GPS navigacija

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
tvtv
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Pet, 29. Avg 2008. 18:48

Post od tvtv »

Molim za pomoc.

Instalirala sam Garmin na telefonu Nokia N95 8gb, kao i mape za Srbiju i Crnu goru i Adria route. U Beogradu (i sire, u Srbiji) sve funkcionise normalno, a cim predjem granicu (bila u Sloveniji) nece da uspostavi vezu. Napominjem da mi je u Beogradu nalazio mesta u Sloveniji i crtao rutu, a cim sam usla u Hrvatsku nista i sve tako dok se nisam vratila nazad u Srbiju.

U cemu je stvar?

Hvala unapred :)

markosvaba
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 26. Jun 2007. 18:33

Post od markosvaba »

Pa do granice koristi srpsku mapu, kada stignes na granicu iskljuci Srbiju nastavi sa HR :lol:

bygynon
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sub, 13. Okt 2007. 06:13

Post od bygynon »

tvtv, napravi od SCG i Adria Route jednu mapu u mapsource-u pa ubaci na karticu... trebalo bi da radi fino. Meni radi OK na taj nacin, a isprobao sam i da su mi mape odvojene, takodje radi bez problema.

tvtv
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Pet, 29. Avg 2008. 18:48

Post od tvtv »

bygynon, probacu, hvala ti na sugestiji, najgore je sto necu znati da li funkcionise dok ne predjem granicu, a onda nista ne mogu da promenim (a putujem sutra).

Ono sto mene brine je to sto se on kad predjem granicu ne povezuje, nema signal, ne znam da li to uopste ima veze sa mapama?

bygynon
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od bygynon »

Jedino sto ti se promeni kada predjes granicu jeste mreza, ali sad bas da to sto si u roamingu utice na GPS signal mi je malo cudno.... Mada ko ce ga znati... Probaj da iskljucis AGPS, on koristi mrezu, pa da mozda nije do toga.

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 07. Jan 2008. 08:14
:: Samsung Galaxy S4
:: Nokia 808

Post od jerkann »

tvtv, nema razloga da ne funkcionise.
Nikakve veze nema kad predjes granicu. Sateliti pokrivaju i ostale zemlje ne samo nasu :wink:
AGPS ti omogucava samo brze povezivanje sa satelitima, a posle toga ne funkcionise.

Nennad
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pet, 23. Jan 2009. 19:01
:: LG G2

Post od Nennad »

Da li je mozda jos neko primetio da kada je ukljucen assisted gps, garmin brze hvata satelite ako se povezuje preko telenorove mreze? Sa mts-om mi je sporo i pored ukljucenog assisted gps-a. Ipak, mozda je ovome uzrok jacina signala na datom mestu... :?

bygynon
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od bygynon »

Ma nemam pojma, drug je na MTS-u i nema sanse da uhvati signal za 10-20 sekundi koliko meni treba na Telenoru, a sve je namesteno kako treba kod njega za AGPS.

NemanjA^
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pet, 30. Jan 2009. 20:46

Post od NemanjA^ »

Moram da velim da sam zadovoljan kako GPS radi na 5800 :roll:
Nokia 5800XM

mladj
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Ned, 30. Nov 2008. 15:59

Post od mladj »

Novi rekord - full signal za 8 sekundi od trenutka uključivanja Garmin aplikacij. Naravno uz Telenor AGPS :) Vreme sunčano i vedro, bez ijednog oblačka i bez daška vetra, na terasi na najvišem, 11. spratu zgrade. Može se reći - idealni, gotovo laboratorijski uslovi :D Mogu reći da sam zadovoljan.
Nokia N82 black hacked + microSD 2GB, SW v.31.0.016, Telenor postpaid

batat
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 07:36

Post od batat »

Znaci skinuo sam tutorijal kako se instalira sve sam uspeo ali kad dojem do instalacije Mape Source onda mi izbaci neku gresku.
Ako neko zna u cemu je problem???

http://www.dodaj.rs/f/1c/T3/1GuS59f0/1/ ... 195550.png

Izmenio:gameforce:Slika prelazi dozvoljenu veličinu!Sledeći put brisanje bez upozorenja!
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

batat, pa lepo ti pise "Previous Map Source not found!" (bukvalno: "Prethodni Map Source nije pronadjen!"). Ocekuje da vec imas instaliranu prethodnu verziju Map Source-a. Verovatno si skinuo neku "upgrade" verziju softvera.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

crki
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Uto, 19. Maj 2009. 21:11

Post od crki »

Instalirao sam GarminXT na Samsung Omniu, problem je sto Garmin nikako da pronadje ugradjeni GPS. Koje opcije treba postaviti : Internal GPS,External GPS... i da li treba nesto podesiti i okviru GPS-a na samom telefonu?

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 01. Nov 2004. 23:38
:: Google Nexus 6P
Kontakt:

Post od cale »

Idi na Start-->Settings-->System-->Enhanced GPS Settings i stikliraj XTRA Enable i Auto Download Disable.
Zatim "klik" na XTRA Data Download pa sacekaj da OMNIA downoad-uje file.
File nije velik,svega par Kb,ali bez njega A-GPS na doticnom telefonu,nece raditi.
I na kraju,pitanje je da li se radi o legalnoj verziji,u sta sumnjam.
Slika

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Hm, ajde da i ja priupitam ponesto - Odnosi se na IGO8 na mom HP-u. Skinuo sam ga sa neta (oko 40MB tezine), i iskopirao na karticu... Pokusam da ga startujem - i prvo mi izbaci No Languages found. Nadjem neku drugu verziju, vidim gde se sta razlikuje, smuljam ja to sve, iprebacim ponovo ceo folder na karticu, i opet probam da startujem. Kad ne lezi vraze, No Voices found. Iznerviran, nadjem i voices, snimim i njih na karticu, i opet isto. Pokusam da nadjem gde sam pogresio, pregledam ceo folder IGO8, i u poddirektorijumu content nadjem i voices. Iskopiram tu sve sto sam skinuo, i opet isto. Sad vec i ne znam gde gresim, moze neka mala pomoc?
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

nikoki
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Čet, 30. Mar 2006. 10:35

Post od nikoki »

Da li telefon mora da ima GPS da bi mogao da koristi garmin? Da li konkretno moze da se stavi na e61i? :lol:
hahahah Kuzman je provalio moj passwoed:D Hahaha ma nemoj klinac

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od jerkann »

da bi aktivno koristio Navigaciju ukljucujuci i Garmin potrebno je da imas gps modul (ugradjen u sam telefon ili externi). Garmin na e61i moze da se stavi, ali da bi normalno radio potreban mu je externi GPS modul koji se krecu od nekih 40 eura pa na gore.

Butters
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Čet, 20. Mar 2008. 06:36

Post od Butters »

Godzilla
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Ned, 24. Maj 2009. 16:52

Post od Godzilla »

Инсталирао сам преко старе и каже да неће да уђе из сигурносних разлога :wacko:

???
Nokia 6220 Classic

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od jerkann »

Godzilla, najbolje je da izbrises staru verziju i sve opet instaliras.
Ja sam tako radio sa svakom novom verzijom i nije bilo problema.

Zaključana tema