalo prosek je godinu dana, mada kako trenutno stoje stvari i HTC će se zadržati.
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 01. Jun 2004. 21:46
:: samsung s8 plus
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

gargamel4, isti slucaj.. uvek sam i ja trazio trajna resenja koja mogu da mi zamene vise stvari [mp3/radio player, diktafon, kameru, kamkorder itd] i onda sam jednog dana shvatio da to ne ide tako...
inace ja sam HTC prodao, win me je strasno smorio... imao sam svega 2-3aplikacije na njemu, jer je 90% bilo poslovnih, pored toga telefon koji kosta toliko ne moze imati zvucnik u rangu nokie 7610, a reprodukcija mp3/radio ne moze biti losija nego na najjeftinijem playeru. kameru necu ni da pominjem... sve u svemu sem extra dizajna, i dobrog pakovanja nista nisam kupio... :wacko:

Odgovori