GPS navigacija
Garmin xt mi je radio par meseci na Nokia n78 i onda je odjednom prestao dok sam proveravao koliko jos ima do mora. Ne znam da li ima veze sa bilo cim ali je garmin prestao da radi kad sam usao u crnu goru i od tada kad god udjem u program ne trazi satelite, odnosno pise da trazi ali na indikatoru za mrezu u gornjem levom uglu nema ni jedna crtica (ni crvena ni zelena). a ranije je bila uvek jedna crvena dok se ne poveze i sve postanu zelene.
Proverio sam podesavanja koja ste naveli za AGPS:
1. Upotreba servera: automatski u maticnoj mrezi
2. Pristupna tacka: Mts wap
3. Adresa servera: supl.nokia.com
samo sto mi je telenor wap umesto mts wap-a....update-ovao sam softver, vratio na fabricka podesavanja i garmin i telefon ali nista.. Zna li neko da li mogu da proverim da li mi je crkao gps prijemnik posto kada udjem u tools-connectivity-gps data pise waiting for GPS a ne desava se nista? kako da update-ujem podatke za AGPS posto ne ide na internet kad udjem u garmin..
Proverio sam podesavanja koja ste naveli za AGPS:
1. Upotreba servera: automatski u maticnoj mrezi
2. Pristupna tacka: Mts wap
3. Adresa servera: supl.nokia.com
samo sto mi je telenor wap umesto mts wap-a....update-ovao sam softver, vratio na fabricka podesavanja i garmin i telefon ali nista.. Zna li neko da li mogu da proverim da li mi je crkao gps prijemnik posto kada udjem u tools-connectivity-gps data pise waiting for GPS a ne desava se nista? kako da update-ujem podatke za AGPS posto ne ide na internet kad udjem u garmin..
12 godina na forumu!
- jerkann
- Mobil manijak
- Pridružio se: Pon, 07. Jan 2008. 08:14
- :: Samsung Galaxy S4
- :: Nokia 808
Freyr, ne znam koja su podesavanja za telenor, ali to i nije bitno toliko?
zVeci je problem sto kad udjes u tools ne nalazi satelite.
Probaj negde na cistini (sto dalje od zgrada) da pronadjes fix. Iako ce verovatno biti oblacno i bez agps trebao bi da uhvati nekoliko satelita. Ako nema nista odradi jedino sto mozes ti: soft reset i update/reinstal softvera.
Javi sta si napravio.
zVeci je problem sto kad udjes u tools ne nalazi satelite.
Probaj negde na cistini (sto dalje od zgrada) da pronadjes fix. Iako ce verovatno biti oblacno i bez agps trebao bi da uhvati nekoliko satelita. Ako nema nista odradi jedino sto mozes ti: soft reset i update/reinstal softvera.
Javi sta si napravio.
- Ninolina
- Moderator
- Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
- :: Galaxy Note 9 White
- :: Galaxy Watch Active2
Freyr, ako ne pomogne ni hard reset, onda pravac servis. Drugačije nećeš moći da utvrdiš da li mu je otišao GPS modul, a sve mi liči na to. Isti problem sam imala sa mojom N95 8GB i u servisu su utvrdili da je otišao modul. Ali može da se popravi, tako da biće sve OK.
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***
Nadam se da ipak nije crkao modul,garmin nije originalna verzija,pokusacu da je reinstaliram pa da vidim. Sto se tice te zamene modula nesto sam skeptican,iako sam tel uzeo kod ovlascenog distibutera bojim se odgovora da to nije njihov problem i da mi to nece zameniti na konto garancije. Evo malo scr snap-ova,ovde u tools-connectivity-gps data kada odem satelite status on pokazuje neke satelite ali nisam siguran da li to ista znaci (pogledaj drugu sliku)
http://img225.imageshack.us/gal.php?g=scr000002.jpg
Na trecoj i cetvrtoj slici je snap iz garmina,a inace kada udjem u tools-connectivity-gps data za trenutak mi se akrtivira internet konekcija (ja se ponadao da mozda tada agps radi svoje) ali se ubrzo diskonektuje i prikaze obavestenje da gps radi slabo u zatvorenom prostoru...
http://img225.imageshack.us/gal.php?g=scr000002.jpg
Na trecoj i cetvrtoj slici je snap iz garmina,a inace kada udjem u tools-connectivity-gps data za trenutak mi se akrtivira internet konekcija (ja se ponadao da mozda tada agps radi svoje) ali se ubrzo diskonektuje i prikaze obavestenje da gps radi slabo u zatvorenom prostoru...
Evo snap iz garmina,stim sto se ovi sateliti menjaju,nekad budu i neki novi ali su nepovezani,to mi ipak daje neku nadu
http://img98.imageshack.us/img98/8849/scr000006i.jpg
http://img98.imageshack.us/img98/8849/scr000006i.jpg
12 godina na forumu!