Otkup mobilnog... (koliko mogu da dobijem za..?)

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
Odgovori
vlada1970
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 20. Nov 2006. 14:06
:: Blackberry Q5
:: Nokia 8310

Post od vlada1970 »

madness99, pošto sam ukapirao da se razumeš u te stvari oko aukcija ( nadam se da sam dobro razumeo iz ranijih odgovora po forumu :oops: ) , možeš li da mi kažeš, ima li neka fora da se plati sa našim karticama na ebay-u i ima li fora da ti robu dostave za Srbiju?

Nadjoh toliko zanimljivih stvari za Nokiu 8310, pa me zanima kako da platim i kako da dobijem robu ovde preko pošte?

Još nešto, da li je sigurno ovo što si napisao da fraza "refurbished" znači da je prepravka uradjena baš u fabrici? Da li možda ljudi tu frazu isto koriste kada su nešto i sami prepravili? To me zanima, jer pored jedne nove Nokije 8310, naidjoh i na par korišćenih i na par prepravljenih Nokija ( refurbished ), pa nisam siguran da li je to vlasnik sam nešto petljao i popravio Nokiu ili je stvarno bila u fabrici na popravci?

Hvala, Vlada 8)

p.s. što mi je žao što nismo u "normalnoj" Srbiji , pa da možemo kao sav "normalan" svet da kupujemo i prodajemo robu preko raznih aukcija na netu :(
Samsung P850 , Nokia 8310 (my precious)® - pomozimo zivotinjama oko nas

Igor88bg
Banned
Pridružio se: Sre, 30. Jul 2008. 04:02

Post od Igor88bg »

madness99, jel to za 7650 znam nasao sam 3 komali blage nemam o kupovini na ebay :-( :smutny:

Wicker Man
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
:: HTC Desire
:: Sony Ericsson K800

Post od Wicker Man »

Koliko ja znam ne moze se kupovati nasim karticama nego se mora imati Visa ili Mastercard i onda se otvori paypal racun itd.Ima po 'netu detaljnih uputstava kako se narucuje samo sto je to kod nas jos uvek lose i obicno se ne isplati kupovati pojedine proizvode.Takodje treba gledati i ko od njih salje robu za nasu zemlju.
Ma kad sve saberem i vidim da moram da se cimam i brinem hoce li stici roba ili nece, carina,placanje smuci mi se .... :shock:
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!

rabitt
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pon, 13. Apr 2009. 04:08

Post od rabitt »

Pozdrav,moze li mi neko reci za koliko realno mogu prodati samsung f480 star mesec dana,ocuvan perfektno,kao nov.

vlada1970
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od vlada1970 »

Znam za Visu, i imam i običnu Visu i Visu virtual kod Raiffeisen-a, ali paypal nema još ubačenu našu zemlju i tu je caka, ako je ikako moguće, kako to "premostiti" i uspeti platiti. Ne znam da li sa Moneybooker-om to može, pa zato pitah madness-a da li zna nešto više o tome.

Treba gledati od koga se kupuje, to je sigurno. Ima na ebay-u i istorija odredjenog prodavca i to može da bude valjan pokazatelj da li je čovek u ranijim kupovinama varao ili bio pošten.

Jeste cimanje. Treba tražiti robu i kalkulisati, ali mislim da se ipak za neke potrebe isplati. Još važnije od kupovine, ja mislim, ali za to treba sačekati da Srbija postane "normalna" zemlja :lol: , je mogućnost da se proda roba. Zato mi se svidjaju takve aukcije. Samo treba imati mogućnost da se plati i da se prima i šalje roba bez velikih komplikacija, pa se nadam da ćemo to i mi iz Srbije imati pre nego što svi postanemo pradede i prababe :lol:
Samsung P850 , Nokia 8310 (my precious)® - pomozimo zivotinjama oko nas

Igor88bg
Banned

Post od Igor88bg »

vlada1970, imam ja pay pal ako ti treba :-) otvorio sam ga na adresu na Kajmanskim ostrvima :-) :wink:

vlada1970
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od vlada1970 »

rabitt, ne bih da te razočaram, ali mi se sve čini da je takav telefon bolje ne prodavati polovan.

Razlog? Jeste da telefon izgleda fenomenalno, ali nema operativni sistem i teško da ćeš naći nekog fensi fana koji je spreman da plati za njega neku extra cenu. Drugo, jeste on kao nov kao što kažeš, ali čim izadje iz radnje moraš cenu da mu smanjiš bar za 30-40 evra. Pa onda, pošto ne nudi ne znam ni ja šta novo i zanimljivo od ostalih takvih telefona, pa plus što nema operativni sistem ( tipa Symbian ili WM ), onda još smanjiš cenu za 50 evra i ispadne da ćeš možda ako budeš srećan uspeti da ga prodaš sa 90-100 evra manjom cenom od najniže u gradu.

Koliko ti je hitno ili bitno, sam znaš, ali mislim da je najisplativije ostaviti da kod sebe.

Edit: Thanks Igor88bg, da li se zezaš ili ozbiljno misliš? Ako si ozbiljan, jesi li ikada nešto uspeo da platiš ili naplatiš sa takvim računom?

rabitt
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od rabitt »

Ok hvala,a znate li mozda koju cenu da trazim za njega,jer neznam koliko mu se krece cena,ovde na sajtu je cena 290e.koliko je ta cena merodavna,neznam.

Igor88bg
Banned

Post od Igor88bg »

vlada1970, nisam pokusavao samo sam ga uspesno otvorio nemam ja kartice za Pay pal a kada sam zaradio na netu 200$ i prebacio na pay pal pare su samo nestale ne znam kako ni zasto slao sam zalbe ovima oni me iskulirase i na tome se zavrsilo :uhuh:

loki13
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 01. Dec 2006. 12:22
:: Htc Desire 500 dual
:: Nokia E71

Post od loki13 »

rabitt, pa taj model se polovan krece oko 170-180e,a koliko ja znam nov je nekih 220e (normalno,na crno ispod ruke!)
D500&E71

rabitt
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od rabitt »

loki13,pa koliko bi bilo realno i ljudski da ja trazim za f480?
Izmenio McLaren F1: Zabranjeno je citiranje celog posta, a pogotovo onog iznad jer se podrazumeva da se na njega nadovezuješ. Ovo je treći i poslednji put da te opominjem, sledeći put brisanje bez upozorenja.

>>Pravila otvaranja tema i davanja odgovora<<

darkado
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sre, 04. Okt 2006. 18:00

Post od darkado »

shto se tiche pay pal-a, najlakshe prolazi sa austrijom kao zemljom. ja sam tako nakupovao gomilu gluposti sa ebaya .
Alcatel 992d / Sony Xperia S / Huawei IDEOS X5 / ZTE Blade / HTC Startrek

Igor88bg
Banned

Post od Igor88bg »

darkado, moze li neko uputstvo ili sta kako kupiti na ebay-u? ja bi narucio 7650 preko istog :-) :lol: :lol:

vlada1970
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od vlada1970 »

Ok, razumem Igor88bg, zato i pričam. Samo sbog situacije u kojoj smo mi u Srbiji a ljudi željni da žive i kontaktiraju sa svetom na norlaman način, i dolazi do fora da se pokušava na razne načine da se "obidje" pay pal-ova odluka da ne saradjuje sa Srbijom. I onda nije ni čudno da ti otvoriš račun na Kajmanima, da darkado mora da prima robu preko Austrije i slično. Grozno.

Mislim da sam čuo da je moguće povezati Moneybooker i pay pal, pa da Moneybooker "pošalje" pay pal računu novac, i da tako pay pal može a i hoće da primi lovu. Ali je vrlo rizično, ako je neki malo veći novac u pitanju, slati u drugu zemlju. Tad je vrlo neizvesno da li će pošteni poštar da se potrudi i otkrije da ta adresa nije u toj zemlji, pa da pošalje ovamo. Ko sme da se kocka, da li će ispasti dobro? Retko ko.

Čak i da je moguće povezati Moneybooker i pay pal preko računa, ostaje problem kako dopremiti robu baš ovde za Srbiju. Sve razmišljam, kada bi postojao neki zbirni centar u nekoj od obližnjih zemalja koje bi primale naše porudzbine, pa onda slale odatle na naše adrese. 8)

p.s. kao da živimo u geto-u i nemamo pravo da izvirimo napolje. :(

Igor88bg
Banned

Post od Igor88bg »

vlada1970, sta znam ja sam pokusao i ne ide novac mi nije legao na pay pal mada cujem uskoro ce i za srbiju :-) za jedno 2 veka :lol: :lol: :lol: :lol:

Edit: pojma nemas kako sam precizan bio sa pay pal saku adresu sam i dao tacno jer sam upao u neku bazu podataka cak i broj telefona SVE tacno ali eto!

darkado
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od darkado »

niste me dobro razumeli, sve mi stigne na kutjnu adresu, paypal adresa nema veze sa shiping adresom na ebayu.

Igor88bg
Banned

Post od Igor88bg »

darkado, aj mi kupis 7650 na ebay ja ti dam kes 8) :-)

madness99
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 07. Mar 2006. 20:40

Post od madness99 »

E ovako,

Iako bih trebao da otvorim novu temu al ajde ovde cu napisati.

Sto se tice ebaya, to nije problem. Pri registraciji odaberete zemlju Srbiju, ukucate broj neke kartice i reseno.

A sto se tice PayPal-a, ja imam smao jedan nalog slovenacki legalan i verifikovan. Imao sam ranije na BiH i mogu reci da je on bio najbolji za ove nase kartice i srpske adrese cisto zbog slanja.

Ako hocete da koristite PayPal a da vas ne blokiraju, lepo uzmete MasterCard BancaIntese i to je to, prolazi sigurno kao i AMEX, Visa Internet prolazi isto ali npr par mojih drugova je blokriralo dok mene nije. A transakcija stalno i to lepih suma.

Paketi bez problema stizu u Srbiju, ja najvise volim da narucujem iz UK na slovenacku firmu jer nema carine a i funta je bila mala pa je bilo lepo povoljno. Nasi uzimaju 18% PDV + 10% carina + troskovi carine oko 800 dinara u svakom slucaju sem ako se ne radi o FedEx-u, DHL-u itd. To izbegavajte jer ce vas odrati spediteri.

Vecina koverata prolazi bez problema, uglavnom se paketi pregledaju ali ako je ispod 20 eura(sto je od skora promenjeno mislim) nema carine.

Eto nadam se da sam pomogao.

@Igor88bg

Odrace vas za carinu za 7650
iPad 3G + Samsung Galaxy Tab 10.1 9 + iPhone 4 32gb White + HTC Evo 3D

Igor88bg
Banned

Post od Igor88bg »

madness99, mislis? bolje ovde da ga uzmem za 25e ali sklapan od 4 crknuta :wacko:

darkado
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od darkado »

proshao bi bez carine 'ladno, nemate pojma za shta sam sve eskivirao carinu .

Odgovori