GPS navigacija

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
Freyr
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 14. Avg 2004. 09:57
:: iphone 4

Post od Freyr »

Garmin xt mi je radio par meseci na Nokia n78 i onda je odjednom prestao dok sam proveravao koliko jos ima do mora. Ne znam da li ima veze sa bilo cim ali je garmin prestao da radi kad sam usao u crnu goru i od tada kad god udjem u program ne trazi satelite, odnosno pise da trazi ali na indikatoru za mrezu u gornjem levom uglu nema ni jedna crtica (ni crvena ni zelena). a ranije je bila uvek jedna crvena dok se ne poveze i sve postanu zelene.
Proverio sam podesavanja koja ste naveli za AGPS:

1. Upotreba servera: automatski u maticnoj mrezi
2. Pristupna tacka: Mts wap
3. Adresa servera: supl.nokia.com

samo sto mi je telenor wap umesto mts wap-a....update-ovao sam softver, vratio na fabricka podesavanja i garmin i telefon ali nista.. Zna li neko da li mogu da proverim da li mi je crkao gps prijemnik posto kada udjem u tools-connectivity-gps data pise waiting for GPS a ne desava se nista? kako da update-ujem podatke za AGPS posto ne ide na internet kad udjem u garmin..
12 godina na forumu!

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 07. Jan 2008. 08:14
:: Samsung Galaxy S4
:: Nokia 808

Post od jerkann »

Freyr, ne znam koja su podesavanja za telenor, ali to i nije bitno toliko?
zVeci je problem sto kad udjes u tools ne nalazi satelite.
Probaj negde na cistini (sto dalje od zgrada) da pronadjes fix. Iako ce verovatno biti oblacno i bez agps trebao bi da uhvati nekoliko satelita. Ako nema nista odradi jedino sto mozes ti: soft reset i update/reinstal softvera.
Javi sta si napravio.

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

Freyr, ako ne pomogne ni hard reset, onda pravac servis. Drugačije nećeš moći da utvrdiš da li mu je otišao GPS modul, a sve mi liči na to. Isti problem sam imala sa mojom N95 8GB i u servisu su utvrdili da je otišao modul. Ali može da se popravi, tako da biće sve OK.
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

Freyr
Mobil fan
Mobil fan

Post od Freyr »

Nadam se da ipak nije crkao modul,garmin nije originalna verzija,pokusacu da je reinstaliram pa da vidim. Sto se tice te zamene modula nesto sam skeptican,iako sam tel uzeo kod ovlascenog distibutera bojim se odgovora da to nije njihov problem i da mi to nece zameniti na konto garancije. Evo malo scr snap-ova,ovde u tools-connectivity-gps data kada odem satelite status on pokazuje neke satelite ali nisam siguran da li to ista znaci (pogledaj drugu sliku)
http://img225.imageshack.us/gal.php?g=scr000002.jpg
Na trecoj i cetvrtoj slici je snap iz garmina,a inace kada udjem u tools-connectivity-gps data za trenutak mi se akrtivira internet konekcija (ja se ponadao da mozda tada agps radi svoje) ali se ubrzo diskonektuje i prikaze obavestenje da gps radi slabo u zatvorenom prostoru...

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 07. Jan 2008. 08:14
:: Samsung Galaxy S4
:: Nokia 808

Post od jerkann »

Freyr, aj daj neki screenshot, statusa satelita iz garmina samog.
Gde si probao gps?
Odradi reinstal i soft reset, pa onda probaj, ako nece pravac servis.
Ninolina - da li su ti menjali modul ili samo popravili? Ako su menjali koliko te je to kostalo ako nije tajna?

Freyr
Mobil fan
Mobil fan

Post od Freyr »

Evo snap iz garmina,stim sto se ovi sateliti menjaju,nekad budu i neki novi ali su nepovezani,to mi ipak daje neku nadu
http://img98.imageshack.us/img98/8849/scr000006i.jpg
12 godina na forumu!

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

jerkann, menjali su mi modul i antenicu. Izašlo me oko 30evra ali to je ispod cene. Neće svaki serviser ni da se smara s tim.
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

slavko101
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sub, 13. Jun 2009. 14:21

Post od slavko101 »

Nisam siguran pa da pitam. Jel postoji u garminiu opcija da se racuna marsuta za pesake, jer koliko sam video ima za kola, autobus, taxi, bicikla... ali nisam u podesavanjima primetio za pesake. Jel mi se nesto omaklo ili to zaista ne postoji???

bygynon
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sub, 13. Okt 2007. 06:13

Post od bygynon »

slavko101, trebalo bi da bude... Gledaj da nadjes tamo medju ponudjenim stavkama "Pedestrian" pa izaberi to.

slavko101
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sub, 13. Jun 2009. 14:21

Post od slavko101 »

bygynon, u pravu si :D . Ima bas ta opcija i zadnja je, ali nekako mi je uspela da promakne pa je nisam primetio. Hvala ti :wink:

milkobgd
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 18. Avg 2008. 19:09

Post od milkobgd »

jel neko koristio onu opciju garmin online. jel to uopste radi u srbiji, jel probao neko jel radi napolju i jel radi na ovim, nasim, verzijama programa. mislim, sto ih vecina ljudi ima na tel.

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 01. Jun 2004. 21:46
:: samsung s8 plus
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

garmino online radi iskljucivo sa licenciranom verzijom softvera... a sem vemenske prognoze, za podrucije Srbije, nista nije dostupno

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

Mirko BGD, jel se sećaš GPS receivera? R.I.P. :smutny: Radi BT, ali ne hvata više satelite. Vreme je da se traži nešto sa integrisanim SIRFIII a para za nove gadgete nigde.
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

bezbi
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Ned, 31. Maj 2009. 02:19

Post od bezbi »

imam htc touch pro kotistim igo8 i imam problema sa njim. tel uspostavi vezu i radi odlicno 5,6sekundi i onda veza pukne i izgube se kordinate visina...opet uhvati vezu za 5,6sek ali onda opet pukne i tako u nedogled... da li je nekome ovo poznato i da li je ovo vec neko pominjao na forumu? :smutny: :unsure:

Lolipop
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sre, 03. Okt 2007. 02:20

Post od Lolipop »

jel zna neko sto nece da se pokrene garmin xt na N95,tj. krene bude ono pocetno ucitavanje i odmah izadje iz aplikacije,uradio sam i hard reset i brisao s kartice private,resource...,ponovo instalirao i isto se desava,probao sam s 3 verzije garmina ? :?
*samsung galaxy s plus*

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Lolipop, jesi siguran da si sve dobro odradio? Ne moguce je da nece da radi ako si sve kako treba uradio i ako ti je risiver ispravan...

Fox
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 23. Avg 2007. 12:34
:: Bgd - Roma - Napoli

Post od Fox »

Lolipop,99% je u pitanju losa instalacija garmin-ovog softvera...
:uhuh:
Samsung S8,Sennheiser CX300 II

Lolipop
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sre, 03. Okt 2007. 02:20

Post od Lolipop »

i ja mislim da je do instalacije nesto,ali sta...,na n82 sam jos pre instalirao i radi normalno a ovde se pokrene na 2,3 sec. i iskljuci,ne znam sta da mu radim...!hvala.

Pedjacar
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Čet, 10. Sep 2009. 10:21

Post od Pedjacar »

da li je gps besplatan kada se ubace te mape? konkretno u nokiu 6220 c

da li je a-gps besplatan.. neko gore rece da ne ide preko gprs-a, pretpostavljam da to znaci da je dzabaka:)

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

GPS je besplatan (u telefonu imaš ono što zovu prijemnik, što znači da signal koji se emituje ti samo primaš)
A-GPS, je Asisted-GPS i koristi podršku mreže za brže određivanje pozicije - GPRS konekcija.
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

Zaključana tema